Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
a nije logika nikakva brate nisam sa marsa pao nego iz njegovog ispadne da ide doge=>btc=>ltc...znam toliko da se to ne radi nego eto reko nov sam pa mozda je i u tome fora

ocigledno je da je nas nekoliko bilo u pravu za M. Karpelesa, koji se usput ponasa upravo kako bi uvredjeni geek - klinac se ponasao kad ga iskljuce iz igre, sad ce raditi sve da unisti sistem, rasproda novcice itd...Kao kad klincu uzmes bombonu, pa se duri i inati i razmislja o osveti :) Da je odrastao ozbiljan covek, davno bi sam sebe suspendovao iz BTC fondacije.

A ne, to sigurno nece. Mozda je djubre ali nije glup. Ako je on ono prodavao na stampu to je samo deo njegovih novcica veruj mi. Ne moze on da unisti BTC niti zeli da spusti cenu do besvesti jer je to nemoguce. Mislim da je samo zeleo da proda neku kolicinu da moze da hitno podigne kes. Mozda ce da zapali negde, mozda ce da ulaze pare, ko zna. Ali siguran sam da ako stoji iza onoga na gox-u ima bar jos 5x toliko novcica u steku koje ce cuvati kad skoci cena. Niko normalan nece sada prodati sve i izaci iz price.

BTC / LTC [cena, menjačnice, kupovina i prodaja]

Onaj sto drzao wall upravo dumpovao 5000 BTCa na stampu ..valjda nece novi da nikne

Sad me zanima ako je ovaj samo prebacio BTCe sa GOxa i prodao ..gde ce BItstamp da nadje sad 7-8 miliona eura da mu isplati.Imaju li tih para

Ne daje bistamp svoje pare kad prodas btc...

Kupio bih maxcoinove (litecoinove/bitcoinove, bilo sta) u vrednosti od 300 evra, sto pre, ako ima zainteresovanih...

Poslednja izmena:
Onaj sto drzao wall upravo dumpovao 5000 BTCa na stampu ..valjda nece novi da nikne

Sad me zanima ako je ovaj samo prebacio BTCe sa GOxa i prodao ..gde ce BItstamp da nadje sad 7-8 miliona eura da mu isplati.Imaju li tih para
Promakao mi je post. Kao sto ti je Kurk rekao, bitstamp ne daje svoje pare. Bitstamp kao i sve berze su samo posrednik. Ti ne prodajes berzi svoje pare vec meni npr. koji sam stavio order da kupujem. Bitstamp samo "oglasava" tvoju i moju ponudu i uzima procenat za to.

taj sto se istresao, mora da mu gori pod nogama.. da je polako prodavao uzeo bi vece pare.. ili mozda ima neki info?

taj sto se istresao, mora da mu gori pod nogama.. da je polako prodavao uzeo bi vece pare.. ili mozda ima neki info?
To i mene zanima..ne samo da je on dumpovao nego je i sad konstantni dump time na bitstampu i sve krupni dumpuju po 100 i vise BTC-a a ovi sitni kupuju..a kome da verujes ovim krupnim ili sitnim ..sad me vuce i ja sve da prodam dok nije kasno mada su vec oborili cenu

Nemogu da verujem da opet svi BALAVITE na teorije zavere....... situacija je jednostavna neko namerno koristi informacije koje su zadesile MtGox, pogledajte samo max kesera i ostale kitove, sta mislite da oni sede skrstenih ruku :p
prekljuce su tupili 400$ pa 800$ sad cute i smeju se.......

A sad ce vlasnik MtGox-a da dobije kes od bitstampa, hahaha

Poslednja izmena:
Promakao mi je post. Kao sto ti je Kurk rekao, bitstamp ne daje svoje pare. Bitstamp kao i sve berze su samo posrednik. Ti ne prodajes berzi svoje pare vec meni npr. koji sam stavio order da kupujem. Bitstamp samo "oglasava" tvoju i moju ponudu i uzima procenat za to.

brace urself, stize jos jedno nubersko pitanje...
jel to znaci da ti mozes prodati svoj recimo ltc, samo ako ga drugo isto fizicko lice kao ti kupuje na menjacnici?
tj ako nema ljudi koji hoce da kupi ltc, dzaba ti sto si sve to rudario, kad nemas kome da prodas...
ja sam mislio kad sam usao u ovu pricu, da mozes da zamenis tu kriptovalutu za kes, kad god ti padne na pamet, tj da postoje neki ozbiljniji igraci i firmirana lica, koji moraju da ih stalno kupuju...
ovako ako su to obicna lica, kao ti i ja, i recimo btc skoci opet na visoku cifru od tipa 1000$, pa svi ce onda zeleti samo da ga prodaju, niko nece zeleti da ga kupi po toj visokoj ceni, jer je veliki rizik dal ce imati profita...
kako onda u toj situacija ga prodati? nesto ste pisali vi sto imate stek i sto cekate da skoce cene, da ce te cekati u redu, da prodate svoj stek, kad skoci cena... jel ste mislila na to, da ce te cekati zbog sporih transakcija, ili malog buy ordera, na sta ste tacno mislili?

Zasto se onda oni vode kao "sender" kad povlacim kes?

Zar ne bi trebalo da bude ime banke odakle idu pare?

Moguce, posto se ne zna tacno kome sam ja prodao svoj btc pa vjerovatno tako rade.

Zasto se onda oni vode kao "sender" kad povlacim kes?

Zar ne bi trebalo da bude ime banke odakle idu pare?

Korisnik uplati FIAT kes na menjacnicu (koristeci "svoju" banku). Da bi menjacnica mogla da "primi" taj novac, mora takodje da ima otvoren racun (kao i svako preduzece) u nekoj banci. Iz toga sledi sledece: kada neki korisnik zatrazi isplatu FIAT na svoj racun, njemu se prebacuju sredstva sa racuna iz banke koji ima menjacnica. Nadam se da sam bio dovoljno jasan.

...ovako ako su to obicna lica, kao ti i ja, i recimo btc skoci opet na visoku cifru od tipa 1000$, pa svi ce onda zeleti samo da ga prodaju, niko nece zeleti da ga kupi po toj visokoj ceni, jer je veliki rizik dal ce imati profita...

Ponovo razmisli! Ako mislis da je 1000 USD mnogo i da bi velika vecina prodala svoje BTC, silno gresis. Ja cekam da poraste na 10K USD kako bih prodao mali deo svoje kolicine. A pri tom cu se slatko smejati onima koji su prodali svoju kolicinu na mizernih 1K USD....
Takodje, sa druge strane, zasto mislis da je 600 USD "jeftino" kada je pre samo pola godine bio 200 USD???
Sve je to u zavisnosti od referentnog sistema iz kog posmatras....a mesta za short-ovanje uvek ima :) U tom slucaju te, u sustini, i ne zanima trenutna cena BTC-a nego iskljucivo trend (raste ili pada).

Poslednja izmena:
Korisnik uplati FIAT kes na menjacnicu (koristeci "svoju" banku). Da bi menjacnica mogla da "primi" taj novac, mora takodje da ima otvoren racun (kao i svako preduzece) u nekoj banci. Iz toga sledi sledece: kada neki korisnik zatrazi isplatu FIAT na svoj racun, njemu se prebacuju sredstva sa racuna iz banke koji ima menjacnica. Nadam se da sam bio dovoljno jasan.

Ponovo razmisli! Ako mislis da je 1000 USD mnogo i da bi velika vecina prodala svoje BTC, silno gresis. Ja cekam da poraste na 10K USD kako bih prodao mali deo svoje kolicine. A pri tom cu se slatko smejati onima koji su prodali svoju kolicinu na mizernih 1K USD....
Takodje, sa druge strane, zasto mislis da je 600 USD "jeftino" kada je pre samo pola godine bio 200 USD???
Sve je to u zavisnosti od referentnog sistema iz kog posmatras....a mesta za short-ovanje uvek ima :) U tom slucaju te, u sustini, i ne zanima trenutna cena BTC-a nego iskljucivo trend (raste ili pada).
Mene trenutno zanima cena jer mi trebaju pare sad za nesto a ne daje mi se za 550 $ pa sam pola dana zevao u bitcoinwisdom :D Lepo je ako mozes da cekas do 2120 godine ali ne moze svako.

Mene trenutno zanima cena jer mi trebaju pare sad za nesto a ne daje mi se za 550 $ pa sam pola dana zevao u bitcoinwisdom :D Lepo je ako mozes da cekas do 2120 godine ali ne moze svako.

Tvoji post-ovi govore mnogo vise o tebi nego sto mislis.
1. Ubedjen si da cena BTC-a nece prelaziti 1000USD decenijama (?!?!?). Moras verovati u zivotu ako planiras da uradis ista od istog.
2. Hoces da "obrnes" kes u roku od nedelju dana (takodje ?!?!?)
3. Do 2120 necemo biti zivi ni ti, ni ja, niti bilo ko drugi sa ovog foruma, sem BTC-a koji ce uveliko biti opste prihvaceno sredstvo placanja, a FIAT ce se spominjati kao davna i ruzna proslost covecanstva.

jel to znaci da ti mozes prodati svoj recimo ltc, samo ako ga drugo isto fizicko lice kao ti kupuje na menjacnici?
tj ako nema ljudi koji hoce da kupi ltc, dzaba ti sto si sve to rudario, kad nemas kome da prodas...
ja sam mislio kad sam usao u ovu pricu, da mozes da zamenis tu kriptovalutu za kes, kad god ti padne na pamet, tj da postoje neki ozbiljniji igraci i firmirana lica, koji moraju da ih stalno kupuju...
ovako ako su to obicna lica, kao ti i ja, i recimo btc skoci opet na visoku cifru od tipa 1000$, pa svi ce onda zeleti samo da ga prodaju, niko nece zeleti da ga kupi po toj visokoj ceni, jer je veliki rizik dal ce imati profita...
kako onda u toj situacija ga prodati? nesto ste pisali vi sto imate stek i sto cekate da skoce cene, da ce te cekati u redu, da prodate svoj stek, kad skoci cena... jel ste mislila na to, da ce te cekati zbog sporih transakcija, ili malog buy ordera, na sta ste tacno mislili?

Ima da te banuju, bes mi sve.
Ako je cena stigla na 1000 to znaci da neko po toj ceni hoce da kupi, tako ces ti ili neko drugi prodati. Cena nece skociti dok god neko nije spreman da je plati. I tamo nisu svi mali kao ti i mi, nego ima i velikih, ovi kitovi sto ih pominju. A sad od prve strane i citaj, ovo ti je verovatno poslednji odgovor koji si dobio, i to zato sto sam ja nov, pa nisam potrosio sate odgovarajuci, ostali ce samo lupiti glavu o zid. :)

mada sad vidim da je i Osa malo pojasnio

Poslednja izmena:

amin

imam ovo ?

Дошло је до грешке при повезивању на www.mintpal.com. ОЦСП (OCSP) сервер нема статусни код за овај сертификат. (код грешке: sec_error_ocsp_unknown_cert)

UPOZORENJE

Svaki put kad krene neka frka sa cenom novajlije paniče i postavljaju glupa pitanja a stari pametuju... sve offtopic postove brišem i dajem nagrade.
Podsećam da postoji ignore dugme pa preporučujem da koristite tu opciju umesto da postavljate youtube linkove sa šaljivim sadržajem ili glupave komentare i 10 smajlija.

Takođe, kupujem/prodajem kriptovalute nema potrebe 10 puta ponavljati, baš nas briga što vam se žuri!

Hvala na pažnji!

Poslednja izmena:
Kao sto rekoh u predhodnom post-u.....idealno vreme da se short-uje. Malo hrabrosti, puno novcica i voila, eto profita.

Btw. neko se istinski trudi da obori cenu, postavi sell wall od par miliona USD, i ukloni ga za minut/dva (dovoljno da cena sklizne na dole, a da zid ne bude nacet).

Prilozi

• Zid2.png
    Zid2.png
    334.9 KB · Pregleda: 103
  • Zid.png
    Zid.png
    337.4 KB · Pregleda: 94
Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno