Šta je novo?

HTC One M8

mada očito ne shvata da prava konkurencija ni ne postoji, baš zato htc nije mogao da izbaci zver od moba.. svi oni rade po nekom dogovoru kojeg imaju između sebe
Nema tu dogovora. Potrebno je vreme da se usvoji nova tehnologija, da se proizvedu čipseti i displeji...
Zašto mislite da je LG G3 najavljen tek za jun?
Do tada će već dobro da se ukrčka HTC-ov odgovor ;)

Ugasi wifi, 3g, bt, gps, sve smanji na minimalu i eto ti uranka do mile volje
Ovaj extreme power saving mod bi trebalo da bude baš ekstreman. Tipa dve nedelje u standby-u.

@VukmonSto si skroman tako? Malo je 2k,bolje da ubace 4k ;)
Nema potrebe za 2k,ne znam šta će mu više od 1920x1080
Ponovicu kraj svog posta:Neki od navedenih hardverskih elemenata su overkill ali su HTC-u potrebni kako bi sokirao trziste i doveo vecu masu kupaca sebi.

mada očito ne shvata da prava konkurencija ni ne postoji, baš zato htc nije mogao da izbaci zver od moba.. svi oni rade po nekom dogovoru kojeg imaju između sebe
HTC-u treba vrhunski aparat da ga spasi od propasti, a ne da odrzava dobro stanje kao sto npr. ima Samsung. Ako vec imaju dogovor onda bi bilo posteno da je HTC ove godine izbacio aparat sa najjacim karakteristikama kako ne bi otisao u nepovrat.

Nema tu dogovora. Potrebno je vreme da se usvoji nova tehnologija, da se proizvedu čipseti i displeji...
Kako onda pretezno novi igrac na trzistu Oppo predstavlja Find 7 sa 2K ekranom i 50px kamerom :smash: Odgovor je da imaju dobar menadzment i da zele da se probiju na trziste i daju dio svog profita zarad jacih komponenata u odnosu na konkrenciju.

Poslednja izmena:
Zašto mislite da je LG G3 najavljen tek za jun?
Do tada će već dobro da se ukrčka HTC-ov odgovor ;)

kako misliš tek? pa G2 je predstavljen u avgustu...

dogovor u smislu da se ne šepure previše jer je i samsung usporio, u smislu izbacio s4plus..

vi meni možete da pričate sta god, ali prava konkurencija ne postoji u mobilnoj industriji. ona je zasnovana na kartelskom poslovanju, kao npr eksploatacija nafte, zlata itd itd

ona je zasnovana na kartelskom poslovanju, kao npr eksploatacija nafte, zlata itd itd
Kompanije koje rade sa naftom, dijamantima i ostalim vrednim resursima imaju razlicite profite, ali nijedna nije na ivici propasti kao sto npr. imas slucaj sa HTC-om. Dogovor mozda postoji izmedju Samsunga i Apple-a i to je kraj.

Kako onda pretezno novi igrac na trzistu Oppo predstavlja Find 7 sa 2K ekranom i 50px kamerom :smash: Odgovor je da imaju dobar menadzment i da zele da se probiju na trziste i daju dio svog profita zarad jacih komponenata u odnosu na konkrenciju.
Ta 50MP kamera je zapravo 13MP senzor od kojeg se pravi 50MP interpolacijom.
Na 5.5 inča 2K rezolucija i ima smisla, dok na manjim ekranima baš i ne.

Ali ipak ce ovaj mod vise savuvati baterije od gasenja svega po fonu. Jer ipak neke aplikacije rade u pozadini. Dok kod ovoga moda ama bas ne radi nista osim odabranih.

To i jeste bila moja poenta! Zasto HTC kao stari igrac na trzistu nije iskoristio takve mogucnosti? Bez problema su mogli ugurati 2K 5.5 ekran u M8, kao i takav tip kamere. Veliki sam fan HTC-a i zato mi je krivo sto ga sopstveni menadzment i uprava sistemski unistavaju :mad:

Poslednja izmena:

Mogao je i HTC da uradi nesto slicno bar 20mpx. Nije da je kvalitet ovih Oppo slika odlican, ali eto ne moze da skodi.

To i jeste bila moja poenta! Zasto HTC kao stari igrac na trzistu nije iskoristio takve mogucnosti? Bez problema su mogli ugurati 2K 5.5 ekran u M8, kao i takav tip kamere. Veliki sam fan HTC-a i zato mi je krivo sto ga sopstveni menadzment i uprava sistemski unistavaju :mad:
Kao što već rekoh, nije M8 jedini HTC high end smartfon planiran za ovu godinu ;)

taj mod je toliko koristan da ti je skoro isto da li si ugasio mob ili si ga ubacio u taj mod.. :) no videćemo i uživo šta kako..

A što se svi hvataju za taj mod kao da je nešto revolucionaran... Mislim za neke tj 99% ljudi koji blage veze nemaju biće im kul, ali mi koji znamo, imali smo to oduvek... Pogasis sve konekcije i vozi...

ovaj mod, koliko ja vidim, prakticno napravi od fona dumbphone! Mijenja UI skroz, vjerovatno pogasi maltene sve aplikacije i drasticno obori takt procesora. Imas poruke, imas pozive, i ciao... Meni na One sa zadnjih 15% baterije moze da izdrzi tipa 10ak minuta screen on time kad sam u gradu, dzaba mi sve gasenje konekcija i aplikacija...

15% 10 minuta? Daj meni na wifi izdrži bar 45 minuta na 40% osvetljenja...

Inace ovo sto je Dandy rekao to je i Sammy uradio... Dan dva izdrži, ali stand-by... Mislim stavi telefon pa isprobaj isključi net i pobi sve na telefonu sa greenify. Biće ti isto... Koristiš samo pozive i poruke... Eno drugar ima S2 gura nekad 3 dana bateriju... Isključen net, malo poziva, malo poruka...

Poslednja izmena:
Primetno je duži (9mm), širi je samo 2,4mm, što je skoro neprimetno, a debljina je praktično ista. Efektivno, zbog malo veće površine i iste debljine, deluje tanje od M7.
U suštini, ko nije imao problem da drži M7, neće imati problem da drži ni M8, a pošto ima double tap za wake, više ni položaj power tastera nije sporan.

Pa s obzirom na to da HTC pravi novi Nexus tablet, kapiram da će se isplatiti ;)

meni je problem drzanje u dzepu, jer ako je cijeli cm duzi, to znaci da necu moci da se sagnem, sjednem, vozim auto, obujem patike, a da ne izvadim tel iz dzepa... M7 je vec bio na granici, vise su mi odgovarale dimenzije One X...

a kao da sad to možeš... ja ne mogu to ni sa 4" telefonom. realno, ako ćemo da pričamo o dimenzijama, sve do veličine starog iphone-a je ok. kad jednom pređe ekran 4" isto je a 4", a 5", a 5.5"

Steta je sto verovatno i ovaj telefon ceka ista sudbina kao i One `13, najbolji telefon na trazistu, ali prodaja smesna.. Ne mogu da ne pomislim da neki debi_lko maleni, vodi marketing ili pak da neko takav pravi strategiju firme.. Sem procesora koji je realno nov na mobilnom trzistu, nista telefon nema novo u odnosu na moj note3 ili u odnosu na korisnike S4 pa da ih prosto nateraju da predju kod njih, tj kupe njihov proizovod, a takav stav imaju vec duze vreme, cini mi se od Sensation modela, kada su izbacili konkurenta S2 koji nije bio u rangu S2-ke..

Inace ovo sto je Dandy rekao to je i Sammy uradio... Dan dva izdrži, ali stand-by... Mislim stavi telefon pa isprobaj isključi net i pobi sve na telefonu sa greenify. Biće ti isto... Koristiš samo pozive i poruke... Eno drugar ima S2 gura nekad 3 dana bateriju... Isključen net, malo poziva, malo poruka...

E pa to ti pricam. Mogu i ja sa Greenify-em to da uradim. A sta ce oni koji se ne razumeju? Ili koje jednostavno mrzi kao mene. Cepim ovo za 3sek i vozi..

Pa njima iovako traje 3-4 dana baterija, a čisto sumnjam i da znaju da udju u tu opciju. Tako da ništa posebno...

Bolje da su oni stavili 3k bateriju, pa nek je hvale, a ne da telefon pretvaraju u dumbphone.

+1000 o ovome pricam :)
Ali naravno lepo je imati to na telefonu i videcemo kako ce se pokazati. ako bude bas mogao dosta da izdrzi bice odlicno.
Ovo sto mi radimo je alternativa, naravno da je lakse sa jednim klikom to uraditi, ali davati tu razliku izmedju ta dva one-a samo zbog tog sto ovaj 2014 ima mod da cuva energuju je glupo

^ Realno, ovo za sada deluje losije i od S2 i slicnih iz 2011/12.. jos su uslovi povoljni (suncan dan, plavo nebo, uglavnom kamera nije okrenuta ka suncu).

Poslednja izmena:
ultrapiksel :D hahhaah.. ali ajde da sacekamo neke druge slike,i vojkanov s2 pravi bolje slike od ovoga :D

pa ako je ista kamera kao u starom one-u, onda su iste slike kao stari one što je imao.

ali, postavlja se pitanje... mogu li biti lošije?

Ti semplovi deluju isto kao sa One. A to nikako nije dobro.. samsung, sony pa i LG su dosli na nivo dzepnih kamera kada su p&s fotografije na dnevnom svetlu u pitanju a htc u 2014 zaostaje za S2 iz 2011. godine. Najgore od svega je sto ja ne vidim kako ce da napreduju u skorije vreme..

Evo 2 foto. u slicnim uslovima sa S2 (dnevno svetlo, plavo nebo, sunce iza ledja), vise detalja, imaju manje suma i mutnih delova u odnosu na novi One

http://www.esato.com/phonephotos/cam/samsung/gt_i9100/201209042050I2kRX6.jpg
http://www.esato.com/phonephotos/cam/samsung/gt_i9100/201208271922JSjtpu.jpg

Poslednja izmena:
ja bih se usudio da kažem da je moja nokia n95 pre ravno 7 godina pravila bolje slike od ovog. ne bih da me neko pogrešno shvati, ne vređam i ne trolujem, samo mi se tako čini.

Vrh Dno