Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Juče je na Huobiju i BTC China LTC bio 103 CNY, malopre je bio 82 CNY. Baš brzo pada.

На нету сам пронашао негде да је фејк вест, да је неко превео то са кинеског језика како је њему одговарало :)

Pa sve zavisi jeste li ili nije fake. Ako je istina onda ima da pada još dosta, ako je fake ima da bude nagli skok. E sad, bacite novčić pa ...

Ja nešto naginjem da je fake i da se neko lepo omastio danas.

A sto onda u Kini pada cena?
Ja imam teoriju da pre svakog velikog skoka mora biti jedan jako tezak i susan period. Za sada sve ide nizbrdo, videcemo dokle.

Negde do 11$, ispod stvarno nema smisla nikakvog :D

Sada se oseća nedostatak Sajber Kurajbera da širi optimizam :)

vrati se, jaka stvar to što si izgubio, 100 hiljada dolara gore dole (kada ltc ode to the moon) :p

edit, dok sam pisao vratio se čovek :)

Izgleda nece vise dole

To i ja rekoh kad sam kupio na 14.6 pa se zaje***. Dokle će da ide nemam pojma, za sada se izgleda stabulizovao na 14$, al opet možda samo zatišje pred buru.

nisi se *****ao sad cemo na 16.5-17 :) pa opet

Pa nisam u smislu jer sam prodao na 16.7 pa kupio na 14.6, jedino što sam mogao da kupim i na 13.8, ali ko što rekoh, ne treba biti pohlepan.

Da mi svaki dan padne ovako 7-8LTC-a bio bih jako zadovoljan :) Jedino što bi posle nekoliko ovakvih dana zaredom verovatno imao probleme sa srcem.

Sada se oseća nedostatak Sajber Kurajbera da širi optimizam :)

vrati se, jaka stvar to što si izgubio, 100 hiljada dolara gore dole (kada ltc ode to the moon) :p

edit, dok sam pisao vratio se čovek :)
Hahaha Optimizam mi nije pomogao da ne prsnem kod Vircurex-a lepu kolicinu. Sad nek puknu svi :p
Polako ljudi, videcemo sta stoji iza ovoga. Iz mog iskustva iza svega sto se dogadja stoji neki master plan, mi to obicno skontamo ranije.
Ako je cisto sirenje panike to nije losa stvar. Panika se izaziva da bi neko jeftino kupio novcice. Ako je neka ozbiljna ideja Kine oko zabrane to moze da ostavi posledice.
Ja i dalje tvrdim da Kina nece ispasti iz price s kriptovalutama, nisu ludi. Ne verujem da ovo moze da skodi njihovoj ekonomiji ikako, naprotiv. Ako su i doneli neku odluku to ne mora da znaci da ce biti trajno, prevrtljivi su oni. Jeste, cena je uzdrmana jos jednom i verovatno ce nastaviti laganim putem na dole ali to je samo do sledeceg skoka. Moguce je da do kraja godine cekamo na neki ozbiljan skok. Videcemo.

Hmm, videćemo za dalji pad, ako je vest fake, biće vrlo zelen grafik uskoro. Huobi i BTC China sa 82-83 idu polako preko 87 CNY, BTC-e ih prati na 14.6$.

Ја купово за 16.8, очекивао да скочи на 17 међутим та цифра ми је сад јааааако далеко

Kad se samo setim price o 100$ do kraja godine(LTC), neki su cak i leto spominjali :d

Ja sam i dalje 1000% ubedjen da ovo mora ici na prednovembarski nivo pa i nize od toga, iz dosta razloga, a podseticu vas da je stanje sa kriptovalutama u to vreme bilo daleeeeko daleko povoljnije nego danas, tada je bilo nagovestaja i razloga za ulazak svezeg kapitala, a sada nakon goxa, vircurexa(sledece ime popunite sami), o tome nema ni govora, i to ne samo na ovom cenovnom nivou nego uopste.
Iskreno, ja ne vidim kako je moguce iscupati se iz ove spirale losih vesti i losih posledica, cak ni na jako duzi rok.
Cena po meni u svakom slucaju mora zestoko dole nevezano za vesti jer ni sub-400 nivo nije potvrdjen kao stabilan a ne ovo sto sad imamo.

Bice vrlo vrlo cupavo, i to u najboljem slucaju, ide vreme koje ce samo oni sa najdebljim zivcima moci da izdrze a i to nece biti garancija bilo kakve zarade.

A zasto mislis da je nemoguce? Pa stvari se u sekundi preokrenu. Nije nemoguce ni da za 2 ana bude cena 100$.

Kad se samo setim price o 100$ do kraja godine(LTC), neki su cak i leto spominjali :d

A sto mislis da je to nemoguce? Covece pa ovde se preko noci promeni situacija. Najgore je sto se i tvoje misljenje isto tako brzo menja. Sto panicis cim je malo krenulo na dole? I ranije su cene padale, udarale u samo dno, btc je u aprilu prosle godine bio 37e pa je opet otisao na 1200$ do kraja godine sto niko nije mogao da pretpostavi.

A sto mislis da je to nemoguce? Covece pa ovde se preko noci promeni situacija. Najgore je sto se i tvoje misljenje isto tako brzo menja. Sto panicis cim je malo krenulo na dole? I ranije su cene padale, udarale u samo dno, btc je u aprilu prosle godine bio 37e pa je opet otisao na 1200$ do kraja godine sto niko nije mogao da pretpostavi.

dragi naš Sajberu svi volimo tvoj optimiza :) ali problem je konstantan dvomesečni pad.. nema sveže love i kraj. presipa se iz šupljeg u prazno ljudi prodaju BTC da bi kupili LTC, pa onda malo obrnu, kopaju altove da bi kupili ova dva, ALI NIKO NE ULAŽE DOLARE. to je onda valuta bez pokrića koja gubi svoju vrednost, čista ekonomija.. jer mi svi pokušavamo da na izlazu dobijemo dolare, ali nema ih na ulazu.. fali Imput, prosto !

niko nije lud da ulaže jer svaka menjačnica će nas pre ili kasnije zahebati poučena prokletim Goxom.

ako vest nije fake, to je game over, pad na neki nivo od juna naprimer, dok se ne pojavi menjačnica u USA, i onda ponovo skok, al nikad više na 1200... eto samo toliko..
ako je fake, tavorićemo između 500-600 dokle god se ne stabilizuje, i ne prestanu sa lažnim vestima i tek onda pposle mesec dana zatišja možda neko ozbiljan sa puno love, uleti, i onda će biti sjajno.. al eto Gox je naneo jako veliku štetu.

Poslednja izmena:
Po ovome http://bitcoincharts.com/charts/bitstampUSD#czsg2013-04-01zeg2013-04-30ztgSzm1g10zm2g25zv se spustio samo u jednom momentu na cenu oko 37e u aprilu 2013 ...

Ali takodje ne treba zavoraviti da je sve do novembra 2013 vredeo 200$ ... i u periodu od 1,11 do 1.13 skocio sa 200 na 1100 $ ...

Dakle ljudi ajd lagano i opusteno :)..

Svi koji se nerviraju zbog ovoga zanci da su ulozili vise nego sto su spremni da izgube ili da imaju nerealna ocekivanja.

Kad ste ulozili u ovako nesta onda ste trebali se pomiriti sa cinjenicom da te pare nikada necete vise videti. Da ste tako pristupili problemu ovi skokovi/padovi vas ne bi zabrinjavali ;)

Na kraju to je ono sto ste svi savetovali novajlijama pre pocetka kopanja "ulozi onoliko koliko si spreman da izgubis(bacis)", a sad vidim ti isti stariji minneri kukaju zbog cene, dakle niste slusali sopstvene savete...

Evo moje racunice za LTC ..

8 LTC-a se napravi dok se napravi 1 BTC

1/8 = 0.125 (ovo bi trebalo da bude "konacan" odnos cene LTC-a i BTC-a po time)

0.125*700$ = 87.5 $ bi trebao vredeti jedan LTC ova 2.5$ mu oprastam i prodajem za 85$, kad dodje to te cifre prodajem, a ako nikad ne dodje dotle boli me uvo (citaj ovo par redova iznad.)

Poslednja izmena:
.... , pad na neki nivo od juna naprimer, dok se ne pojavi menjačnica u USA, i onda ponovo skok,.......
S obzirim da volim teorije zavere, mislim da gore napisano i jeste krajnji cilj ljudi koji upravljaju novcem. Sve do sada je bio pilot projekat da bi se videlo kako "raja" po svetu reaguje na digitalne valute. Sad kad su se uverili da je odziv pozitivan kreću u laganu reorganizaciju tj. prebacivanje u svoje džepove...:smoke:

Jel se tih *700$ odnosi na cijenu Btc-a? Ako na to mislis onda ti racunica pada u vodu.

dragi naš Sajberu svi volimo tvoj optimiza :) ali problem je konstantan dvomesečni pad.. nema sveže love i kraj. presipa se iz šupljeg u prazno ljudi prodaju BTC da bi kupili LTC, pa onda malo obrnu, kopaju altove da bi kupili ova dva, ALI NIKO NE ULAŽE DOLARE. to je onda valuta bez pokrića koja gubi svoju vrednost, čista ekonomija.. jer mi svi pokušavamo da na izlazu dobijemo dolare, ali nema ih na ulazu.. fali Imput, prosto !

niko nije lud da ulaže jer svaka menjačnica će nas pre ili kasnije zahebati poučena prokletim Goxom.

ako vest nije fake, to je game over, pad na neki nivo od juna naprimer, dok se ne pojavi menjačnica u USA, i onda ponovo skok, al nikad više na 1200... eto samo toliko..
ako je fake, tavorićemo između 500-600 dokle god se ne stabilizuje, i ne prestanu sa lažnim vestima i tek onda pposle mesec dana zatišja možda neko ozbiljan sa puno love, uleti, i onda će biti sjajno.. al eto Gox je naneo jako veliku štetu.

prijatelju nije ovo za tebe , radi nesto drugo i ne siri paniku, bilo je i gorih trenutaka od ovih, ali to mnogi zaboravljaju i ne secaju se, svima je samo onih 48$ u glavi, jer pre svakog skoka mora biti i pad , pa zar ste zaboravili da je LTC sa 1,68$ otisao na 48$ i koliko je to 30x , a za sada je pao samo 3x, tako da je sve ovo uigrana shema velikih da postanu jos veci i da kupe od malih , uplasenih rudara, ljudi jos vise novcica, pa posto je ASIC scrypt "usao" u igru i polako osigurava mrezy LTC-a , da bi se on prodavao mora i cena LTC-a da skoci, jer ko cega uopste i kupiti, ako njegov proizvod ne vredi nista, tako samo mirno i ako ne mozete da gledate berzu idite lepo napolje , prosetajte se i vratite se za jedno 60-tak dana i bicete zadovoljni

Ma kljucno pitanje po opstanak kriptovaluta je ima li ili nema poverenja. Ako je propast Goxa unistila poverenje bespovratno(sto mozda jeste slucaj, ja stvarno ne znam) onda je game over, dzaba i menjacnica posred NYC-a.

S tim u vezi, samo jedno, najjednostavnije pitanje za vecite optimiste: kada se pojavila prica i mogucnost preordera Asica za sha-256, mogao si platiti u BTC-u. To je poverenje u uspesnost koncepta i jasan signal za buduci skok cene.
Da li sada moze da se uradi preorder scrypt Asica za LTC ili traze fiat?;)
Odgovor na ovo pitanje vise od bilo kakvih analiza i grafikona govori o svemu.

nije ovo za tebe idi radi nesto i pusti ljude na miru, niko te ne tera, sad si ti zamena za Lazu

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno