Šta je novo?

GeForce GTX 780 Thread

^

Drugi bios donosi fiksne napone i klokove bez oscilacija, a inace i sa tim drugim biosom karta ce se isto klokovati kao i sa fabrickim :),

nesto nije bilo u redu sa kartom u tom smislu..... imala je velik frame drop u BF4 (na istim podesavanjima 1920x1200, ultra, 4x MSAA) , grejala se mnooogoo, cule su se vibracije kad vent krene brze da vrti..... cule su se zavojnice da pishte .... u nekim igrama jednostavno nema nekih podesavanja sto se tice grafike kako sto ima kod nVidie (Transparent Anti-alaising) .... u Ungine na def. bacala 44 avg. ..... recimo, kad mi iz bilo kog browsera ide video na YT i u tom momentu upalim Afterburner ili GPU Tweaks zabode komp i mora restart.... dok pichi video na you tube temp je 61C..... U SVAKOM SLUCAJU ovaj GTX 780 mi se mnogo svijda, ladan je ko shpricer :D ne prelazi mi 65C , hteo sam 780Ti al mi je skup kod nas....

Poslednja izmena:
da nisi ti mozda imao referentnu 290?

sto se tiche testova... primetio sam da GTX780 daje veci score na Heaven i Valley dok mi R9 290 mnogo veci daje i 3dmarku 11 a mnooogo manji na ova dva.... takodje dok 290-ka piči Heaven ili Valley vent grmi, ali grmi a temp visoka... obe su sa maltene istim sistemom hladjenja i elpida mem....stim sto ASIS na radeonu bio 78% a ovde 70% al to je po meni cista glupost....

Aj odradi heaven na nam podesavanjima na full hd ako ti nije problem,pa okaci ovde rezz,cisto da uopredim nesto sa ovom mojom 290x....neka karta bude na deff....naravno,ako te ne mrzi ;)

score 1445 ,57 FPS avg. nisam trenutno kuci al juce sam radio i bilo je toliko , max temp 65-67c....
pazi ,doradio sam nov Win, stavio poslednje catalyst drivere i BF4 je na ultra imao takve frame dropove da je jezivo... heaven i valley su davali prilicno lose rezultate, jedino je 3dmark11 bio odlican i na nekom laganom kloku dao 16000 graphic score.... kad sam uzeo ovu GTX780 i onako instalirao samo preko onih catalysta odmah sam primetio da BF4 radi odlicno bez velikih fps dropova ,dobio mnogo bolje rezultate u testovima sem u 3dmarku11, mnogoooo hladniju i tishu karticu i te neke opcije u igrama koje su bile nedostupne sa R290.... to je neko moje zapazanje. Sad sam malopre uzeo Asus Maximus VI Hero i sutra cu processor i7 4770K i nov sistem posto od ati catalysta nisam cistio, pa cu da odradim neke testove mada je PCBeast sve vec pokazao. ..

Poslednja izmena:
Ok,hvala na informacijama ;) Ja sa mojom nasviranom 290x dobijam ovo:

attachment.php

attachment.php

Ta 290-ka tvoja prethodna je definitivno bila nesto falicna,ja sam ovu moju 290x provozao kroz mnogo igara,i fantasticno radi,nema padova fps-a nikakvih.....da te lepo sluzi taj gtx! ;) btw,ako si raspolozen,baci opet neki test,cisto da uporedimo malo karte....:wave:

Prilozi

• Capture 2.JPG
    Capture 2.JPG
    57.3 KB · Pregleda: 224
  • Capture 3.JPG
    Capture 3.JPG
    208.6 KB · Pregleda: 215
Poslednja izmena:
Zar ne bi trebalo da imas veci skor sa klokovanom 290x?

Zar ne bi trebalo da imas veci skor sa klokovanom 290x?
Bem li ga,to je sto je.....to je radjeno sa upaljenim Ht-om na procesoru,neznam kako heaven reaguje na Ht,tj dali bi bio identican skor sa ugasenim ht-om.....Sve u svemu kontam da je to to,290x i 780ka su tu negde .....

Poslednja izmena:
zavisi kako u kom testu... meni radeon 290 u 3dmarku11 isao do 16.500 graphic score. ovaj GTX 15.600~ .... videcu sad kad uzmem i7 4770K razlike u odnosu na i5... ja imam plochu Maximus IV Gene-z koja ima slotove blizu i nema shanse u SLI , previshe je blizu pa sam uzeo Hero i sad moram i procesor da.menjam al.sta je tu je... trebalo bi da sa Corsair H75 izvuchem iz tog 4770K bar 4.4-4.5Ghz

^

Mislio sam da je 290x jaca od 780 a bliza 780ti,
Pa vidi,moguce,trebalo bi te karte uporediti na deff kloku,onda bi se videlo pravo stanje stvari,ovako obe naklokovane ispadaju tu negde po snazi.....

Jel' zna neko u čemu je generalno razlika između Gigabyte GV-780OC-3GD i Gigabyte GV-780OC-3GD (Rev 2.0) modela? Fizički i u specifikacijama identično izgledaju, razlika u ceni im je nekih ~5€...

Mislim da je razlika u napajanju kartice, rev 1.0 koristi 6+8 pina, dok rev 2.0 koristi 2x8 pina, samim tim trebala bi da postize bolje oc rezultate,

Ljudi, imam malu dilemu,

imao sam msi gtx 770 lightning koja je vrisnula, u servisu joj rekli da nema spasa

Posto naravno NECU dobiti zamenu koju bih zeleo, odnosno bas 770 lightning sa kojom sam bio zadovoljan, razmisljam se da doplatim za Gigabyte GeForce GTX 780 WindForce 3x OC

E sad koja je razlika, da li vredi prelazak na 780 ? I koja je razlika izmedju Asusove GTX 780 i ove Gigabyte-ove ?

Gledao sam neke rivju-ove po netu, dosta hvale ovo gigabajtovu, dobro hladjenje, tiha bla bla.

Ljudi, imam malu dilemu,

imao sam msi gtx 770 lightning koja je vrisnula, u servisu joj rekli da nema spasa

Posto naravno NECU dobiti zamenu koju bih zeleo, odnosno bas 770 lightning sa kojom sam bio zadovoljan, razmisljam se da doplatim za Gigabyte GeForce GTX 780 WindForce 3x OC

E sad koja je razlika, da li vredi prelazak na 780 ? I koja je razlika izmedju Asusove GTX 780 i ove Gigabyte-ove ?

Gledao sam neke rivju-ove po netu, dosta hvale ovo gigabajtovu, dobro hladjenje, tiha bla bla.

A sto ne dobiješ opet 770 lightning? Nemaji na stanj ili sta? Pa vredi ti prelazak, ali zavisi kolika je doplata.

Asus...

A ne znam, vidim da su nahvalili ovu gigabajtovu, kloknuta, bolje se ladi.

Ja imam isti model Windforce 3x OC, samo 780 Ti. U idle je temp. oko 30-31c, u loadu peakuje na nekih 75-6 pri max optrecenju, kada je gpu usage veliki i kada krata bustuje maksimalno (1163mhz). Za sada sve pozitivne utiske imam oko ovih Gigabyte kartica, mada ako se odlucis za Asus karticu, takodje neces pogresiti, jer se radi isto o odlicnom modelu. Pitanje je koji brend vise preferiras, pa odluci. :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno