Šta je novo?

Kad ce GOTHIC V?

Kako te pustaju u dvorac? Zar ne treba da se prikljucis nekom gildu da bi mogo da udjes?
Ja sam samo od horacija dobio str i to je to, nisam imao napitke.
Jel mi treba sunjanje da bih ordinirao po dvorcu i obijao kovcege? Ne mogu da se setim.. Jel si ubio kostura u dvorcu? :)

Inace lp sam ulagao u str, one h w, bow, lockpick... Sto se para tice,***, samo sam izmlatio kovaca u old kampu i uzeo gomilu gvozdja, iskovao maceve i miran sam, mislim, do kraja igre. Jes malo ubije draz ali ko ce da se mlati sad s zivuljkama i dranjem :) Ionako nista nelegalno nisam uradio :)

Kako te pustaju u dvorac? Zar ne treba da se prikljucis nekom gildu da bi mogo da udjes?
Ja sam samo od horacija dobio str i to je to, nisam imao napitke.
Jel mi treba sunjanje da bih ordinirao po dvorcu i obijao kovcege? Ne mogu da se setim.. Jel si ubio kostura u dvorcu? :)

Inace lp sam ulagao u str, one h w, bow, lockpick... Sto se para tice,***, samo sam izmlatio kovaca u old kampu i uzeo gomilu gvozdja, iskovao maceve i miran sam, mislim, do kraja igre. Jes malo ubije draz ali ko ce da se mlati sad s zivuljkama i dranjem :) Ionako nista nelegalno nisam uradio :)

... ne znam kako me pustaju, valjda sam zasluzio :D. Resio sam neke od onih zadataka za shadowse, odveo Mordraga u novi kamp, nasao amulet za Slaya, kupio mac... I kad mi je Dijego rekao da sam napredovao, napravio sam se lud, malo prvo popricao sa onim likom na kapiji i prosao...
Sunjanje je obavezno ako je neko pored vrata pa da te ne cuje kad ulazis.
Nije me napao kostur... valjda ce se kasnije pojaviti. U dvorcu imam jos par brava za koje je potreban kljuc... to sam planirao kasnije da probam da resim.

U STR sam ulozio 4 LP-a, ostalo Horacije, potovi i prsten. Nosim two-hander i konacno mogu da ubijam snapere :D. Sad resavam oko sekte... Ne znam koji spell da iskoristim da impresioniram onog jednog sektasa? ... probao sam light, ali nije reagovao.

edit:
...jednom shadowsu je bilo dovoljno da znam da se sunjam, da bi mi dao odobrenje kod Dijega. Za shadowse mi je ostao jos samo onaj test of faith, i recept za Dextera.

Poslednja izmena:
Ma ja sam sve shadowe "impresionirao" to je najmanji problem :) Jedino ako si odradio "test of faith"? Ali mislim da tad automatski postajes shadow (mozda i gresim).
Za onog baala ti treba sleep scroll. Njega ce ti dati onaj drugi baal kada skupis vutru i odneses je kor kalomu. (Prethodno moras da izmlatis onog jednog i kazes mu da ide da menja drugara koji lupka vutru onim tuchem - da bi baal uopste propricao sa tobom)

Nego... Kako dafuq ubijas snapere????? :) ja imam fobiju od njih, secam se jos od prvog igranja kako sam morao da imam neki kasvetan armor da bi mogo da ih ubijam!?! Jel ima neka fora, taktika, nesto ili nesto gadno propustam?!?
Ja koristim neki jednorucni mac, ne znam koji ali imam one hand w naucen tako da su mi udarci poprilicno "glatki" i mogu da vezem onaj 4 udarca kombo sa upkey...

Za onog baala ti treba sleep scroll. Njega ce ti dati onaj drugi baal kada skupis vutru i odneses je kor kalomu. (Prethodno moras da izmlatis onog jednog i kazes mu da ide da menja drugara koji lupka vutru onim tuchem - da bi baal uopste propricao sa tobom)

... ja sam to skroz drugacije resio :). Nisam tog izmlatio, ostavio sam da cirka u kafani, i uzeo sam njegovu vutru za pola para. A od ovog bala u kampu sam isto bio uzeo vutru, da je podelim i navucem ljude u kampu, a kao nagradu sam dobio onaj specijalni djipavac za bala u kampu sektasa... ja kad sam probao da ga popusim pao sam u nesvest :D.
Jel moze negde drugde da se uzme sleep, i da li mora bas sleep ili moze i neki drugi spell?

Ma ja sam sve shadowe "impresionirao" to je najmanji problem Jedino ako si odradio "test of faith"?

nisam jos odradio test of faith... probaj da pricas sa Dijegom, i ako ti vise ne govori da imas jos puno posla, nego da si napredovao, onda ces verovatno dobiti prolaz u dvorac.

ego... Kako dafuq ubijas snapere?????

... nema fore, samo udarim two-handerom... napravicu sada klip da vidis...

edit;
malo je losiji kvalitet, ali je samo 10 MB :d
[YOUTUBE]v74YxOokPv8[/YOUTUBE]

... bio sam neoprezan pa me je ujeo par puta... i za sada je pozeljno jednog po jednog :D.

Poslednja izmena:
Uh odvaljujes ti dobro tom macetinom :D
Ok nema neke specijalne taktike, i ja mlatim na isti/slican nacin ali kako ovako lepo strejfujes??? Jel ti to ti modovi koje koristis omogucavaju? Ja igram vanilla G1 :/
Hm za vutru i baalove pretpostavljam da je to neki drugi nacin, mozda sam nekad resio i tako jer mi je mega dzoint nesto poznat :) Ne znam inace od koga jos moze da se nabavi sleep skrol :/
Gde si nabavio taj cvaj-hender? Ako namunjim jos malo str i izucim 2h weapons mogo bi da mlatim i snapere i crawlere a i one ogavne swampsharkse tako da lagano moze da se dodje i do lvl10 pre pristupanja nekom od kampova... I ja sam sada valjda 7mi ili tako nesto a nisam ubijao nista od jacih zivuljki, samo prasice, *****ke, vukove i musice :)
Ja nosim onaj sect collector armour sto kupujes od templara na ulazu u kamp, mislim da nema jaci od tog dok si freelancer :) Doduse imam samo jedan prsten za protection, bese mogu da se nose dva prstena i ogrlica?

EDIT : ladno je cenzurisao "k o k o s k e" :trust:

Poslednja izmena:
mislim da nema veze sa modom, samo sam prebacio strafe na A D... modovi su za malo bolje texture i FPS. Mac je bio u kovcegu kod kovaca gore u dvorcu... 3 kom. rusty two-hander, trazi str 30, a skida 61 :-devil-:.

bese mogu da se nose dva prstena i ogrlica?
da

edit;

evo sta donosi patch:
----------------------1.08k:------------------------

- This patch fixes occasional crashes during gamestart. Especially if you play under Windows 98 and use some weird graphiccard/driver combination there is a possibilty that the game crashes with an illegal call to a directx utility function named "D3DXGetDeviceCount". This misbehaviour is now corrected as we do now link the gothic.exe with the directx 8 libraries, which do better support the newer driver and graphiccards. We suggest to use this exe only if you encounter crashes during gamestart (in detail: if you encounter crashes with the radeon 8500 or the Geforce 3 under Win98) This version is not supported by Piranha-Bytes.

...ostalo sto imam su modovi za texture i FPS.

Poslednja izmena:
Ma i ja sam prebacio na A i D ali uopste ne strejfuje nego ne nesto okrece i ide u stranu. Tipa kao da na jedno dugme ide i okret i strejf.. Moracu da jos jednom izmapiram dugmice, mozda pomogne.
Nista, sledeci korak, ulazak u dvorac :)

Ma i ja sam prebacio na A i D ali uopste ne strejfuje nego ne nesto okrece i ide u stranu. Tipa kao da na jedno dugme ide i okret i strejf.. Moracu da jos jednom izmapiram dugmice, mozda pomogne.
Nista, sledeci korak, ulazak u dvorac :)

mozda ti je ostalo i okretanje i strafe na a-d... jer ima posebna komanda i za okretanje... Ladno sam pre neko vece igrao malo i preko gamepada, da vidim da li moze... jedino je problem sto se ne vidi tekst i itemi u inventu, ostalo sve moze normano da se igra.

Poslednja izmena:
Pa kec je i pravljen izvorno za konzole. Tek su posle resili da prebace na PC.

... ehehe, sad me podseti. Razgovarao sam sa onim likom u rudniku ore, koji treba da mi da pismo za test of faith, pominje Nordmar i njihove kovace, kako jedino oni mogu da iskuju pravo oruzije od magicne rude :).

Aha :) I ja sam tek sad primetio to, ranije kad sam igrao nije mi nista znacilo :)

sad sam nasao taj sleep spell :)... A Ja sam mislio da ti pricas o onim sektasima u novom kampu, jedan cirka u kafani, a drugi diluje tamo kod koliba placenika. Taj kod koliba je isto imao jedan sleep...

1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg

Poslednja izmena:
Super si ga naso, zaboravio sam na njega da u stvari prodaje sve i svasta...
Ja sam malo poharao zamak mada me je mrzelo da otvaram sve kovcege u barakama jer mi je to sica, imam onih maceva koliko hoces pa mi pare ne trebaju, samo sam pronaso rusty 2 handere. Nego razmisljam se da ucitam neki sejv od malo ranije. Pre nego sam uso u zamak naucio sam sneaking jer sam mislio da ce mi trebati, medjutim nije mi trebalo uopste, niko me ne juri a tih 10lp ce mi biti preko potrebno da naucim 2h weapon skill. Ako se ne varam trebace za to podosta lp-a.
Inace u zamak, bez da si clan nekog gilda ili da platis 1k ore (kao ja) mislim da ne moze da se udje :/
Jos se lomim kome da se pridruzim, mozda ostanem pri tome da idem u new camp mada su mi templarski armori mnogo cool :)
Da moze da se nosi heavy guard armour igrao bih OPET kao shadow/guard ali posto ne moze red je da izaberem jednom i neku drugu stranu :)

... pa kako sam ja usao? nisam nista platio, a nisam ni clan gilda. Sta si bio resio od zadataka za shadowse i sta ti kaze Dijego?

Ja planiram da odem direktno kod Xardasa sa pismom, a secam se da tamo negde ima dobra dvorucna sekira... ne mogu nigde da nadjem trenera za dvorucno oruzije. Nece da poducavaju 2H dok se ne udje u gild.

Poslednja izmena:
Tako je, moras prvo gild pa tek onda uce 2h.
Ne znam kako si ti uspeo da udjes :)
Dijego kaze sve super ali da mi je ostao "test of faith". Apsolutno sve sam impresionirao i to je to. Nesto sam se utripovao da kada resim test od faith odmah postajem shadow? Mozda gresim, mozda sam samo to trebao da uradim. Nisam probao, veceras cu.. Nego sam se istripovao da si mi i ti reko kako nisi uradio test of faith?
Cek mozes da das Xardasu pismo bez da pricas sa Miltenom i da te on uputi da ides gore?
Jeste, ima dvorucna sekira, video sam na nekom yt videu foru kako da je uzmes jos na pocetku igre ali nisam radio to, samo na blic sam pogledao. Ne znam koliko je jaca od ovog maca. Nekako bi mi bitnije bilo da naucim skill nego da uzimam neko mega jako oruzje. Nego valjda treba 30lp-a za to... :(

Ne znam kako si ti uspeo da udjes :)

Mozda je do Mordragovog prstena... njega pustaju u zamak zato sto je kurir i ima neki pecat, a bio mi je dao prsten koji sam ja naravno odma stavio jer nosi 5 Dex-a... Videcu da li imam upis pre Modraga pa da proverim da li je do prstena.

Cek mozes da das Xardasu pismo bez da pricas sa Miltenom i da te on uputi da ides gore?

ne znam, nisam jos probao.

Nisam jos uvek zavrsio test of faith... jos nisam odlucio kome cu da predam listu, Dijegu ili Laresu.

Poslednja izmena:
Heh nije mi palo na pamet, vrlo vrlo moguce da je do prstena :)
Skroz cool fora ako je to... :)

Kod Gomeza ne mozes da udjes jel da? Taj deo pretpostavljam da nisi uspeo da opljackas?
(mada me od tebe vise nista ne cudi :p )

usao sam i kod Gomeza... tamo sam poobijao sve, osim onih kovcega za koje mora kljuc, i nekih vrata..

(mada me od tebe vise nista ne cudi )
...a mozda sam uleteo u neki bag. Imam upis bas pre Mordraga, sad cu da probam.

Poslednja izmena:
OMG pa kako si uso kod gomeza??? :)
Ja kad pridjem vratima oni cuvari jednom opomenu a posle me posalju na onaj svet :)

Izgleda da sam ih bio uhvatio na spavanju :D... sad sam probao opet i ne pustaju sa Mordragovim prstenom... verovatno je bug, jer kod Torosa jos uvek imam opciju da mogu da platim.
Nadam se da mi se nije jos nesto bitno ubagovalo :/.... nastavljam sa ovim ubagovanim upisom.

Jel tebe napao onaj kostur u podrumu?

Poslednja izmena:
Ma ne mogu da se setim gde bese on :/
Obiso sam po zamku sta sam mogo ali ga nisam naso. Nesto mi se cini da je on u kuli, ali onoj najvisoj a ja joj nemam pristup jer se u nju ide iz gomezovog dela. Znaci, u barakama, onoj manjoj kuli, tamnici, i onom delu gde vezbaju gadjanje - nije. Ostali su mi ceo gomezov deo, blagajna, vrata iza kovacnice i eventualno ako ima neki podrum kod magova...

Sumnjam da strazari na ulazu kod gomeza ikad spavaju a tores inace uvek nudi opciju za placanje, i kada mu platis... Cak sam pomislio da mozda jedno placanje vazi samo neko vreme ali izgleda da nije tako.
Vrlo moguce da je bag, ionako ih je igra po izlasku bila prepuna (kao i svaki gotik nazalost :) ) e sad, sta su sve ispravljali pecevima ne znam ali uvek moze da se provuce ponesto.
Priseti se samo gotika 3... :D a ja sam ga jos obrnuo kao 1.12 verziju, daleko pre community patcha i sa "ubogom" masinom koja je skoro sve aktuelne igre tada pustala ali u G3 sam imao dooobrih 15-20 fps-a :D

... secam se da je bio jedan kostur dole u tamnicama... probao sam i da spustam kapiju od tamnica i nista za sada...
Ian iz rudnika mi isto nije jos nista rekao za onu pokvarenu presu za rudu... valjda u drugom CH-u?

Aha. To je, ako se secam lepo, deo kvesta za minecrawler secretion, pa trazi uslugu da bi te uopste saslusao (da ti da dozvolu da otvoris kapiju za deo rudnika odakle dolaze crawleri). Posle moras i da nadjes "obezbedjenje" :D

Ne moze da se ode do Xardasa u prvom CH-u, jer kameni golem pravi problem... Zaboravio sam da je njega moguce ubiti samo posebnim maljem koji ce biti dostupan tek kasnije u igri. Ali uzeo sam sekiru ,).

2.jpg1.jpg

Evo me skoro na kraju otisao sam u Halls of Irodath sa ekipom...zbudzen sam bas dobro jednostavno cistim samo mac Wrath of Inos 140 dem i paladin armor + warior set daje mi 195 weapon protection tako da orkove skenjavam na gomili 2-3 ellite + 2-3 obicna no big deal ;) Igra je stvarno sjajna prosto mi krivo sto se priblizava kraj...btw..ima li opcija da se povede neko ko bi mogao da mucka strenght potione od dragon eggs...to je radio onaj svestenik iz manastira ali kod njega nema opcije za polazak na brod...sad skupih ta jaja i ne znam sta bi sa njima a rado bih nabudzio jos snage koja je trenutno +135...

Poslednja izmena:
Instalirah keca ali zamrzava mi konstantno, stavio sam 1.08k verziju, player kit i fps patch i texture patch i krene igra ali posle par minuta jednostavno zamrzne...neki hint?

Jesi li resio? Ja nisam nikad imao takav problem, jedino sto mogu da ti pomognem je da ti posaljem link za download ove verzije koju sam ja skinuo pre par dana pa da probas s njom. Nisam instalirao nikakve peceve bilo oficijelne bilo fan made i nemam problema.

Nisam merio fps al ono, nije mozda 60 fps al naviko sam se :D
Svaki gotik sam igrao sa secckanjem pa mi je valjda normalno :)
Ne znam stvarno, nije mi delovalo kao da je bas lose, kad me ne bude mrzelo instaliracu fraps bas da vidim.
Inace nisam mnogo igrao poslednjih dana zbog wota a nema se vreme za obe igre, tako da sam i dalje prvi ch i bez gilda ali sam se vratio u old mine da tuchem crawlere :) Mislim da mogu i snapere onako kao ti ali izgleda da ih previse respektujem, nabili mi strah od prvih prelaska g1 i 2 :) Jos malo pa sam 8mi lvl a onda cu u new camp i uzimam clanstvo pa teram dalje. Sa sledecim armorom sve ce vec da bude dosta lakse. Sad recimo ne mogu da mlatim one skupine goblina jer ih prosto ima previse i ne mogu da izdrzim da ocuvam hp...

Nazad
Vrh Dno