Šta je novo?

How To: DLNA - podešavanje i korišćenje

Jesi podesavao nesto dodatno u PLex-u ili samo instalirao i pustio shared folder? Pogledaj na tv-u da li imas neka dodatna podesavanja sto se tice dlna. Ja sam probao plex na Samsungu i radio je bez greske (720p i 1080p). Na tv-u nisam nista dodatno podesavao

u Plex-u za lg nikakva podesavanja sem ono sto sam pre naveo isti naziv film i titl i ide bez problema. Nisam primetio da je slika losa i film koji je u max rezoluciji ide bez problema

ja upravo probao Plex i isti problem imam sa slikom, zaista je losijeg kvaliteta

da li si probao Plex,preko Plex Klienta,ili ga vidis kao DNLA Server....jer je meni preko Klienta slika losija,ali preko dnla programa...dobra,ali u tom slucaju nemam titlove....

Na Plex serveru, pod opcijom Plex/Web pa Player postoji Local i Remote Quality pa se poigrajte parametrima

Rešenje koje se meni ispostavilo kao najbolje je kombinacija mkvMerge-a i Twonky servera. Prilikom ubacivanja titla na film sa mkvMerge-om (traje u proseku 3min meni) odaberem cp1250 charset i otud pravilan prikaz naših slova. Tv preko Twonky servera bez problema vidi titlove koji su ubačeni u mkv.

da li si probao Plex,preko Plex Klienta,ili ga vidis kao DNLA Server....jer je meni preko Klienta slika losija,ali preko dnla programa...dobra,ali u tom slucaju nemam titlove....

mozes li mi reci koja je razlika izmedju ova dva koja si naveo ja vidim preko pjex-a a kako preko DNLA , mozes li neku sliku da postavis . E i jos jedno koja je max rezolucija kada film full hd ide preko eksternog harda a veza sa tv je preko usb ( jel to daleko slabije od HDMI):smackbum:

pazi....Plex Klient imam na AppleTv,i na Android Tv....i vise mi sluze sa net servise...Filmove ipak vise volim preko Sambe(smb)jer preko sambe uvek idu titlovi,i nema gubljenja kvaliteta videa.....
a moj tv Philips,nema Plex Klient,nego vidi Plex server kao DNLA server...i u tom slucaju nije onako nasminkan sa onim podacima,posterima...slika je dobra...ali ne idu titlovi....jer je Plex Media Server....od ne secam se koje verzije,ujedno i DNLA server...
ako ti u specifikaciji TV,pise da ima i DNLA sertifikat.....potrazis preko menija Plex kao server,ne pokreces Plex aplikaciju na Tv....mislim da je samo imaju Samsung i Lg....

Poslednja izmena:
pazi....Plex Klient imam na AppleTv,i na Android Tv....i vise mi sluze sa net servise...Filmove ipak vise volim preko Sambe(smb)jer preko sambe uvek idu titlovi,i nema gubljenja kvaliteta videa.....
a moj tv Philips,nema Plex Klient,nego vidi Plex server kao DNLA server...i u tom slucaju nije onako nasminkan sa onim podacima,posterima...slika je dobra...ali ne idu titlovi....jer je Plex Media Server....od ne secam se koje verzije,ujedno i DNLA server...
ako ti u specifikaciji TV,pise da ima i DNLA sertifikat.....potrazis preko menija Plex kao server,ne pokreces Plex aplikaciju na Tv....mislim da je samo imaju Samsung i Lg....

Brack imam ovaj lg 47lm660 kako da razlikujem Plex kao server od Plex aplikaciju na tv moze li malo obhasnjenje ili slika.. pozdrav

ne mogu da ti dam sliku,jer prvo nemam LG Tv,nego Philips,totalno drugaciji Meni....pa ti to nista ne znaci....
predpostavljam da ti je Plex App smestena u meni gde su LG aplikacije(zar ne?)a ja na Philipsu u Aplikacijama nemam Plex,jer ne postoji za moj TV.....ali imam opciju u glavnom meniju'Browse Pc'..tu kad udjem,Philips Tv vidi svaki pokrenuti DNLA server...u mom slucaju Plex,ili Serviio......dalje je jasno.......
e sad Vidim u specifikaciji tvog Tv-a..da podrzava DNLA....ali moras sama da nadjes u meniju....
evo recimo moj glavni meni je recimo ovakav....a kad udje u Aplikacije druga slika.....
http://pcm.my-magazine.me/main/uplo.../a8303123ed0eb3485b9f8a2f06b92ee2fe305a84.jpg
http://img1.lesnumeriques.com/test/68/6873/46pfl5507h-menu-g.jpg

Na LG idi na listu ulaza. Ukoliko su TV i racunar na kome radi Plex ili serviio i ako si podesio mrezu na TV-u, u ulaznoj listi bi trebalo da se pojavi plex server. Izaberi njega i otvorice se file browser.

Plex klijent na LG se zove "Media Link" ili ako imaš srpski meni "Veza sa medijumima" dok se DLNA serverima pristupa kroz SMART SHARE opciju, tu se nalaze svi priključeni resursi (i USB ako imaš i svi serveri u mreži, čak i Windows media share (DLNA) ako je uključen)

Kako da namestim da mi plex čita titlove? Imam u istom folder i film i titl u .srt formatu potpuno identičnog naziva i neće nikako da mi izbaci titl. Isto se dešava kada idem i na media link ili smart share
LG smart tv je u pitanju model LG 32LS570S

Poslednja izmena:
probaj 'Universal Media Server'..ja ga koristim u kombinaciji Mac+Philips Tv..i rade titlovi....ima cak i nekih pluginova,ali se nisam jos igrao sa njima....
http://www.universalmediaserver.com/
@sad nesto gledam,tj probam....ovaj Universal Media server'ima plugin koji se zove 'Channel'..i uspem da ga pokrenem..ucita mi i Navi X..IceFilms,1Chanels.(Sve to na Tv-u)...ali nikako da krene video...mozda neko bolje skonta podesavanje,pa podeli sa ostalima....:)
https://github.com/SharkHunter/Channel

Poslednja izmena:
UMS ima titlove ali ne može da se podešavaju. Ne mogu da promenim karaktere na eastern europe pa ima one kukice iznad slova E i sl. a i boju ne mogu da menjam a pri tome sam već i dobio not responding od UMSa i pri tome je spor jer po 2 minuta na TVu stoji loading kada ga selektujem

Vise ne znam koji media server da instaliram a da radi kako treba

Probao sledeće:

Serviio radi 3 meseca kako treba i onda sam od sebe prestane da radi. Pri tome neće muziku da mi pokaže
PLEX ne pokazuje titlove
XMBC ne znam kako da podesim jer mi samo detektuje laptop a TV ne vidi nigde

Od svih ovih isprobanih PLEX mi se po interfejsu najviše svideo ali mi ne pokazuje titlove

Poslednja izmena:
Ok uspeo sam titlove da namestim preko UMSa ali je užasno spor.
I čim počnem da premotavam film zabaguje i izbacuje not responding

Poslednja izmena:
imas opciju za titlove,evo stavio sam da budu Zuti....i code 1250.....:)
dfg9kz.png

23qkq0.png

***..vec si napisao,a nisam video..:)
zato sam ja uvek za SMB protokol,ali slabo ima Tv sa tom podrskom....zato mnogi media playeri imaju podrsku.....
dnla,mi bas posluzi kad me mrzi da prelazim na neki Media Player,pa pustim preko njega neki koncert,ili deci sinho Crtane...

Poslednja izmena:
Kako da namestim da mi plex čita titlove? Imam u istom folder i film i titl u .srt formatu potpuno identičnog naziva i neće nikako da mi izbaci titl. Isto se dešava kada idem i na media link ili smart share
LG smart tv je u pitanju model LG 32LS570S
I ja isti TV imam i iz prve je čitao titlove, nešto je na strani Plex servera. Da nemaš možda mkv fajlove u kojima su ugrađeni titlovi pa ga zbunjuješ, ne prikazuje ti eksterne titlove a interne ne može ili tako nešto?

Posbno film posebno titl
Problem je što na filmovima hoće da čita titlove ali kod serija neće.
Filmovi mkv format titlovi srt i u slovo identičnog naziva i film i titl + zajedno u jednom folderu i tu čita
A kod serija isto mkv fajl i srt fajl potpuno istog naziva od slova do slova i isto u istom folderu zajedno i neće da pročita
Sad sam instalirao nero media home i sve normalno radi

Imam pitanje u vezi Serviio-a. Skinuo sam ga i generisao je moj Panasonic plazma tv (192.168.1.5). Tv sam putem lan kabla spojio sa routerom. Medjutim kad na televizoru odem na apps i na Media server pise sledece DLNA server not found Pleuse ensure that:
-The DLNA device(server) is configured
and connected to share content
- The TV is connected to your home network
Gde gresim?
Da li treba nesto i na tv-da podesim? Neko mi je sa foruma pominjao IP adresu ali da se ubijem ne mogu da se setim koja je vrsta u pitanju.

Jesi propuatio kroz firewall na kompu serviio (ako ga imas)? Takodje, u serviio moras podesiti koje foldere zelis da serujes i tu ces i vidjeti ip adresu koji si dobio.

Pozabavi se podesavanjem na kompu na kom je instaliran serviio.

Sad cu da se time pozabavim . Medjutim u uputstvu za Panasonic trebalo bi i da skinem sa neta neku podrsku
"To use this function with your smartphone, you need to install the
application for controlling VIERA in your smartphone. For information of
the application (English only):
http://panasonic.net/viera/support
For the operations, refer to the support information of the application."

Edit:propustio kroz firewall, u kartici status je prepoznao ip adresu kao sto napisah device name Panasonic Viera i genericki profil DLNA profil.

U kartici library sam odabrao ono sto cu da pustim.

Pretpostavljam da u kartici Presentation treba da izaberem da li da bude display content only.

Na tv-u sam isao Network>Network Link Settings>DLNA Server>ON.

Poslednja izmena:
ne znam da li je do Tv-a..ja kod mene na Philipsu,koji god DLNA server dignem na kompu,odma se pojavi na TV-u(moze i vise razlicitih programa,odmah ih Vidi)licno sam najvise zadovoljan sa UMS...mada mi rade i ostali....a nisam nista podesavao,sem da DLNA stoji na On...

Ja sve mislim da je do tv-a. Jer kad pritisnem na daljinskom APPS>Media Server dobijem samo na delić sekunde žuti znak od Serviio-a a onda opet ono obaveštenje koje sam več napisao. Serviio na pc-u mi prepoznaje tv jer daje njegovu ip adresu(192.168.1.5) i ispred je onaj zeleni znak(isti kao i ovaj da je neko online na forumu). Tu adresu vidim i na tv-u kad uradim internet konekciju.

Edit: mislim da je ipak u podešavanju kompa što sam tek video na ovom YouTube klipu https://www.youtube.com/watch?v=sEN13-FrHdE
Treba da izvršim podešavanja u Network and Sharing center. Odnosno da dozvolim da pc omogući deljenje podataka i koliko sam razumeo ti podaci moraju da budu u Library.
što reče @Uros Novakovic da se pozabavim kompom.

Poslednja izmena:
Kad sam pokusao da podesim u Network and Sharing center da bude ON. Pisalo je Media streaming is not turned on i dobio sam ovo obavestenje:
"Windows Media Player Network Sharing Service or a service that it depends on failed to start. Use Windows services administrative tool to find out more details about the Network Sharing Service and its dependencies." Odem u taj administrativni service tool i tamo opet obavestenje da neradi Network Sharing Service. Zaboravih da napisem i da se pojavljuje Eror 1068.

Poslednja izmena:
Plex radi Serviio nece. Ali nema veze bitno je da jedan DLNA napokon radi. :banana::banana::banana:

pazi...el ti TV ima Plex klient.pa vidi Plex server...ili vidis Plex server kao DLNA...nije to bas isto....jer je Plex od neke ver(ne secam se koje)postao i DLNA server....pre toga je morao da postoji i Klient da bi se uparili....cisto da budes siguran da ti radi DLNA

E to vec neznam. Moracu da proverim. Mada je na tv-u pustan sadrzaj sa kompa. Ali sam morao da se registrujem na Plex-u.

Opet ja. Plex radi ali nema sanse da ubacim prevod. Sto tice Serviio-a i on kao funkcionise . Napisah kao jer prepoznaje tv a tv ga prepozna nekad odmah a najcesce kad izvucem pa vratim lan kabl ili promenim na ruteru ulaz za lan kabl. Stim da kad odem u biblioteku i dodam neki sadrzaj tipa filma , na tv-u kad otvorim Sereviio jednostavno je prazan kao da nista nisam dodao u biblioteku servera sa kompa. Odnosno kad odem u Deljenu fasciklu i selektujem neki sadrzaj jedino sto mi je stiklirano je ona plava savijena strelica. Stim da i to sto selektujem na primer neki folder sa filmom ispadne kao da taj folder nema ni film ni prevod. Tako je sa bilo cim sto hocu da prebacim na server. Kod Plexa sam uspeo da pustam filmove i muziku stim da na tv nisam imao mogucnost da vidim prevod kao i da ne mogu da ubrzam sadrzaj filma na primer unapred ili unazad jer mi stalno daje pocetak filma. UMS ne radi kom mog tv-a.
Sve ovo mi je vazno da bih mogao da kad gledam neki film lepo mogu da regulisem velicinu slova. Naravno laksa mi je varijanta prebaciti sadrzaj na USB pa ukljuciti u tv. Ali zasto ne iskoristiti mogucnost DLNA kad ga tv poseduje.

Izvinjavam se ako sam ugusio u ovoj temi ali je sve ovo za mene novo i ja jednostavno ili neznam da se snadjem sa ovim stvarima ili sam jednostavno takve ku***e srece kad je DLNA u pitanju.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno