Šta je novo?

Poslednje pročitane knjige

Prevod Zorana Stanojevica(Esotheria) je "moderan", ali je bolji starinski po meni, pogotovo ako prezentuje govor Gondora, koji je starinski po formi. Ali ok, svako ima svoj ukus. Nadji Esotheria-ino izdanje, tamo je prevedeno na moderan nacin, u ekavici.

Trenutno sam u žestokom zapećku sa knjigama. Sve što imam na kindle mi se ne pocinje, mozda bih čitao neki horor, ali nemam nista dobro na kindle, pa ako neko ima predlog i knjigu u .mobi .epub ili kindle formatu, moze da mi posalje PM ;-)

Ja sada citam drugu knjigu serijala, zove se Pustinjsko koplje. Meni se bas svidja, dobra prica, lep stil, i odlicna ideja.

Jel se isplati citati Stiv Dzobsa od Voltera Ajzaksona?

Jel ima neko predlog kako da najbolje iskonvertujem svoje PDF-ove u MOBI/AZW/EPUB? Knjige koje zelim da konvertujem su dobro prelomljene, sa sadrzajem koji je ispravno linkovan (O'Relly, Packt izdanja mahom). Problem sa kojim se suocavam je razbijen format, cudno iskasapljen tekst na pasuse od po 2-3 reda i sadrzaj / linkovi koji ne rade ili, jos gore, stalno vode na pocetak knjige.

Probao si sa Calibre?
Ranije (već duže vreme isključivo skidam što su drugi pripremili) je sasvim fino radio takav posao.
Mada koliko vidim kod onih koji se više bave time, uvek su potrebne izvesne korekcije, manje ili više njih.
Ima i na forumu u komšiluku dosta toga objašnjeno oko konverzije i pripreme e-formata, pa ako će ti biti od koristi pošaljem ti link.

Da, koristim Calibre, a link bi dobro dosao.

Džejms S. Kori - Buđenje Nemani i Kalibanov Rat, prva dva dela odličnog sci-fi, horor, trilera, odavno me neki sci-fi nije toliko oduševio! Jedva čekam da se nađe kod nas treći deo, mada mislim da ću pre na engleskom da kupim i da pročitam. Preporuka sa moje strane!

Mario Puzo - Poslednji Don, solidna knjigica ali nista specijalno, Sicilijanac je mnooogo bolji.

Meni je bio suprotan utisak :/
Poslednji Don i Kum - fantasticni, Porodica - super, Sicilijanac - ok, Zakon cutanja i Poslednji Kenedi - mlako

Inace, procitana odavno ali vidim da nije spominjana dosad - Ognjena kapija - veoma zanimljiva knjiga. Prica o borbi spartanaca u Termopilskom klancu iz ugla jednog stitonose, tacnije kopljonose :)
I ostale knjige Stivena Presfilda su dobre ali ova se ipak najvise izdvaja, po meni.

EDIT : Kad smo vec kod Maria Puza, preporuka za sve kojima se svideo Kum, ova nova knjiga - Porodica Korleone. Ne secam se ko je pisao i da li je po idejama MP ali meni se knjiga bas svidela. Nije bas kao original ali ponosno stoji uz njega :)
Produbljuje pricu iz kuma i pokriva deo price o tome kako je matori Korleone uspeo da se toliko uzdigne u odnosu na ostale a glavni lik je uz porodicu i Luka Braci :D

Poslednja izmena:
Džejms S. Kori - Buđenje Nemani i Kalibanov Rat, prva dva dela odličnog sci-fi, horor, trilera, odavno me neki sci-fi nije toliko oduševio! Jedva čekam da se nađe kod nas treći deo, mada mislim da ću pre na engleskom da kupim i da pročitam. Preporuka sa moje strane!

Slazem se tu :) jako sam nestrpljiv... mada imam jos po kuci sta da citam, al me sve vise vuce kindle edition da uzmem...

Kad smo kod kindle - tu citam Spinward Fringe, trenutno sam na Broadcast 4 -
http://www.amazon.com/Spinward-Frin...id=1398754682&sr=8-7&keywords=spinward+fringe
Odlican SF, prve dve su malo krace, onda pocinje normalno...

U audiobook formatu slusam Earth Afire - (drugi) prequel za Enderovu igru, vidi se da je u pitanu "muza fransize", podeljeno je u tri knjige

@sajlonac sad cu da krenem da citam kuma tek. Najmanje mi se citao jer sam gledao filmove pa pretpostavljam da su neki kljucni dogadjaji isti.

Poslednja izmena:
Ne neki vec svi :)
Samo sto je detaljnije od filmova (prvi i deo drugog samo, gde glumi DeNiro) i meni jos bolje. Kada procitas kuma obavezno procitaj i Porodicu Korleone.

Pročitao sam nekih 72,7% knjige :D U pravu si, sve je bukvalno preslikano u filmu, što je u principu odlično. Onaj ko je gledao film ne mora da čita knjigu. Sada već mogu da tvrdim, da je što se mene tiče, Salvatore Đulijano najgotivniji Puzov junak a Sicilijanac mi je ipak njegovo najbolje delo od ova 3. Mada su i Kum i Don bez pogovora odlične knjige, Kum mi je bio najmanje zanimljiv iz gore pomenutih razloga, osećam se kao da čitam knjigu drugi put.

Kakva je ona mini serija Poslednji Don? Jel vredi gledati?

Metro 2033
Tu je negde na liniji sa igrom mada u knjizi ima nekoliko delova koji smaraju ali generalno gledano odlična knjiga

Sad krećem da čitam Metro 2034 mada Last Light još nisam igrao...

Inace, procitana odavno ali vidim da nije spominjana dosad - Ognjena kapija - veoma zanimljiva knjiga. Prica o borbi spartanaca u Termopilskom klancu iz ugla jednog stitonose, tacnije kopljonose :)
I ostale knjige Stivena Presfilda su dobre ali ova se ipak najvise izdvaja, po meni.

Nisi dobro video, ima Ognjene kapije u preporukama, konkretno ovde, ali s obzirom da je odlicna knjiga nije strasno ni da se ponovi, pozdrav :wave:

Poslednja izmena:
Drveno More iz prve poruke - nisam impresioniran, zamuljeno, nerazjasnjeno I nezavrseno, akcioni-sf fazon
cekajuci Godoa, I slican kraj, bzv.

@psaras bolja je knjiga, po meni, i to dosta. Serija moze da prodje ali cisto da pogledas ako ti se svidela knjiga. Neuporedivo sa ekranizacijom kuma...

@crawler kako ti se cini 2034 sada? Ja sam pokusao da citam, nakon 2033 ali nesto mi nije islo :/ pa sam batalio... Prva mi se svidela generalno, cak i kraj :) Jedino smara onaj deo sa sektasima i "crvom"...

@d@FFy steta sto "Plime rata" nisu bas onoliko dinamicne kao "Ognjena kapija" ali dobro.. Romela nisam ni ja citao jos, a nisam znao ni da je Presfild pisao i SF :)

Poslednja izmena:
Vidim da ide trailer za film Edge of Tomorrow i da je radjen po mangi All You Need Is Kill.
A onda vidim da je manga radjena po istoimenoj SF noveli.

Novela je veoma dobra (manga verno prati radnju) i cita se u jednom dahu.
Preporuka.

@crawler kako ti se cini 2034 sada? Ja sam pokusao da citam, nakon 2033 ali nesto mi nije islo :/ pa sam batalio... Prva mi se svidela generalno, cak i kraj :) Jedino smara onaj deo sa sektasima i "crvom"...

Rano je za neki utisak tek sam prvi chapter prešao.
Mene je sa sektašim deo užasno smorio dok mi je sa crvom bilo super zanimljivo. Posle toga sam prosto preleteo preko ostatka knjige...

Rano je za neki utisak tek sam prvi chapter prešao.
Mene je sa sektašim deo užasno smorio dok mi je sa crvom bilo super zanimljivo. Posle toga sam prosto preleteo preko ostatka knjige...

Meni je 2033 mnogo, mnogo bolja knjiga od Metro 2034. Davno sam je čitao, pre 4 godine, pa se ne sećam svih detalja, ali znam da sam baš bio oduševljen za razliku od 2034, koju sam završio cisto zbog odusevljenosti 2033.

Negde sam procitao da je Gluhovski zapravo hteo da 2033 bude jos mracnija i teza knjiga ali posto mu je prvenac, izdavac ili ko vec nisu hteli da to ispadne bas tako pa su je kao malo "komercijalizovali". Zbog toga je odlucio da za drugi deo ne popusta vec da ona bude bas to sto je zamisljao. Uzevsi to u obzir ja sam od 2034 ocekivao da bude mnogo bolja od prve ali zapravo je bilo toliko suprotno da eto nisam mogo ni da je procitam tad kad sam poceo.
Mozda joj nekom drugom prilikom dam drugu sansu...

Inace ko voli trilere, izuzetno su zanimljive knjige Pitera Dzejmsa, sve koje su kod nas objavili. Izdao je cini mi se, 7 ili mozda vec i 8 knjiga ali je kod nas objavljeno svega 3. Stvarno preporuka za sve tri, citaju se u dahu! (Sasvim jednostavno, Lepi lesevi, Nedovoljno mrtav)

I ostale knjige Stivena Presfilda su dobre ali ova se ipak najvise izdvaja, po

Procitao sam sve njegove knjige koje je laguna izdala i za sve pohvale su

Nazad
Vrh Dno