Šta je novo?

Nokia Lumia 1520

Pa ti ocigledno nisi koristio neki bolji android pa tako pricas. Vi pojedinci niste izasli jos iz 2011

Fantastično je kad si tako samouveren i pun znanja pa znaš drugima da objasniš kako ništa ne znaju a sebi dozvoliš jedan takav fejl kao što je kupovina WP. Prodaj ti to, definitivno nije za tebe. Niti ko tebe ovde pokušava da ubedi da isti treba da ti se svidi, niti ćeš ti nekog od nas da ubediš da isti ne valja. Bilo ih je i pre tebe. Poenta priče je bila da ono što si naveo za skajp i viber nije istina i da radi. Da raspakivanje fajlova radi na 8.1 kako treba, a da su ti na 8.0 ponudili rešenje koje bi završilo posao. Dakle ostao je nepremostiv problem sa delivery report-om. No da ne davimo bez potrebe, prijateljski savet, ti to lepo u oglase i kupi ono što ti odgovara, uz više informisanja ovaj put.

ima istine u tome da je poslovna upotreba WP telefona i dalje na niskom nivou
proste stvari, poput slanja više dokumenata u jednom mejlu (na šta se žalim svakih nekoliko dana), preglednog rasporeda fajlova i manipulisanja istim, eto i delivery report (smešno ili ne, u poslovnoj korespodenciji je vreme slanja, odnosno prijema mejla/poruke od izuzetne važnosti) nisu omogućene

nemam nameru da menjam telefon, ali navedeno su zaista osnovne stvari koje su apsolutno neophodne
imam utisak da se Nokia previše posvetila fotografijama (refocus, beamer, smart cam, refocus, beamer, cinemagraph, camera beta, video trimmer, trte mrte), a u nedovoljnoj meri potrebama poslovnih korisnika

ne kapiram zašto je teško omogućiti choose where to download opciju i normalan file manager koji će dati pregled svih fajlova na telefonu
Opera Mini koju koristim na E51 ima tu opciju, a 920, kao neuporedivo moderniji telefon, nema

Sve zavisi ko se kakvim poslom bavi. Meni recimo odradjuje poslovnu upotrebu, cesto treba da fotkam nesto telefonom i okacim kao fajl na kompu, uvek mi stoji Photobeamer otvoren u browseru i to mi je najlaksa i najbrza varijanta, OneNote takodje mi odradjuje posao i ta sinhronizacija, nesto ukucas u browser varijanti i automatski se pojavi i na telefonu (i kontra).
Dakle ako ti posao zavisi od toga da dok si u prevozu ili u kolima, otpakujes nesto, prosledis na druge mejlove, onda da, iskustvo nece biti udobno.. Samo su meni takvi poslovi zaista i dalje na reklamama :) Uvek je neki komp pri ruci, dal na poslu ili kuci, koji ce uvek biti 20 puta laksi za te stvari od bilo kog telefona..

Da ne pominjem koji procenat ovih kojima najvise smetaju ovakve stvari, u stvari uopste ni ne radi na takvim poslovima.. ili uopste ;)

Poslednja izmena:
Prodaj meni to njesra 1520, ako ti ne odgovara. Bas sam u potrazi za njom.

bavim se advokaturom i jedino sa čime radim su dokumenti

naravno, mane WP u tom pogledu mi ne predstavljaju veliki problem, pošto koristim PC i na poslu i kod kuće, a imam i laptop, ali svejedno bih voleo da se te osnovne funkcije omoguće
svakako ne bih prešao na Android ili iOS zbog tih nedostataka

Prodaj meni to njesra 1520, ako ti ne odgovara. Bas sam u potrazi za njom.

aj na pm da se dogovorimo. A sto se tice vibera i skype meni ne radi kao i dosta njih koji se zale na isti problem. A sto se nisam informisao to je dobro pitanje. Zbog takvih kao ti sto se kunu u wp sam i uzeo misleci da sve radi al ne radi. Mislim mozes ici za hrvatsku al moras preko makedonije pa na skadar pa sa albanskom mafijom u gepeku preko...ma daj bre. U 2014g hocu bre da mogu sve da odradim na telefonu. Na androidu mogu i idem opet u te vode. Od mene toliko. Srecno svima , puno zivaca i dobre volje

