Šta je novo?

How To: DLNA - podešavanje i korišćenje

Možda će ti zvučati glupo ali probaj Mezzmo. Koristio sam Serviio i imao sam više problema nego gledanja filmova, Plex mi nikad nije radio, probao sam gomilu drugih i na kraju mi je to radilo besprekorno, na kraju sam platio original.

Ako treba i platiću samo da više funkcioniše kako treba. Probaću Mezzo.

Probaj sa KooRaRoo. Od sve moguce DLNA servere koje sma isprobao ovaj je jedino radio savrseno. Osim toga imali su i extra podrsku, ispratis im log fajlove i za 10-12 casova imas uradjen novi profil za tvoj ured. Uglavnom ja sam prezadovolan od KRR. Sada su u proces na prodazbu pa moguce je da naredni nekoliko dana da ne mogu da brzo odgovore na sve...

Inace evo ti link http://bin.kooraroo.com/KooRaRooMedia-setup.exe

Hvala na predlozima, sad sam na poslu pa kad dodjem kući skinuću servere. Prvo probne verzije pa da vidim da li funkcioniše.

Poslednja izmena:
Možda će ti zvučati glupo ali probaj Mezzmo. Koristio sam Serviio i imao sam više problema nego gledanja filmova, Plex mi nikad nije radio, probao sam gomilu drugih i na kraju mi je to radilo besprekorno, na kraju sam platio original.

Servvio nisi dobro podesio.

Moguće, ali je ovo radilo out of the box, umesto da se igram sa profilima i kodecima.

Kako li vam Plex ne radi "out of the box" ja stvarno ne znam. U poslednja 2 meseca sam instalirao na 3 lokacije po komšiluku i sve iz prve je proradilo! 2x LG i 1x Samsung smart TV u pitanju.

Kod Plex-a neznam da ubacim pored filma i prevod. Od Serviio-a sam odustao. Mezzmo sam probao ali pri svakom radu mi se nevezano poveća broj obrtaja ventova(postane baš bučno) pa nemogu da smanjim broj obrtaja pomoću AS Rock programa koji inače koristim.
E sad napokon sam uspeo da koristim Universal Media Server i za sada funkcioniše. Videću dalje šta će biti.

Titl treba da se zove isto kao i film (samo nastavak se razlikuje) i film ne sme da ima već ugrađen neki titl (ako je mkv).
Ja sam kod svih filmova izvrsio rename da se isto zove i film i prevod ali bez ekstenzije. A nekoliko MKV-a je provuceno kroz mkvmerge u kontejner.

Ko ja sam ja hebena bu***a. Pa radi i Plex ali sam prenebregnuo cinjenicu da kod mog Panasonica svaki put kad pustam MKV film koji je u kontejneru moram da namestam prevod na srpski.

Serviio mi odgovara kako radi ali imam jedan problem. Prilikom startovanja računara Serviio se ne pokreće automatski i izbacuje mi ovu poruku

clip.jpg

Gledao sam po netu, navodno ima neke veze sa Javom i preporučuju da se instalira Java ponovo. Sve sam to uradio ali opet isto. Jel' se dešavalo još nekome?

Edit: Probao sam i Mezzmo ali i on mi nešto zeza za odredjene filmove. Kad hoću da ih premotam on uvek vraća na početak, ne dozvoljava premotavanje.

Poslednja izmena:
Serviio mi odgovara kako radi ali imam jedan problem. Prilikom startovanja računara Serviio se ne pokreće automatski i izbacuje mi ovu poruku

clip.jpg

Gledao sam po netu, navodno ima neke veze sa Javom i preporučuju da se instalira Java ponovo. Sve sam to uradio ali opet isto. Jel' se dešavalo još nekome?

Edit: Probao sam i Mezzmo ali i on mi nešto zeza za odredjene filmove. Kad hoću da ih premotam on uvek vraća na početak, ne dozvoljava premotavanje.

Ovo sa premotavanjem (posteno ni u WC nemogu da odem :) jer ne pauzira) se i meni desava kod vise servera i filmova.

Interesuje me posto sam majci dao Samsung plazmu koja nema DLNA sertifikat da li mogu pomocu nekog DLNA USB adaptera/stika da omogucim bezicni prenos sa kompjutera na tv?

ne znam za USB DLNA...uzmi neki Android Tv Stick,i zavrsio si poso...

Nasao sam ovako nesto http://www.winwin.rs/wireless-usb-adapter-samsung-wis12abgnx-xec-1152070.html ali na Samsung sajtu stoji da moze za 43F4900 a tv koji sam dao majci je F4500 i u specifikaciji tv-a nepise da model 4500 podrzava mogucnost "Dostupna tehnologija AllShare (samo DLNA)" kao kod 4900 modela.
Potrazicu to sa Android TV Stick-om.

Edit: evo nadjoh nesto ovako http://www.ebay.com/itm/MK809-III-R...tick-wireless-Keyboard-airmouse-/161273183377 ali opet kao sto rekoh u u specifikacijama za model 43F4500 ne pise da televizor podrzava mogucnost DLNA tehnologije pa neznam da li ovakvi stikovi "ispravljaju" tu mogucnost kod tv-a.
Inace XBMC je jedini DLNA server koji iole normalno radi kod moje Panasonic plazme.

Poslednja izmena:
kad nakacis Android Stick na HDMI ulaz...vise se nista ne pita TV:)...i njegove opcije...sve radis preko Androida

kad nakacis Android Stick na HDMI ulaz...vise se nista ne pita TV:)...i njegove opcije...sve radis preko Androida
E super nisam znao u tom slucaju se bacam u pretragu za nesto ne preterano zahtevnim(citaj skupim)adapterom da nabavim za mamin tv.
Jedino moram da vidim u koji HDMI jer je jedan zauzet onim AMIKO HD T2 risiverom. Jedino sto mama koristi lap-top a bezicno je povezana sa routerom koji je kod mene u sobi. Ali dobro to cu vec nekako da sredim.

imas posebnu i jako Opsirnu temu o Android Playerima...

Ja opet da priupitam, jel' još neko ima ovakav problem sa Serviio-m?

clip.jpg

Izbrisi ga temeljno i instaliraj ponovo, on ima bese dva servisa koja moraju biti pokrenuta da bi radio. Msm da ti je prvi, primarni servis iskljucen. ;)

Jedan servis. I možeš ručno da ga pokreneš iz Task Manager, a zatim pokreneš konzolu.

Pozdrav drugari. Pokusavam da podesim DLNA server na racunaru, pa da streamujem fajlove preko Onkyo AV risivera. Nazalost, risiver ne vidi moj media server. Ceo desktop racunar, tj. sve hard diskove, vec delim preko lokalne mreze, i npr. laptop ih sve vidi bez problema. Prosao sam kroz sva podesavanja za DLNA u Windows Media Playeru i control panelu, sto se delom vidi na slikama koje sam okacio. Instalirao sam i neki android DLNA Player probe radi, da vidim hoce li on da vidi moj media server, ali ne vidi, vidi samo Panasonic tv, na kome sam podesio DLNA iz zezanja pre par meseci. Pokusao sam iz WMP-a direktno da pustim neku pesmu, ali samo pise contacting media server...i nista. Jel ima neko ideju zasto mi se ne vidi DLNA media server?

Prilozi

• Screenshot_3.jpg
    Screenshot_3.jpg
    25.2 KB · Pregleda: 50
  • Screenshot_4.jpg
    Screenshot_4.jpg
    46.8 KB · Pregleda: 51
  • Screenshot_5.jpg
    Screenshot_5.jpg
    23.9 KB · Pregleda: 51
  • Screenshot_6.jpg
    Screenshot_6.jpg