Šta je novo?

Kad ce GOTHIC V?

... ne znam da li je ovo spojler ili ne... mislim da nije:
GS = Damage Done
WS = Weapon Damage/Magic Damage
ST = Strength (Damagebonus)
GE = Dexterity (Damagebonus)
RS = Armour of the opponent.

Formula for a critical hit (Melee)
GS = WS + ST - RS, GS >= 5

Fomula for a normal hit (Melee)
GS = (WS + ST - RS - 1)/10, GS >= 5

Fomula for a hit (Ranged weapon)
GS = WS + GE - RS, GS >= 5

Formula for a hit with runes/scrolls
GS = WS - RS

Ako ces mac+cross+magije(?) nikako ne bacaj dragocene poene na dex. Dex ti trrba za bow, cross trazi str da bi ga koristio a dex da bi pogadjao i pravio crit tako da je po meni dobar samo za battering ram exploit (videces sta je to kada udjes u vom :) ) sa bezbroj boltova i udri do sutra..
Udri na str i odluci se za two ili one hand weapon skill i jedno budzi. Ostalo je, ako mene pitas, bacanje lp-ova. Magije sa paladinom su takodje malo bezze, eventualno heal. Ako hoces magije igras po drugi put sa mejdzom ;)
Ja sam uglavnom budzio str i 2hw jer imaju veci domet i skidaju vise mada ima par 1h maceva koji itekako vrede ulaganja u 1hw skill. Oni su brzi ali kraceg dometa naravno.
Mejdza sam pravio u g3 i ono je festival opness-a :) verujem da je slicno i u dvojci.

kako god ja dadoh na dex jer sam pokupio Rapier 100 dmg, 50dex, +8 1H, sto je vise nego duplo nego sto sam imao...dao sam 30lp za to...sada imami light crossbow od 60 dmg jos jaci zbog dexa koga ima 51 tako da ljude tamanim lagano...za kripove ide mac ili magija...koristim sumon golem ili goblin pa u guzvi lako isecem...nije lose ali jos uvek su mi orcs, shadowbeast preteski za samo mac ostali su manje vise boza osim onih master skeletona oni su povuci potegni...inace jos sam u Korintsu i nema nameru da idem u Valey of Mines , iako sam dobio kljuc i aktivirao CH2, dok ne pocistim sve sto mi je ostalo...kad se budem setao praznom mapom onda idem dalje a ostalo mi je i lokalnih questova a kod Mercenaries jos nisam ni bio...po mojoj proceni na 50% sam Korints mape a ima 20+sati gameplaya...igra jednostavno buja od sadrzaja, gde god skrenes za sta god se uhvatis ima nesto da se pokupi iodradi.. been there done that :)

Poslednja izmena:
G3 je duplo veci po tom pitanju. Stvarno steta sto nema nastavka (Arcania se ne racuna, cak vise ni ne nosi prefix gothic).

Jharkendar je isto zanimljiv... Dobar je osecaj kad ga zavrsis pa se vratis u Korinis jaci i iskusniji, nova oprema i oruzija... osecaj napredovanja u G1,2 je jedan od boljih koji sam iskusio u rpg-evima.

edit:
...put za Jharkendar ,):
[YOUTUBE]GRbvmIFZIlE[/YOUTUBE]

... i zaboravljeni svet Jharkendar:
[YOUTUBE]LhV_g1OzGQg[/YOUTUBE]
[YOUTUBE]BgkstllrMKU[/YOUTUBE]

Ja sam ponovo pokrenuo G1 :D... Nedavno se u nekoj diskusiji otvorila prica o onom kvestu sa misterioznim Chromanin knjigama, pa reko da istrazim ponovo :d :p... "Chromanin Seekers" kult :D

Book I:

He who is willing to renounce all depravity and wanders on the path of righteousness, shall know where the source of my power lies hidden. So that he might use it to break the chains of this world and prove worthy to receive Chromanin.

The Wise One sees to be having a general overview before he dedicates himself to his next mission.

Book II:

Carried from the tides of time, Chromanin's visions have opened my eyes.
No price could be high enough to ever renounce my faith in them, for it touched my heart to intensely.

What is divided will be reuineted, after being massively separated for a short time.

Book III:

Oh, Ancient Gods.
How can it be that a man like me, simple and unworthy, may receive such a great legacy.
I feel great fear to lose all of it again by a slight faltering in word or deed.

The wise fisherman occasionally tries to get lucky on the other side of the lake.

Book IV:

I dare not hope to be in the presence of the Chromanin one day. Gone are the days of wasting and waiting. So easy will be to achieve absolute perfection. I'm not far from it!

Long forgotten are the deeds of those who once were aboard.

Book V:

But I shall not walk this path alone.
This honor is mine.
I must accept to share the power within myself with the worthy ones who are to come and find me.
I hope they're coming soon...

You will find me where it all began.

Poslednja izmena:
Inace, svaki put kada predjes u novi chapter oko 50tak % kripova se respawnuje tako da je fora da sto vise potamanis pa onda novi ch i nanovo...

Inace, svaki put kada predjes u novi chapter oko 50tak % kripova se respawnuje tako da je fora da sto vise potamanis pa onda novi ch i nanovo...

uf *** kad se molis za 100 golda dobijes +1 atribut, otisao kod onara i parkirao se mesec dana, molitva-spavanje-molitva sistem...+10str, +10dex,+10man i 3000 golda manje ali zato statistika ode u nebo...

Da nisi slucajno zalutao i do kripte iza onarove farme? :)
Koj si lvl sada i kad planiras da ides u jarkh ili vom?
Ne mogu da se setim bas kako bese misija ali ako si uspeo da se pridrizus brotherhood of the ring dobijas sasvim solidan armor od njih, koji ti nosis inace?

... meni je i onaj sumarak iza Onarove farme i kripte bio jeziv. Uvek sam se ustrucavao tuda da prolazim.

Ne mogu da se setim bas kako bese misija ali ako si uspeo da se pridrizus brotherhood of the ring dobijas sasvim solidan armor od njih, ...
Mislim da mora prvo da resi nestale osobe, sverc oruzija i Dextera... a mozda i ornamente za water-magove i Vatrasa.

Poslednja izmena:
resio sam dextera, dobio sam ring i armor i vatras me poslao da otvorim portal za jarkh a dobio sam i kljuc za vom jos od ranije kad sam otvorio ch2 tako da mi ostaje da biram...Sto se tice kripte da zalutao sam vec poodavno tamo, prvi put kad sam bio duplo salbiji i odvalio me skeleton koji cuva kljuc od chesta...
Vratio se juce, daleko jaci i odvalim skeletona uzmem kljuc i otvorim chest kao ono...:S:...nema sanse sa svima njima vratio sam sejv...mogao bih ali jedino magijama a sve bi potrosio na eventualno jednu sobu...ima onaj fire rain koji je odlican za tu masu ali iamam samo 1 scrol a zuris u korintsu prodaje samo 1 taj koji sma i kupio...
Onda odlucim da krenem prvo u vom i udjem, skenjam dva orka a onda naletim na skupinu od 6-7+orka mage...:S: i naravno vratim sejv nema sanse u ovom momentu jer tamo je uzak prolaz i samo direktna konfrotacija dolazi u obzir..
Mislio sam da sam dovoljno jak...sad sam 72str, 63dex,45man ali nemam ideju kako uopste da prodjem taj deo u vom...verovatno cu sutra kod water magova da otvorimo portaj za jarkh da vidim tamo sta ima pa kad ojacam tek onda u vom...inace pokupio sam dragon slayer mac 160dem ali 110 str i orka slayer 110/110 cuvam ih u inventaru za kasnije...
Pomislio sam posle one intezivne molitve da sam konacno jak, recimo shadowbeast sad roknem samo macem 1 na 1 ali ono u vom sa orkama je previse...nema gde cak i da nakupujem dovoljno scrolova...Dakle idem u jagh, odradjujem po nesto i gomilam scrolove..kada tripliram zalihu onda se vracam u vom...to mi je status za sada :)

Poslednja izmena:
...mogao bih ali jedino magijama a sve bi potrosio na eventualno jednu sobu...

..to su te razlike izmedju skrolova koji se trose, i runa koje magovi prave i znaju da koriste... Mada fire-rain runa je tek 4-5. krug magije, a on se otvara u 3. ili 4. CH-u...

Dzeparenje donosi dosta exp-a i zlata ;)

jer tamo je uzak prolaz i samo direktna konfrotacija dolazi u obzir..

***. ovo bi nekom bio spojler pa ti vidi...
imas prolaz levo, pre te grupe orka, kroz tunel, pa preko mosta i kroz rudnik, tako da ih zaobilazis ako si slab...

Poslednja izmena:
A mozes i transformation scroll da upotrebis :)

ima i onaj shrink monster scrol isto zavrsava stvar jedan na jedna ili ako ga imas vise komada moze i za nekoliko kropova odjdnom ali problem je jer scrolove iole jace ima samo po jedan da se uzme tj. nema ih u dovoljnim kolicinama...

ubih Ravena dosta lagano za ljude je crossbow majka kakva crni mac...isto tako sam pobio i ceo banditski guild...sada cu u vom konacno mislim da sam dovoljno jak...valjda....pokuupovao sam sve moguce scrolove koji imaju da se kupe...nema vise nista sto bih kupio :d

ubih Ravena dosta lagano za ljude je crossbow majka kakva crni mac...isto tako sam pobio i ceo banditski guild...sada cu u vom konacno mislim da sam dovoljno jak...valjda....pokuupovao sam sve moguce scrolove koji imaju da se kupe...nema vise nista sto bih kupio :d

Sta si uradio sa Belijarovom kandzom? Ako si ga zadrzao za sebe onda bi trebao da se molis Belijaru i mac ce polako da jaca s vremena na vreme zavisno od tvog levela.

Ne mogu da verujem da je Gothic 2 jos uvek aktuelna igra... Sad ste me nalozili opet. Moracu da ga instaliram i obrnem jedan krug :)

Sta si uradio sa Belijarovom kandzom? Ako si ga zadrzao za sebe onda bi trebao da se molis Belijaru i mac ce polako da jaca s vremena na vreme zavisno od tvog levela.

Ne vratio sam je Saturasu...opremio sam se dobro...imam master sword i sve, ali doslovno sve spellove Korintsa, 18000 golda, crosbow i skenjao sam kriptu iza Onarove farme gde sam ipak morao da upotrebim jedan fire rain spell kad se pojavio lord Inubius, spell je ladno sve skenjao u jednom cugu>lord Inubius+skeleton mage+6 skeletona :zgran: ...mislim da sam spreman za vom...:p krecem sutra...jedva cekam.

Definitivno igra koja ima najbolje NPC-ove pored Vampire the Masquerade gde su takodej NPC-ovi epic...facinantno koliko to utice na imerzivnost igre, a cesto zanemaren segment u modernijim rpg-ovima...

#brugi82
Sto se mene tice igra godine :d i verovatno najbolji fantazi rpg koji sam igrao...sa ovim overhaull patchom uopste ne izgleda lose.

Poslednja izmena:
G1 je ista takva igra... evo ja vec nekoliko dana igram... Na raskrsnici sam izmedju frakcija, ali izgleda da ce ovog puta prevagnuti novi kamp... Shadowse sam ispalio vec u par kvestova, tako da ni ne verujem da bi me primili u old kamp kod Gomeza.
Jos uvek gledam da izvucem sto vise pre nego se konacno odlucim i prikljucim nekoj od frakcija...

Edit;
@exste, ne zaboravi da posetis Xardasa s vremena na vreme...

Poslednja izmena:
kako izgleda Gothic 1? Koji setup koristis? Neki mod?

Gothic 1 je nabudzeni VoM... znaci, vizualno, art i dizajn je isti kao i u G2, malo slabije texture, ali kao sto si mogao da primetis to i nije najbitnije za ovakve igre i imerziju...

Od modova koristim:

Gothic - Patch v1.08k
Player Kit
GothicFps patch (kada se startuje treba ga ubaciti u player kit)
Textures Patch

... posle moze da se nabudzi AA super-sample, AF i Vs iz katalista ili RP-a... AA super-sample kod mene drzi klokove, inace je obarao jer je valjda OGL igra.

edit:
Jedino su kontrole komplikovanije nego u G2, ali moze da se podesi. Ako koristis neki program za misa mozes da podesis isto kao i za G2 i namestis da startuje sa igrom... ja koristim neki Logitechov program i zamenio sam samo ctrl sa levim klikom.
Ui sa itemima i trgovina je isto malo komplikovanija... i nema zlata nego roba za robu, a glavna vrednost je grumenje magicne rude.

Poslednja izmena:
... zaboravio sam gore, pa da dodam, i u G1 i G2 potrebno je u gothic.ini fajlu promeniti scaleVideos=0, da bi prikazivao klipove ako se igra na win7.

Poslednja izmena:
Kec je odlican ,jedino je glupo sto ne mozes da postanes Baal. bas sam bio u fazonu da budem glavni u sekti :D

Udjoh u VOM, sad je vec druga situacija sa orkovima ide mnogo lakse...razmisljam se sta da radim sa LP poenima imam ih 30 a snaga mi je 20LP za +5 snage sto mi se ne isplati a hteo bih da nabudzim jos vise sad sam na 100...

... pozeljno je imati neku zalihu LP-a... Nikad se ne zna za sta moze da zatreba.
Pickpoket i DEX se kombinuju, a mozda zafali za neki od recepata, pa i za alhemiju ili smithing.. za vadjenje sekreta iz blood fly stingera ili swamp shark kljova...

Poslednja izmena:
G1 je ista takva igra... evo ja vec nekoliko dana igram... Na raskrsnici sam izmedju frakcija, ali izgleda da ce ovog puta prevagnuti novi kamp..

Lol ladno i ja ☺
Isto sam ispunio sve uslove u svakom kampu i samo jos da izaberem. Moguce da cu i ja new jer sam najvise puta ranije igrao kao shadow. Koj si lvl? :D

Lol ladno i ja ☺
Isto sam ispunio sve uslove u svakom kampu i samo jos da izaberem. Moguce da cu i ja new jer sam najvise puta ranije igrao kao shadow. Koj si lvl? :D

Tek sam 6-7 lvl. Nisam jos pricao sa Laresom u novom kampu, ni u starom kampu nisam sve resio, ali me pustaju u dvorac, i nisam jos uvek predao pismo magovima...
Od vestina i atributa za sada samo trofeji i sunjanje, knjiga za cupanje krilca i stingera blood flayeva, i vadjenje sekreta iz vilice minecrowlera... Kovcege u dvoracu sam poobijao... vecinu... Trenutno sam kod sektasa, ali cu uskoro opet za old-camp, planiram da nabudzim jos malo str, jer sam nasao dobre rusty two-handere, traze str 30, a skidaju 61... 3 kom. sam nasao, a jedan je oko 1500 ore :)..

...i da, STR od Horacija sam uzeo, i ona 2-3 pota iz dvorca... ne mogu da se setim gde jos ima za dz?

Poslednja izmena:
A je l probao neko da otvori inventar i u trenutku dok ga napada recimo young wolf ili tako neka slaba zivotinja, pojede goblin beries ili dragon root. Mora da se bas ubode trenutak kad vas grizu :D i vrati se item u inventar. Tako je moguce imati neogranicene dexterity i strenght. Pricam o Gothic 2 NOTR.

85 LP i jos uvek ne znam sta cu sa njima...ali onaj osecaj kad upadnem medju orkove i posecem ih nekoliko, sakupio sam warior set 2xring+amulet dobio havy paladin armor imam master sword i od orkova vise ne bezim :d, sada sam 4ch i 36 level...nego ona fora je malo bez veze sa orkovima kad te pojure popnes se na ono deblo sto vodi u zamak a oni nece dalje i onda ih poskidas sa crosbowom a oni bleje na metar od tebe i kao prete nesto...

Poslednja izmena:
...nego ona fora je malo bez veze sa orkovima kad te pojure popnes se na ono deblo sto vodi u zamak a oni nece dalje i onda ih poskidas sa crosbowom a oni bleje na metar od tebe i kao prete nesto...

To je exploit koji vecina koristi... Ako ti se ne trci svaki put prema ramu mozes da koristis i one stubove za koje su zategnuli satore orka, ali je veci rizik jer su neki niski pa te dohvate, ili su visoki pa ne mozes da se popnes :D... meni je to bilo zanimljivije od battering rama...

... ima i onaj exploit sa skeleton magom, pustis ga da dize kosture, a ti ih ubijas jednog po jednog i skupljas exp.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno