Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Ljudi, kako je moguce da mi wallet pokazuje ispravano stanje novcica, dakle bas kako treba prema svim transakcijama, dok na block-explorer.com prikazuje drugo stanje. Odnosno, tamo je oduzeta kolicina koja bi zapravo trebala biti dodana?

Da ponovim pitanje....

Nesto opasno buguje.... mislim da sam s LTCom zavrsio

Da ponovim pitanje....

Nesto opasno buguje.... mislim da sam s LTCom zavrsio

Ja mislim da je to normalno. Neko ko zna detaljnije neka objasni ali koliko se ja secam ti ustvari imas vise adresa iako ti imas tu jednu glavnu za primanje novcica, zato to sve izgleda cudno kada gledas u blockexploreru.

Litecoin Difficulty:6,190
Estimated Next Difficulty:5,803 (-6.25%)
Adjust time:After 1625 Blocks, About 3.0 days
Hashrate(?):157,171 MH/s

Ubiše nas ovi ASIC :p

Zato i kazem cemu kukanje. Cim malo dif gore odmah se spominje asic kao da je smak svijeta. Nije realno da diff ostane mali dok se ne iskopaju svi novcici.

situacija je katastrofalna :)
evo primera. kupis recimo 280X na oglasima za 230e i stavis je u svoju masinu, dakle ne uzlozis ni centa u ekstendere, plocu, cpu, mem, psu itd. po tvojoj racunici si dobar 1500din mesecno kada odbijes struju. ok.
pola godine kasnije, tvoja grafika ce moci da se proda za 150e. izgubio si 80e a zaradio si 9000din.
gde je tu racunica?
ok, ne mora da se prodaje LTC po ovom kursu, moze da se ceka ali je i to kocka i niko ti nista ne garantuje. moze do kraja godine da vredi i vise ali isto tako moze i manje. zasto BTC mora da vredi 450$? sto ne bi vredeo ~100$? i LTC srazmerno manje. sve je moguce.
dok scrypt ASIC-i potpuno ne sahrane GPU scrypt mining (sto se nadam da se se desiti sto skorije) nece se ni izdvojiti nekoliko novih valuta na drugim algoritmima iza kojih ce stati cela zajednica, koje ce se kopati mnogo vise nego danas i kojima tada realno moze da skoci cena na berzi usled veceg obima trgovanja, uslaska investitora, berzanskih spekulanata i njima slicnih.
do tada sedimo i duckamo ga.

Kupis kartu za 150e sada igras igrice pola godine i izgubis 80e a nisi nista zaradio :D

zaradish krivu kichmu, hemAroide i neko oboljenje ochiju :D

Koliko adresa imas na walletu sa kojih si primao uplate?

Sve skupa sa tri adrese su stizali novcici. Sa dva poola I sa btc-e.com...

Sad je problem nastao kada sam otvorio novcanik da se sinka nakon 15 dana. U tom periodu sam slao novcice sa poolova I jednom sa btc-e. Nakon sinkanja sve sto je trebalo doci, doslo je. Nakon toga sam vratio odredjenu kolicinu na btc-e a to sam uradio dok su se cekale konfirmacije za posljednu turu koja je upala u novcanik.

Rezime, u novcaniku je ostalo koliko treba, na btc-e je stiglo koliko treba medjutim na block-explorer.com se nije prikazala ispravna izlazna transakcija. Po block-explorer.com u novcaniku ima daleko manje nego sto fakat ima....

Nisam siguran da je ovo ok. Smrdi na pravi bug.

Pa saberi po block exploreru sve tri adrese iz novcanika pa izracunaj :)

dešavalo se i meni. ne znam što tražiš problem gde ga nema, imaš sve novce u walletu koje i treba da imaš i možeš da raspolažeš njima.

Nema se sta racunati. Ja imam sto je moje.
Problem je u exploreru koji je ispisao sve kako treba kada je ulaz u novcanik u pitanju. Medjutim, prikazuje da je nako ulaza izaslo vise nego sto sam poslao pa odatle daje lazni zbir, odnosno manje nego treba.
Iznos koji sam poslao sa BTC-e od 65 LTC je uredno pisao kao ulaz a onda kada sam nazad na BTC-e poslao 25 on je pisao onih 65 ali sad kao izlaz.
U transakcijama u novcaniku je sve ok.

Ne znam zasto se opterecujes s tim toliko... Meni je najbitnije da stigne gde posaljem i da bude "confirmed" i cao. :D

@taurus i kod mene je potpuno ista stvar, ali racunam da ono sto pise na novcaniku je prava cifra.

Imaš više adresa. Moraš sabrati sve. Novčanik sabira. Na jednoj adresi imaš samo ono što si primio na nju i ti blockchain prikazuje

Moguce sa druge adrese da je povuko ostatak od tih 40ltca koliko je razlika. Proveri izlaze sa ostalih adresa.

Nista ne baguje primas novcice na 3 adrese, kada saljes posalje pola preko 1 adrese 1/3 preko druge i ostatak preko 3 adrese na primer. Kao sto su ti rekli saberi se pa se oduzmi :)

Nista ne baguje primas novcice na 3 adrese, kada saljes posalje pola preko 1 adrese 1/3 preko druge i ostatak preko 3 adrese na primer. Kao sto su ti rekli saberi se pa se oduzmi :)

Problem je sto u block exploreru pise da sam poslao 65 umjesto 25 koliko sam ih fakat poslao.

ipak postoji jos jedna adresa na koju je prebacio ostatak. kada saberem iznos sa te adrese i one koju ima novcanik dobijam stanje koje je prikazano u novcaniku.
novcanik ipak ima vise adresa iako je jedna javno prikazana.
block explorer, po meni, zbog ovoga nema nikakvog smisla jer ne mozes graditi servise koji bi ovisili o podacima koji se tamo prikazuju. banalan primjer, app Litecoin Balance u mom slucaju postaje beskorisna aplikacija.
da ne govorimo u nekim ozbiljnijim servisima.....

Block explorer je dobra stvar,sAmo je problem u novčaniku

moguce je i da je block explorer ok ali da novcanik brlja.
u svakom slucaju ovo bi moralo biti bolje ukoliko zelimo "to the moon" :d

sta je sa coinotronom?

Izgleda da im je puko sajt zbog cega tamo više ne može da se kopa. :crash:

Ta web-stranica nije dostupna

The connection has timed out

The server at www.coinotron.com is taking too long to respond.

The site could be temporarily unavailable or too busy. Try again in a few moments.
If you are unable to load any pages, check your computer's network connection.
If your computer or network is protected by a firewall or proxy, make sure that Firefox is permitted to access the Web.

Poslednja izmena:
Litecoin Difficulty:6,190
Estimated Next Difficulty:5,592 (-9.66%)
Adjust time:After 1047 Blocks, About 2.0 days
Hashrate:164,671 MH/s
Updated:16:25 (4.5 minutes ago)

Ma idite bre u Q, vec sam pomislio da sam pukao i onih 6 ltc-a sto sam iskopao. Hocete da zaglavim u ludaru? :d

Ovi sa VCX-a ne spominju nase zamrznute novcice a kamoli da ih vracaju, meni prvog dana vratili ceo BTC saldo a LTC ne spominju nista..

Koliko se ukupno dnevno iskopa LTC-a i kad je polovljenje nagrade za blok?

Je li i vama oborio brzinu kopanja. Ja od kada je ponovo proradio kopam 0.03 LTC dnevno. :party:

Vrh Dno