Na google nema nista. Svi su odusevljeni kao i ovde. Ko da vam je MS tata. Nazalost nema ni jedan objektivan review koji bi ukazao na mane ovog sistema. A ima ih mnoooooogo. Bar za mene.
Zlajo baš si lenj :d
Ima dve-tri strane unazad sve što te zanima.
1. Pocket File Manager na WP8 radi tako kako radi u smislu ogranicenja samog sistema. PFM na WP8.1(bio u beta fazi, upucen na store, dostupan update za 2-3 dana dok prodje proveru) ima pristup svim user folderima na telefonu i pun pristup SD kartici, ima ftp klijent(koji cinjenica puca pri transferu velikih fajlova, mislim da je >1gb, autor najavio resenje brzo), ima mail klijent u sebi, moze zip/unzip i slicno... Dakle i vise nego sto ogromnoj vecini korisnika treba. Ko hoce u C:\Windows\System32 za njega nije WP, nemoj ni da gubi vreme.
2. Skype sasvim normalno radi, pozivi, poruke, notifikacije sve. Mislim glupo je da se natezzemo tu u smislu radi/ne radi, da svima tako ne radi bio bi pun internet toga a nije tako. Ocigledno da negde problema ima ali uglavnom je to do korisnika, blokirana app, ukljucen battery saver, blokiran internet kada se ugasi ekran itd itd moze gomila stvari da bude. A svi oni kazu "ne radi", cak i da hoces da pomognes na osnovu informacija koje imas tj nemas ne mozes nista.
3. Viber takodje, do negde pred NG ako se dobro secam je kriminalne probleme pravio, nema notifikacije o poruci, samo izbaci "1" na tile-u pa ti trazi sta je stiglo, onda ti na primer popodne javi da si to jutro imao propusten poziv i slicno. No u poslednja dva update-a je to sredjeno i apsolutno ne pravi problem nikakav i poruke stizu momentalno.
4. Kontrola baterije, sem mogucnosti ukljucivanja battery saver on/off u istoj aplikaciji mogu da se blokiraju pozadinski procesi za odredjene aplikacije za koje je to moguce i takodje je moguce za svaku aplikaciju videti koliko potrosnju je napravila u aktivnom koriscenju a koliko kao background servis. Ako moram da trazim manu, bilo bi bolje da je to nekim ciframa izrazeno umesto obicne skale koja nema nikakve podatke ali opet ne umanjuje funkcionalnost, ti i dalje vidis da li nesto abnormalno trosi struju. Dobar primer je sto je SOUTH okacio pre neko vece gde se jasno videlo da mu Youtube HD pravi problem.
Mislim u principu stvar je poprilicno individualna. Zavisi sta ti treba, WP moze da ti bude nesto najbolje sto si ikada koristio a mozes kao i neki da se zeznes pa onda da kukas posle. Bolje svakako pitati unapred.
Ne znam, stvarno nemam nijedan razlog da ovde nekome pricam price. Ko ne veruje mogu da snimim klip pa neka se sam uveri kako stizu notifikacije. WP8 ili WP8.1 imas? Jel ti blokiran viber ili ukljucen battery saver, ili 3G/WIFI, ili se gasi WIFI sa ekranom itd itd? Jel pomaze reinstalacija aplikacije?
Jos jednu stvar da probam, koliko ti je aplikacija pod allowed u pozadinskim procesima?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari