Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja malopre počeo .... ekstra je, uradili intro, odgledaš, Snake te pogleda, i kaže: "Kept you waiting, ha?" 🙂 🙂 🙂 Manijaci...

Nocas u 15 do 2 ujutru ce biti odrzana GDC prezentacija u kojoj ce Sony najaviti svoj PS4 VR HEADSET, direktni konkurent Oculus Rift-u. Rumori govore da ce VR biti odlicno podrzan hardverski, u klasi poslednjeg 1080p Oculus Rift modela koji je bio prikazan na zadnjem CES sajmu i hvaljen od strane svih. Nece biti video prenosa [verovatno zele da odrade javni unveil na E3-u], ali evo par liveblogova koji ce prenositi dogadjaje iz sale:
http://www.ign.com/articles/2014/03/17/gdc-sonys-innovation-at-playstation-panel-live-blog
http://www.eurogamer.net/articles/2014-03-18-gdc-live-report-sonys-future-of-innovation-talk
http://www.theverge.com/2014/3/18/5...novation-playstation-gdc-2014-event-live-blog

Jel igrao neko Ground Zeroes na PS4? I na PS3 je grafika i celokupan ambijent odlican, mogu da zamislim tek na HD rez i 60fps...

Igrao sam ja. Fenomenalno izgleda. Framerate je rock-solid, artstyle i osvetljenje razbijaju. Remote play je takodje dobar, mada sve sto je smesteno na backtouch je tesko dohvatljivo. Anyhow, control scheme za igru je najzad "zapadnjacki", igra potpuno dobro podrzava i sneaking [zna da bude tesko, ali ako znas sta radis osecas se ko pravi Big Boss] i akciju. Igra moze slobodno da se igra u full action modu komotno [po prvi put u franshizi].

cek na koliko konzola moze da se sa istim nalogom instalira ista igrica?
Oficijelno jedna aktivirana konzola i jedan guest [koji mora biti ulogovan u taj account da bi pristupio igrama]. Guest mozes da isprobas na bilo kojoj konzoli, ali samo jedan guest moze biti ulogovan istrovemeno.

Ovo se moze prosiriti sa jednim Ghost-om na svakih 6 meseci ili se refreshovati orginalni Ghost account [aktiviran account koji stoji u pozadini koji NE SME DA SE DIRA dok on deli svoje igre na sve ostale normalne accountove].

Poslednja izmena:
So, its real. Sony je sinoc najavio VR headset. I to veoma dobar.

image.jpeg

U pitanju je PROTOTIP DEVKIT koji ce biti slat developerima uskoro sa imenom Project Morpheus koji u startu cilja da ponudi najbolji moguci tech za prikaz VR-a. Pokusace da vec sa prvim modelom dostignu "presence", stanje u kojem nas mozak misli da ono sto nase oci vide je stvarnost. Pravi 3D prikaz koji prekriva nase celo vidno polje, nema ivica, nema "ekrana", ceo gameworld je prikzan ispred svega sto nase oci vide i to omogucava da veoma brzo pocnemo da osecamo da se zaista nalazimo UNUTAR igre. Da bi ovo dostigli, tracking lag pomeranja headseta mora biti jako mali, ekran mora biti jako brz, rezolucija mora biti dovoljna [devkit ima 1080p ekran], i kontrole upravljanja i zvuk moraju da odgovaraju. Plan Sony-a je da za sada razdeli ovaj devkit developerima, a da proidaja krene "sto brze i sa sto manjom cenom". Finalni oblik i hardver od headseta koji ce moci javno da se kupi naravno nije jos totalno finalizovan, ali i ovo sto ej Sony sada spremio je veoma, veoma dobro.

Bice vise vesti o ovome tokom danasnjeg dana kada ce novinari i devleoperi moci da isprobaju demoe. Za sada oni koji su imali sansu da isprobaju ovo su rekli da je Project Morpheus bolji od Ocuilus Rifta.

Ova tehnologija je majka za voznje.Ovo je vec pravi nextgen dodatak za ps4...nego kako li ce microsoft da odgovori na ovo cudo?!

Huehuehuehue 😀

Ova tehnologija je majka za voznje.Ovo je vec pravi nextgen dodatak za ps4...nego kako li ce microsoft da odgovori na ovo cudo?!

O yeah, i za voznje i za airplane/space/mech igre [Eve Valkyrie je vec najavljen]. Jedva cekam DriveClub [nadam se da ce biti malo vise sim-oriented u VR modu] i GT7.

Evo slicica vezano za Project Morpheus... welcome to Matrix! 😀

project-morpheus-06.jpg

project-morpheus-07.jpg

project-morpheus-08.jpg

project-morpheus-09.jpg

project-morpheus-16.jpg

project-morpheus-17.jpg

project-morpheus-19.jpg

project-morpheus-20.jpg

I specifikacije...

projectmorpheus-technischedaten.jpg

^ rehostuj sve slike.

Sto se GoW-a u VR-u tice, to je bio samo tech demo.

sto osakatise ovu rezoluciju. Cepaju klasicnu full hd rezoluciju po vertikali. Ne znam kako je ovo u praksi ali prilicno kockast 3d prikaz 960x1080p

A sta bi ti sad da PS4 renderuje 1600p? Preko kog kabla da se to prenosi u 60-75hz, PS4 ima samo HDMI. 1080p je vise nego dosta za kvalitetan VR, pogledaj samo danas kako hvale Oculus Rift Devkit2 koji je najavljen pre par sati [350$, shipment krece u Julu].

nisi lepo procitao sta sam napisao. Svako oko vidi 960x1080p. Znaci skoro kvadrat. Da je 1080p za svako oko nebi se bunio. Ne znam kako ce igre da rade sa tom rezolucijom. Verovatno treba da se u svakoj igrici omoguci ta rezolucija. Ili ce da bude SBS 3d pa ce da preklopi sliku. Al opet ostaje 960x1080

A ti nisi procitao sta sam ja rekao,Oculus Rift koristi istu rezouciju, pa ga svi hvale. A 960x1080 je dosta za odlican uzitak, ionako PS4 nikad nece moci veci rez da izbaci preko svog HDMI-a u velikom framerate-u. Da ima DisplayPort, pa ajd...

Volim sto to sve iskusni znaju kako izgleda ova rezolucija na 5cm od oka..... :d :d

Komentar dana:

Todd Foster, Naughty Dog Artist:

I am going to strap a go-pro to my head and feed the video into my VR headset, and wear it around. It will feel like I am in the real world

A ti nisi procitao sta sam ja rekao,Oculus Rift koristi istu rezouciju, pa ga svi hvale. A 960x1080 je dosta za odlican uzitak, ionako PS4 nikad nece moci veci rez da izbaci preko svog HDMI-a u velikom framerate-u. Da ima DisplayPort, pa ajd...

Imao sam priliku da pogledam Occulus na poslednjem MWC-u u Barseloni. Doduše, ne za igranje, već za sasvim druge svrhe, ali poenta je da je grafički prikaz očajan. Živo me zanima kako su uspeli, ako su uspeli, da ovde izvedu da to bude dobro. Prilično sam se ohladio od Occulusa nakon tog iskustva, a naravno da imam ozbiljne rezerve i prema ovom Morpheusu dok me eventualno ne razuveri u praksi.

Risbo, zamisli samo koliko sati uzivanja ces dobiti uz ovo i Truck simulator.... :d

Oculus rift je kickstarter projekat, zasto bi iko ocekivao od par amatera da napravi nesto sto radi i jos da ga gleda kao "industry standard" 🙂

Sa druge strane, Sony je najjachi na planeti za male OLED ekrane visoke rezolucije, jos manje nego sto ce se korisiti u Morpheusu i uopshte namam nikakvu sumnju da ce to izgledati "do j@j@". Mnogo je veci problem da li ce biti softvera koji ce dati smisao tim cvikerima, ne samo da budu ekrani za igru, to je lako, ima ga cak i PC 🙂

Mene najvise zanima problem vida, tacnije za nas koji nosimo naocare. Imam ogromni problem oko tih stvari, nije mi velika dioptrija ali je na daljinu -0,5 sto dovoljno smeta. Kapiram jedino bi pomogla laserska tj skidanje dioptrije (ako bi i to...), sociva verujem ne vrede.
Kada u bioskopu dobijem one 3D cvikere uspem nekako da ih nabacim preko svojih naocara, ali je to svaki put gubljenje nevinosti...
Za PC i PS uvek ih moram imati, jednostavno je nemoguce bez, imam sve one zastite i to dosta pomogne, sto zbog umaranja, sto zbog maglenja vida.
Najgore je kad shvatis da nikad nece biti bolje, samo gore. A to je kapiram najveci strah nas gejmera, plus naravno, sluh 🙂

Poslednja izmena:
^ pogledaj moj video #2 sto sam stavio ovde, lik je bas pricao o naocarima

Pa naravno, kao da ce svi samo sa ovim VR stvarima da igraju igre. Nikada to nece toliko zaziveti i bice uglavnom samo za entuzijaste.

Što da ne, ljudi se već igraju sa ocultus riftom ETC2 😀

[youtube]ipbtMJagv5o[/youtube]

Ovaj sa klipa je pravi amer,kaže dečko i ako je ova igra euro truck, za američko tržište se u igri vozi sa desne strane puta,sigurno je čuo samo za englesku.
Što se tiče oba ova uređaja mislim da ne možemo da sudimo dok ne probamo,ja mislim da bih se osećao klaustrofobično. Ove naprave verovatno neće potati mein stream jedino ukoliko u budućnosti ne bude vrlo jeftino i bude išlo uz neke buduće konzole kao standardna oprema.

mister m, mark maj vords, za par godina, kad se hedsetovi smanje do veličine skijaških naočara , niko neće igrati igre bez vr .

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno