Šta je novo?

OnePlus One

Kako onda objašnjavaš činjenicu da svi osim Apple-a i Samsunga posluju sa gubitkom?

Koji to svi?htc?To nisu svi.To nije ni jedan posto svih.Samsung i Apple su mozda najveci, ali nisu jedine kompanije koje posluju uspesno niti je potrebno da budes ogroman da bi bio uspesan.

^ LG i htc, sony je tek prosle godine ostvario profit u android segmentu. Znaci od vodecih tj najpoznatijih Android proizvodjaca jedino Samsung posluje u debelom plusu. Za zte, huawei i ostale ne znam, oni su posebna prica.

Ovaj 1+ je brutalan ali ko zna da li ce moci da se kupi kod nas..

ma ako se bude pojavio za oko 350e kod ns dilera moj je.. :D jeste malo veci mob,ali bi se verovatno vremenom navikao.

ako nista sada sam siguran da nexus6 ima da drzi nisku cenu. to je jos jedna dobra prica iz ove.. :)

Koji to svi?htc?To nisu svi.To nije ni jedan posto svih.Samsung i Apple su mozda najveci, ali nisu jedine kompanije koje posluju uspesno niti je potrebno da budes ogroman da bi bio uspesan.

Nokia, HTC, LG, Motorola, Sony... Ovaj poslednji je prijavio profit nedavno samo zato što je prodao mnoge zgrade koje je imao u svom vlasništvu

Poslednja izmena:
@ loznica

The One measures 152.9 x 75.9 x 8.9mm with the edges of the phone measure 4.6mm..

http://www.phonearena.com/news/OnePlus-One-vs-Xperia-Z2-vs-Galaxy-S5-vs-One-M8-size-comparison-one-affordable-biggie_id55450

Pre par dana si rekao da nikada ne bi kupio fon koji je za pola mm siri od N5, kako nema sanse da robujes telefonu. Vidis kako se lako menja misljenje posebno kada telefon kida a cena kao raspali G2 mini :d

At the bottom, there are dual stereo speakers and popular audio company JBL helped for their fine tuning

Nisam znao da ima stereo jbl zvucnike, mogao bi da bude bolji od M8 ili tu negde.

Ovaj poslednji je prijavio profit nedavno samo zato što je prodao mnoge zgrade koje je imao u svom vlasništvu

Koliko znam profit su ostvarili prodajom Androida (oko smesnih 40 miliona $), zgrade a i sve ostalo su odvojena prica.

Mislim da ce se 1+ pojaviti kod nasih lerdija ali u malim kolicinama i da ce nagruvati cene na 500e.

Poslednja izmena:
@ loznica

Pre par dana si rekao da nikada ne bi kupio fon koji je za pola mm siri od N5, kako nema sanse da robujes telefonu. Vidis kako se lako menja misljenje posebno kada telefon kida a cena kao raspali G2 mini :d

mislim da sam rekao.. nikada ne bi dao 600e a da robijem telefonu zbog sirine. ovako ako je ubica od oko 350e sve moze da prodje :) ce da se naviknemo :)
bitno je da nema TW i LG skin preko androida

Nokia, HTC, LG, Motorola, Sony... Ovaj poslednji je prijavio profit nedavno samo zato što je prodao mnoge zgrade koje je imao u svom vlasništvu

S druge strane Xiaomi, Huawei, Lenovo, ZTE, TCL samo se sire.
Od deset globalno najvecih kompanija koje proizvode telefone, 5 dolazi iz Kine, a ostale su Apple, Samsung, Sony, LG i Nokia.

Telefon jeste cigla sa zaobljenijim ivicama ali ima 5,5'' ekran, M8 da ima toliki ekran bio bi dimenzija kao xperia z ultra :d

Meni je ovo ubedljivo najbolji telefon kada se pogleda odnos specifikacija/cena, performanse ce se tek videti. Ali opet sumnjam da ce ih biti kod nas u vecem broju.. a ako stignu krajem godine po oglasima ce biti tone novih S5/Z2/M8 za 400e.

Ali 270e za 16GB verziju... i dalje ne verujem, nesto tu nije kako treba. Mora da je greska. :d

Koliko znam profit su ostvarili prodajom Androida (oko smesnih 40 miliona $), zgrade a i sve ostalo su odvojena prica.

Čini mi se da se negde pročitao tako nešto, ne mogu da nađem sad pošto ovo kucam sa telefona. Da ne prodaje osiguranje, muziku i filmove Sony bi odavno bankrotirao

Telefon jeste cigla sa zaobljenijim ivicama ali ima 5,5'' ekran, M8 da ima toliki ekran bio bi dimenzija kao xperia z ultra :d

Meni je ovo ubedljivo najbolji telefon kada se pogleda odnos specifikacija/cena, performanse ce se tek videti. Ali opet sumnjam da ce ih biti kod nas u vecem broju.. a ako stignu krajem godine po oglasima ce biti tone novih S5/Z2/M8 za 400e.

pa biće ih po tim cenama krajem godine kako god okreneš

Мислим да је Sony фирма која се састоји из различитих дивизија. Тако да дивизија која се бави мобилним нема додирне тачке са филмовима,музиком итд

Ali 270e za 16GB verziju... i dalje ne verujem, nesto tu nije kako treba. Mora da je greska. :d

Ako izrada S5 zvanicno kosta 256$.. nemoguce da 1+ kosta manje od toga jer ima kvalitetnije kuciste, jbl stereo zvucnike, veci ekran itd. Po toj ceni za 16Gb verziju ispada da prakticno poklanjaju uredjaj, tj zarada je smesna. Meni je ovo i dalje nestvarno, pa 270e kosta raspali single core android u CT-u :d

I sto je najjaci fazon, dizajn je mozda i najbolji od svih vodecih modela, pored 1+ S5 izgleda kao dacia logan pored audia a6. I jos nema neko djubre od android interfejsa.

Poslednja izmena:
Čini mi se da se negde pročitao tako nešto, ne mogu da nađem sad pošto ovo kucam sa telefona. Da ne prodaje osiguranje, muziku i filmove Sony bi odavno bankrotirao

da ali isto to mozes reci i za samsung, koji pravi sve od tostera, mikrotalasnih,frizidera, klima, dvd-ova, ozvucenja, fotoaparata, pegli, ves masina, miksera,tv-ova, usisivaca, rerni, multipraktika itd itd...

definitivno bolest od telefona(u pozitivnom smislu) za odlicnu cenu, mnogo jeftiniju od konkurencije.Samo da je manji...mada uskoro ce i 5.5" biti standardna velicina, a sve ispod 5" mini verzije.:)

Ako izrada S5 zvanicno kosta 256$.. nemoguce da 1+ kosta manje od toga jer ima kvalitetnije kuciste, jbl stereo zvucnike, veci ekran itd. Po toj ceni za 16Gb verziju ispada da prakticno poklanjaju uredjaj, tj zarada je smesna. Meni je ovo i dalje nestvarno, pa 270e kosta raspali single core android u CT-u.

ma lazu, da opravdaju svoje cene.256$ mozda kad bi deo po deo kupio i slozio....kad kupujes sve te delove u milionskim kolicinama, kad se sklopi ne kosta ni 100.Kad kupis lot snepdregon procesora od milion komada, sigurno ne kosta koliko bi kostao na komad.Isto tako i ostale komponente.

Poslednja izmena:
Daj neko ko putuje u Aziju da napravi dil sa ovom firmom, ne mora mnogo, dosta je jedno 50-ak komada 1+ za starosedeoce foruma :d

Poslednja izmena:
Postoji neka caka sa ovom cenom i svim ovim generalno. Zakon zdravog razuma kaze da prikazani kvalitet izrade, hw i sve sto ide uz ovaj telefon ne moze da kosta ovako malo.

Najjeftiniji kinez sa ovim soc-om i displayom nije ovako jeftin.

Caka je verovatno mala kolicina, tj nece se proizvoditi u velikim tirazima.

Mislim da ce to da bude najveci problem, na trzistu ce ovaj telefon da bude dosta skuplji, te pozivnice ce se prodavati za pare, bice mala kolicina telefona... Mislim da ce generalno slaba dostupnost da bude.

Мислим да је Sony фирма која се састоји из различитих дивизија. Тако да дивизија која се бави мобилним нема додирне тачке са филмовима,музиком итд

Da, ali je mobilna divizija više od 5 godina poslovala sa gubitkom, da nije ovih profitabilnih divizija ne samo da bi ugasili Sony mobile već bi verovatno cela kompanija bankrotirala.

da ali isto to mozes reci i za samsung, koji pravi sve od tostera, mikrotalasnih,frizidera, klima, dvd-ova, ozvucenja, fotoaparata, pegli, ves masina, miksera,tv-ova, usisivaca, rerni, multipraktika itd itd...

Ja i pričam samo o mobilnim divizijama, LG ima veliki profit ali njemu zarada leži u prodaji televizora, od telefona imaju samo gubitke. Jedino Samsung i Apple zarađuju ozbiljno od telefona

Poslednja izmena:
Gde je onda tu zarada? Pravilo je mala ekskluzivna serija i velika cena ili velika serija sa manjom cenom. Poenta je da se zaradi. E sad jedino ako ciljaju na neke donacije, tipa 1+ cm only aplikacije ili neki vid in app kupovine, mala to je glupo.

Zaista ne vidim logiku u svemu ovome.

Edit: I ovo sa prodajom tih pozivnica je verovatan scenario, iskesiras debelo za pozivnicu I dodjes na isto.

Poslednja izmena:
Moguce probijanje na trzistu, kao izazivaci, nov igrac, pa da se sto bolje pokaze.Pa kad se ustale i dobiju kolac, verovatno ce i oni dici cene.

Ма ово је класично пробијање на тржиште,у преводу неки нови тип маркетинга. За год дана има да продају ограничени број телефона и већ следеће год ће модел коштати 450,500е.
То је мојих 5 центи :)

Ma samo da ne bude kao sa Nexusom 4, odličan telefon za male pare, pa posle ga 6 meseci praktično nije bilo u prodaji...

Ako bude u dovoljnim količinama u slobodnoj prodaji po ceni koja je najavljena napraviće haos na tržištu

Наравно тај филм нећемо гледати..
Када би тако мала фирма могла да буде трн у оку великим не би живели у капитализму.

Prvo - ja ne verujem da nijedna firma na svetu, pogotovo sa takvim imenom, posluje u gubitku. to su neke price tipa "globalno zagrevanje i masoni".

a drugo, taj teardown i procena materijala od 256 dolara za Galaxy S5 je utter crap informacija.

http://www.computerworld.com/s/arti...laxy_S5_parts_cost_21_more_than_for_iPhone_5S

navodno, narudzbina 801 kosta Samsung prema Qualcomm-u 41 dolar. Ovo je dovoljno da ceo tekst padne u vodu iz vise razloga: Proizvodnja ovakvog procesora je 28nm, dok je jedan 14 puta komplikovaniji Intel core i7 u 22nm. E sad ako je istina d jedan Samsung od Qualcomm-a dobija snapdragon po bulk narudzbinama po komadu za 41 dolar, onda bi Intel core I7 trebao da kosta za nas consumere oko 4000 evra.

moja realna procena delova, i mozete da se smejete do sutra al ovo je realnost:

procesor + ceo mainboard (manje vise sve samsungovi semikonduktori na njoj) + chipovi: 20 dolara
ekran: (hiper produkcija, ne trosi se tu nista osim dizajna i potrebne masine prilikom izrade) : 30 dolara
pojedinacni moduli zakaceni na plocu (opet sve iz samsung semi kuhinje) : maks 20 dolara
plastika, izrada plasticnih komponenti i kucista: 20 dolara

da dodamo i marketing, pitch, kutiju, kablove, bateriju, po komadu - jos 30 dolara

Samsung Galaxy S5 u proizvodnji ne moze da kosta preko 120 dolara.

Ne bi me cudilo da je u pravu.. Pa ono sve lepljena plastika, jad i beda... Ne daj boze da ti se pokvari nesto, mozes samo da sedis pored njega i da kukas, jednom kad ga otvoris nikad vise ne biva on kao fabricki.

Vrh Dno