Šta je novo?

HTC One M8

Znači ako kupujem stari One,treba da kažem 2013.godina? :D

Ne vidim ama bbas nikakakav razlog za prelazak na novi one, bazeli su .......

veliki promašaj HTC, predviđam jos goru prodaju nego originalni one, godinu dana imaš fore i staviš na kraju istu kameru?!? a svi testovi su upravo i pljuvali tu kameru...

lepo je dandy rekao(između redova) , njihova šansa da skroz ne propadnu je upravo model 816 i mozda jos koji odličan mobilni iz srednjeg klase

Bazeli :d ...

OT:
Dandy, znači da očekujemo test na Bench-u u prvih par dana nakon promocije? Baš bih voleo da vidim h2h poredjenje sa (još uvek aktuelnim) One-om

Dandy, moze li neka info za average screen on time, koliko ti drzi (iz GSam Battery Monitor ili neke slicne aplikacije)? Eventualno uporedna fotka One stari i One novi jedan do drugoga?
Ne znam sta bih jos pitao, kad je sve leakovano :d Koliko vidim, UI kamere nema vise taster za fotkanje i za video jedan ispod drugog, nego se ulazi u meni i bira odgovarajuci mod?

i da dandy, da li postoji šansa da sledeći Nexus mob pravi htc? (pojavili su se rumeri da će nexus od 8 inča upravo praviti HTC) :) nekako mi se čini da je moguće da Google pokuša tima da spase htc od propadanja, to jest da zaustavi monopol samsunga..

Poslednja izmena:
Ne smem ništa da kačim ni od slika ni od sshot-ova do zvanične premijere, posle će biti :)
Što se baterije tiče, nisam dovoljno dugo koristio telefon da bih mogao da steknem bilo kakav validan utisak.
Zvanični review za Bench će Gizmo da odradi, ja ne smem zbog sukoba interesa. Naravno, to me ne sprečava da sa vama podelim sve utiske :)

UI kamere je dosta promenjen, sada su podeljene funkcije za slikanje i snimanje, ali kada startuješ snimanje, pojavi ti se mali taster kojim možeš da slikaš dok snimaš. Trebalo mi je malo vremena da se naviknem, ali je zapravo sasvim ok, pogotovo što su podešavanja lakše dostupna.
Inače, sada je npr. moguće podesiti da je volume rocker okidač za kameru, kao i shortcut da kada okreneš telefon horizontalno i pritisneš volume, odmah startuje aplikaciju za kameru.
Btw, 360 panorama shot je skroz dobar. Samo što izgledaš kao ****** ako kreneš da radiš to na sred ulice :p

Biće novi Nexus tablet od HTC-a, to je praktično sigurno. Za telefon ne bih znao.
Btw, biće i jedan interesantan veći model telefona (veći od One-a, ali manji od trenutnog One max-a) u drugoj polovini godine, koji će možda biti prava zamena za one koji već imaju stari One. Ne znam još uvek detalje, a i da znam ne bih smeo da vam pričam :D

Poslednja izmena:
... godinu dana imaš fore i staviš na kraju istu kameru?!? a svi testovi su upravo i pljuvali tu kameru...

I meni je žao, jer bi onda imali ultimativni android uredjaj i jedini pravi pandan iPhone-u. Mada nisam siguran da bi to uticalo na prodaju u nekoj većoj meri jer ni postojeći One nije blistao sa prodajom i pored toga što je uglavnom proglašavan za najbolji telefon u 2013

Biće novi Nexus tablet od HTC-a, to je praktično sigurno. Za telefon ne bih znao.
Btw, biće i jedan interesantan veći model telefona (veći od One-a, ali manji od trenutnog One max-a) u drugoj polovini godine, koji će možda biti prava zamena za one koji već imaju stari One. Ne znam još uvek detalje, a i da znam ne bih smeo da vam pričam :D

opa, to se čeka Nexus uređaj od htc-a, nice :) a taj novi one ce biti odvovor na g3, iphone 6, potencijalni Galaxy s pro i na najavljeni prelazak androida na 64bit. u sustini ko kupi m8 neće se lepo provesti :)

Poslednja izmena:
a sta je sa onom glasinom da ce m8 za kinesko trziste imati 16mpix?

Sasvim je moguće da će M8 za kinesko tržište imati drugačiju kameru, ali ne znam tačno koja je u pitanju.

Inače, za ove koji priželjkuju 64bit procesore i ostala čuda, morate biti svesni da mnogo toga još uvek nije spremno za proizvodnju. Tek će biti drugi talas high end uređaja ove godine, ali M8 je sada uleteo u pravi vremenski slot, jer je u planu da na nekim tržištima bude u prodaji bukvalno od prekosutra.

fazoni sa otključavanjem duplim tapom i swipe-ovima su jako praktični (iskreno se nadam da će ovo da dobiju i One, One mini i One max u sledećem update-u softvera).

Inače, sada je npr. moguće podesiti da je volume rocker okidač za kameru, kao i shortcut da kada okreneš telefon horizontalno i pritisneš volume, odmah startuje aplikaciju za kameru.

Još ako su ubacili i neku diskretniju notifikaciju za delivery report (samo toast ili tako nešto), onda se sigurno vraćam na stock, jer bi bili ispunjeni apsolutno svi razlozi zbog kojih sam koristio custom ROM-ove.

Inače, dopada mi se to što HTC očigledno sluša potrebe zajednice, implementirali su u novi Sense dosta stvari koje su bile odlike custom ROM-ova i kernela.

Nije tacno. Neki su pljuvali a neki (daleko bolji :D) nisu...

Posto volis toliko da predvidjas, jesi li ikada nesto pogodio? Treba li da se plasimo? :)

naravno da sam pogodio.. ali je to druga prica. da li smes da se kladis da ce ovaj telefon biti najveci promasaj htc ikada ? ako ne smes onda nemamo sta da pricamo ;)

jedina sansa da se izbegne brukanje sa prodajom je to sto ce se vec 26stog pojaviti na nekim trazistima u prodaji.. to mu je oko 20dana pre s5,koja ce opet da ga unisti po prodaji.. nazalost

Poslednja izmena:
Hahaha, kakva dva ozbiljna argumenta :D :D :D ...

ko se zadnji smeje.. :D :D

vreme ce pokazati,nego mene smara kasnije da qoutujem svoje poruke i da se hvalim da sam bio upravu.. *** :)

mogu da krenem od sebe,da mi treba novi mob i da se dvoumim izmedju m7 i m8 uzeo bih m7 i to bez razmisljanja.. ako i 30 posto bude tako razmisljalo ode m8 u propast. :)

Poslednja izmena:
Ne znam samo šta hoćeš da kažeš: da će se Samsung S5 prodavati bolje? Hoće sigurno, i to mnogostruko. Da li će HTC propasti? Neće u skorije vreme (ako uopšte), a pogotovo ne zbog M8... Da li će se M8 prodavati lošije od M7? Ko zna, i to je vrlo moguće. Kao što je i moguće da će se S5 prodavati lošije od S4...

Pa iskreno, ne vidim zašto bi uzeo M7 umesto M8, osim ako nije u pitanju baš primetna razlika u ceni.
Realno, M8 je u svemu bolji od M7. Negde manje, negde više, ali prosto... bolji je.

Pa iskreno, ne vidim zašto bi uzeo M7 umesto M8, osim ako nije u pitanju baš primetna razlika u ceni.
Realno, M8 je u svemu bolji od M7. Negde manje, negde više, ali prosto... bolji je.

Da, ali ako samo 30% razmišlja kao on, odoste vi pravo u propast :d

m7 makar 5 puta lepši, cenim duplo jeftiniji kada izađe m8 (pričamo o popustima u normalnim državama) , m7 dosta manji od m8,kamere cenim da su iste iako ce htc ići na neku priču revolucija kamere itd itd, baterija cenim ista mozda m8 izvuca 30minuta vise sota zbog s801 čipa. . ni jedan razlog me ne tera da uzmem m8 ako se dvoumim izmedju ta dva uređaja.

veći ekran ne računam pogotovu sa onim ogavnim donjim bezelom od 2cm..

Poslednja izmena:
m7 makar 5 puta lepši, cenim duplo jeftiniji kada izađe m8 (pričamo o popustima u normalnim državama) , m7 dosta manji od m8,kamere cenim da su iste iako ce htc ići na neku priču revolucija kamere itd itd, baterija cenim ista mozda m8 izvuca 30minuta vise sota.. ni jedan razlog me ne tera da uzmem m8 ako se dvoumim izmedju ta dva uređaja

Od svega što si naveo jedino su dimenzije činjenica. Ostalo je subjektivno (5 puta lepši) i tvoja nagađanja:

cenim duplo jeftiniji

kamere cenim da su iste

baterija cenim ista mozda

whisky razumemo se tebra, to cenim sam pisao vodjen iskustvom i iz svog nekog ličnog znanja :)

još jedna činjenica, veći skok je samsung napravio sa s4 na s5 nego htc sa one na one 2014, nažalost.. :(

edit: da li novi one vredi 200dolara razlike u ceni u odnosu na stari? ja bih rekao ne..

Poslednja izmena:
Pa ima dve kamere, bolji je :d

Naravno da je bolji ima s801, brzi RAM...

Nego Dandy, jel bilo price za taj njihov dole logo? U smislu da se nekima ne svidja, (vama u HTC-u) zasto su ostavili to, tih par milimetara je mogao da bude manji telefon i mislim da bi bilo odlicno. Nismo valjda mi jedini na forumu kojima se to ne svidja :)

Iskreno ne znam sto proizvodjaci furaju taj prednji logo, a ne mislim samo na HTC (koji je najlosije to uradio iz mog ugla, otkinuo deo ekrana), nego i Sammy i LG i Sony... Zar nije dosta samo nazad da pise?

Razlog za taj neiskorišćeni prostor ispod ekrana je zapravo prilično banalan.
U startu faze projektovanja je trebalo da se tu nalaze kapacitivni tasteri, kao i na prethodnom One-u, ali kako je Google insistirao da se ubaci on-screen sistem tastera za navigaciju, oni su izbačeni. Nažalost, bilo je kasno da se ostatak dizajna menja, pošto su tu ispod i razne komponente koje su deo telefona i koje nije bilo moguće tek tako izmestiti.
Iskreno, meni je krivo što nisu onda barem ostavili i jedno i drugo, ali šta da se radi...

pa na šta bi ličilo i jedno i drugo...

nego, kako misliš google insistirao? kako samsung ima kapacitivne dugmiće i dalje?

ALI onda dolazimo do toga da je S5 izasao sa kapacitivnim dugmicima? :) Ili je Samsung toliko jak i rekao necemo. Samo ne znam sto se HTC "uplasio" i napravio to sto je napravio...

Pa zato što im se može...
Kapiram da će i oni uskoro morati da se prilagode. Već su počeli i da smanjuju stepen customizacije Android-a na svojim novim uređajima.

Vrh Dno