Šta je novo?

IKOM - generalna rasprava

Da

Kako sam pre dve godine dobio modem, cbn, i upitao sam IKOM da li planiraju da mi promene modem radi prelaska sa DocSis 2.0 na 3.0. Odgovorili su mi da moj modem vec podrzava 3.0 standard; tako da menjaju modeme korisnicima koji su "davno" dobili modeme. Naravno, "zvanicno" ne znaju nista o povecanju brzina. :)

Kako sam pre dve godine dobio modem, cbn, i upitao sam IKOM da li planiraju da mi promene modem radi prelaska sa DocSis 2.0 na 3.0. Odgovorili su mi da moj modem vec podrzava 3.0 standard; tako da menjaju modeme korisnicima koji su "davno" dobili modeme. Naravno, "zvanicno" ne znaju nista o povecanju brzina. :)
Mnogo se oni prave glupi...

Taj CBN CV6181E (koji podrzava docsis 3.0) su delili onima koji su na FLAT5, svi koji su na FLAT3 imaju Motorole/EPC2100R2A(ako nisu zvali da im nameste telefon). Ja nisam bas davno dobio motorolu SBV5121E, mislim da ima manje od godinu dana...

da li ima sanse da IKOM uskoro ukljuci u ponudu bezicne rutere?da ne moram da na njihov modem dodatno kacim jos i ruter

da li ima sanse da IKOM uskoro ukljuci u ponudu bezicne rutere?da ne moram da na njihov modem dodatno kacim jos i ruter
Zabole njih šta njihovi korisnici žele.Ja sam ih to isto pitao,ali nisam dobio nikakav konkretan odgovor,kao i obično.
Probaj da ih nazoveš i pitaš,da vidiš šta će tebi reći.

Kad sam ja uzimao opremu komentar je bio pa mi nikad ne dajemo wi fi rutere... Ko da treba da ti daju nesto dzabe, kao i ostali operateri a na poklon dobijate potpuno besplatno wi fi ruter bez doplate

Sad ce ispasti da branim nekog provajdera ali ako vam treba wi-fi kupite neki kršteni router pošto ono što dobijete na korišćenje od provajdera je po nekom pravilu težak krš...

Prijatelj koristi Ikom ima Flat 4 i ima onaj njihov digitalni risiver...Kupuje novi desktop računar sa monitorom od 24" i tu bi da gleda i televiziju, pa ima sledeću dilemu...Kako da poveže njihov risiver sa kompjuterom? Njegova ideja je da kupi neku prosečnu tv karticu i da je spoji sa Ikom risiverom. Pitao me je da li je to moguće, pošto nisam siguran prosleđujem pitanje ovde.
Njegova prva ideja je da kupi neku karticu sa dvb-c tunerom ali izgleda da je to ovde retka i skupa zverka ( a i ne bi mogao da gleda kodirane kanale ).
Dakle, da li je moguće spojiti Ikom risiver sa nekom "običnom" tv karticom?

Sad ce ispasti da branim nekog provajdera ali ako vam treba wi-fi kupite neki kršteni router pošto ono što dobijete na korišćenje od provajdera je po nekom pravilu težak krš...

Slažem se. Tako sam sebi kupio wireless ruter sa dosta opcija (guest wifi, VPN server, dual band i sl), prezadovoljan sam. Priključio ga na kablovske modem i voila!

A mozda nekim prosecnim korisnicima samo treba ruter koji baca 5 metara da imaju kako da povezu tablet i mobilni sa netom

Njegova prva ideja je da kupi neku karticu sa dvb-c tunerom ali izgleda da je to ovde retka i skupa zverka ( a i ne bi mogao da gleda kodirane kanale ).
Dakle, da li je moguće spojiti Ikom risiver sa nekom "običnom" tv karticom?
Најбоља варијанта је да повеже HD излаз из рисивера на монитор (ако пријемници које даје Иком то имају) а ако нема, онда нека повеже аудио/видео излазе из пријемника на улазе на теве картици ... али у оба случаја на пријемнику бира програм тј ако има и телевизор, онда ће да гледа исто. Друга варијанта је да прикачи кабл на антенски улаз и гледа аналогну телевизију.

Zvao sam call centar Ikoma i pitao ih za zamenu modema, odgovor je dodjite do nas i ponesite stari i odmah dobijate novi modem. Tako sam i uradio i dali su mi CISCO EPC3208G. Pitao sam zasto menjaju modeme, kazu ocekuju do Nove godine povecanje brzina interneta. Inace koristim FLAT 3 paket. POZDRAV

Oho, nacekacemo se do NG. Verovatno ce da "dupliraju" brzine… Videcemo, imamo jos 8 meseci.

Најбоља варијанта је да повеже HD излаз из рисивера на монитор (ако пријемници које даје Иком то имају) а ако нема, онда нека повеже аудио/видео излазе из пријемника на улазе на теве картици ... али у оба случаја на пријемнику бира програм тј ако има и телевизор, онда ће да гледа исто. Друга варијанта је да прикачи кабл на антенски улаз и гледа аналогну телевизију.
Kaon risiver nema hdmi konekciju, tako da je tvoj prvi predlog otpao...
Bio sam kod njega baš sinioć i probali smo više kombinacija...
Prvo da kažem da je u kompjuteru Leadatek XP2000 global.
Prva kombinacija je uspela bez problema, dakle antenski kabl u tv karticu i sve radi...analogna slika jako dobra ( onoliko koliko ona može da bude ) ;) , ali tu je manje kanala nego u digitalnoj ponudi, posebno što u njegovom paketu koji plaća dobija i HBO kannale...
Druga kombinacija mi je pomerila d*pe.... Znači, kabl koji ide iz risivera ( crveno, belo , žuti ) ubacim u onaj adapter koji se dobija uz karticu, prebacim karticu na s-video i dobijem potpuno lošu sliku bez tona....
Spojim risiver preko tih kablova ( ali bez adaptera ) na crt televizor...odlična slika..... ( probam sa još jednim adapterom...opet isto slika nikakva )
Da li da se kupi još jedan adapter/kabl pa da se još jednom proba ili imate još neku ideju šta bi moglo da bude....

По неким спецификацијама то није s-video него обичан 9-пински конектор на који иду аудио видео везе. Да ли има још неки избор извора осим s-video, код мене је то класичан line улаз? Ипак, слика није била нешто посебно уз разне програме и драјвере за картицу док је dscaler имао перфектни слику. После и линухи па није немогуће да је неки проблем са драјверима.

Druga kombinacija mi je pomerila d*pe.... Znači, kabl koji ide iz risivera ( crveno, belo , žuti ) ubacim u onaj adapter koji se dobija uz karticu, prebacim karticu na s-video i dobijem potpuno lošu sliku bez tona....
Spojim risiver preko tih kablova ( ali bez adaptera ) na crt televizor...odlična slika..... ( probam sa još jednim adapterom...opet isto slika nikakva )
Da li da se kupi još jedan adapter/kabl pa da se još jednom proba ili imate još neku ideju šta bi moglo da bude....
Zar nije to composite video tj. CVBS? Ne znam tacno kakav adapter ima na XP2000 Global, ali kod mene na XP2000 Expert stoji CVBS kada prikljucim crveni, beli i zuti kabl.

Zar nije to composite video tj. CVBS? Ne znam tacno kakav adapter ima na XP2000 Global, ali kod mene na XP2000 Expert stoji CVBS kada prikljucim crveni, beli i zuti kabl.

Možda i jeste...ali kada stavim na cvbs ne dobijam nikakav signal.... U svakom slučaju, sutra bi trebalo da dobijemo još jedan kabl od poznanika koji isto ima leadtek global, pa ćemo probati....da se uverimo da nije do kabla....

Prave se blesavi kad ih pitaš za fixnu numeraciju,a na sajtu Ratela lepo piše da su je dobili.To skrivanje informacija mi kod njih nikad neće biti jasno.
0604-2014-183.jpg

Devojčice u KS-u još uvek niko nije obavestio da će to da se radi. Nisu one krive što ne znaju.

Svi se prave naivni,čak i oni malo iznad njih.
Voleo bih da znam koji im je ovo glup fazon.
Potpuno mi je amaterski ovaj njihov pristup prema svemu,a naručito prema korisnicima.

Ponekada ne odgovore na email. I kad im pises nekoliko puta. Verovatno ne znaju sta bi odgovorili.

Upravo tako

Za ovaj novi Cisco modem... Menjaju li ga svima, ili samo onima sa vecim paketima? Na flat2 sam, i imam onu Motorolu sa kojoj nisam bas zadovoljan - mozda i nije zbog nje, ali ranije (dok sam bio na PTT ADSL-u) mi se nije desavalo da Wireless ruter (koji ide posle Motorole) povremeno zablokira.

Za ovaj novi Cisco modem... Menjaju li ga svima, ili samo onima sa vecim paketima? Na flat2 sam, i imam onu Motorolu sa kojoj nisam bas zadovoljan - mozda i nije zbog nje, ali ranije (dok sam bio na PTT ADSL-u) mi se nije desavalo da Wireless ruter (koji ide posle Motorole) povremeno zablokira.

Kakav je to cisco modem? Ja imam Thomsonov beli, flat 5

Ja imam thompson modem(flat2) i neki put se desi da moram da ga resetujem po par puta da bi mi dao IP(iskljucujem sve sto se kaci na komp osim mobo)
Sve one glavne diode na njemu svetle tj. kao da je sve odradio eth/mod ali meni i dalje apipuje :D
Bilo bi super da ovaj krsh od 3-4g zamenim.

Ja imam thompson modem(flat2) i neki put se desi da moram da ga resetujem po par puta da bi mi dao IP(iskljucujem sve sto se kaci na komp osim mobo)
Sve one glavne diode na njemu svetle tj. kao da je sve odradio eth/mod ali meni i dalje apipuje :D
Bilo bi super da ovaj krsh od 3-4g zamenim.

Da, slicna prica i kod mene.

Nazad
Vrh Dno