Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Koliko su sada igre, pogotovo preko PSN+. Razmišljam se da uzmem PS4. Ima li ga smisla uzimati na 720p TVu?

😀 😀 😀 znači, kod nekih ipak pali taj sistem ....

Igre su 59.99, što je ipak malko bliže 60, zar ne?

Koliko su sada igre, pogotovo preko PSN+. Razmišljam se da uzmem PS4.

Popusti za Plus korisnike su jako retki, za sada. Daleko su bolji dilovi za PS3. Za PS4 ih maltene ni nema.

Ima li ga smisla uzimati na 720p TVu?

Apsolutno. Dosta igara je sub-full HD. Nije to ni izbliza tolika razlika kao SD/HD, pogotovu ako si navikao da igras sa udaljenosti od preko 2m.

Apsolutno. Dosta igara je sub-full HD. Nije to ni izbliza tolika razlika kao SD/HD, pogotovu ako si navikao da igras sa udaljenosti od preko 2m.

Sada si ga bas lupio epski.

Samo jedna jedina igra na PS4 konzoli nije 1080p, a to je launch igra Battlefield 4 [1600x900]. Diskutabilno, KZSF MP bi se mogao nazvati sub-1080p, mada Guerilla je tu odradila inovativni rendering tehniku koja je jedva otkrivena. Pola framea se renderuje u half-1080p a ostatak pixela se uzima i adaptira iz prethodna 2 frama, upakiva u nove pozicije, i preko toga se baca njihov standardni temporal AA [nema "upscalinga" icega]. Javnosti je trebalo 6 meseci igranja na javnim prezentacijama i 4 meseca igre u retailu da uopste skontaju da se ovako nesto desava.

Poslednja izmena:
AC4 je takodje bio 900p pa je patchovan. Stagod, bice ih jos sigurno. Poenta je da igranje na HD Ready TV-u ima smisla. Naravno da rezolucija jeste vazna ali ja licno ne bih uslovio kupovinu PS4 konzole novim televizorom.

"Stagod, bice ih jos sigurno" < a mozda ja dobijem milion dolara na lutriji koju necu ni igrati.

Ono sto je cinjenica sada je da su sve PS4 igre 1080p osim BF4. Za AC4 su developeri priznali da su imali prenatrpan razspored zbog istovremenog izdavanja igre na 6 platformi, patch je bio stigao u roku od nedelju dana.

"Stagod, bice ih jos sigurno" < a mozda ja dobijem milion dolara na lutriji koju necu ni igrati.

Ono sto je cinjenica sada je da su sve PS4 igre 1080p osim BF4. Za AC4 su developeri priznali da su imali prenatrpan razspored zbog istovremenog izdavanja igre na 6 platformi, patch je bio stigao u roku od nedelju dana.

Ja čim sam ubacio AC4 u PS odmah je počeo update 😉, a PS sam uzeo 10. decembra.

Evo jos jedan :3

Nema jos puno eto, u principu jos samo jedna sedmica do izlaska. 🙂

Probao sam danas prvi put PS4 u jednoj igraonici, igrao sam NBA2K14 mogu reći da sam zadovoljan naravno grafički se vidi napredak veliki. Što se tiče kontrolera malo je veći nego DS3 ali su zato pečurke dosta manje i dugmad x, trougao, kocka, krug su dosta manji. Mada kad sam se zaigrao nisam ni primetio da je kontroler na kojem prvi put igram. Sve zajedni zadovoljan sam,tako da na jesen ću verovatno kupiti konzolu.

Probao sam danas prvi put PS4 u jednoj igraonici, igrao sam NBA2K14 mogu reći da sam zadovoljan naravno grafički se vidi napredak veliki. Što se tiče kontrolera malo je veći nego DS3 ali su zato pečurke dosta manje i dugmad x, trougao, kocka, krug su dosta manji. Mada kad sam se zaigrao nisam ni primetio da je kontroler na kojem prvi put igram. Sve zajedni zadovoljan sam,tako da na jesen ću verovatno kupiti konzolu.

DS4 je i najbolji deo paketa. Sad kad uzmem DS3 u ruku, kao neka smešna kineska igračkica. Kažem kineska jer mi je uvek bio premali za moje ruke.

I ja sam zadovoljan sto se tice velicine kontrolera. Ali ako cemo da pricamo o kvalitetu analoga i dugmadi, sto se tice barem mog licnog iskustva i nisam preterano odusevljen.

Mislim da je stari chajnizer bio daleko izdrzljiviji

DS4 je i najbolji deo paketa. Sad kad uzmem DS3 u ruku, kao neka smešna kineska igračkica. Kažem kineska jer mi je uvek bio premali za moje ruke.

Verovatno je stvar ličnog utisaka meni DS3 nikada nije bio mali,iako imam velike šake i imam dugačke prste. Mada mi se baš svidja što možeš slušalice da utakneš u njega, mislim da je to najveći napredak u odnosu na predhodnika. Glavno je da ima dobrih igara, kada se zaigram poslednje na čega mislim je kontroler.

Jos nedelju dana 🙂

ij0n5YfNkMfX6.jpg

[^ snimljeno preko Share dugmeta, nazalost kompresovano kod FB sharinga]

Jedva cekam, preorder je pao na Second Son i MGS:V, doci ce mi najvjerovatnije u isto vrijeme, koja da se zapocne prva igrati 😛 😀

Ima li poseban topic za objašnjenje kako funkcioniše shareovanje igara (nosilac, fantom, ghost)? Posto ne znam kako to tačno izgleda

Nosioci skinu igru, igraju je na svom primarnom nalogu, mogu da je obrišu kad hoće pa opet da je instaliraju, mogu da izdaju fantome za 6 meseci.

Fantomi skinu igru, igraju je na primarnom nalogu, ako je obrišu neće ponovo moći da skinu..

Guest igra na tom kupljenom nalogu ne može da igraju na primarnom i konzola mora biti online.

Ja od nekog lika uzimam sharovane igrice (kao fantom valjda). Ni jedna igra me nije izasla vise od 1800 dindzi (FIFA 14, NBA 2K14, PES14), a neke i po manje od 1000 (COD Ghosts, Battlefield 4 i sl.). Prava stvar, pogotovo sto nemam nameru da obrisem igre sa harda (320GB) niti da ga formatiram. S obzirom da drzim igraonicu, to mi je prava stvar. Plus sve igre rade on line u fulu (bez kodova).

To je za PS3, za PS4 trazi 2500 dindzi za igre.

Poslednja izmena:
Pa zar je moguce imati bilo koju PS4 igru na hardu bez potrebe za diskom ? A i na PS3, otkud imas sve igre u PSN verziji, vecine nema uopshte, a to su uglavnom najbolje...

Wat?!? 😀

Pa recimo sve najbolje ekskluzive. Nisam odavno na PSNu pa ne znam da li se nesto promenilo, ali mi nije logicno da stave 20 ili 30GB igru, koliko zauzima skoro svaka jaka ekskluziva.

Ti debelo nisi u toku.
Jedina novija ekskluziva je recimo Beyound Souls koje trenutno ima samo na disku,80% ako ne i jace su u digitalnom obliku.
GOW Ascension je nesto jace od 30gb cini mi se i igra postoji na psnu jos od samog izlaska.

A za PS4, sve izasle igre postoje i u digitalnom obliku........

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno