Šta je novo?

Samsung N7100 Galaxy Note II

Nesto mi zabrljavio telefon danas i nije imao mrezu (bio je zakljucan na Telenor pa sam ga otkljucao u servisu, da li je to bilo nestrucno ili ne ne bih da sudim ali poslednjih dana desavalo se da izgubim mrezu po pola sata a danas citav sat sigurno-kad skeniram manualno on nadje dve VIP i jedan MTS) i odradio sam mu kompletan wipe i sad se zamrzne na uvodnom screenu gde pise Note 2 N7100...mogu da udjem u recovery a verovarno i u download mod. Da mu našljepam neki novi custom ili stari (PhoeniX v17) ili da ga pustim preko Odina ili Kiesa. Ima li neko neki konstruktivan predlog. Na MJ9 sam ako ima to nekakve veze :)

Imao sam isti problem. Ne pomaze menjanje roma ni modema. Otvori tel i ocisti plocu i konektor gde se ukljucuje antena. I nemoj srafove da stezes do kraja.

Zaludeo sam ceo dan se zahebavam (cistio sam konektore na kartici)i krenem do servisa medjutim setim se mog iskustva sa S3 gde sam mu nekako izbrisao IMEI cod , ukucam *#06# kod mene i naravno isto se to desilo?! (tacnije 004999010640000/01)
Sad bar nista nisam dirao i instalirao...kako mi se ovo desilo i sta sad da radim. Imam onaj EFS folder sacuvan.

Imas na xda modem i samo ga flesujes iz recovery. Ne mogu da se setim sad linka.

Ljudi vlasnik sam note 2 fona, extra sam zadovoljan kako radi i kako izgleda imam ga vec nekih 14meseci, bisam imao apsolutno nikakav problem sa njim. Cuo sam da je izasla nova verzija 4.3 pre nekih 3 meseca ali nisam odradio update kao da vidim utiske i tako to. I uradim update pre mesec dana. I ocu da vam kazem da sam razocaran.. telefon mi dosta sporije radi.. recimo ako kliknem na galeriju pali mi i do 10s. Sto je pre bilo sekund i bista vise.. sta uraditi? Da li se isplati flesovati i stavljati neki custome rom ili ne?

Odradio sam sva tri wipe (factory, delvik i cesh) mene sad brine sto mi ne pokazuje pravi IMEI...preko odina upravo ubacam Teenorov orginalni N7100XXUEMK9 pa da vidim sta cu dalje. Izguglao sam nesto pa cu pokusati posle rutovanja instalirati galaxsim unlocker i preko njega odraditi restore EFS. Jel ima jos neki nacin?

Odradio sam sva tri wipe (factory, delvik i cesh) mene sad brine sto mi ne pokazuje pravi IMEI...preko odina upravo ubacam Teenorov orginalni N7100XXUEMK9 pa da vidim sta cu dalje. Izguglao sam nesto pa cu pokusati posle rutovanja instalirati galaxsim unlocker i preko njega odraditi restore EFS. Jel ima jos neki nacin?

Ima vise nacina...Zavisi samo kako si napravio taj backup EFS-a? Mogu da ti posaljem par linkova pa pogledaj sta ti je najlakse...

Evo jednog linka koji moze da pomogne: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2420881

Poslednja izmena:
Ovim nacinom koji sam opisao gore uspeo sam da mu povratim IMEI cod i poklapa se sa onim na poledjini. E sad imam problem No.2 a to je unlock fon jer sam ga izgleda zakljucao opet na telenor. Ne bih da pucam opet 10e ako mogu to sam da odradim. Ima li neki pouzdani tutorial na koji mogu da se oslonim?

Kakvih 10 evra? Nije da si platio otključavanje preko Galaxy sim unlocka 10 evra?! Kupi kod na ebay-ju i otključaj ga trajno.

Evo tacno godinu dana kako koristim N2, i mogu reci da sam prezadovoljan!
Mozda cak i najprijatnije iskustvo sa nekim komadom tehnike unazad godinama.
Sve je na stocku i bukvalno mi nikada, ali nikada nije zabagovao!
Nista ja tu ne bi dir'o :)

Trebace mi uskoro nov kabl za punjenje pošto je stari već pukao ispod konektora za telefon.

Je li neko kupovao isti i imate li predlog? Ne bih se zezao sa jeftinim kineskim, već ako negdje ima origigi da se uzme/naruci...

Evo tacno godinu dana kako koristim N2, i mogu reci da sam prezadovoljan!
Mozda cak i najprijatnije iskustvo sa nekim komadom tehnike unazad godinama.
Sve je na stocku i bukvalno mi nikada, ali nikada nije zabagovao!
Nista ja tu ne bi dir'o :)

+1
Samo sto meni nije na stocku. :)

Trebace mi uskoro nov kabl za punjenje pošto je stari već pukao ispod konektora za telefon.

Je li neko kupovao isti i imate li predlog? Ne bih se zezao sa jeftinim kineskim, već ako negdje ima origigi da se uzme/naruci...

Ja sam narucivao sa ebay-a i mogu reci da sam zadovoljan. Deblji ( ili iste debljine ) od originala sa glosy plastikom na krajevima. Izgleda kvalitetno a i jeste posto ga koristim vec oko 6 meseci.
Ovakav: http://www.ebay.com/itm/Genuine-Ori...877?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item417409937d

Poslednja izmena:
Pa jel ti radi mreza sad?
Koncano sam zavrsio agoniju danas jer sam uradio po uputstvu Pabla i odradio unlock preko ebay-a. Kostalo me 6 funti i posle unetog koda par minuta kasnije pronasao je VIP-ovu mrezu i sljaka.

Ja sam kupovao neki jeftin sa Ebaya i trebalo je 8h da napuni telefon. Posle sam na eBayu kupio originalni nokia kabl koji je punio brže od fabričkog.

Ja sam kupovao neki jeftin sa Ebaya i trebalo je 8h da napuni telefon. Posle sam na eBayu kupio originalni nokia kabl koji je punio brže od fabričkog.

I ja sam posle nekog vremena imao muke sa svojim originalnim kablom. Punio mi se telefon po 8 - 12h i prvo sam mislio da je punjac u pitanju i hteo sam da ga zamenim...Ali kada sam se malo ozbiljnije pozabavio tom temom i iscitao postove na par foruma, odlucio sam da promenim samo kabal. I kabal je i bio u pitanju...

Nasao sam i uzeo na Kupindu originalan polovan kabal NOKIA CA-101 bukvalno za 200din. Sad mi se telefon puni za 2h do 2h:30 min od 5% do 100%...Uz pomoc Galaxy Charging Current aplikacije sam pratio ulaznu struju i sad dobija konstantnih 1800 - 1600mA sa punjaca od 2000mA sto je super...

Moja preporuka je neki deblji kvalitetniji micro USB kabl. Ovi od Samsunga su krs!

Poslednja izmena:
Tako je i meni bilo vrijeme punjenja na pocetku, 2-2:30h. I isto mi se prije mjesec dva desilo da se po 6-7 sati puni telefon ili se uopste ne napuni preko noci....

Da li ja negde gresim pri ubacivanju custom rom-a:
1. CWM i odradim wipe dalvik, wipe cache, wipe sistem
2. Install zip from sd card
3. posle instalacije reboot i sacekam da odradi instalaciju dok prikazuje logo nekih 5 minuta

E sad meni par romova nije ni htelo da otpakuje sa eksterne kartice (4.4.2 dito i jos neki 4.4.2) a sa njegove memorije sam probao PhoeniX otpakuje ga, zavrsi instalaciju ali zabaguje kod Samsung logoa (stoji po 15minuta)

Zabagovao sam ja nesto to uradim prvo pa cache pa delvik...

Pa uglavom na svakoj temi od ROM-a imas i uputstvo za instalaciju. Prati pazljivo korake...

Npr. za Phoenix je preporuka instalirati uz PhilZ Recovery ali verziju 5.15.0. Ostale valjda nesto zabaguju u AROMA installeru. Znaci odradis full wipe + u PhilZ-u mozes da izaberes i opciju >>Wipe For Installing New Rom<< i onda si miran. A svakako ce te prilikom pokretanja instalacije jos jednom pitati da odradis full wipe i to naravno treba da potvrdis.

A da li si proverio MD5 code posle download-a tih zip fajlova od ROM-ova? To obavezno treba da pogledas da bi znao da nije doslo slucajno do nekih gresaka unutar fajla prilikom downloada.

Poslednja izmena:
Da, da philz_touch_5.15.0-n7100.tar.md5 sam morao da ubacim prilikom rutovanja jer mi jedino tako rutujem telefon i on zaobidje Knox zastitu. Kako da proverim MD5 kada su oni u .zip-u
P.S. ja sam pre ove za*ebancije (zakljucavanja telefona na telenorovu mrezu) bez problema ubacivao PhoeniX i Omegu.

Poslednja izmena:
Ja koristim besplatan programcic MD5 checker i sa njim proveravas te zip-ove. Uglavnom developeri na temi od ROM-a daju i taj MD5 kod bas zbog provere. Pa ti uporedi te brojke sa teme sa brojkama koje dobijes sa checkerom...

Evo li link za program: http://www.softpedia.com/get/System/File-Management/MD5-Checker.shtml

Ako se brojke slazu to ti samo pokaze da je skinuti fajl isti kao i fajl koji je postavljen na sajtu od strane developera. Odnosno vidis da nije doslo do nekih gresaka u fajlovima prilikom dowload-a sto moze da se desi...

Poslednja izmena:
Tako je i meni bilo vrijeme punjenja na pocetku, 2-2:30h. I isto mi se prije mjesec dva desilo da se po 6-7 sati puni telefon ili se uopste ne napuni preko noci....

Ovaj kabal sto sam ja preporucio uopste nije jeftin a kvalitetno izgleda. :)

Nazad
Vrh Dno