Šta je novo?

OnePlus One

Da odgovorim samo na brzinu na prethodna dva posta da razjasnimo neke stvari. Zechs pricas u proslom vremenu, do pre koju godinu nisu znali, za tih par godina su uzleteli, ovo je samo pocetak. Za 3-5 godina ima da dominiraju, da li ti je jasno koliko brzo prodje 5 godina?

@Emix
Nisam to spomenuo da bi se sirila sad prica kako se drze i da bi se dalje diskutovalo na tu temu, to je spomenuto usput, mozes i da iyostavis da sam uopste to rekao.

Poenta je da su se nekad tehnoloske revolucije desavale na 10-15-20 godina, sad imamo osecaj da smo se rodili sa touch-screen telefonima, a prisutni su svega par godina. Cim su Kinezi savladali tehnologiju, mislite da im je problem da savladaju marketing? Prodavanje magle? Ili ce nauciti iz svoje perspektive i unajmiti zapadnjake kao robove da im oni rade marketing.

Zasto se prica iz "kineske" teme prelila ovde? Ajde da sacekamo taj 23. da vidimo sta i kako. Jeste da je ova fora sa pozivnicima minirala celu pricu jer to znaci da nista od ovog telefona kod domacih provajdera ali je i pored toga interesanran smartfon.

Možda zato što je i ovo "kineski" telefon!?

Nije Oppo/1+1 za porediti sa telefonima o kojima se diskutuje u kineskoj temi. Sto rece onaj sa gizchina sto mu prolazi kroz ruke ogroman broj kineskih telefona, Xiaomi Mi3 (jedan od najboljih kineskih telefona) je uzbudljiv, zanimljiv i on ga obozava, ali Oppo Find 7a jednostavno radi i nema bubica kao Xiaomi. Oppo je kineski ekvivalent Apple i samim tim ne moze se porediti ni sa Lenovo telefonima a kamoli sa ZOPO, Jiayu i ostalim nizim brendovima.

Oppo je svojevremeno iskesirao 5 miliona evra Leonardu dikapriu za reklamu, tako da sto kaze G@W nije to mali igrac.

Sto se kvaliteta i brenda tice, video sam u rukama Find 5 i tvrdim da je odlicna izrada, nesto sto se inace ne ocekuje od kineza

Nije Oppo/1+1 za porediti sa telefonima o kojima se diskutuje u kineskoj temi. Sto rece onaj sa gizchina sto mu prolazi kroz ruke ogroman broj kineskih telefona, Xiaomi Mi3 (jedan od najboljih kineskih telefona) je uzbudljiv, zanimljiv i on ga obozava, ali Oppo Find 7a jednostavno radi i nema bubica kao Xiaomi. Oppo je kineski ekvivalent Apple i samim tim ne moze se porediti ni sa Lenovo telefonima a kamoli sa ZOPO, Jiayu i ostalim nizim brendovima.

Evo ti najnovija vest Andija sa Gizchina u vezi Oppo 7a kad ga već prozivaš. :D
http://www.gizchina.com/2014/04/20/what-are-ghost-touches/

Ne bih dalje da rasplinjujemo diskusiju sa pričom o kvalitetu "nižih brendova"...

Ala ste osetljivi na "brendove"... Srbin i kada naruci Kineza za 60 evra on ga brani po cenu zivota!

Zamenice mu telefon, tako da ne vidim problem. Kvalitet ne znaci da nema falicnih primeraka, kvalitet znaci da se oni primerci koji su dobro izradjeni izdvajaju od drugih koje sam ja nazvao niza klasa.

Inace nemam potrebu da branim Oppo, imam LG G2 koji je miljama ispred bilo cega sto vi hvalite u toj vasoj temi :)

Da nemam Samsungovog ekvivalenta tom tvom LG pa da i pomislim da sam u zabludi. Ovako samo mogu da te pustim da uživaš miljama ispred.

Magnezijumsko kućište...ovo može da se koristi i za termitnu smešu :D

Pokidali...Savrsen telefon!
Dizajn,Baterija,Soc,Software,cena...

[YOUTUBE]evEiekq_Di8[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]vIUTV63TSU4[/YOUTUBE]

[YOUTUBE]xW4a75x1F-0[/YOUTUBE]

Telefon je vrh, samo mi nije jasan sistem kupovine "preko pozivnica" ? To znaci nece biti dostupan kod retailera sirom Evrope ili ja to pogresno kapiram?

Ove cene su dokaz da ce i sa njima imati finu zaradu, u prevodu svi clanci koji izlaze sa pricama koliko Samsung, Soni, HTC ili Apple ili bilo koji drugi flegsipovi sa najnapucanijim hrdverom, kostaju u proizvodnji, su najobicnija laz.Ne kostaju ni 100 dolara po komadu, na angro.

Telefon je vrh, samo mi nije jasan sistem kupovine "preko pozivnica" ? To znaci nece biti dostupan kod retailera sirom Evrope ili ja to pogresno kapiram?

I ne treba da bude dostupan kod retailera. Oni uzmu svoj procenat, onaj uzme svoj procenat, ovaj uzme svoj procenat, i eto ti cene koju imaju Samsung i ostala bagra. Ako je jedini nacin na koji moze da se dodje do telefona da ga kupis direktno od proizvodjaca, to onda znaci da je svaki od tih telefona na svetu placen tacno isto, a ne neki vise neki manje, i iskljucuje sve moguce pijavice izmedju tebe i proizvodjaca koje bi da posisaju po malo od svakog prodatog telefona.
Ove cene su dokaz da ce i sa njima imati finu zaradu, u prevodu svi clanci koji izlaze sa pricama koliko Samsung, Soni, HTC ili Apple ili bilo koji drugi flegsipovi sa najnapucanijim hrdverom, kostaju u proizvodnji, su najobicnija laz.Ne kostaju ni 100 dolara po komadu, na angro.

Upravo tako... Kosta razvoj, to jeste, ali ga oni masno naplacuju, to dokazuje to koliko te kompanije profitiraju, nikom ne treba dozvoliti da zgrne toliko para.

Poslednja izmena:
pa bih ovo pazario za 300e :) ostalo je manje vise nebitno :)

Ubica! Eh samo da moze normalno da se kupuje...

Па да може нормално да се купи коштао би 500е. Све има своје разлоге

Mislio sam da Nexus nikad nece biti ubijen,kad ono.....1+

Овде се поставља питање да ли ће НС дилери бити заинтересовани за овај моб. Мислим да они неће имати проблема да га набаве из немачке,швајцарске итд итд.

Neverovatno koliko je na ovom videu gore 1+ dizajnerski u svakom pogledu ispred s5.

Nego Džošua kaže da je zadnji deo od plastike a phonearena navodi da je telefon od magnezijuma?

Hoce li biti neka mini verzija?

Kako onda objašnjavaš činjenicu da svi osim Apple-a i Samsunga posluju sa gubitkom?

Зато што су огромне форме. Ова оне плус оне ако има више од 50 запослених убиј ме на месту.. :)

Nazad
Vrh Dno