Šta je novo?

Vertcoin [VTC] (Scrypt-N)

Jel ovo moze normalno da se kopa kao i obican Scrypt sa istom brzinom i podesavanjima ili ima neceg sto se razlikuje ? Nisam upucen u ove nove coine pa moram da pitam. Znam da neki manje zagrevaju kartice itd pa rekoh da proverim.

Za tvoje karte podešavanja su ista ali je brzina duplo manja i treba ti poseban miner

Vertminer 0.5.3 ukucaš u Google search. Nađeš temu na bct i tu ti je. Ostalo je isto i oko pola manji hash rate ko što Vojkan reče i isto se greje karta, jer je scrypt-n.
PITA za kopanje, inače i nije tako mlad - oko 3 meseca, 4...
Edit: Možda zafali mala korekcija taktova i TC da izvučeš taj hash od oko pola vrednosti scrypt hash - to mi Vojkan reče negde, ranije... :D

Poslednja izmena:
Znaci da racunam ~1000Kh/s po rigu sa 3 karte 280X ? ... Po Coinwarz-u to mu dodje na isto ko da kopam obican Scrypt... Msm ima tu neke razlike ali to se stalno menja zbog promene diff-a tako da opet nista ne dobijam vise.. Cemu onda sve to ? Nije mi jasno....

Tako nešto, ako ti bacaju oko 700 na scrypt... Teško se kopa. A sve to zbog N faktora, da bude ASIC resistant, takav je algoritam jednostavno. Gadniji za kopanje.

Tako nešto, ako ti bacaju oko 700 na scrypt... Teško se kopa. A sve to zbog N faktora, da bude ASIC resistant, takav je algoritam jednostavno. Gadniji za kopanje.

A sto je zezancija za stelovanje to je tek druga prica. Ja i dan danas nemam stabilnu konfiguraciju za rig sa 4x270x a probao sam 300 cuda.

Istina.
Evo moj .bat od 270 možda pomogne, ja često od vas sa 270X maznem podešavanja za neki start pa odatle tražim - isti čip. A scrypt-n je osetljiviji na klokove ko što mi rekoše i rekoh; kod mene pale nešto niži kako ne bi bilo HW error-a.

timeout /t 3
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
vertminer --scrypt-vert -o stratum+tcp://amsterdam.eu.stratum.dedicatedpool.com:3354 -u XXX.YYY -p YYY -o stratum+tcp://east1.us.stratum.dedicatedpool.com:3354 -u XXX.YYY -p YYY --gpu-platform 0 -d 0 -w 256 -I 18 -g 1 -v 1 -l 1 --thread-concurrency 12799 --lookup-gap 2

Sve to na 1000/1250. Za 270X kontam da mogu viši taktovi od tih, ali niži od onih za regularni scrypt. E sad. štos je u onih 70% od vrednosti TC-a za scrypt. Ja sam išao u koracima od po 64 i tražio. Proporcijom našao prvo 70%, a onda bacio pogled na .bin koji napravi miner pri prvom pokretanju, pa gore-dole išao u koracima po 64 od tih vrednosti i onda kad "osetim" da je to "tu negde" smanjim za +/- 1, 2...

Dakle, zezancija je deminutiv za taj proces. :d

Ma jedino ako moram, inace necu ni da gubim vreme i zivce.
Trenutno i multipoolovi kopaju LTC tako da nema nista isplatljivije, ja sam se vratio da kopam kucice, svidja mi se kako se trguje njima na Cryptsyju, lete milioni samo tako.

daj vise detalja, tesko da neko moze napamet da ti pomogne.

malo kasnim sa odgovorom, izvinjavam se....
zadnje kada sam pokusavao tako mi je radilo, nije htelo nijedan accept da izbaci, samo je odbijalo, cekao sam malo, pustio da radi ali sve isto se desavalo, a sada imam drugaciji problem, skripota nece uopste da mi se konektuje na server da pocne da radi evo skripte

timeout /t 3
setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100
setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1
vertminer --scrypt-vert -o stratum+tcp://amsterdam.eu.stratum.dedicatedpool.com:3354 -u x -p 1 -o stratum+tcp://east1.us.stratum.dedicatedpool.com:3354 -u x -p 1 --gpu-platform 0 -d 0 -w 256.128 -I 18.12 -g 1 -v 1 -l 1 --thread-concurrency 12799.6000 --lookup-gap 2.1

u pitanju su dve grafike, R9 270x i 5750, a evo problema koji mi se javlja

1.jpg

hvala unapred na pomoc, oiz

Preimenuj ili izbriši *.conf fajl od vertminer-a.

Ja ovo na 3x280x ne mogu da podesim.. Prva karta(7970) nece da daje hash a druge 2(280x) sa 980/1250 po 250kh/s i to je sve....

Moze neka podesavanja za 280x za Vertcoin ?

isto kao običan scrypt, možda gpu klok mrvu ispod

Jel ok 340kh/s ako sam na skripti imao ~685kh/s ?

To je super. Koji miner ,karte i podešavanja? Toliko ja dobijam a na skriptu imam 730

da li je neko uspeo da potera vertminer sa 7850 ?
ja nikako da namestim TC, tako da imam HW ...

Probaj 5120, 6140 meni tako radi, kopa oko 150 khs asus 7850 1 gb i intenzitet 12...

Probaj 5120, 6140 meni tako radi, kopa oko 150 khs asus 7850 1 gb i intenzitet 12...

nazalost vertminer odbija saradnju - moje 7850 (powercolor) sa tc 5120 i 12 kopaju oko 70 kh/s ako povecam i navise gpu 0 pada na 7kh/s gpu 1 ide prena 150 kh/s ali ujedno krecu i greske
kada ubacim tc na 6140 i12 ,gpu 0 krene sa 6-7kh/s ,gpu 1 oko 70 kh/s kada povecam i poveca se kh/s ali krecu i greske..stim sto gpu0 ostane na svojih 6-7 kh/s

koliko vidim vert ne voli moje 7850

Poslednja izmena:
Evo mog bat-a

cgminer --scrypt -o stratum+tcp://stratum.vertco.in:8080 -u xxxxxxxxx -p xxxxxx -I 12 --gpu-engine 1100 --gpu-memclock 1375 --thread-concurrency 5120

Imam vertcoin Alex, mozda i to ima veze... imam i powercolor 2 gb i ta isto kopa ali na 6140 TC

Proradilo i kod mene na 3x MSI 7850 OC 1GB, samo sam trebao TC da smanjim, evo podešavanja:

Kod:
"intensity" : "13",
"worksize" : "512",
"lookup-gap" : "2",
"gpu-engine" : "1070",
"gpu-memclock" : "1250",
"shaders" : "1024",
"thread-concurrency" : "5120",
"temp-target" : "70",
"gpu-fan" : "30-100",
"temp-cutoff" : "92",
"auto-fan" : true,
"expiry" : "30",
"gpu-threads" : "1",
"scan-time" : "1"
}

vert7850.png

sa I:17 dobijam veći hashrate ali i poneki HW, tako da sam ostavio na 13, imam oko 42% scrypt snage što i nije nešto....

Poslednja izmena:
pokusaj sa 14,15 i 16 mozda ne bude hw gresaka

kod mene radi samo na i-12 i TC-5736 i tako imam 2x po 123 kh/s :(
intesity ne smem da pomerim odmah greske :wall:

sto se tice tc ne znam vise po kojoj forumi da pristupim jedino rucno da isprobam od 5000-do 6000 a ako hocu malo veci I moram dici i TC al vise me boli glava od racunjanja

Meni nesto ne ide podesavanje. stalno dobijam rejectove ! Stavio sam obican cg miner 3,7,3 moze li to i samo izmenio bar fajl !

@ macman
Obriši prvo .bin fajlove, sve koje je kreirao vertminer pri pokretanju. Onda ga pokreni samo sa .bat fajlom koji ima u sebi unet -I koji odgovara na scrypt. Potom ćeš videti da će on po tom čistom pokretanju napraviti neki .bin fajl koji će u nazivu imati TC vrednost. E, onda od te vrednosti probaj da ides na više i na manje vrednosti od nje u koracima od, +/- 64, pa 128, 192 itd. Svaki put ga pokreneš i vidiš koliko daje i da li ima error-a. Ako ih nema ili su se smanjili drastično i zadovoljan si hash-om po osećaju ćeš znati da li je to ta vrednost i onda na tu vrednost TC dodaš ili oduzmeš +/- 1 ili 2. Tako ćeš naći TC!

Ne moraš ni baš ići u koracima od 1 x 64 gore-dole od TC vrednosti .bin-a koji se generiše, možeš i u skokovima od po 2 x 64, 4 x 64 ili čak 5 x 64, 10 x 64, ali oprezno da ne propustiš ono što tražiš.

Ja za sigurniju metodu ne znam. Ova je moja i drndao sam se 3 dana dok nisam ušao u vertminer. Ali sad radi, imam možda 1 HW error na 24 časa, a hash mi je nešto manji od polovine od onog na scryptu. Tako da smatram da sam ubo. :)

Jel moze ovo cudo da se kopa preko SMOS-a? Nisam listao tamo u temi, evo ovde da pitam ako neko koristi pa da nas obraduje ;)

Nazad
Vrh Dno