Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

@ premijer
A da ti malo čitaš postove a ne svaku drugu rečenicu?
Sve sam napisao u post-u na koji si odgovorio.

Poslednja izmena:
Nije samo problem neukost i bahatost ovih sto gaze kulere na velikim obrtajima. Problem je i što su rigovi uglavnom dosta loše projektovani tj napravljeni.
Ja sam tako prošlog leta imao problema sa krajnjim karticama u rigu gde najviše toplog vazduha završi.
Nije meni problem bilo pregrevanje, nego što su se kod njih kuleri vrtili puno brže nego kod prvih u rigu.
Malo sam se pozabavio na tu temu i razradio ideju rešenja.
I evo konačno pre par meseci imam rigove koji kod svih kartica imaju iste temperature tj sve vuku svež vazduh koji druge kartice nisu dogrejale.
Tako su postavljene da formiraju strukturu sličnu dimljaku i na taj način još ubrzavaju odvodjenje toplog vazduha.
Sve u svemu veoma sam zadovoljan sa rezultatima i ovi sto su iskopirali ideju.
Interesantno da do sada nisam video ni jedan sličan rig a u suštini nije komplikovano da se napravi.
Poslaću slike prvom prilikom...

Nije samo problem neukost i bahatost ovih sto gaze kulere na velikim obrtajima. Problem je i što su rigovi uglavnom dosta loše projektovani tj napravljeni.
Ja sam tako prošlog leta imao problema sa krajnjim karticama u rigu gde najviše toplog vazduha završi.
Nije meni problem bilo pregrevanje, nego što su se kod njih kuleri vrtili puno brže nego kod prvih u rigu.
Malo sam se pozabavio na tu temu i razradio ideju rešenja.
I evo konačno pre par meseci imam rigove koji kod svih kartica imaju iste temperature tj sve vuku svež vazduh koji druge kartice nisu dogrejale.
Tako su postavljene da formiraju strukturu sličnu dimljaku i na taj način još ubrzavaju odvodjenje toplog vazduha.
Sve u svemu veoma sam zadovoljan sa rezultatima i ovi sto su iskopirali ideju.
Interesantno da do sada nisam video ni jedan sličan rig a u suštini nije komplikovano da se napravi.
Poslaću slike prvom prilikom...

E svaka cast, bas sam pre neki mesec razmisljao o idealnoj poziciji riga i to je to...kartice po 90 stepeni u kvadrat i sve vuku vazduh iz sredine, ako je to onda smo na slicnoj frekvenciji bili :)

Sa druge strane meni je vent na 60% manualno postavljen i po njemu stimam da ohladim kartice, mislim da je to najbolje resenje obzirom na usko grlo bolesnih ventilatora. Opet sa trece strane brzo sae popravljaju tako da sve u svemu mora nesto i da se malo fizicki odradi, da ne bude venus project 100% :)

Ja da sad imam para ulagao bi u HW ali isto tako bi i kupovao novcice. Jeste protivno logici ali do sada je uvek bilo najbolje ulagati u masine kad je najmanja isplativost.

E svaka cast, bas sam pre neki mesec razmisljao o idealnoj poziciji riga i to je to...kartice po 90 stepeni u kvadrat i sve vuku vazduh iz sredine, ako je to onda smo na slicnoj frekvenciji bili :)

Sa druge strane meni je vent na 60% manualno postavljen i po njemu stimam da ohladim kartice, mislim da je to najbolje resenje obzirom na usko grlo bolesnih ventilatora. Opet sa trece strane brzo sae popravljaju tako da sve u svemu mora nesto i da se malo fizicki odradi, da ne bude venus project 100% :)

Baš kontra od sredine :)
Da bi se maksimalno iskoristila priroda strujanja vazduha, vuku spolja hladan vazduh i pod uglom ga šalju prema gore.
Držači omogućavanje menjanja ugla kartica pa čekam paklene vrućine da namestim idealne uglove. Što više toplog vazduha guram gore brže će ispod da dolazi hladan...

Ako lepo pustis jedan kineski vent u sredinu onda dobijas super protok vazduha, jos ako ih lepo podignes prema gore malo onda da dobijas taj odnos gore toplo dole hladno....kako si resio problem sa ekstenderima...daj slike

Druže sa 30K EUR kupiš ~4.000 LTC-a.
Da imam viška 30K sigurno ne bih ulagao u GPU hardver. Našao bih načina da dođem do ASIC-a, recimo https://www.kncminer.com/products/titan 300MH/s minimum za 10K USD.
Jednostavno GPU mining kao investicija je, u ovom trenutku, poslednja stvar gde bi stavio novac.

nasao bi nacina jel? :) a kojeg nacina molim te, evo ako mi prodas taj nacin docicu ja u bg sa caletom kod tebe i potpisacemo ugovor da ti dajem 2000e za prodaju nacina da dodjem do ASIC minera. Pa ko ne bi kupio za 10 000$ masinu od 300mhs, kad ti za 300mhs treba 400 puta 280x, da ne pricam koliko to kosta i da ne pominjem 10 puta prezvakanu temu.... a to sto bi kupio 4000LTC, to je berza, tj ja to zovem kladionica

Pa onaj ko nema toliko pare a takvih je vecina u Srbiji. :S:

Nego ako ima zainteresovanih mogli bi da se organizujemo skupimo 10 000 $ i kupimo zajedno masinu a posle delimo profit proporcionalno ulogu.

Poslednja izmena:
sve je to ok al kakve veze ima ćale sa ASICom? :D

Evo jedno iskustvo pa ko smatra da se isplati moze da proba.

Danas sam kupio jedan turbo ventilator za TA pec i probao da hladim jednu 6950 koja je izasla iz garancije pa sam jos skinuo plasticni oklop i ventilatore.
Rezultat je i vise nego zadovoljavajuci, 6950 koja radi na 900/1250 radi na temperaturi od 53-55 stepeni, kopala jedna 15-20 minuta. Kopala je Scrypt.

Jos jedna interesantna stvar, jedan rig koji kopa Scrypt trosi 960w iz zida.
Vec par dana kopa MAX i temperature su manje par stepeni i ventilatori nesto sporije vrte iako su kartice na malo vecim taktovima nego na Scryptu.

E sad ono interesantno, potrosnja iz zida 970w !?

Toliko o bitno manjoj potrosnji kada se kopa MAX.
Trenutno prednost kopanja MAX-a je sto su ipak grafike hladnije i ventilatori sporiji i plus ako se odmah menja u LTC isplativost je veca za jedno 5-10%, zavisi od dana i diffa.

Da li neko kopa x11 algoritam sa gigabyte r9 270 kartama? Interesuje me koliko mogu max spustiti napon za stabilan rad. Takodje ako neko ima undervoltovani bios neka ga okaci, probao sam sa 2 verzie Afterburnera da spustim napon, medjutim izgleda je zakljucan. Hvala.

Nego ako ima zainteresovanih mogli bi da se organizujemo skupimo 10 000 $ i kupimo zajedno masinu a posle delimo profit proporcionalno ulogu.

joj gde vi zivite evo ja popizdim majke mi. Na ovom forumu ima 10 ljudi MINIUM koji bi sutra dali ne 10k nego 30k USD za ASIC miner od 300mhs.

@Vojkan, cale je finansijer, bez njega nista ;)

Jos kada bi se mogao kupiti sada bilo bi lepo :)

Za pola godine kada se dobije taj miner nece sebe nikada otkopati :)

"Note** this is a preorder all customers are reminded to please read the terms and conditions carefully before ordering. "

pise lepo na sajtu "mi zadrzavamo pravo da vas osisamo kao ovce i posle mozete da se HEBETE" :) jeste ASIC miner dostupan u drugoj i trecoj cetvrtini 2014 godine...

joj gde vi zivite evo ja popizdim majke mi. Na ovom forumu ima 10 ljudi MINIUM koji bi sutra dali ne 10k nego 30k USD za ASIC miner od 300mhs.
@Vojkan, cale je finansijer, bez njega nista ;)

Ako vec odlucujes kako ces potrositi tudje pare, onda se barem zadrzi na tome da odlucujes o trosenju para tvoje familije, a ne od clanova foruma.

Nema nista od toga -> niko nebi dozvolio da njegova "petina/polovina/trecina" ASIC-a bude kod nekog drugog...

Generalno sto se tice ASIC-a jedino sto mozemo da geldamo jeste ono sto je u 'izlogu', a o isplativosti da isplativost tih ASIC-a morace svako da odluci sam pre kupovine.

Poslednja izmena:
izvinjavam se clanovima foruma koji ni u kom slucaju ne bi dali 10 000 USD za spravu koja menja 400 kartica + 100 napajanja + 100 maticnih ploca + 100 procesora + 400gb ram memorije + 400 ekstendera jer to zajedno kosta preko 100 000$

"Note** this is a preorder all customers are reminded to please read the terms and conditions carefully before ordering. "

pise lepo na sajtu "mi zadrzavamo pravo da vas osisamo kao ovce i posle mozete da se HEBETE" :) jeste ASIC miner dostupan u drugoj i trecoj cetvrtini 2014 godine...

Cala pod ruku, u banku po kredit i kupi spravu koja ce sutra da napravi 400$ , sledeca 3 dana jos 1000$ . . .

izvinjavam se clanovima foruma koji ni u kom slucaju ne bi dali 10 000 USD za spravu koja menja 400 kartica + 100 napajanja + 100 maticnih ploca + 100 procesora + 400gb ram memorije + 400 ekstendera jer to zajedno kosta preko 100 000$

Nesto si pobrkao, verovatno bi bar nekoliko ljudi odavde kupilo kada bi to moglo sada i odmah da se dobije.
Ovako ako ga dobijes za novu godinu ....

Izvinjenje prihvaceno ;)

Ne radi se o tome koliko ta sprava daje radi se o tome "koliko si spreman da izgubis" -> ulazes onoliko koliko si spreman da izgubis i toliko rizikujes u ovome ;)

Dakle moze taj ASIC da daje je 30GH/s dzaba mu ako sam ja procenio da je 10K eura vise od onoga sto sam spreman da izgubim...

Postoje ljudi koji su spiskali svu ustedjevinu pocetkom godine i hteli podizati kredit da bi kupovali kartice (realno ko ih j--e sto me nisu slusali kad sam im pricao da to ne rade), deo para im je vracen do sada ali im je i kosa postala 'polu seda'...

Sto se tice ASIC-a ovo je relanost i nista vise http://www.ebay.com/sch/i.html?_sacat=0&_nkw=litecoin+miner

Jednu stvaru vidu ako kupite ASIC (koji god da se uzeli), necete biti jedini koji ste ga kupili ako je taj ASIC mnogo isplativ i mnogo drugih ljudi ce ga kupiti te ce mu samim tim ispltivost brzo opasti ...

Ima li neko undervoltovani bios za Gigabyte Windforce R9 270?

Ja imam za GV-R927OC-2GD ako smes da stavis.

@svi znam kad bi stigli asici i sta bi bilo kad bi stigli.

mozda nista zaraditi necu ali sam siguran da cu nesto o grafikama da naucim ... sad sam malo istrazivao sa gpu-z programcicem...kartice su izgleda undervoltovane uspesno...dok miner ne radi pokazuje im uredno jednoj 1.049 a drugoj 1.068. medjutim kad ga pokrenem voltaza ,,pada,, ide i do 1.000V... da li je to ok? amperaza je 27-37 A varira... a snagu pokazuje oko 30W ...da li su u redu ova variranja? jasno mi je da je ova snaga U*I i dobije se toliko...ali kako onda ova grafike trose oko 200W kako negde procitah...

nasao bi nacina jel? :) a kojeg nacina molim te, evo ako mi prodas taj nacin docicu ja u bg sa caletom kod tebe i potpisacemo ugovor da ti dajem 2000e za prodaju nacina da dodjem do ASIC minera. Pa ko ne bi kupio za 10 000$ masinu od 300mhs, kad ti za 300mhs treba 400 puta 280x, da ne pricam koliko to kosta i da ne pominjem 10 puta prezvakanu temu.... a to sto bi kupio 4000LTC, to je berza, tj ja to zovem kladionica

Evo nacina da dodjes do asica od 60MH za 8k $ do kraja maja.

Jel probao neko taj bios na Giga 270X ili mora drugi za nju?

Hvala.
Sinoc sam preko trixx-a uspeo da spustim napon i pustio ih da rade, medjutim ujutru vidim da je miner pukao :D, jasno mi je i zbog cega, stavio sam suvise mali napon 1,0V, 1000/1450 . Mislio sam da mogu da rade na tom naponu, jer mi je sapphire Toxic R9 280x kopala X11 na 1,038V na 1150/1600 danima.
Iz naziva fajla vidim da su biosi modovani na 1,1V i na 1,075V, a ja se cudim sto mi je pukao mining na 1,0V :D.

ne znam kakva je situacija za giga 270X ali ove 270 su zahebane jer preko vbe7 ne moze da se moduje napon u biosu. Bilo je reci o tome ovde na forumu, omnik je nabavio biose od nekog sa litecointalk-a

meni keccak radi na 1040 a scrypt na 1060 na 1.1v (ne znam da li scrypt moze jace)

Posto mi je crkla Sapphire 7950 Vapor-X, kao zamenu sam dobio PowerColor TurboDuo R9 280 3GB OC. Koliko je dobra za minig? Da prodajem pa da kupim neku drugu, ili moze i ona da radi posao?

Nazad
Vrh Dno