Pesma leda i vatre (A Song of Ice and Fire) - serijal na osnovu koga se snima serija "Igra Prestola". Neverovatno delo, veoma kompleksno. Neophodno je nekoliko citanja da se pohvataju sve finese. Mana je sto je dosad izdato (i napisano) samo 5 knjiga od ocekivanih 7.
Posle ovoga LOTR deluje kao prica za malu decu (da ne bude zabune: LOTR obozavam i do sada sam ga procitao 3 puta - prvi put pre skoro 30 godina)
Pozdrav
Matrinove knjige, odnosno ceo serijal iz koga je nastala serija "Igra prestola" se u Novo Sadskoj biblioteci nalazi na dečijem odeljenju. Ta njihova odluka mi nikako nije jasna.
Ja sam nakon gledanja filma Enderova igra počeo čitam kjige iz tog serijala i trenutno sam na trećem delu (Ksenocid). Za sada mi je drugi deo (govornik za mrtve) ubedljivo najbolji.
Mozda je u novosadskoj na logicnijem mestu![]()
"Drugovi, nebo mi obećava pobedu! Ne nama no Rimljanima valja se bojati! Pogledajte na bojno polje, tamo nema mesta za kukavice, svi do jednoga cemo izginuti ako ne pobedimo! Sta nam može pouzdanije obezbediti pobedu no takav zavet, šta li od takvog zaveta moze čvršce usaditi u nama veru da nas nebo zaštićuje! Drugovi, Bogovi nas postaviše između pobede i smrti" - Rece Hanibal pred bitku sa Rimljanima i pobedi :d
![]()
Pa klasik je neminovan ali recimo Sopenhauer, Nietzsche, Kant i ostala beletristikaKad to cita 14 godisnjak i pod tim razume deo stvari onda mozemo da pricamo o progresivnom
![]()
Dete od 14 sve i da neko hoće nemože da razume probleme koji se obrađuju kod pomenutih filozofa
I sa smile i bez smile
Razočaraop bih te odgovorom. Ali kako su ti kriterijumi ili Niče ili Zagor onda je dalja polemika sa tobom besmislena.Nisi ni ti citao vidim
Razočaraop bih te odgovorom. Ali kako su ti kriterijumi ili Niče ili Zagor onda je dalja polemika sa tobom besmislena.
Verovatno si ubeđen da je Najbolje je piče NIčeova izreka
Ja završavam "Gozba za vrane - deo drugi" četvri deo serijala Pesma leda i vatre, odnosno šesta knjiga.
Do polovine prvog dela "Gozba za vrane" je bilo zanimljivo, druga polovina i ceo drugi deo su mi nekako meh.
Mnogo nekih novih likova, glavnih glumaca više nema, neki iz poznatih razloga neki pak iz nepoznatih.
Priča nije dinamična, bez nekih prevelikih obrta kao što je bilo u predhodnim delovima.
Ne znam kako će ovaj deo da prenesu na ekran, ali ako bude verodostojno knjizi, većina gledala će da izvrši samoubistvo
Uskoro prelazim na Ples sa zmajevima. Videćemo ...
Nisam znao da je ovaj deo zapravo paralelna priča sa predhodnom knjigom, samo drugi likovi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari