Šta je novo?

Industrija igara

Ala će pojedinci zbog ovoga da dobiju ospice, pa ovo je gore nego da ga je m$ kupio 😀

Naravno da je gore. Nažalost, nisam ni iznenađen, overhajpovanje je i delovalo kao da ga bilduju za prodaju, mada nisam ni u snovima mislio da bi to mogao biti Facebook. Šta znam, nakon što sam uživo isprobao Rift, mislim da nije spreman za igre u ovom trenutku (makar na osnovu mog iskustva) i da je za njih same ovo svojevrsni izlaz. Šteta za nas igrače. Ovo nas bukvalno vraća nekoliko godina unazad.

10153942_10152123590196840_431800377_n.jpg

:d

Naravno da je gore. Nažalost, nisam ni iznenađen, overhajpovanje je i delovalo kao da ga bilduju za prodaju, mada nisam ni u snovima mislio da bi to mogao biti Facebook. Šta znam, nakon što sam uživo isprobao Rift, mislim da nije spreman za igre u ovom trenutku (makar na osnovu mog iskustva) i da je za njih same ovo svojevrsni izlaz. Šteta za nas igrače. Ovo nas bukvalno vraća nekoliko godina unazad.

To što si probao se i ne prodaje igračima, a nije mi jasno o kakvom izlazu pričaš kad razvijaju novije verzije koje ispravljaju nedostatke te koju si probao.

To što si probao se i ne prodaje igračima, a nije mi jasno o kakvom izlazu pričaš kad razvijaju novije verzije koje ispravljaju nedostatke te koju si probao.

Ako tako bude, super. Samo, nemam poverenja baš nimalo u to da će nešto što je u startu ispalo nedorečeno i ispalo takvo da mu je potrebna ozbiljna dorada tako blizu okvirnim terminima finalnog pojavljivanja sada biti ispravljeno uz angažman Facebooka koji bi to kao trebalo da nastavi da razvija. Then again, there's always the first time for everything 🙂

Bojim se da su samo namagarčeni oni ljudi koji su dovoljno verovali u projekat da im daju kintu preko Kickstartera.

Jedini KS projekat u koji sam imao poverenja i koji sam planirao da kupim...

Ako tako bude, super. Samo, nemam poverenja baš nimalo u to da će nešto što je u startu ispalo nedorečeno i ispalo takvo da mu je potrebna ozbiljna dorada tako blizu okvirnim terminima finalnog pojavljivanja sada biti ispravljeno uz angažman Facebooka koji bi to kao trebalo da nastavi da razvija. Then again, there's always the first time for everything 🙂

Bojim se da su samo namagarčeni oni ljudi koji su dovoljno verovali u projekat da im daju kintu preko Kickstartera.

Koji su to okvirni termini finalnog pojavljivanja? I nije uz angažan FB jer i bez njih je izašao DK2 koji je mnogo bolji od onog koji si probao.
http://arstechnica.com/gaming/2014/03/oculus-rift-dk2-eyes-on-finally-vr-without-the-ocu-latency/

Kako su ljudi koji su podržali KS kampanju namagarčeni?

Hm, izgleda da sam jedini koji na akviziciju ne gleda tako crno.

Istorija nas uci da uticajni ljudi iz game sveta mogu da shiftuju fokus na biznis i servise (Gejb) ali kada to rade, rade to za dobrobit gaming zajednice. Dok je Karmak tu, verujem jos uvek da moze da iznese projekat.

Morfeus ima zatvoren sistem i limitiran hardver. Njegova prednost je korporativna masinerija koja stoji iza celog projekta, i to predstavlja rizik za konkurenciju iz Rifta. Kao odgovor Oculus sklapa dogovor sa Facebookom, koji pokazuje da ima novca za ulaganje u dugorocnu viziju i razumevanja za core biznis Oculusa. Mislim da oni hoce partnersku saradnju.

To bi za krajnjeg korisnika trebalo da znaci ubrzan razvoj a mozda i znatno nizu cenu uredjaja, jer Mark zeli vece ucesce na trzistu. On ide toliko daleko da zeli da obezbedi svima internet preko bespilotnih letelica napajanih solarnom energijom.

I Karmak i Zukerberg su dva genija u svojim podrucjima, koji zajedno mogu da promene covecanstvo.

Jedini nacin da od Oculusa sada bude nesto jesu open source driveri koje ce Fejsbuk da odrzava. Samo na taj nacin ce developeri hteti da ubacuju podrsku. Ako bude bilo kakvih uslovljavanja, od podrske u igrama nema nista.

Slazem se da Morpheus nije konkurencija i to iz vise razloga. Sony prvo treba da stavi OLED ekrancice u to cudo. A i kada to urade Morpheus nikada nece moci da tera vise od 1080p zbog ogranicenja konzole.

To bi za krajnjeg korisnika trebalo da znaci ubrzan razvoj a mozda i znatno nizu cenu uredjaja, jer Mark zeli vece ucesce na trzistu. On ide toliko daleko da zeli da obezbedi svima internet preko bespilotnih letelica napajanih solarnom energijom.

Aj za pocetak da sredi Fejsbuk da se ne zapucava na laptopu punih dva minuta dok opet ne "prodise"...

Poslednja izmena:
Mislim da je odlična vest što je FB kupio OR, sa jedne strane imaće dovoljno para da naprave sve što su zamislili, sa druge strane, sam FB nema uloga u igrama, tako da je moguće da neće previše da guraju nos i da ih požuruju.

Što se OculusRift-a tiče, ja i dalje verujem u to, iako sam pisao veoma negativno iskustvo za prvi DevKit, u junu je isporuka Dev Kit 2, koji je daleko bolji nego prvi. Mada mislim da je 2k rezolucija minimum, ali videćemo.
To što filipenko kaže u principu je pogrešno, jer to nije namenjeno za korisnike nego za proizvodjače, kao što mu ime samo govori DevKit, da bi se prvo kao prvo proizvodjači sami uključuli u razvijanje te iste tehnologije, sa druge strane, da bi već počeli da razvijaju svoje proizvode sa podrškom za OR.
Ta strategija je odlična, zamisli samo šta bi se desilo da su prvo izbacili finalnu ferziju, koju niko video pre toga nije, kupiš to čudo i nemaš ni jedan naslov sa podrškom za isti, ko sad da kupiš 4K TV, šta da radiš sa njim(osim da gledaš demo 1000000x)?

Finalnu verziju su najavili za sledeću godinu, to je bilo pre kupovine, ko zna šta će da se desi sad.
Pričali su o 2 modela, standardi i wireless, plus razmatraju o 4K modelu

Jedini nacin da od Oculusa sada bude nesto jesu open source driveri koje ce Fejsbuk da odrzava. Samo na taj nacin ce developeri hteti da ubacuju podrsku. Ako bude bilo kakvih uslovljavanja, od podrske u igrama nema nista.

Ovo nisam razumeo?
Ti sad možeš da napraviš šta hoćeš sa podrškom za OR, nikog ne treba ništa da pitaš niti da tražiš bilo kakvu potvrdu.
Plus sad su u nome Game Engine ubacili podršku za OR, pa samo treba da klikneš i eto ga

Poslednja izmena:

Ovo možda stoji što se tiče indie developera, što se tiče oni komercijalnih tu nemaš brige, njima nije moral zvezda vodilja...

Poslednja izmena od urednika:
Adam Sessler se više neće baviti gaming novinarstvom
http://sessactual.tumblr.com/
After some incredible achievements over the last year and a half, I am announcing my departure from Rev3 Games and Discovery Digital Networks. Sixteen years in front of the camera covering the videogame industry has brought me to a point where I am ready and desiring to explore new opportunities. While I would never say no to doing one more review, interview or opinion piece, the time feels right to explore new avenues inside of gaming that help further the medium. The audience, my wonderful and talented co-workers and the last year at Rev3 Games will forever be appreciated for what was accomplished. There never is a right time to part ways with something that has become as natural as breathing, but things do end and now feels right.

Kada stize editor na linux?

Poslednja izmena:
Ja se izvinjavam,jedan mali offtopic...

kellhus da li je tebi srpski maternji jezik?

Zato i pitam, u par navrata mi zvucalo kao da recenice prevodi na srpski preko google translate-a.

Poslednja izmena:

Hotline Miami + Inspector Tequila 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno