Šta je novo?

SMOS Linux Plug-In & Mine - The simplest mining OS based on Linux

Zaboravio sam koliki je fles dovoljan za smos hocu da kupim par komada pa da ne bacam kes bez veze iako nisu skupi ?

Vratio sam juce fabricki bios na Asus 270 karte, izmenjao extendere i opst ista situacija. Rig radi perfektno 1-2 sata i od jednom zamrzne. Tj ne znam sta mu se desi jer ne mogu da mu pristupim, vidim da se ventilatori vrte. Ima li neko ideju sta jos da probam, probao sam i sa windowsom, tamo mi pucaju drajveri i cg miner posle nekog vremena, tako da ipak hocu da se vratim na smos. Sa r9 280x, 7950, 7870 kartama nikad nisam imao problema, sa ovim R9 270 stvarno ne znam sta da radim. Vidim da svi normalno koristite Asus R9 270x, ali je ocigledno da smos drugacije vidi R9 270 i 270x kartu..

Promeni napajanje, usb flash, stavi usb u drugi slot na ploči... ako i to neće promeni ploču.

Promeni napajanje, usb flash, stavi usb u drugi slot na ploči... ako i to neće promeni ploču.

Sve sam to uradio. Sto se tice ploce, koristim Asrock P67 - Pro3 plocu, zamenio sam je za istu jer jedino nju imam u rezervi. Uzecu neku drugu plocu pa cu i to da probam.

Pa ako neće nikako stavi pod win7 i nemoj da se nerviraš, viša sila...

Pa ako neće nikako stavi pod win7 i nemoj da se nerviraš, viša sila...

Stavio sam rig i pod windows, mada na kratko. Instalirao sam svez win 7 stavio 13.12 drajvere i kad sam video da su 2-3 puta pukli drajveri u roku od 2 sata,odustao sam :D.

Mozda nisi trebao 13.12, vec 13.11 beta 9.5.

Meni na Winu koja god kartica da je radila 270/270x, radila je samo sa tim drajverima stabilno.

Edit:

Imam fles sa smos-om 1.2,probacu ga danas na rigu sa safirkama 270 pa ti javljam radi li meni.

Mozda nisi trebao 13.12, vec 13.11 beta 9.5.

Meni na Winu koja god kartica da je radila 270/270x, radila je samo sa tim drajverima stabilno.

Edit:

Imam fles sa smos-om 1.2,probacu ga danas na rigu sa safirkama 270 pa ti javljam radi li meni.

Safirke 270 ne prave problem. Ajde probaj na 1.2 pa javi kakva je situacija. Jel nakon instalacije manuelno pokreces cg miner, preko command prozora?

Jok, kad se butuje smos, sam krene da kopa.

Jedino ga manuelno zaustavim pa pusti nakon inicijalnog butovanja kad podesavam parametre cgminer-a. Nikad vise posle toga.

Par puta mi je nestajala struja, kad dodje, ploca se upali i krene da kopa kao da se nista nije desilo.

mico , ako si sve vec probao promeni i plocu da onda zanas sigurno sta je , mada mozda je i do grafika problem

mico , ako si sve vec probao promeni i plocu da onda zanas sigurno sta je , mada mozda je i do grafika problem

Danas menjam i plocu, stavicu MSI P67-GD65, mada mi drugi rig sa R9 280x grafikama radi sa istom plocom (Asrock P67 Pro3)mesecima bez problema.
Cimao sam danas Singericu valjda ce imati vremena da mi pomogne da resim problem preko teamviewera.

Kako se radi onaj manuelni cgminer start na pocetku, ne znam kako exportovati onaj GPU_MAX_ALLOC.... Kada kucam u konzolu export GPU_MAX_ALLOC i posle pokusam da startujem miner preko konzole nista se ne desava.

Ne importujes to uopste. Makar koliko ja znam. Imas preko wb statusa da promijenis konfiguraciju i mijenjas u donjem dijelu podesavanja za klokove, temp, vent, i, tc..... Conf fajl i bat fajl ne rade na isti nacin....Valjda.

Nego, kako se sad pokrece gpumon kad sam promijenio bamt.conf?

Edit: Pokrenuo sam gpumon.

@micairvas
Ne radi mi smos 1.2 na safirkama.

Poslednja izmena:
Stavio sam rig i pod windows, mada na kratko. Instalirao sam svez win 7 stavio 13.12 drajvere i kad sam video da su 2-3 puta pukli drajveri u roku od 2 sata,odustao sam :D.

Ocigledno je da ti jedna ili vise kartica nije ispravno.
Eventualno jos mozes mem spustiti na 1250MHz, jer mnoge 270/270x imaju jako lose mem cipove pa i na def pucaju.

Ocigledno je da ti jedna ili vise kartica nije ispravno.
Eventualno jos mozes mem spustiti na 1250MHz, jer mnoge 270/270x imaju jako lose mem cipove pa i na def pucaju.

Probao sam sve zive confige stavljao sam memoriju na 1000 i 1250. Zamenicu jos plocu, ako nije do toga, testiracu svaku grafiku posebno. Najgore je sto rig radi perfektno 2 sata i od jednom stane, nemam vise ideju sta moze da bude. Izgubim gomilu vremena na testiranje, jer da bi ispitao nesto treba da prodje 1-2-3 sata dok rig ne stane.

Probao sam sve zive confige stavljao sam memoriju na 1000 i 1250. Zamenicu jos plocu, ako nije do toga, testiracu svaku grafiku posebno. Najgore je sto rig radi perfektno 2 sata i od jednom stane, nemam vise ideju sta moze da bude. Izgubim gomilu vremena na testiranje, jer da bi ispitao nesto treba da prodje 1-2-3 sata dok rig ne stane.

99% ti jedna kartica nije ispravna.

Ps. Internet - lan ili wi-fi? Zna pucati kopanje na wi-fi, imao sam i takvih slucajeva.

99% ti jedna kartica nije ispravna.

Ps. Internet - lan ili wi-fi? Zna pucati kopanje na wi-fi, imao sam i takvih slucajeva.

Za mining iskljucivo Lan konekcije koristim. Javio se Singerica, kaze stigao jutros sa Maldiva :D, pa ako on ne uspe da resi problem, promenicu jos plocu i istestirati svaku grafiku posebno i to je to.... Nema vise nista da se proba :D.

Za mining iskljucivo Lan konekcije koristim. Javio se Singerica, kaze stigao jutros sa Maldiva :D, pa ako on ne uspe da resi problem, promenicu jos plocu i istestirati svaku grafiku posebno i to je to.... Nema vise nista da se proba :D.

A zasto jednostavno ne izvadis s' riga karticu koja ti pravi problem, pa pustis rig sa 3 ostale? Ako prodje tih famoznih 2-3h, znas sta je u pitanju.

A zasto jednostavno ne izvadis s' riga karticu koja ti pravi problem, pa pustis rig sa 3 ostale? Ako prodje tih famoznih 2-3h, znas sta je u pitanju.

Pisao sam vec da sam prvo izvadio prve 2 karte pa probao da kopam sa njima, pa sam probao sa druge 2 da kopam i situacija ista,takodje sam menjao slotove na ploci, extendere, situacija ista...Mining puca posle nekog vremena. Jednu kartu sam testirao pod winom na ungine heaven 4.0 i furmarkom sve normalno prolazi. Sinoc je i singerica podesavao preko teamviewera i opet mi je pukao rig nakon 20 min, ispada da duze radi kad ja podesavam :D.

Sve u svemu ici ce karte na prodaju. Ocigledno je da nece da rade pod smos-om, a sa windowsom necu da se maltretiram.

ja ne bih mogao bolju definiciju maltretiranja da dam od ovoga kroz šta si ti sve prošao, a na kraju windows ne valja

ja ne bih mogao bolju definiciju maltretiranja da dam od ovoga kroz šta si ti sve prošao, a na kraju windows ne valja

Pa nije da ne valja windows, nego sam jednostavno navikao na SMOS-bamt, imam par kartica R9 280x-7950 koje rade pod smosom bez greske mesecima. Problem je u ne kompatibilnosti na relaciji SMOS - R9 270 (non X) i to iskljucivo asus model. Probao sam i na stranim forumima da dobijem informaciju, medjutim tek oni nemaju pojma sta je problem, salju mi neke nebulozne confige sa kojima ne mogu ni da pokrenem mining.

Edit: sad sam dobio novi config za probu sa SGminerom, ovo mi deluje kao da bi moglo da uspe :D

"xintensity" : "4",
"gpu-threads" : "2",
"worksize" : "256",
"gpu-engine" : "1055",
"gpu-fan" : "0-100",
"gpu-memclock" : "1250",
"thread-concurrency" : "5121",
"gpu-powertune" : "20",
"temp-cutoff" : "90",
"temp-overheat" : "80",
"temp-target" : "75",
"api-listen" : true,
"api-allow": "W:192.168.0.0/24",
"api-mcast-port" : "4028",
"api-port" : "4028",
"auto-fan" : true,
"expiry" : "30",
"failover-switch-delay" : "60",
"gpu-dyninterval" : "7",
"gpu-platform" : "0",
"log" : "5",
"log-dateformat" : "0",
"no-pool-disable" : true,
"queue" : "1",
"scan-time" : "10",
"scrypt" : true,
"temp-hysteresis" : "3",
"shares" : "0",
"kernel" : "zuikkis",
"monitor" : "cat >> /home/cgminer.log",
"kernel-path" : "/opt/miners/sgminer/kernel"

Poslednja izmena:
Zasto bi prodavao kartice zbog os-a? Win je sasvim ok, jeste da ti treba ulaganje u hdd i ram za vise kartica ali ***, kartica koja ne kopa je najskuplja. Ja imam jednu Win masinu sa koje sve radim i pratim sto se tice ostalih rigova.

Isto tako je dobro kad imas vise kartica kojima treba nastelovati bios.

Razmisli jos jednom o Win-u.

ne ne , ako je ozbiljan mining u pitanju treba se resiti neodgovarajucih kartica, jer vreme koje se utrosi da bi nesto proradilo, a ne proradi nikad

Izgleda sam nasao u cemu je problem sa mojim Asus R9 270 kartama.
Problem je izgleda bio u TC podesavanju. Ako stavim TC preko 12000 mining zakuca posle nekog vremena. Interesantno je to sto kad sam kupio karte, jedan komad sam stavio u win masinu cisto da vidim kako ce raditi u guimineru i normlano je radila ceo dan na TC 15232, pa sam mislio da nije do toga problem. Takodje sam na pocetku probao da stavljam TC 8192, medjutim ni tako nije radilo. Jutros igrom slucaja stavim TC 10.000 i evo rig radi vec 6-7 sati sto je apslolutni maksimum:D. Jeste da se par ventilatora vrte ko popizdeli, ali sam zadovoljan, mozda su krenuli malo jace da vrte od srece, jer su najzad krenuli da proizvode coine :D.

Prilozi

• asus 270 dc2.PNG
    asus 270 dc2.PNG
    118.6 KB · Pregleda: 64
Ipak je pukao mining nakon 7 sati kopanja, rano sam se poradovao :(.

6 po 6 dosta :D hahaha
Jao kada uzimate te karte, pitajte prvo kod koga karte rade savšreno i te uzmete. Ja sam se raspitivao mesec dana prošle godine u ovo doba. I karte mi rade bez problema godinu dana. Rig nisam pogleda više od 20 dana, ne znam ni da li radi,, evo sada ću pogledati :D

Nema više problema u vezi SMOS-a? Svima radi savršeno? :D

Vrh Dno