Šta je novo?

Samsung Galaxy S4 I9505

Ako je ona felericna baterija, moze i posle jednog punjenja da rikne.

Hmm ok desava se dakle i to .. zahvaljujem na pomoci .. drzacu se trenutne baterije do sledeceg nabubrenja pa cu zemam novu :D

Da li mozete da mi kazete, postoji li razlika u potrosnji baterije (na recimo identicnom update-u odnosno operativnom sis.) Kod modela i9505 i i9506. Tj jel neko to testirao :D ?

Naravno da postoji, telefoni imaju različit SoC. Samo koja je razlika, ko će ga znati :)

Poslednja izmena:
Ok,naravno..moja greska jer nisam dobro formulisao pitanje.
Logicno je a ce biti veca potrosnja prilikom gameinga recimo.
Zanima me da li ima razlike prilikom svakodnevnog koriscenja, tj da li je dobro optimizovan prilikom rada sa manje zahtevnim aplikacijama.
Ne znam gde da nadjem ljude sa modelom i9506 xD
Hvala na odg u svakom slucaju :)

Mislim da niko na bench-u nema taj 9506,tako da bolje potraži neka poređenja na netu

Nema sanse da dobijes odgovor na to pitanje. Niko ne koristi telefon na isti nacin, a i9506 korisnika je jako malo naspram 9505. Pogledaj an XDA forumu, ima tema, a mozda i ceo podforum za 9506.

Da li ces videti razliku? Mislim da neces NI U CEMU videti razliku, osim u ceni :) I eventualno zagrejanosti samog uredjaja :)

I u onome gde svi vide razliku kad kupe tako neku egzotiku - šta mi je ovo trebalo u životu...

Ne mora da znaci to uopste, kao i u svetu desktop CPU-ova, nisu svaka dva CPU-a radjena matematicki isto. Jaci CPU je obicno onaj koji moze vise da izdrzi, ali eventualno i manje trosi.

A ovo nisu isti CPUovi, pa je moguce da Krait400 manje trosi u najnizem aktivnom, i Idle state-u. A kad treba da radi, brze ce da odradi.

To se nagadjanja bez da se konkretni modeli isprobaju od strane iste osobe, na isti nacin, istoj mrezi i mapi kretanja.

Koji kernel koristite vi koji ste na GE 4.4.2?

Ne mora da znaci to uopste, kao i u svetu desktop CPU-ova, nisu svaka dva CPU-a radjena matematicki isto. Jaci CPU je obicno onaj koji moze vise da izdrzi, ali eventualno i manje trosi.

A ovo nisu isti CPUovi, pa je moguce da Krait400 manje trosi u najnizem aktivnom, i Idle state-u. A kad treba da radi, brze ce da odradi.

To se nagadjanja bez da se konkretni modeli isprobaju od strane iste osobe, na isti nacin, istoj mrezi i mapi kretanja.

Pa koliko znam danasnji telefoni sa jacim CPU crpe vise bateriju ali dobro,zavisi od modela :D

Zato sto obicno imaju i ekran sa mnogo vise pixela i jaci GPU :) A ovde poredimo dva inace identicna telefona.

Jel ima neko ideju zasto kičmi ovoliko sistem bateriju? :-(

uploadfromtaptalk1395351158728.jpguploadfromtaptalk1395351174766.jpg

Moracu da odradim da vidim sta je... Na 4.3 toga nije bilo...ali 4.4.2 bode...i to sam odradio fresh install.

Posle Telenor update na 4.4 telefon se gasi i resetuje, a i cesto me ne cuju. Neki savet osim servisa

Factory reset?

Može li mi neko reći zbog čega ako instaliram aosp 4.4.2 na S2 nema problema sa externom memorijom a na oficijalnom na S4 ima?

I kako da instaliram IGO, Evernote, I Swiftkey sada? Uzeo sam pre neki dan, uradio root, ubacio custom recovery ali ne bih još da ubacujem custom rom.

Ja ne znam kako se manifestuju ti problemi... Do sada na Kitkat - u nisam naisao na nikakve poteškoće vezano za to... I SwiftKey radi normalno i iGO...

Ja ne znam kako se manifestuju ti problemi... Do sada na Kitkat - u nisam naisao na nikakve poteškoće vezano za to... I SwiftKey radi normalno i iGO...

Prijavljuje mi neku grešku... Ne može da pristupi određenoj lokaciji na ext. kartici. Za sve tri aplikacije. Probao sam da izvadim karticu pa da telefon direktno radi instalaciju na internu kada vidi da nema externe ali ne vredi. Ne znam...

Nazad
Vrh Dno