Šta je novo?

Call of Duty: Advanced Warfare

uradili su odlicno obzirom na resurse, tj gde ce sve ta igra ici... ovo je igra, a ne tech demo, samim tim je i nerealno da ocekujes nesto mnogo bolje od toga...

Posle ovog zadnjeg odgledanog trejlera,povlacim ono sto sam rekao na pocetku teme :) Moze ovo biti stvarno ok ako se potrude....i graficki,a i sto se tematike tice,posto,ako sam dobro skontao,konacno su Ameri poceli da pljuju po svom sprovodjenju "demokratije" po celom svetu :)

ti si prvi od koga sam cuo da ga interesuje prica u cod naslovima :)

damirbaj, CoD je i stekao ime po kampanji... Iako sam najvise vremena potrosio na CoD 1 i njegov multiplayer, bivsi Infinity Ward je dostigao vrhunac sa Modern Warfare. Jedini razlog zasto je Battlefield 3 uopste i imao kampanju je pokusaj pariranja tj. kopiranja onog sto je CoD pre toga uspevao (ali ne i kasnije).

Poslednja izmena:
damirbaj, CoD je i stekao ime po kampanji... Iako sam najvise vremena potrosio na CoD 1 i njegov multiplayer, bivsi Infinity Ward je dostigao vrhunac sa Modern Warfare. Jedini razlog zasto je Battlefield 3 uopste i imao kampanju je pokusaj pariranja tj. kopiranja onog sto je CoD pre toga uspevao (ali ne i kasnije).

pa jeste, ali kampanja nije samo prica... meni nijedan cod nije imao zanimljivu pricu, a pogotovo ne likove... vec te odlicne, skriptovane i dinamicne nivoe...

CoD, the game that singlehandedly killed FPS.

Spacey ovde igra Underwood-a koji je malo više odlepio. I ujedno jedina svetla tačka ovog ******. A znate da će biti.
Verovatno malo bolje od Ghost pošto dno dna nije teško nadmašiti. Tek onaj *****an kraj...

Po meni ovo nije nista posebno. Nemam namjeru kupovati, posebno ne istresti se za xb verziju. Kao da je filozofija napraviti nesto realno, a ne stalno gurati se u fikciju, kao da je malo takvih igara..

od pre 5 godina svi laju kako ih je smorila WWII tematika, i od tada izlazi 10.000 naslova koji predstavljaju danasnje vreme, blisko i daleko buduce, dok ujedno izlazi samo jos 1-2 naslova blize WWII tematici.
I posle svega toga, evo jos i novi COD.
Dajte nam leba i killstreak-ova, lock on i no-recoil oruzja, flatline learning curve i po mogucnosti cross platform da mogu sa androida na toaletu da igram sa skype/AIM/ICQ drugarima.

Pa kad imaju defekte iz marketinga/producenata koji ne smeju da eksperimentisu ni sa cim, niti da prave ikakvu raznovrsnost. COD je brend koji moze da ide u bilo koji vremenski period i i dalje bi odlicno zaradjivao.

Totalno ne shvatam kako ne mogu na jedan kratki period da se vrate u recimo WW2 ili eventualno Vijetnam setting i naprave bar neku raznosvrsnost, garantovano bi ista baza igraca ostala, plus bi ponovo vratili i stare igrace koji su odavno digli ruke od ove igre.

Ma dajte čoveče sa tim WWII, to je ubilo u pojam pre deset godina. Ubija u pojam koliko puta Hitler, Hitler, Hitler...

Vijetnam ajde i da je zanimljivo. Samo je to jadan rat koji ničemu nije služio...ali koga zabole?

Nije problem ni bliska budućnost. Problem je nesposobnost da naprave dobru mehaniku i atmosferu.
Jer previše melodramišu. Recoil je nepostojeći, uopšte te ne uvlači. Ghost sam odigrao s mukom, hteo sam da ga brišem na prvoj misiji, ali sam ono ajde da vidim koliko je jadno do kraja...

Sada kada su im se pridruzili Sledghammer games imaju tri studija koji na svake tri godine izbace po jednu igru. Tu su jos i Infinity Ward i Treyarch. Mogu u tom slucaju jednom od ta tri studija da daju izradu igre sa WW2 tematikom, drugi neka obradjuje danasnje ratovanje a treci bi se bavio nekom bliskom buducnoscu. Tri razlicite teme na tri godine, taman da se nikome ne smuci to sto svake godine izlazi skoro pa isti CoD.

2522763-advanced.jpg

rita-ora-boots-forrest-gump.jpg

Odose oni i ispod prve crte.. Mozda malo u prvom dijelu budu tik iznad, ali kasnije zna se

igra se pravi za konzole, kakav recoil i mehanika igranja

Pa ****te CoD4 je zlatni standard čemu treba da streme. A od tada idu samo nizbrdo. Ono što su isterali glavne ljude Infinity Ward-a je sramota.
Samo zbog toga navijam da ih Titanfall samelje.

Mogao bi neko da nadje neki grafikon za ili po konzolama. Jer je to ipak target market za ovu igru. PC je samo afterthought.

Grafika/art style su ekstra, slike izgledaju kao da su uzete iz nekog ekstra CGI videa od pre par godina.:)
Inače baš se vidi da im je sjajni Elysium bio jaka inspiracija za vizuelni deo igre.:)

Offtopic.

Elysium je sve samo ne sjajan. To je District 9 prilagodjen amerima.

Meni je District 9 bio tesko sr*nje, znaci da ni ne gledam Elysium...

Facepalm...

Najnoviji Game Informer je izasao. Osnivac studija im je rekao da koriste novi engine, Troy Baker je glavni lik igre i kampanja ce biti fokusirana samo na njega.

Sanse su veoma male, ali po mom misljenju mozda su presli na Cryengine.

Poslednja izmena:
Iz novoga Game Informera:

- Game is set in 2052
- You play as private Mitchell (voiced by Troy Baker, but only in cut-scenes, not in actual gameplay) who has *intenionally* generic background to fit in every role like jet fighter, submarine pilot and so on... It iwll be story of one man only (thanks god!)
- Mitchell is a friend of Will Irons, son of Jonathan Irons (Kevin Spacey), CEO of ATLAS
ATLAS is a private military group, admitted into the UNSC and have lots of resources, top notch weaponary and - of course - EXO suits
- EXO suit is one of the key gameplay element, you can customize it and upgrade it throughout the story for points you will earn in missions
- Game is really focused on story which is about big terrorist attack by KVA, well funded worldwide terrorist organization. KVA soldiers will strike lots of cities in the world in one time.
- San Francisco is not one of them yet and you will try to stop the terrorists from attacking the city. Later on you will move to Detroit and possibly to another cities.
- Military technology used in the game is set on actual research or prototypes. Everything was discussed by military professionals and/or scientists.
- Apart from EXO suit you will use augmented reality in visor, grenade which reveal position of enemies, magnetic gloves to climb tall buildings or cloaking system for stealthy missions.
- The game use a new engine, confirmed by Michael Condrey, founder of the studio. No more specific words was spoken about it.

bice ovo dobar cod, kao i svi :D :D ima da bude zurka, zurka :banana::banana::banana:

Evo ga i ovaj sa bananama...

cloaking system - pozdrav bilo kakvom smislu u multiju ako ga je i preostalo uopste

Nazad
Vrh Dno