Šta je novo?

The Evil Within [Bethesda]

Ovo baš odiše tom atmosferom specifičnom za japanske horror igre, kao neka mešavina RE i Silent Hill igara deluje.. Biće ovo sjajna igra, jedva čekamo Mikamijev povratak survival horror žanru.

Sve bolje i bolje ovo deluje!
Mikami je neponovljivi genije!

odlicno, posebno mi se svidja sto igra deluje veoma raznovrsno i zanimljivo, dosta razlicitih lokacija i neprijatelja...

Moram reci... da ovaj trejler deluje dosta kao da je je imao i snimke sa starih konzola. Svi raniji snimci su bili sa PC-a, i [mega]texture su izgledale bolje. :)

Anyhow, bice ovo pravi masakr od igre. Mikamijev poslednji horor projekat [rekao je da ih vise nece praviti].

RE4 stil sta da vam kazem, osim <3 :d

Brutalno deluje, jedva cekam da odigram. Samo da kontrole ne budu retardirane, tj da ne bude konzolitis klasicni i da zaborave kako funkcionisu mis i tastatura.

Ovo je horor igra, sigurno neces COD-ovati k+m kombinacijom ;).

Pod konzolitis (najgluplji izraz na ovom forumu ikada) verovatno misli na autoaim. :d
Ovakve igre se igraju samo na gamepadu, sve ostalo je cisto mucenje i neprirodno.

Sta je mucenje i neprirodno, igrati pucacinu iz treceg lica sa misem i tastaturom?!

Poslednja izmena:
to se i ja pitam, nisam imao nikakvih problema da igram sa tastaturom i misem RE4 i Dead Space recimo...
i pored toga sto ima dzojped... koristim ga samo kad moram...

Fotelju i gamepad ne može ništa da zameni za neke igre. Mene zbog miša uvek boli zglob, užasan položaj. Verovatno niste imali na duže vreme konzolu, kad se navikneš nema nazad.

Kakav zglob covece ? Ceo dan sedim za kompomn, nikad nisam osetiio bilo kakav bol. Los ti je setup onda, visina stola - stolice - mis - podloga - visina monitora. Tu gledaj da nesto popravis pa te nece nista boleti. A u fotelji mogu samo da se uspavam, koncentracija nula.

ja bi voleo da je jos bolesnije, ali obzirom na veliku nestasicu takvih naslova, ovim sam prezadovoljan...

Jednostavno za japanske survival horror naslove gamepad je jedino rešenje.. Ja sam Silent Hill i RE igre na PCu uvek gamepadom igrao, i ovu novu verziju RE4 za PC iako su kontrole tu optimizovane i za m&kb igranje. Prvo što je u takvim igrama uživljavanje važno, a gamepad omogućava udobnije igranje., zavališ se u fotelju ili stolicu i nema razmišljanja o tasterima ili neugodnih-nezdravih položaja. Samo se udubiš u gaming.. Drugo što Japanci nikada nisu imali PC iskustvo i igre su im u srži za gamepad pravljene za razliku od zapadnjaka koji mahom imaju PC pozadinu i miš i tastatura su često uvek na umu tokom razvoja multiplatform naslova, kod japanskih igara igranje i mišem i tastaturom da tako kažem ide protiv dizajna igre i onoga što su autori zamislili. Ili čini igru težom i nezgrapnom kada kontole nisu dobro prilagođene, ili kada jesu nišanjenje mišom u igrama sa TPS gejmplejem oduzima deo izazova i tenzije koji su autori želeli.

Poslednja izmena:
Jednostavno za japanske survival horror naslove gamepad je jedino rešenje.. Ja sam Silent Hill i RE igre na PCu uvek gamepadom igrao, i ovu novu verziju RE4 za PC iako su kontrole tu optimizovane i za m&kb igranje. Prvo što je u takvim igrama uživljavanje važno, a gamepad omogućava udobnije igranje., zavališ se u fotelju ili stolicu i nema razmišljanja o tasterima ili neugodnih-nezdravih položaja. Samo se udubiš u gaming.. Drugo što Japanci nikada nisu imali PC iskustvo i igre su im u srži za gamepad pravljene za razliku od zapadnjaka koji mahom imaju PC pozadinu i miš i tastatura su često uvek na umu tokom razvoja multiplatform naslova, kod japanskih igara igranje i mišem i tastaturom da tako kažem ide protiv dizajna igre i onoga što su autori zamislili. Ili čini igru težom i nezgrapnom kada kontole nisu dobro prilagođene, ili kada jesu nišanjenje mišom u igrama sa TPS gejmplejem oduzima deo izazova i tenzije koji su autori želeli.
166032058813100459503420.jpg

Prilozi

• 1660320_588131004595034_2055346779_n.jpg
    1660320_588131004595034_2055346779_n.jpg
    13 KB · Pregleda: 73

2293003.gif

Kakav zglob covece ? Ceo dan sedim za kompomn, nikad nisam osetiio bilo kakav bol. Los ti je setup onda, visina stola - stolice - mis - podloga - visina monitora. Tu gledaj da nesto popravis pa te nece nista boleti. A u fotelji mogu samo da se uspavam, koncentracija nula.

Jeste da sam poslednju igru odigrao pre 4 godine, ali ja sam uvek vukao komp u krevet jer fotelja je suviše mainstream. Taman kada posle 15 minuta zaspim ne moram da idem do kreveta.

Sada malo ozbiljno, to igranje iz fotelje je igranje kada ti kompjuter odradi 90% posla a ti mašeš džojstikom. Ja i konzole uvek igram na stolici zagledan u tv. Ne znam kakva je koncentracija u polu raspilavljenom položaju.

Poslednja izmena:
Ja sam vama dao argumente, ima tu naravno i ličnih preferenci ali ima i još nečega kada su određeni žanrovi poput ovog u pitanju..
Naravno na ovom se forumu nastavlja praksa odgovaranja na nečije argumente vickastim sličicama.

Naravno na ovom se forumu nastavlja praksa odgovaranja na nečije argumente vickastim sličicama.

Samo kad bi još skapirao zbog čega je to tako...

Ali pošto si ti i dalje uveren da je tvoj stav i način komunikacije na forumu uvek apsolutno ispravan, te da je problem do celog foruma, a ne tebe, teško da će se to ikada desiti.

Eto, mi da ne postavljamo vickaste slike a neki mogu vickaste postove do mile volje:D...modovi stvarno nije u redu, pokupicu igracke, netju vise da se sigram:)

Zaista bi voleo da izvesni clanovi, sa odredjene vremenske distance od recimo par godina, ponovo procitaju svoje stare postove, jer je to jedini nacin da ih vide onako kako ih mi sada vidimo. Ovde dakle imamo jednu od onih klasicnih situacija gde izreka ''vreme je novac '' pada u vodu, tj. zvuci paradoksalno, jer ma koliko ja imao para, prosto je i dalje nemoguce objasniti odredjene stvari nekom onoliko koliko to dobro moze vreme njemu samom:)

Poslednja izmena:
Mene vise podseca na Silent Hill... U svakom slucaju, jedva cekam. Nedostajao mi je ovaj zanr! SH-a nije bilo dugo, a RE je postao ******...

Mene vise podseca na Silent Hill... U svakom slucaju, jedva cekam. Nedostajao mi je ovaj zanr! SH-a nije bilo dugo, a RE je postao ******...
Po pitanju atmosfere i izgleda igre lini se da će više na SH igre vući, ali gejmplej je izgleda najsličniji RE4. U svakom slučaju sjajno..

Dupli post, ali moram kada niko druge neće vesti da postuje..
Ljudi koji su igru na PAXu u akciji videli su njome zaista oduševljeni.
PAX East 14: The Evil Within Evolves Into The True Resident Evil 4 Successor
http://www.hardcoregamer.com/2014/04/11/pax-east-14-the-evil-within-evolves-into-the-true-resident-evil-4-successor/81175/
THE EVIL WITHIN Thrills The Crowd At PAX
http://www.nerdist.com/2014/04/the-evil-within-thrills-the-crowd-at-pax/
startling take on horror with a surprising macabre twist.
http://www.polygon.com/2014/4/11/5606228/the-evil-within-demo-pax-east
PAX EAST 2014 | Horror Goes Back to Basics with The Evil Within
http://www.egmnow.com/electricsistahood/pax-east-2014-horror-goes-back-to-basics-with-the-evil-within/#

Ima par njih koji su se bas agresivno poneli ka demou, kazu da uopste nema horora. :D IGN ponajvise.

Nazad
Vrh Dno