Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve sto si rekao je netacno, sem da je tvoj ps3 bio neispravan (i jos nekih ljudi, naravno). Jel to doprinosi kvalitetnom informisanju na forumu?

Povedi racuna o kvalitetu postova i informacija koje siris, ovde si imao bas 0/100 kvalitet.

Cuti drugu stranu je uvek pozeljno, ali ne moze druga strana da bude kompletna dezinformacija o PS4 u temi u kojoj se bas o tome prica. I to tako samouvereno, u stilu "Al ste se svi *****ali i to PONOVO".

Ja sam prvi za to da se ukaze ne neki objektivan problem, a tvoja prica nije tacna cak ni za PS3. Poznata je ta serija medju 40GB verzijama, kao i svuda, ima problematicnih, ima crknutih na kraju krajeva.

Znaci, prava informacija je: bilo je problematicnih verzija ps3, posebno 40gb verzije koje su dolazile do faze o kojoj Boris prica, velika vecina PS3 konzola nema taj problem, iako ima bucnijih i manje bucnih (moj 60gb je npr. bucniji od slima, ali sve u okviru normalnog). Slim je gotovo savrsen po tom pitanju.

Sve to nema nikakve veze sa PS4, koji je vrlo dobro resen u tom smislu. Nekad se ventilator cuje manje, nekad vise, zavisno od igre, opterecenja, mesta gde se nalazi konzola itd, ali sve to je u okviru vrlo dobrog i udobnog, sasvim normalnog za koriscenje. I u 90% situacija tise od ogromne vecine PC-a u slicnim uslovima.

Pritom ovog puta ne postoje one "brzine" ventilatora, nego fin prelaz i suptilniji koraci. I ima usporavanja ventilatora zavisno od promena, sto ranije nije postojalo, nego kad se ubrza, tako je do restarta. Sad moze na kratko da se ubrza, pa da se smanji. Sve to je sasvim lepo reseno i ljudi ne treba da brinu, to je bar moje misljenje.

Moze da ima problem samo onaj ko ocekuje besuman PS4.

Poslednja izmena:
Kako god, stvarno ne zelim da ikom ogadim kupovinu ili tako nesto, nadovezao sam se iz prostog razloga jer je covek okacio klip sa PS4 koji me itekako podsetio na situaciju sa mojim PS3, i dobio je odgovor da se to cuje samo kad prislonis uvo pozadi, sto je bas bas deleko od istine.. To je to..
Inace tu buku (al ipak ne tako glasnu) sam cuo samo na onom raspalom fabrickom AMD kuleru koji sam ja dobio uz procesor, svaki preko 1000 dinara nikad ne dostize takav nivo buke kao sto je imao (moj) PS3, ili ovaj PS4 sa okacenog klipa..

Snimanje zvuka je posebna prica, to bi tek trebalo ozbiljno i sa razmisljanjem da se radi, posebno kad je cilj ovakav, da docaras neke suptilne stvari oko toga kako se nesto cuje. Ima previse ovakvih snimaka kad neko stavi mikrofon tako da nesto u njega duva i cuje se ono sustanje na sve strane.

Pritom mozda covek ima neispravan ps4, ako dodjete kuci i u realnosti se cuje ovako kao na snimku, zamenite ga - neispravan je.

Ako vas klinac koji vice HOOOLY CRAAP dodatno iznervira, a tek treba da kupite ps4, *** - ne gledajte ovakva ******. Pre kupovine svega moze da se pogleda gomila snimaka nekog uzasa u kome sa bas taj proizvod nalazi. Ne savetujem nikome.

Poslednja izmena:
Pa i ps3 je ubrzavao i smanjivao broj obrtaja ventilatora.
Ps4 se kod mene dok igram infamous cuje isto kao jatov atr. Dosta je bucna i kada je u standby modu. Isto tako je i kod par drugara.

A bas sam htio napisat da se zanemari sta prica autor videa 🙂
Do sada sam zakljucio da ima i odreden broj konzola koje imaju problem sa ventilatorom, mozda ovaj video https://www.youtube.com/watch?v=rWb4XDHv3Ic ce docarat sta je to normalno i u granicama normale.
Ne bih volio da kada igram navece i kada je tv pojacan do nekog minimuma dovoljnog da se cuje sve bitno u igrici bude nadjacan ventilatorom i to definitvno nece na ispravnoj konzoli

Eh sada kakva je politika Sony-a kada je u pitanju garancija , recimo ako kupim u mediamarkt u Pecuhu ... da li tu i moram i nosit konzolu radi eventualnih problema.
Ispitujem teren cisto radi onog dosadnog cekanja kada je bila konzola tu , pa je sad moras cekat ... cisto da sta bi bilo kad bi bilo u sto brzem roku mogu regulisat 🙂

Kimi, naravno da ne cujes samo zvuk iz igre dok igras lol 🙂 Ili tvoj nije bio tako bucan, ili lozis narod 🙂.

Pa onda lozim narod vec 7 godina (ili kolko je vec proslo od kad sam ga kupio) posto istu stvar pricam sve ovo vreme. Moj se u leru dere kolko ostali koje sam cuo u radu. Sto se tice lozenja, kome je ovde nick "Lozac" i ko ovde (najvise) prica o ps4 a pritom ga i nema 😀.

I cinjenica jeste da dok igram ga ne cujem. A cinjenica 2 je da ne igram sa mute na zvucnicima..

Sad sam odigrao 2 sata BF4, i ugasio zvuk....
Na 3m se PS4 nije cuo....
Kad sam krenuo da ga iskljucijuem i prisao na 10 cm cuo se zvuk izduvavanja ( ali ne fena koji susi Borisovu kosu opranu saumom) i to je to....
U zadnje vreme na forumu nisam procitao nijedan Borisov afirmativan post.... Mnogo si postao mracan.... Svinjska kuga na farmi? Pukle dve gume na kamionu? :d

Imam slicna iskustva, ali nista nepodnosljivo. Ili sam navikao na jaci zvuk PC-a ili ne znam, hocu reci meni je zvuk ps4 ok. Jeste, kada pokrecem igru ili izlazim iz nje pojaca se zvuk. Isto tako kada loadinguje pre ulaska u mapu na bf4 cuje se jace, kada igra pocne smiri se.

E sad ja imam drugi problem sto niko nije naveo, kada se konzola UGASI, u narednih par minuta (do 5 min) se cuje neko pucketanje, ne non stop, vec ne znam kako ni da objasnim, kao da se nesto smrznuto odledjuje 😀 Samo je ovo obrnuto, bilo je vruce pa se sad hladi. Znaci pukne pa nista. Posle jos jednom-dvaput i to je to. Skoro svaki put tako od kad sam kupio konzolu (pre 3 meseca).
Nekad i otvorim prozor (ne znam koliko je to dobro, blizu prozora je konzola), da je lakse ohladi ( i u radu i posle rada).

Poslednja izmena:
Pucketanje je sasvim normalno, to je zbog termickih svojstava jeftine plastike.

Risbo vas je izlozio do krajnjih granica.....
Kao i svaki uredjaj i PS4 moze da ima svojih mana....
Koliko puta vam je crkao neki uredjaj u garantnom roku? Koliko ste puta culi da je crkao televizor, masina, usisivac, automobil?
Ako je sudjeno crci ce, ako nije, nece.....
To sto vam je taj uredjaj prirastao srcu ne menja situaciju....
Uostalom, i meni kicma u zadnje vreme krcka kad ustajem, pa se pitam.... :d

Pukle dve gume na kamionu? :d

Malo malo pa izduva :d

Ne kazem bre da je svaki takav i da je svima tako, al evo javilo se vec par ljudi koji potvrdjuju, pre ili kasnije ili sa odredjenim igrama, ta buka ce se javiti.. Samo kazem da je meni licno to nepodnosljivo i da me je izludjivalo, i cudi me da nista nije uradjeno povodom toga.. Mada moglo se i pretpostaviti sa takvim hardverom u kucistu kao PS3 slim. Neizvodljivo je sve to spakovati ocigledno.. I nije mi jasno zasto mora tu usoparajucu buku da pravi, na PC-u ventilatori ispustaju 'ffffffff' zvuk, a na PS3/4 onaj iritirajuci pistavi zvuk..

Poslednja izmena:
Moj PS4 nije previse glasan, malko glasniji od PS3 slima dok ga drzim u vertikalnom polozaju bez baze [sto nije preporucljivo jer zatvara vazduh i tera cooler da se vrti brze].

Ne smeta mi to posto uglavnom uvek igram sa slusalicama. Nabavicu ovih dana i bazu, sto ce omoguciti konzoli da lakse usisava vazduh.

Meni kolena i zglobovi :d
Mora to na reklamaciju 😀

Lako je tebi, ti si jos u garanciji, meni je rok upotrebe odavno istekao.... :d

@Risbo
Opet ti sa svojom kuknjavom - 90% potice iz glave, a posle tvojih plasenja mislim da ce biti vise nego par ljudi 😀
Druga stvar, voleo bih da dodjes jednom dok pikam BF4 na 5.1 pa da te priupitam da li cujes bilo sta, a ne zujanje Sonija :d
Nemojte brinuti, uzivajte u tome sto imate, sve te stvari su potrosne......

Malo malo pa izduva :d

Ne kazem bre da je svaki takav i da je svima tako, al evo javilo se vec par ljudi koji potvrdjuju, pre ili kasnije ili sa odredjenim igrama, ta buka ce se javiti.. Samo kazem da je meni licno to nepodnosljivo i da me je izludjivalo, i cudi me da nista nije uradjeno povodom toga.. Mada moglo se i pretpostaviti sa takvim hardverom u kucistu kao PS3 slim. Neizvodljivo je sve to spakovati ocigledno.. I nije mi jasno zasto mora tu usoparajucu buku da pravi, na PC-u ventilatori ispustaju 'ffffffff' zvuk, a na PS3/4 onaj iritirajuci pistavi zvuk..

Opet na kvarno pričaš da je to taj tvoj zvuk koji jeste kao usisivač. To ne postoji na ps4, a to što se neko izrazi najlepše što može da bi objasnio da mu je glasno je druga priča.

Ne znam na osnovu čega ti zaključuješ da je to taj zvuk. To apsolutno nije tačno.

To nije to, koliko god nekome bilo glasno, nije ni blizu toga. Vrlo je "ok" i u najgoroj varijanti. I ja sam inače osetljiv na te stvari.

Sad probaj da zapamtiš i da za mesec dana ne kažeš opet eeee ladno je isto ko meni, bilo mi je neizdrživo, sećam se.

Poslednja izmena:
To ne postoji na ps4

Pa nije me mrzelo da procesljam malo po YT, ne volim da pricam napamet 🙂 Apsolutno postoji taj zvuk i na PS4, e sad kad se javlja i kome, u zavisnosti sta si u horoskopu, ne znam..

Evo samo jedan od primera sa YT, PS4, pa onda moj stari klip sa PS3, i nije me mrzelo sad da snimim i komp, nabio sam telefon unutra, inace nije mi zatvoreno kuciste. PC

Nemojte da se lozimo uzajamno bezveze.. 🙂

Poslednja izmena:
Stavio si ovog lika koji ovako drži ps4 u drvenoj kutiji i vreo vazduh mu se odbija nazad na konzolu...

To je to, I'm out što se tebe tiče u ovoj temi. Što smo se ložili, ložili smo se.

Poslednja izmena:
Pa nije me mrzelo da procesljam malo po YT, ne volim da pricam napamet 🙂 Apsolutno postoji taj zvuk i na PS4, e sad kad se javlja i kome, u zavisnosti sta si u horoskopu, ne znam..

Evo samo jedan od primera sa YT, PS4, pa onda moj stari klip sa PS3, i nije me mrzelo sad da snimim i komp, nabio sam telefon unutra, inace nije mi zatvoreno kuciste. PC

Nemojte da se lozimo uzajamno bezveze.. 🙂

Video od 19 Novembra..... heheheheheheh

To je to, I'm out što se tebe tiče u ovoj temi. Što smo se ložili, ložili smo se.

Cekaj bre, pa ti si rekao da taj zvuk ne postoji, sta je sad problem? 😀 Daj bre nismo deca.. Slobodno i sami mozete procesljati po YT-u, jesam namerno stavio ovog sto drzi u drvenoj kutiji lol? 😀 Ajd zdravo.. 🙂

Sony e3 konferencija 10. juna u 3 ujutru po našem vremenu ko hoće da gleda 😀

Poslednja izmena:
Naravno da ce da se gleda, to mi je ko nova godina. 😀 Jednom godisnje, gaming event koji traje od 6PM [pocetak MS-a] do 5AM [kraj Sony-a, sa EA i Ubi in between].

Good food, chat windows open, fanboy meltdowns everywhere.
iHVi7VGKShW0g.gif

Talk about first world problems. 🙂

Ocigledno je da postoji nekoliko nivoa obrtaja ventilatora, sve to moze lako da se izmeri u decibelima, ali naravno krajnje subjektivno sta kome sveta. I meni se ponekad pali turbina kada igram Infamous, ali tu ima vise faktora kao sto je polozaj konzole, temperatura u sobi, koliko dugo je radila, koju igru igras jer nisu sve podjednako zahtevne. Siguran sam da moze sve to vrlo lako da se utvrdi u kontrolisanim uslovima (Benchmark test?)

Najbitnije je da ne crkava usled zagrevanja, koliko god treba neka bude bucan ventilator. To je strasno jak (AMD) hardver u malom kucistu, neki kompromisi su morali da budu napravljeni.

Malo me samo brine uticaj prasine posle duzeg vremenskog perioda, na sta ce to da lici posle nekoliko godina, da li to znaci da ce se stalno cuti najvisi broj obrtaja ili ce potpuno da crkne.

Evo i ja da potvrdim da je na par probanih igara konzola je prilicno tiha, a sa malo vece daljine i uz 5.1 sistem se uopste ne cuje, sto je i logicno.

5712256f_e3_leak_14.jpeg

Toliko o Sony dominaciji na ovogodisnjem E3.

Poslednja izmena:
http://cdn.overclock.net/5/57/5712256f_e3_leak_14.jpeg

Toliko o Sony dominaciji na ovogodisnjem E3.

Da, ovaj fake izvestaj ce ih stvarno uzdrmati toliko jako da ce ne samo na showflooru vec i na samom E3 pressconfu odraditi live demo WatchDogs-a koji ce biti vec 3 nedelje u prodaji tada. Sledece godine cu morati da napravim slican izvestaj u kojem ce Trackmania 3 biti centralni showpiece na sva tri E3 pressconfa, 10% JPEG kompresije cini cuda u ljudskim umovima.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno