Recimo ja je (skoro) gorovo...
Evo kako izgleda kada su svi kablovi konačno spojeni:

U desnom delu, tačno iznad RF modulatora je montiran RGB-to-S-Video/Composite konverter, zasnovan na ovoj šemi:
CPC RGB-SVideo. Za ovaj konverter je zaslužan Marko, ja to nikada ne bih sam sastavio...
Sa zadnje strane, mašina sada izgleda ovako:

Iznad konektora za RF modulator se nalaze S-Video i kompozitni izlazi (kompozitni još nisam testirao). Skroz sa desne strane su ubačeni konektori za audio izlaz, i to za 3.5mm bananicu i za činč (u principu, bio bi dovoljan jedan od ta dva, ali je bilo mesta, pa što da ne).
Sa gornje strane to sve izgleda nekako ovako:
A ovako izgleda S-Video izlaz preko S-Video-to-VGA adaptera:
Slika je jedva primetno šmrljava (mada, neuporedivo bolja od RF izlaza), ali ću probati sa još par adaptera. Još nije proban na TV-u sa S-Video ulazom. Takođe, adapter koji sam koristio ima problema sa prikazom Atarijevog desktopa, pretpostavljam da ima problema sa prepoznavanjem frekvencije (slika se jako trese i ispisuje da je PAL 60Hz?!?). Džojstik takođe pravi malo problema, pošto je srednji pritisak ponekad teže pogoditi, ali ga zasad neću menjati.
Recimo da je zasad to to...
P.S. Zahvalnost za sve ovo ide naravno Marku, da nije njegove elektronike, ni ovog modovanog Atarija ne bi bilo...