Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

MAX totalan copy coin propalog sha3 koncepta koji se na asic iskopira sa 10K $ :p uspeh.....

failed start, developeri su mu dno dna, mozda su sad unajmljeni bolji ali start je bio komicna katastrofa, pogurana od max kaiser-a kao i smesan pump dump gde je tona lakovernika izgubila tonu BTC-a

Pa u tome i jeste fora.

Kopamo ga dok ne naraste i ne bude primecen. Laka implementacija ASIC-a je veliki plus jer ce ponoviti scenario BTC-a i LTC-a u delu gde ASIC-i menjaju GPU. A mi se lepo od starta nakopali i milina. :)

Vec sledece godine je block reward 24, ako izadju ASIC-i samo ce mu nabiti diff pa ce se dnevno kopati pola coina max, tada cena ne moze biti mala. Ne samo zasto to su mu nabili diff nego je iza njega neko veoma bitan a ni developeri nisu losi, u zadnje vreme se momci ubijaju i teze da rese svaki problem u najkrace moguce vreme. Vec sada je moguce placanje u nekoliko servisa. I verujem da ce se Maxu ostvariti cilj od $20M marketcap-a.

Iskreno ja sam zamrzeo i maxcoin a i Kajzera posle onog nefer i fail launch-a i nisam ga uopste hteo kopati prvih ~10 dana. Sada je stanje malo bolje i ako je novcic meni ok, na silu cu zaboraviti taj deo launcha. ;)

Sada da je marketcap 20M cena bi bila 1$...

Za 4 meseca bice duplo vise novcica pa bi cena bila 0.5$. Sto kad pogledas uopste nije nerealno.

Ja bih bio zadovoljan i sa 0.3$ a to je sadasnjih 0.00067btc po komadu...

Izgleda da je i sa ovim diffom LTC najisplativiji.

Auuuu ljudi, sad gledam da je cena LTC-a pala i to dobro u poslednjih 2 nedelje. :(
Valjda ce uskoro cena skociti..
Diff je prilicno veliki.

Auuuu ljudi, sad gledam da je cena LTC-a pala i to dobro u poslednjih 2 nedelje. :(
Valjda ce uskoro cena skociti..
Diff je prilicno veliki.

- welcome back
- zasto? ako skoci na 100$ nije bitno da li je sutra ili za godinu dana, ako ti kopas i prodajes odmah to je velika greska, bolje stekaj a kada stekas cena te NE
- asic asic

- welcome back
- zasto? ako skoci na 100$ nije bitno da li je sutra ili za godinu dana, ako ti kopas i prodajes odmah to je velika greska, bolje stekaj a kada stekas cena te NE
- asic asic

Ovo u sta se mi nadamo moze ali i ne mora da se desi...

nije moralo da se desi ni da BTC ikada vredi vise od 0,0002$ pa vredi i sve ukazuje da ce vredeti sve vise

Iskreno, i dalje ne razumem ovu kuknjavu na isplativost - jedna 7970 na 675Khash i 6,2M diffom, napravi 3,29 LTC mesečno a potroši, ajde da kažemo 250W x 24 x 30 ~ 1200 RSD u plavoj tarifi (uzeo sam okvirne/najnepovoljnije cifre, verovatno ne troši ni 200W na tom hashu, a i cena je veća od 10$).

OK, nije sjajno, ali je i po ceni od 10USD/LTC to nekih 1500 RSD čiste zarade. Pitanje jeste do kada će diff biti na ovom nivou, ali i sa diffom od 10M praviće 2 LTC-a mesečno što je (računam okvirno cenu 10$/LTC) i dalje 500 RSD više nego što potroši. A svi se slažemo da cena mora gore, tako da... samo strpljivo i bez nervoze. :)

Uvek se vraćam na čuvene seti@home, folding, pa i ovu sintetiku kojom smo gazili compove i samo trošili struju a da nikakav prihod nisu donosili, a sad je sve nešto malo...

Litecoin Difficulty:6,190
Estimated Next Difficulty:5,803 (-6.25%)
Adjust time:After 1625 Blocks, About 3.0 days
Hashrate(?):157,171 MH/s

Ubiše nas ovi ASIC :p

Litecoin Difficulty:6,190
Estimated Next Difficulty:5,803 (-6.25%)
Adjust time:After 1625 Blocks, About 3.0 days
Hashrate(?):157,171 MH/s

Ubiše nas ovi ASIC :p

Raste mreza polako, cela scrypt mreza je preko 300ghs. Sa novim cenama za gridseed, icice polako gore. 160 usd za 400khs postaje polako prihvatljivo

@mickeyrs Verovatno razlog za kuknjavu lezi u ceni te grafike od 300 eura + 80 eura na ostatak komponenti (pretpostavka da 4 grafike pakujemo u rig),sto nam govori da za povrat ulozenih sredstava treba 30 meseci.Takodje vecina ljudi je u crvenoj tarifi...

Ljudi su svoju racunicu bazirali na decembarskim i januarskim cenama tako da ko je uzeo veci kredit za iste nema bas lak san...

@mickeyrs Verovatno razlog za kuknjavu lezi u ceni te grafike od 300 eura + 80 eura na ostatak komponenti (pretpostavka da 4 grafike pakujemo u rig),sto nam govori da za povrat ulozenih sredstava treba 30 meseci.Takodje vecina ljudi je u crvenoj tarifi...

Ljudi su svoju racunicu bazirali na decembarskim i januarskim cenama tako da ko je uzeo veci kredit za iste nema bas lak san...

Kao i sve u zivotu, i to je rizik. Ja sam pukao na btcu 2.5k $ i sta sad da se ubijem. Ne, spavam spokojno, naucio svoju skolu, a na ovo gledam kao na hobi...

na kojoj cijeni si usao?

Rudario na sitno i prodao za 180$ nedelju i po pre nego sto je otisao na 1k a nista me nije teralo da prodam, ni racuni ni ich, eto mi skole ili budi general ili budi prosjak

Ljudi, kako je moguce da mi wallet pokazuje ispravano stanje novcica, dakle bas kako treba prema svim transakcijama, dok na block-explorer.com prikazuje drugo stanje. Odnosno, tamo je oduzeta kolicina koja bi zapravo trebala biti dodana?

Iskreno, i dalje ne razumem ovu kuknjavu na isplativost - jedna 7970 na 675Khash i 6,2M diffom, napravi 3,29 LTC mesečno a potroši, ajde da kažemo 250W x 24 x 30 ~ 1200 RSD u plavoj tarifi (uzeo sam okvirne/najnepovoljnije cifre, verovatno ne troši ni 200W na tom hashu, a i cena je veća od 10$).

OK, nije sjajno, ali je i po ceni od 10USD/LTC to nekih 1500 RSD čiste zarade. Pitanje jeste do kada će diff biti na ovom nivou, ali i sa diffom od 10M praviće 2 LTC-a mesečno što je (računam okvirno cenu 10$/LTC) i dalje 500 RSD više nego što potroši. A svi se slažemo da cena mora gore, tako da... samo strpljivo i bez nervoze. :)

Uvek se vraćam na čuvene seti@home, folding, pa i ovu sintetiku kojom smo gazili compove i samo trošili struju a da nikakav prihod nisu donosili, a sad je sve nešto malo...

situacija je katastrofalna :)
evo primera. kupis recimo 280X na oglasima za 230e i stavis je u svoju masinu, dakle ne uzlozis ni centa u ekstendere, plocu, cpu, mem, psu itd. po tvojoj racunici si dobar 1500din mesecno kada odbijes struju. ok.
pola godine kasnije, tvoja grafika ce moci da se proda za 150e. izgubio si 80e a zaradio si 9000din.
gde je tu racunica?
ok, ne mora da se prodaje LTC po ovom kursu, moze da se ceka ali je i to kocka i niko ti nista ne garantuje. moze do kraja godine da vredi i vise ali isto tako moze i manje. zasto BTC mora da vredi 450$? sto ne bi vredeo ~100$? i LTC srazmerno manje. sve je moguce.
dok scrypt ASIC-i potpuno ne sahrane GPU scrypt mining (sto se nadam da se se desiti sto skorije) nece se ni izdvojiti nekoliko novih valuta na drugim algoritmima iza kojih ce stati cela zajednica, koje ce se kopati mnogo vise nego danas i kojima tada realno moze da skoci cena na berzi usled veceg obima trgovanja, uslaska investitora, berzanskih spekulanata i njima slicnih.
do tada sedimo i duckamo ga.

Garancija ti je 36 meseci, kopaces bar toliko sa tom kartom.

36*1500 = 54000 i ostaje ti karta.

Ako hoces vece novce pomnozi to sa N

Sad je najbolje uleteti sa kesom u BTC/LTC...... oni koji znaju kako to funkcinise vec su krenuli da kupuju btc-e kodove :p

da, da, a koliko je to na zivotnom nivou? :d
ovde je sve neizvesno i pravljenje dugorocnih planova je u najmanju ruku neozbiljno. da je izvesno onda bi svi prodali stanove i kupili grafike za sve pare i kopali tako i svi bi bili bogati.
cinjenica je da je sada ultra neisplativo, kako ce biti sutra, za mesec dana, niko ne zna. to je sustina.

Dobro, pitanje je koliko meseci još će moći 1 karta da pravi 1500 din mesečno, ali tu i jeste kocka - svi smatramo da vrednost novčića mora gore i da će se popraviti jednog dana, da li smo u pravu - čuće se. :d

Sa chinaskijem se slažem, osim što je malo veću amortizaciju stavio na kartici (sa 230 na 150e za 6 meseci), tako da bih ja ipak uzeo da za 6 meseci možeš biti u plusu 50tak evra sa jednom kartom. Nije spektakl, ali nije ni za bacanje, i dalje imaš kartu. Verovatno realno imaš manje, zbog rasta diffa, ali neka je i 20€ preko onoga što si uložio - poenta je da nisi u minusu, a nije da nešto fizikališeš svakog dana oko te karte. Podesiš, ostaviš i ne misliš. Do nekog broja kartica, posle je već komplikovanije. :)

Poslednja izmena:
ja mislim da sam bio jos i optimistican sto se tice cene grafike za pola godine :)
pred kraj godine ce sigurno nova serija grafika sto samo po sebi vuce aktuelnu seriju cenovno nanize (seti se kada se pojavila 280X kako joj je AMD spustio cenu za 100e ispod 7970) ali ok. ako ostane ovakva isplativost dzabe se kopa bukvalno. na stranu cimanje sa odrzavanjem, hladjenjem leti, cenu drugih komponenti ako imas jos grafika, ulozeno vreme, buku itd. jednostavno, ako LTC ne poraste u nekom trenutku dzabe obrceno pedale.

Vrh Dno