Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
nazalost tako je svuda praksu u svetu, mada tamo se daje u znak zahvalnosti, ljubaznosti i tako to a ovde se to kao podrazumeva da bi ti se nesto uradilo inace :(

Znate li sta je jos novo?
Za one koji su se hvalili da ne placaju carinu na male paketice,mislim da se nece vise hvaliti.
Sve naplacujui nemaju milosti.

Sta ti je mali paket? Mislim da opet mesas babe i zabe tj. Carinu i pdv...

A s' kojeg neba je pala ta informacija? Mislim jedino da ti neko radi tamo pa ti je tako preneo jer po iskustvima drugih to još nije tako baš.

Jel neka ozbiljnija prodavnica sa novacnicima? Ako ima dosta izbora pusti mi link na PM da pogledam. Ne znam ni sam koliko dugo imam jedan novcanik, znam da se zadnje 2-3 godine pokušavam naterati da uzmem novi jer se ovaj pomalo raspada ali šta ću kad ga volem i mislim da neću moći naći isti takav.

Ista molba

Primio sam 8 paket(ic)a male vrednosti u zadnjih 15ak dana, vrednosti vecinom ispod 15$ i bas sam se pitao kako nista ne naplacuju na (sve) njih (obzirom da su jedno vreme redom cepali) i sad citam ovo o naknadnom placanju poreza. Evo, 2 od tih 8 su bila 33 i 25$ i na njih je naplacen porez, na jedan od 28$ i ostale jeftinije nije nista naplaceno. sumnjam da na posiljke vrednosti 30ak i vise porez naplacuju odmah a ove sitnije ce da rebnu naknadno. tako da mislim da nema novih momenata u nacinu rada carine... valjda.

Poslednja izmena:
Novcanici...
Mislim da nema potrebe za narucivanjem (ako pricamo o klasicnim, koznim). Pogledajte u Dajhmanu, a i Bata ima dobre novcanike po normalnim cenama (za razliku od Samsonajta i Mone...)

Evo, 2 od tih 8 su bila 33 i 25$ i na njih je naplacen porez, na jedan od 28$ i ostale jeftinije nije nista naplaceno.

NAKNADNO je naplacen porez, ili mislis naplacen je porez kada je i trebao biti?
Prva recenica ti zvuci kao da je ovo prvo :)

Novcanici...
Mislim da nema potrebe za narucivanjem (ako pricamo o klasicnim, koznim). Pogledajte u Dajhmanu, a i Bata ima dobre novcanike po normalnim cenama (za razliku od Samsonajta i Mone...)

Ako se misli na Muske novcanike, kod Dajhmana imaju samo platnene Adidas, za 800 din. NIsu skupi ko hoce platneni sportski novcanik, ja bas nisam ljubitelj toga. Kod Bate na sajtu par modela koji bi mogli da prodju kao muski , malo teze ali ajde, cena 3.090 din. Za mene mnogo , za nekog taman, da imam 3.000 din ne bi mi ni trebao novcanik :p Koliko su tek oni skupi :D

Ja sam video da ljudi sa Alija porucuju masovno, ali kakav je tamo kvalitet, verovatno ne bas visok, ocigledno u skladu sa cenom.

Ima i Carpisa, kao i ona radnja u Sremskoj sa kisobranima i koferima.
Ja hocu neki koji po velicini nije za nanometar manij od mog dzepa. Ovo sve praveneke XXL za novcanice koje su za 5cm duze od hiljadarke i sire za 3cm... A i kad bi imali onaj magnet umesto drikera (valjda se tako zovu one kopce) to bi bilo ekstra.

Ja sam skoro morao da menjam matori novcanik, jer ne moze da stane veca novcanina (po visini), inace ga ne bi menjao ni da je unisten (10 godina ima).
Gledao sam gomilu ovde kod nas, ali cisto sra*e :( Mislim, kvalitet koze je zadivljujuce dobar. Ali efikasni su i prikladni kao Xperia Z Ultra ili Note 3 za Slim Fit farmerke :D Ne mogu da stavim ni prazan novcanik u dzep :)

Ako neko zna gde ima extra tankih, koznih, u koje moze da stane bilo koja novcanica koja se koristi u Srbiji, i ima mesta za 4 kartice, javljajte :) Ne mora ovde, ne mora da bude jeftin :D

Ili jednostavno promeni slim fit farmerke :p

Bato znas da ja ne nosim farmerke:)

Ja sam skoro morao da menjam matori novcanik, jer ne moze da stane veca novcanina (po visini), inace ga ne bi menjao ni da je unisten (10 godina ima).
Gledao sam gomilu ovde kod nas, ali cisto sra*e :( Mislim, kvalitet koze je zadivljujuce dobar. Ali efikasni su i prikladni kao Xperia Z Ultra ili Note 3 za Slim Fit farmerke :D Ne mogu da stavim ni prazan novcanik u dzep :)

Ako neko zna gde ima extra tankih, koznih, u koje moze da stane bilo koja novcanica koja se koristi u Srbiji, i ima mesta za 4 kartice, javljajte :) Ne mora ovde, ne mora da bude jeftin :D

Zadnja dva sam uzeo u Bata
, na nekoj akciji. Prima 8 kartica, 3 pregrade za novčanice i 2 "džepa" za dokumenta. Nema jedino džep za metal, ali ionako ga i ne koristim.

Brat hoce da proba da naruci neku odecu sa ebaya a ja ovde nisam cuo bas puno iskustava u vezi sa porucivanjem odece sa ebaya. Jedino sto mi je stalno u glavi su dve pocepane jakne od strane nase carine, pa me zanima da li neko narucuje recimo neki duks sa ebay-a i kako prolazi na carini? ;)
Isto ako postoji neka dobra prodavnica koja je pouzdana da pusti link ovde ili na pm.
Hvala ;)

Ako se misli na Muske novcanike, kod Dajhmana imaju samo platnene Adidas, za 800 din. NIsu skupi ko hoce platneni sportski novcanik, ja bas nisam ljubitelj toga. Kod Bate na sajtu par modela koji bi mogli da prodju kao muski , malo teze ali ajde, cena 3.090 din. Za mene mnogo , za nekog taman, da imam 3.000 din ne bi mi ni trebao novcanik :p Koliko su tek oni skupi :D

Ja sam video da ljudi sa Alija porucuju masovno, ali kakav je tamo kvalitet, verovatno ne bas visok, ocigledno u skladu sa cenom.

Hm, ja bas u Dajhmanu kupio (Karaburma, Merkur). Muski, kozni, malcice manji od standardnog da moze da stane u torbicu, ne secam se 1.000-2.000din. Mana je sto je vec 50€ knap po visini.
U Bati ne znam za redovne cene, ali budu cesto popusti. Nih makar imas po citavom gradu, pa udji i pogledaj.
Ako odes u Samsonite, onda ce ti taj od 3.000 izgledati jeftino. Tamo (legende) prodaju novcanike za 9.000din :D

Ja nikako novcanik ne bi mogao da kupim preko slika. Mora to da se pipne, stavi u dzep ili vec gde da se vidi da li odgovara. Naravno, da se proba i da li nase novcanice staju :)

Ako odes u Samsonite, onda ce ti taj od 3.000 izgledati jeftino. Tamo (legende) prodaju novcanike za 9.000din :D
Problem je sto se ti i prodaju :D

Ja nikako novcanik ne bi mogao da kupim preko slika. Mora to da se pipne, stavi u dzep ili vec gde da se vidi da li odgovara. Naravno, da se proba i da li nase novcanice staju :)
+1.
Koja komedija kad sam trebao dolare da stavim u novcanik... evri OK, dinari super, funte moze, voni sve strava plus vonski chekovi... pridje dolar... mucak FFS!

Sreca pa se dobro savijaju :D

Brat hoce da proba da naruci neku odecu sa ebaya a ja ovde nisam cuo bas puno iskustava u vezi sa porucivanjem odece sa ebaya. Jedino sto mi je stalno u glavi su dve pocepane jakne od strane nase carine, pa me zanima da li neko narucuje recimo neki duks sa ebay-a i kako prolazi na carini? ;)
Isto ako postoji neka dobra prodavnica koja je pouzdana da pusti link ovde ili na pm.
Hvala ;)
Narucivao vise puta farmerice, dukseve, patike, majce, jaknu... Nikada nisam imao neprijatnosti tipa iseceno nesto ili naplaceno vise nego sto je trebalo... Sada cekam drugarici neki sako u jednom paketu, sebi duks u drugom, kacket, majcu i duks u trecem pa cu ti reci kako sam prosao cim stigne... Inace ebay, aliexpress i ovako neki online shopovi, nema problema sa poverenjem pa narucujem gde stignem i od koga stignem, tako da bas i ne mogu da dam neku preteranu preporuku za prodavce ;)

E super. ;)
Spremila mi i sestra neke linkove pa je lepo cuti da prolazi bez problema. A troskove naravno uvek ocekujem u skladu sa propisima, a kad dodje bez troskova to je samo bonus :)

Nema pravila, ovo su samo moja iskustva. Ima ovde dosta dosadnjikavih pitanja kao da neko moze da da tacan odgovor. Mozda se bas tebi zalomi da ti iseku garderobu i da ti naplate pdv za neku precenjenu sumu... Tako da srecno ;)

Problem je sto se ti i prodaju :D

+1.
Koja komedija kad sam trebao dolare da stavim u novcanik... evri OK, dinari super, funte moze, voni sve strava plus vonski chekovi... pridje dolar... mucak FFS!

Sreca pa se dobro savijaju :D
Funte staju, a dolari ne!? Nikad ne bih pomislio da je to moguće
.

Poslednja izmena:
Danas tačno dve nedelje od kako je ortak poslao paket iz Amerike, nema ga još uvek. Rekli su mu da isporuka može da traje do dve nedelje... Pošto nije uzeo internacionalni tracking, da li je moguće da ja nekako na osnovu ličnih podataka u pošti proverim da li je paket stigao do Srbije?

Funte staju, a dolari ne!? Nikad ne bih pomislio da je to moguće
.

Dolari su duze novcanice od svih koje sam imao prilike da koristim. Funta je samo visoka, nije dugacka kao dolar.
6.14" naspram 156mm za 50GBP, 149mm za 20GBP - s' tim da 50GBP nikad nisam imao u novcaniku, jer se ne koriste (ne prihvata ih vecina prodavnica odavno).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno