Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

@djilkos ns
Kako ti znaš za sta ja koristim telefon, koristim droid dugo vremena nisam lud vidim kakav je koji, nego ne znam širinu sistema wp8 pa malo više zapitkujem da bi sto vise saznao iz raznih izvora
Pa i on je jedno vreme bio zagrejan za L920.Ali je posle višemesečnog premišljanja, ipak uvideo da mu android više leži.
Skupio čovek parice i kupio najbolji droid.I sada pljuje po svemu što je drugačije, novo i njemu strano_Ovaj sistem očekuje svetla budućnost i stalni, kontinuirani rast.Za maximum 2 godine prepišaće Apple Iphone.Ovaj drugi sistem u mnogome zavisi od Google servisa i dalje želje te kompanije da i dalje investira u razvoj ove platforme.Samsung već pravi svoj OS Tizen, kao i Nokia svoj, uostalom.

Poslednja izmena:
Ovaj sistem očekuje svetla budućnost i stalni, kontinuirani rast.Za maximum 2 godine prepišaće Apple Iphone.

2 godine, nema sanse ni u mokrim snovima Bill Gates-a. Apple belezi gubitak trzisnog udela, ali u korist androida a ne wp-a. Stalni kontinuirani rast, pa i ne bas jer su zabelezili pad prodaje u q4 2013 godine (naravno svi veci i bitniji praznici se nalaze u tom periodu), i po pravili tada svi beleze veliki rast u prodaji.

Poslednja izmena:
A koji droid ima?
I do kad ce MS da izbacuje update-ove za wp8?
Ima LG g2.Imaš zagarantovanu podršku od 3 godine od strane Microsofta, za sve WP8 modele.Za razliku od droida, kod koga dobijaš 2-3 apdejta u vrh glave.Za slabije modele, jedan je maximum i budi zadovoljan.Kod Sonija npr. pola stvari ne radi kako treba posle zvaničnog apdejta, pa često moraš da se vraćaš na staru verziju i radiš downgrade OS.Ovo je 4 update od Septembera/Oktobra 2012, kada je WP8 predstavljen.

2 godine, nema sanse ni u mokrim snovima Bill Gates-a. Apple belezi gubitak trzisnog udela, ali u korist androida a ne wp-a. Stalni kontinuirani rast, pa i ne bas jer su zabelezili pad prodaje u q4 2013 godine (naravno svi veci i bitniji praznici se nalaze u tom periodu), i po pravili tada svi beleze veliki rast u prodaji.
Pazi, pad prodaje u odnosu na 3 kvartal :trust:. Možda je tako u SAD, jer se tada masovno kupuju Božićni pokloni u obliku Iphone cigle. :d
Ovo su prognoze svih relevantnih istraživanja, a to niko nmž da pobije, pa ni ti.

Poslednja izmena:
Kao i sto je po izlasku WP7 prognozirano da ce WP imati 15 posto svetskog trzista smartphone-ova do 2014, pa su i dalje tu na 4 posto.

On sada smislio.

Ja sam jedino ovo nasao

idc090413a-v1-567x425.png

A inace ovo je razlog zasto je to sto je on rekao izmisljotina, i ko je gde danas.

idc060911a.png

Poslednja izmena:
Kako ljudi ne shvatite da se pred vašim očima dešava revolucija u polju prenosnih uređaja, (tu ubrajam i smartphone/phablete/tablete).Kada sledeće godine izađe Windows 9, neće postojati nikakve razlike između ta 3 uređaja i oni će biti međusobno potpuno kompatibilni.
Koji Android ili iPad tablet može da se nosi sa punokrvnim Windows 8 tabletom? Pa nijedan, ako su i u približno istom cenovnom rangu.Tako će da bude i u telefoniji.Nokia pravi razliku svojim beskompromisnim kvalitetom.Očekujem da vidim šta će Sony da izbaci od WP modela, a android ostavljam Kinezima...:wave:

Edit:ne terajte me, da sada ponovo tražim po Internetu.Izbaciću sutra grafikone, sa relevatnh sajtova.

Poslednja izmena:
Nije u redu da pises takve nebuloze, neko moze ozbiljno da te shvati.

Sacekajte WP7, to ce biti revolucija, a ne sacekajte WP 7.5, ne, sacekajte WP 8, a mislili ste da ste dovoljno cekali, sacekajte jos samo WP 8.1.

I sada iznenadjenje treba da sacekate WP9, i tu ce biti kraj cekanju, nadamo se, necemo moci da se odbranimo od silne revolucije.

Poslednja izmena:
Ma loži nas garant, ne može se to napisati i biti ozbiljan.

Nije u redu da pises takve nebuloze, neko moze ozbiljno da te shvati.

Sacekajte WP7, to ce biti revolucija, a ne sacekajte WP 7.5, ne, sacekajte WP 8, a mislili ste da ste dovoljno cekali, sacekajte jos samo WP 8.1.

I sada iznenadjenje treba da sacekate WP9, i tu ce biti kraj cekanju, nadamo se, necemo moci da se odbranimo od silne revolucije.
Niko vas ovde nije zvao.Promenite temu ili se edukujte.Odgovorite mi na pitanje o aktuelnim tabletima.Evo, to ne mora da se čeka...:rtfm:

Koje pitanje, zasto niko ne kupuje W8 tablete. Obzirom da android ima 30 puta veci market share od MS-a, jasno je ko treba da se trudi.

Poslednja izmena:
Jeste, strašne kršine-mini kancelarije.Pokušavaš da budeš duhovit, ali ti ne ide. :d

Od toga 100 milki "Prestigo" i sličnih kung-fu brendova.Ja pričam o vrhu ponude, gde android realno, nema šta da traži...

Slazem se, tim segmentom i dalje gospodari iPad. Realno u top ponudi ni MS nema sta da trazi.

Poslednja izmena:
Naravno, ima i "Asphalt 8 :Airborne", etc.

Prica Se Prica da ce WP da dominira :) Nokija ce kroz WP da dodje do stare slave, kakvu je imala kada je furala svoj os "Symbian" :)
E ljudi mali off, ali juce sam otvarao N93 menjao sam kamera modul, e ljudi, kakav je to komad tehnike, Eee pa u njemu ima materiala za 3 lumie :D Legendarno cudo, eto sljaka, sta cu nostalgija.

Obratite pažnju na aplikaciju "Reboot now"...:type:

E ljudi mali off, ali juce sam otvarao N93 menjao sam kamera modul, e ljudi, kakav je to komad tehnike, Eee pa u njemu ima materiala za 3 lumie :D Legendarno cudo, eto sljaka, sta cu nostalgija.

Uh ja sam imao sa "i" ono je bila telefoncina...

A bila je josh jedna verzija subwaya bash za mumije al nmg da nadjem :p

A sta se desilo sa Temple Run 2 za 512mb ram???

Ma nije se desilo ništa.
Igrica je loše odrađena i na 1Gb.Crta grafiku u pozadini tokom gameplay-a.Mora da se uradi kako treba i onda je lako portovati svaku verziju na 512Mb, uz malu optimizaciju.Grafika je bitna za Temple Run, a ne RAM.To je igra koja zahteva živahan i brz SOC,a ne multicast...:smash:
I koje tebi kriv što imaš L720 Pute. :D

Da, Soc (GPU-CPU) je bitan, i sve to imaju modeli od 820 na više..
I onda nema nikakvih problema sa igrom.

E nashao sam bio na storu 2 verzije subwaya, jedna je bila bash za ove telefone sa 512 rama a druga za jache, i sutradan kad sam hteo devojci da skinem na l520 nije bilo te verzijije ne znam shta se desilo dal su obrisali

Nisu, stoji ti napomena šta sve zahteva svaka aplikacija/igra u opisu na Store.
Edit: ako imaš problem sa skidanjem neke aplikacije, možeš da je skineš i ručno na comp. i posle prebaciš na SD karticu.Naravno ako je imaš.
Treba da se uradi i restart telefona posle toga, da bi aplikacija bila vidljiva na telefonu, tj. SD kartici. :smash:

Poslednja izmena:
Ma nije se desilo ništa.
Igrica je loše odrađena i na 1Gb.Crta grafiku u pozadini tokom gameplay-a.Mora da se uradi kako treba i onda je lako portovati svaku verziju na 512Mb, uz malu optimizaciju.Grafika je bitna za Temple Run, a ne RAM.To je igra koja zahteva živahan i brz SOC,a ne multicast...:smash:
I koje tebi kriv što imaš L720 Pute. :D

720 sa dual core proc i 305 adreno lepo tera igrice na ovom ekranu, ne zalim se. Samo sam pitao zasto nisu odradili verziju i za sve modele.

Vrh Dno