Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zanimljivo da huobi raste celu noc i sad je na istom nivou od juce a stamp i btce nista...juce bitstamp je uvek imao 20$ vecu cenu od huobija a sad ima manju

Edit:
Gledam sad volume na menjacnicama po satima i izgleda da su se ljudi van Kine bas preplasili goxa ..volume bitstampa na sat vremena samo oko 200 btca-a ..huobija 10000 BTC ili 50 PUTA vise

Poslednja izmena:
Razmisli samo na ovaj nacin: Kinezi su koristili svoje berze npr. Ameri najvise Mtgox, evropljani nesto Stamp, nesto btc-e, nesto i na Mtgox-u... Ako prsne gox razmisli koliko je novcica i love zarobljeno i koliko su ljudi pukli para. Cime sad da trguju na Stampu i Btc-e? Ostali cekaju da vide razvoj situacije, na koju stranu ce cena da krene. Iskreno, bolje je sto se sada manje trguje, nikome sada ne treba nova panika.

Razmisli samo na ovaj nacin: Kinezi su koristili svoje berze npr. Ameri najvise Mtgox, evropljani nesto Stamp, nesto btc-e, nesto i na Mtgox-u... Ako prsne gox razmisli koliko je novcica i love zarobljeno i koliko su ljudi pukli para. Cime sad da trguju na Stampu i Btc-e? Ostali cekaju da vide razvoj situacije, na koju stranu ce cena da krene. Iskreno, bolje je sto se sada manje trguje, nikome sada ne treba nova panika.

JA koliko vidim trgovina skroz zamrla ..Na bitstampu prosli sat samo 23 BTC-a a na BTE-e i manje..na Huobiju preko 1000 BTC-a a isto Kineski Ok Coin 500 BTCa..ocigledno da samo kinezi sad drze cenu Bitcoina i da njih nema otisla bi na patos

Ne bas. Ne mora da se trguje da bi se odrzala cena. Ima mirnih dana, desava se. Nemirni dani su problem, onda moze i gore i dole da ide.

Samo da vise ne idemo ispod 500$ po BTC-u to bi bilo lepo...

bogami, videćemo mi uskoro i 300 ponovo.

a ako budemo pali ispod 380 - tad će tek da izbije panika. ne bi me čudilo da se u nekom trenutku vratimo na nivo prethodnog balona, tj. 266.

i onda novi krug.

Poslednja izmena:
e bas me zanima na osnovu cega dajes ovakve izjave, ajde i nama otkri tajnu "kugle" :)

nema više čekanja vesti. ono što su svi čekali - desilo se.

novčići ispod 500 su razgrabljeni, ko je trebao da se dopuni - dopunio se.

sad samo može da raste.

bogami, videćemo mi uskoro i 300 ponovo.

a ako budemo pali ispod 380 - tad će tek da izbije panika. ne bi me čudilo da se u nekom trenutku vratimo na nivo prethodnog balona, tj. 266.

i onda novi krug.
(razlika izmedju post-ova je 2-3 dana)
tajina kugle je da ako das dve razlicite procene, verovatnoca je 100% da ce jedna biti tacna

Zanimljivo da huobi raste celu noc i sad je na istom nivou od juce a stamp i btce nista...juce bitstamp je uvek imao 20$ vecu cenu od huobija a sad ima manju

Edit:
Gledam sad volume na menjacnicama po satima i izgleda da su se ljudi van Kine bas preplasili goxa ..volume bitstampa na sat vremena samo oko 200 btca-a ..huobija 10000 BTC ili 50 PUTA vise

Gledo sam i ja malo volume na huobi i ok coinu, i ok coin ima veci, i to bez volume LTC kog i nema na houbiju, cena BTC je maltene ista a i ako Huobi i uvede ltc ne bi trebalo da ima neki uticaj na cenu. Najvaznija stavka je da ni na huobiju ni okcoinu nema provizije za trgovinu coinima, jedina provizija koja postoji je 0,1% pri povlacenju kesa, pokusali su da uvedu oni provizije za svaku transakciju i kinezi su se zestoko pobunili , berze su organizovale glasanje o visini provizije i izglasano je 0%. Pa ko je sad tu veci demokrata kinezi ili zapad :) Poenta je da nisu oni to uveli zbog toga sto vole svoje klijente vec sto bi veliki igraci napravili svoju berzu i uzeli im poso, ako BTC-e i Bitstamp ne srozaju provizije, a realno nece, mogu samo da sanjaju da postanu velike berze.

tajina kugle je da ako das dve razlicite procene, verovatnoca je 100% da ce jedna biti tacna

Jes, al si izmedju njih propustio jos par postova. Recimo onaj gde sam rekao da ce mozda biti pumpa do 600, te da tad treba shortovati.

Trziste je fluidna stvar, stalno se menja. Treba znati, prepoznati i proceniti kad, sta i kako. Nema tu neke principijalnosti i doslednosti, do one da napravis jos.

Ja sam kupio za 480, prodao za 600. meni to najbitnije, da zbog sebe napravim dobru procenu. Vi ste slobodni da pravite svoje.

Poslednja izmena:
Jes, al si izmedju njih propustio jos par postova. Recimo onaj gde sam rekao da ce mozda biti pumpa do 600, te da tad treba shortovati.

Trziste je fluidna stvar, stalno se menja. Treba znati, prepoznati i proceniti kad, sta i kako. Nema tu neke principijalnosti i doslednosti, do one da napravis jos.

Ja sam kupio za 480, prodao za 600. meni to najbitnije, da zbog sebe napravim dobru procenu. Vi ste slobodni da pravite svoje.

svaka tebi cast al ne pricam ja o tome, vec da posto ovde tvoja rec ima tezinu, onda kad napises da ce nesto da ce da skoci/padne a ne kazes zasto to mislis (npr argument neki) onda bolje ni nemoj da napises nista, jer ce neki noviji clanovi da te poslusaju i *****u se..
a to sto ti posle 5 min promenis misljenje (u skladu sa trzistom tj cenom) to meni nije nikakvo obrazlozenje..
bez uvrede naravno, samo mi je zapalo za oko ta dva posta sto sam izdvojio..
Niko ne zna sta ce biti,sve su nagadjanjam jedino se moglo sa sigurnoscu pretp da ce cena pasti ako gox padne, sto se i desilo..
jedino mozemo da se nadamo da ce BTC vredeti mnogo vise u buducnosti (sto skorijoj to bolje) a verovatno ce tako i biti

Poslednja izmena:
Posalju mi sa poola BTC i stigne u wallet ali evo vec vise od sat vremena nemam ni jednu potvrdu od 6 potrebnih.
Sta se desava, jel normalno posto mi se nikada nije bas ovoliko oduzilo?

Nekad me jednostavno mrzi da pisem, jer nemam vremena, i kucam sa telefona.

Na stranu sto tu nema neke preterane argumentacije. Nema se tu sta preterano filozofirati:

U nekoliko navrata je pokusano da se predje preko 600, i od toga nije bilo nista. Tri puta tacnije, to je vrlo jasan signal.

Vec nekoliko dana idu lower higghs and lower lows. Znaci prvo 550-580, pa onda 530-560. Sledece je 480-530. U jednom trenutku ce uslediti panika, pitanje je samo kada.

I ono najbitnije - svi misle da je najgore proslo, a malo bolje kada pogledas, ni 400 nije valjano testirano.

Poslednja izmena:
Posalju mi sa poola BTC i stigne u wallet ali evo vec vise od sat vremena nemam ni jednu potvrdu od 6 potrebnih.
Sta se desava, jel normalno posto mi se nikada nije bas ovoliko oduzilo?

Normalno je,konfirmacija traje onoliko dugo koliko je potrebno da se pronadje novi blok

Nekad me jednostavno mrzi da pisem, jer nemam vremena, i kucam sa telefona.

Na stranu sto tu nema neke preterane argumentacije. Nema se tu sta preterano filozofirati:

U nekoliko navrata je pokusano da se predje preko 600, i od toga nije bilo nista. Tri puta tacnije, to je vrlo jasan signal.

Vec nekoliko dana idu lower higghs and lower lows. Znaci prvo 550-580, pa onda 530-560. Sledece je 480-530. U jednom trenutku ce uslediti panika, pitanje je samo kada.

I ono najbitnije - svi misle da je najgore proslo, a malo bolje kada pogledas, ni 400 nije valjano testirano.

posto sam prodao btc jos kad je bio 640, a kupio kad je bio 520, meni ne smeta trenutna cena.. ALi atmosfera mi je takva da mi izgleda da se btc drzi na aparatima za disanje, tj da ima tendenciju da padne al da mu neko neda.. Previse losih vesti ima trenutno, + a medijski izvestaju su takvi kao da btc-u daju 40 dana a to je lose za svez kapital u btc (ili bi tako trebalo da bude)

Uh na kakvim je on aparatima bio : )
Ovo je sad lagana prehlada bez temperature
Ne bih da nekome dajem laznu nadu ili prognoze,ali ako verujes u virtualne valute,ove smatram samo dobrom prilikom da ako imas kesa uletis jos jace :)
Pre septembra ne bih ocekivao nista novo,ali onda ocekujem raketu,ali ono pravu
BTC je do sada tretiran kao neka tamo igrarija,ali iz toga se izrodila jedna solidna industrija,koja izdrzava samu sebe,a odrzavanje nije jeftino.Publicitet je postao ogroman, uglavnom negativan,ali i popred toga prica ide astronomski gore.Dovoljan je samo jedan amin da 1 BTC vredi 30k$.
Odo sad da brojim moje kovanice : )

Tako nekako. Jedina je gora sto Genijalcina daje kratkorocne prognoze. Tu se situacija promeni za 5 minuta bukvalno, isto kao i njegovo misljenje.
S druge strane ja razmisljam na duge staze i dajem prognoze za duzi period. Sebe stavljam samo kao primer cisto da vidis koliko velika ume da bude razlika u tumacenju postova kada znas ko pise. Jedan je trgovac, drugi je torbar.

Ja sam vec napisao da je vise nego moguce da se desi jedan duzi i jako lagan pad. Ne mora znaci da ce ga biti ali cini mi se da hoce. U najboljem slucaju ocekujem stagnaciju sa normalnim manjim variranjem u toku dana. Za koji mesec tek ocekujem rast kada krenu dobre vesti.

posto sam prodao btc jos kad je bio 640, a kupio kad je bio 520, meni ne smeta trenutna cena.. ALi atmosfera mi je takva da mi izgleda da se btc drzi na aparatima za disanje, tj da ima tendenciju da padne al da mu neko neda.. Previse losih vesti ima trenutno, + a medijski izvestaju su takvi kao da btc-u daju 40 dana a to je lose za svez kapital u btc (ili bi tako trebalo da bude)
Ne daju kinezi ..sve ove pare trenutno u BTC su trenutno Kineske..samo pogledajte volume na menjacnicama i sve ce vam biti jasno..huobiju niko ne moze ni da prismrdi a cak i Ok Coin ima daleko veci volume i od bitstampa i BTCe ..ameri i evropljani posle pucanja gox ne ulazu vise ni $ u bitcoin ..cenu drze samo kinezi

Uh na kakvim je on aparatima bio : )
Ovo je sad lagana prehlada bez temperature
Ne bih da nekome dajem laznu nadu ili prognoze,ali ako verujes u virtualne valute,ove smatram samo dobrom prilikom da ako imas kesa uletis jos jace :)
Pre septembra ne bih ocekivao nista novo,ali onda ocekujem raketu,ali ono pravu
BTC je do sada tretiran kao neka tamo igrarija,ali iz toga se izrodila jedna solidna industrija,koja izdrzava samu sebe,a odrzavanje nije jeftino.Publicitet je postao ogroman, uglavnom negativan,ali i popred toga prica ide astronomski gore.Dovoljan je samo jedan amin da 1 BTC vredi 30k$.
Odo sad da brojim moje kovanice : )

na čemu si druže ?? daj na malo ;)
BTC je u recesiji mesec dana, kriptovalute su veoma uzdrmane.. sve je više ljudi ovde koji to tek sad uviđaju.. i konačno počinju ove da komentarišu ozbiljnije analitički,i a ne samo po sistemu "lakoćemo"
potrebne su hitno neke jako dobre vesti,a li niko normlan neću uložiti lovu kada se desilo ovo sa Goxom.. ako se u narednih 10-15 dana ne dese nove loše vesti ima šanse da se kriptovalute izvuku.. s druge strane, dovoljno je samo da jedna menjačnica obriše gumicom ono što ljudi imaju, niko živ ih ne sprečava u tome, i zbriše kao Gox i to je GAME OVER.. sorry

Sta se tripujete s volume-om na Huobiju, dajte mi jos jednu berzu s 0% fee-a i 10-100BTC-a i napravicu joj najveci volume kupovinom svojih coina.

Ja cekam razresenje oko MtGox-a, zadnje sto se zna da kad je bankrot pre svega ako ima kakve sanse da berza (firma) nastavi sa radom i povrati gubitke ta sansa ce im biti data... u onom tekstu je pisalo o rebradingu i da ce se Mark K. sam povuci sa funkcije, naci novi tim koji ce na principu rada sa delom finansija polako ljudima vracat njihovo dok ce svako ko ulozi nov kes imati slobodu svojih sredstava.....

Sta ce od ove ideje biti, nemam pojma, ako udju veci igraci mozda bude i bilo sanse, barem ce potresna negativna vest po pitanju BTC biti delimicno ispravljena jer bi se automatcki vratilo poverenje u medijima itd.......

Generaln da je samo MtGox pukao to bi se zaboravilo za mesec dana, ali u pitanju je sad kako zamo blizu 10% celoukupne kolicine BTC-a

An overview of the situation should be published here shortly (probably on March 3, 2014 (Japan time)).

Contact information

A call center has been established to respond to all inquiries. The call center is planned to start on March 3, 2014. All inquiries to MtGox Co., Ltd. should be made to the following telephone number:

Telephone number +81 3-4588-3921
Working hours Monday to Friday 10am to 5pm (Japan time)

Please refrain from contacting the office of the supervisor/investigator.
..

Mene vise brine sto odnos BTC/LTC klizi dole iz dana u dan. Sad je vec 0.0238

edit:

0.0236

Poslednja izmena:
neka klizi, i proshli put se srokao i do 0.0088 pred pump, ako me secanje dobro sluzi.

a i niklo 16 000 razno raznih shitkoina...cenim da nece skoro LTC pump...mozda tek za 4-5 meseci najranije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno