Šta je novo?

Nokia Lumia 1520

Instalirano 8.1 al i dalje problem sa skype. I nemam tas sending file iako je receno da je ubacen sa 8.1.

Resen problem sa skype. Video i pozivi rade al poruke tj notifikacija ne stize. Moram preko IM+ da primam obavestenje. Viber takodje proradio. Al zato moliplayer ne radi...

Čitao sam tvoje postove i silno si me zabavio.Problem kroz koji ti prolaziš, prošli su svi ljudi koji prelaze na novI OS.Ovaj WP,8.1 je još beta i tek treba da stignu pach update-ti, do final verzije.MoliPlayer radi, reinstaliraj ga.Skype je sada integrisan u sistem, tako da treba biti i malo strpljiv.Lumia 1520 radi upravo ono, za šta je i predviđena.Pogledaj ovaj klip, da bi mogao da bolje shvatiš ovaj ekosistem i šta možeš da očekuješ od njega. :wave:

Poslednja izmena:
Iskreno,ceo sistem je jedan pokusaj da postane nesto. U pokusaju da budu razliciti ukopace sami sebe. Da im nije nokije sa svojim kvalitetom i kamerom pukli bi odavno. Ovako slamka spasa...

Dobro za sledeci put si naucio, pre davanja 500e na nesto, barem 5 minuta guglanja.. :)

Na google nema nista. Svi su odusevljeni kao i ovde. Ko da vam je MS tata. Nazalost nema ni jedan objektivan review koji bi ukazao na mane ovog sistema. A ima ih mnoooooogo. Bar za mene.

Sve to sto ti je trebalo si mogao da nadjes za 10 minuta guglanja. Pogotovo jer ti je to sto si navodio bas bitno.. Mislim ko jos daje toliku kintu na slepo? Ajde da razumem one sto uzmu jer im se dopada nijansa crvene i bitno je da ima samo fejsbuk, ali ti kao poslovan covek si mogao da se raspitas da li ima sve sto ti treba pre kupovine..
A ja sam daleko bio od odusevljenja u pocetku, sve je to tu, nije brisano.. I ja sam kukao na neke stvari na koje sam navikao, sa baterijom sam imao nocne more, to je i dalje pipava stvar, u paranoji sam da stavim vremensku prognozu kao Live tile i da bude u pozadinskim procesima..
Al i povrh svega toga i dalje mislim da je ovo najbolji OS za mene trenutno.. jednostavno ovi 'nepomicni' OS-ovi mi sad deluju tako smaracki i zastarelo.. :)

Na google nema nista. Svi su odusevljeni kao i ovde. Ko da vam je MS tata. Nazalost nema ni jedan objektivan review koji bi ukazao na mane ovog sistema. A ima ih mnoooooogo. Bar za mene.

Jel mozes da napises neke od zamerki koje imas, bas me zanima sta ti smeta, pa da vidim da li ce i meni smetati :D jer svako ima drugacije potrebe i svako drugacije koristi telefon. Jednom moze da smeta sto telefon nema neku aplikaciju dok drugi i da je ima ne bi koristio jer ne vidi njen znacaj, kao i neke opcije u samom sistemu itd :)

Poslednja izmena:
Kao prvo krsten file manager. Kupio pocket manager i bacio pare. Ftp puca ne moze da se prebace veci fajlovi. Za ostalo moze da posluzi. Skype ne mogu da nateram da prima poruke. Mora neki klijent da radi u pozadini. Im+ recimo. Viber cas radi cas ne radi notifikacija. Kontrola potrosnje baterije nocna mora. Ne resetuju se podaci nakon napunjene baterije. Ne znam gde mi curi baterija i koliko sam vremena proveo na nekoj...i tako dalje

Zlajo baš si lenj :d
Ima dve-tri strane unazad sve što te zanima.

Ima li neki battery manager da daje tačne podatke - real time ? Sve što sam probao - otvoriš program i onda tek ažurira.....

E kud ćeš više negativnih :)

1. Pocket File Manager na WP8 radi tako kako radi u smislu ogranicenja samog sistema. PFM na WP8.1(bio u beta fazi, upucen na store, dostupan update za 2-3 dana dok prodje proveru) ima pristup svim user folderima na telefonu i pun pristup SD kartici, ima ftp klijent(koji cinjenica puca pri transferu velikih fajlova, mislim da je >1gb, autor najavio resenje brzo), ima mail klijent u sebi, moze zip/unzip i slicno... Dakle i vise nego sto ogromnoj vecini korisnika treba. Ko hoce u C:\Windows\System32 za njega nije WP, nemoj ni da gubi vreme.

2. Skype sasvim normalno radi, pozivi, poruke, notifikacije sve. Mislim glupo je da se natezzemo tu u smislu radi/ne radi, da svima tako ne radi bio bi pun internet toga a nije tako. Ocigledno da negde problema ima ali uglavnom je to do korisnika, blokirana app, ukljucen battery saver, blokiran internet kada se ugasi ekran itd itd moze gomila stvari da bude. A svi oni kazu "ne radi", cak i da hoces da pomognes na osnovu informacija koje imas tj nemas ne mozes nista.

3. Viber takodje, do negde pred NG ako se dobro secam je kriminalne probleme pravio, nema notifikacije o poruci, samo izbaci "1" na tile-u pa ti trazi sta je stiglo, onda ti na primer popodne javi da si to jutro imao propusten poziv i slicno. No u poslednja dva update-a je to sredjeno i apsolutno ne pravi problem nikakav i poruke stizu momentalno.

4. Kontrola baterije, sem mogucnosti ukljucivanja battery saver on/off u istoj aplikaciji mogu da se blokiraju pozadinski procesi za odredjene aplikacije za koje je to moguce i takodje je moguce za svaku aplikaciju videti koliko potrosnju je napravila u aktivnom koriscenju a koliko kao background servis. Ako moram da trazim manu, bilo bi bolje da je to nekim ciframa izrazeno umesto obicne skale koja nema nikakve podatke ali opet ne umanjuje funkcionalnost, ti i dalje vidis da li nesto abnormalno trosi struju. Dobar primer je sto je SOUTH okacio pre neko vece gde se jasno videlo da mu Youtube HD pravi problem.

Mislim u principu stvar je poprilicno individualna. Zavisi sta ti treba, WP moze da ti bude nesto najbolje sto si ikada koristio a mozes kao i neki da se zeznes pa onda da kukas posle. Bolje svakako pitati unapred.

1. Pocket File Manager na WP8 radi tako kako radi u smislu ogranicenja samog sistema. PFM na WP8.1(bio u beta fazi, upucen na store, dostupan update za 2-3 dana dok prodje proveru) ima pristup svim user folderima na telefonu i pun pristup SD kartici, ima ftp klijent(koji cinjenica puca pri transferu velikih fajlova, mislim da je >1gb, autor najavio resenje brzo), ima mail klijent u sebi, moze zip/unzip i slicno... Dakle i vise nego sto ogromnoj vecini korisnika treba. Ko hoce u C:\Windows\System32 za njega nije WP, nemoj ni da gubi vreme.

2. Skype sasvim normalno radi, pozivi, poruke, notifikacije sve. Mislim glupo je da se natezzemo tu u smislu radi/ne radi, da svima tako ne radi bio bi pun internet toga a nije tako. Ocigledno da negde problema ima ali uglavnom je to do korisnika, blokirana app, ukljucen battery saver, blokiran internet kada se ugasi ekran itd itd moze gomila stvari da bude. A svi oni kazu "ne radi", cak i da hoces da pomognes na osnovu informacija koje imas tj nemas ne mozes nista.

3. Viber takodje, do negde pred NG ako se dobro secam je kriminalne probleme pravio, nema notifikacije o poruci, samo izbaci "1" na tile-u pa ti trazi sta je stiglo, onda ti na primer popodne javi da si to jutro imao propusten poziv i slicno. No u poslednja dva update-a je to sredjeno i apsolutno ne pravi problem nikakav i poruke stizu momentalno.

4. Kontrola baterije, sem mogucnosti ukljucivanja battery saver on/off u istoj aplikaciji mogu da se blokiraju pozadinski procesi za odredjene aplikacije za koje je to moguce i takodje je moguce za svaku aplikaciju videti koliko potrosnju je napravila u aktivnom koriscenju a koliko kao background servis. Ako moram da trazim manu, bilo bi bolje da je to nekim ciframa izrazeno umesto obicne skale koja nema nikakve podatke ali opet ne umanjuje funkcionalnost, ti i dalje vidis da li nesto abnormalno trosi struju. Dobar primer je sto je SOUTH okacio pre neko vece gde se jasno videlo da mu Youtube HD pravi problem.

Mislim u principu stvar je poprilicno individualna. Zavisi sta ti treba, WP moze da ti bude nesto najbolje sto si ikada koristio a mozes kao i neki da se zeznes pa onda da kukas posle. Bolje svakako pitati unapred.

za viber ne mogu da se slozim. Koristim ga ja. Notifikacije stizu posle par sati. Ako mi viber nije podignut, javi da sam offline. Znaci Viber uzas kako radi.

Ne znam, stvarno nemam nijedan razlog da ovde nekome pricam price. Ko ne veruje mogu da snimim klip pa neka se sam uveri kako stizu notifikacije. WP8 ili WP8.1 imas? Jel ti blokiran viber ili ukljucen battery saver, ili 3G/WIFI, ili se gasi WIFI sa ekranom itd itd? Jel pomaze reinstalacija aplikacije?

EDIT: P.S. Tako je meni radio u decembru otprilike, do update-a. Nakon toga nisam primetio probleme u radu stvarno.

Poslednja izmena:
Ne znam, stvarno nemam nijedan razlog da ovde nekome pricam price. Ko ne veruje mogu da snimim klip pa neka se sam uveri kako stizu notifikacije. WP8 ili WP8.1 imas? Jel ti blokiran viber ili ukljucen battery saver, ili 3G/WIFI, ili se gasi WIFI sa ekranom itd itd? Jel pomaze reinstalacija aplikacije?

Sve sam probao, nista ne pomaze. Bat saver off, 3g ili wi fi svejedno, nista reinstalacija. Uzas kako radi, tj kako ne radi. WP 8.0

Probaj ako te ne mrzi:

Hi Guys,

I fixed Viber on my Lumia 920 today.
I had push notification issues for quite a few months now and I was able to find a way around this problem.
Here is what I did:
1. In Settings / Background tasks, I only allowed two applications to run in the background.
2. I uninstalled Viber from my phone.
3. In Settings / Storage check, I cleared the temporary files.
4. In Settings / Ringtones+Sounds, I unticked/unchecked the "all other notifications" (I saw that Viber will use its own notification sounds for push notifications).
4. I performed a soft reboot (holding down the volume down + power button).
5. After the reboot, I again cleared the temporary files in Settings / Storage Check.
6. I re-installed viber.

I am not really sure how it worked :)
I hope this info helps.

EDIT: Jedino mi ovo prvo deluje kao najobicnija glupost tj siguran sam da jeste.

Mada recimo u vreme kada mi je Viber pravio probleme, bolje se ponasao kad su notifikacije u pitanju kada je isti bio blokiran u background services :S:

Poslednja izmena:
Ne koristim viber al burazer koristi na 925 dosta, nikad nije prijavio neki problem..

Cinjenica je da ima na WPC tu i tamo poneka tema gde se jedan zali, 10 kazu da nemaju taj problem i onda dodje 11ti i potvrdi da ipak problem postoji. Dakle sigurno negde ima nesto no poenta je bar po onome sto sam tamo uspeo da procitam da je u velikoj vecini slucajeva problem bio do loseg podesavanja u telefonu i slicno. E sad kako sam i sam svojevremeno iskusio problem sa istim, a znam da upalim wifi, cenim da tu ima jos necega. Tj Viber je tad priznao da imaju problem i da rade sa MS na resavanju istog i stvarno nakon tog ili sad vec sledeceg update-a ne secam se najbolje sve radi bez ikakvih problema...

uradio sam ovo gore, pa javljam sta je bilo.

edit - Isto sve. Cim izadjem iz vibera, ide me kao offline i ne mogu da primam pozive niti poruke.

Poslednja izmena:
Jos jednu stvar da probam, koliko ti je aplikacija pod allowed u pozadinskim procesima?

Moze li mi iko pomoci, par pitanja imam vezano za wireless charging.
Gledam ove wireless charger Dt-910, DT-900 i DT-601 i zadnja opcija (najskuplja DC-50). Koja je razlika izmedju njih ili je to slicno sve?
Jel na njih samo stavim 1520 i oni ce puniti? Ne treba neki oklop dodatni i tako nesto?
I da li ce puniti preko case cover-a, jer imam Nillkin Hard case cover?

Poslednja izmena:
Hvala na konkretnom odgovoru :) Izgleda da ce pasti DT-900, nasao sam ga za 20tak eura

Ajde da pitam nesto pre nego sto opet opletem. Kupio sam pocket manager karticom naravno sa svog naloga dok sam bio na 8.1. Zbog SITNIH bagova sam vratio njegov fabricki rom i sad ne vidi da sam kupio tu aplikaciju. Prepoznao je wallet ali ne i ono sto sam kupio. Moze pomoc posto je verovatno neka kvacica u pitanju. O Boze moj...

Kako ne vidi? Klikni na Buy, trebao bi onda da kaže da si je već kupio i da ti ponudi instalaciju...

Prosli put mi je pisalo u vlasnistvu. A vidim ovde ponovo bay pa da ne kupim ponovo istu aplikaciju. Zar nebi trebalo da stoji negde u bazi sta si skidao i kupovao pa da imas uvid i prilikom reseta vratis sve na staro?

Vrh Dno