Opet pogrešna pretpostavka, tu je dakle problem. Ni u šta se ja ne kunem, ja sam pre kupovine dobro proučio šta sistem može a šta ne i kako se to uklapa sa mojim potrebama i na osnovu toga doneo odluku. I ja sam zadovoljan. Meni treba dobar office, one note, pristup cloudu, dobra navigacija. Zna da bude problem nekad slanje mail-a sa više attachmenta. Otvaranje zip/rar fajlova na telefonu, jednostavno nisam imao potrebe do sad. Dakle meni ogovara, tebi ne i ne znam kako si na osnovu mojih ili nečijih drugih potreba ovde odlučio da isti valja i za tebe. Pogotovo što niko nije rekao "sve radi". P.S. To "dosta njih" je mizeran % u odnosu na one kojima sve radi kako treba. Nijednog trenutka nisam rekao da ne postoji neki problem(sa viberom i jeste bio ali je to rešeno) već da se na kraju ispostavi uvek nekako da je korisnik pogrešio, pa bude jao jeste nisam ovo ili ono napravio...

Jel moze neko od vlasnika telefona da mi kaze koji mu je product code? Pise na tray-u za micro SD karticu.

Imam ruski sim free model, koji nema srpski jezik, pa hocu da flashujem firmware koji je aktuelan kod nas, medjutim nemam pojma kako da nadjem taj kod :(

Imam sad drugi problem...
Gde da nabavim drivere za ovaj telefon? Hvala bogu na nokijinom sajtu nigde ni traga ni glasa od nekog sofwtarea za ovaj telefon..

I jos nesto, jel postoji nacin da se telefon ne pali kada se nakaci ugasen na USB?

Ne mogu da ga flesujem pa nemam pojma da li je drivera koje mi non stop trazi (nokia bootmgr2 kada je ugasen i standardan lumia 1520 kada je upaljen) ili je do toga sto je nemoguce pratiti uputstvo sobzirom da se fon sam pali. :(

Poslednja izmena:
To za paljenje ne moze jer wp telefoni ne mogu da se pune kada su ugaseni.

Nokia Care Suite...
Uspeo sam da flashujem! :D

Drzao sam volume down dok sam kacio na kabal pa ga on upali i udje u ono cudo sto treba.

Morao bi automatski da nadje drivere cim ga nakacis na usb a da si prethodno instalirao NCS i onaj software repair tool... Koji win imas?

Odakle si skinuo software? Jem moze da se flesne 8.1

Ne moze, 8.1 iskljucivo preko developer preiview registracije. Ne znam zasto ne probas to, dosta stvari na koje kukas je reseno, izmedju ostalog upravo danas sam skinuo skroz funkcionalan file manager.

Je l' ima dokumenata tu? :)

Pojasni pitanje :)

Ima documents folder, ima download folder itd... Otvoris u IE recimo pdf, skines na telefon on ga smesti u download folder, odes tamo sa file manager, tu je PDF, moze da otvoris, kopiras negde drugde, share i sve ostalo sto treba... Jedino sto nema a sto sam odmah hteo da probam da obelezim vise fajlova pa da probam share :) Ali nista od toga, nema opcije, moguce da je ima u paid verziji posto app ima in app purchase opciju. No kako ce biti navala file managera u narednim danima necu da se zalecem i kupujem prvi...

To ne mogu da proverim nazalost. Meni je sve u cloudu, nista na telefonu, tako da svaki sad koji probam da skinem bice "nov"... Plus sto sam pre 2 dana reistalirao sistem tako da mi je prazan telefon sto se tih stvari tice. Instaliraj pa probaj, ne ujeda :)

Ne prikazuje one koji se ne vide u Office, ali ih vidi Adobe Reader, tako da nije od koristi.

Inače, kad probam preko TT da odgovorim na pp, vrati me u inbox kad pritisnem za slanje poruke.

Evo sad se bas igram... Kada u Office-u skinem neki file na telefon on se ne vidi u ovoj app, tj file manager ga ne vidi. Kada skinem iz onedrive aplikacije, regularno se pojavi u documents folderu. No tek je 1.0 verzija, cenim da ce srediti to, realno je i ovo veliki korak napred...

Morao bi automatski da nadje drivere cim ga nakacis na usb a da si prethodno instalirao NCS i onaj software repair tool... Koji win imas?

XP.
Sam sam ih instalirao, samo preusmerio da ih potrazi u program files/common files/nokia/drivers
Inace nije hteo nista automatski...

Odakle si skinuo software? Jem moze da se flesne 8.1

xda.. kucaj u google nokia care suite i medju prvim rezultatima bice link ka xda temi

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno