Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Podaci o tome da li moze ili ne moze VDSL Telekom mozda i moze da da, ali NECE!
Nece bez MIK-a. Ali je to manje bitno, jer mozete MIK da uzmete od trenutnog provajdera jer to ne podrazumeva raskid ugovora. Ako u roku od 30 dana ne predjete kod drugog provajdera automatski ostajete kod starog.

Posto jos uvek nemam opciju za VDSL preci cu na 20/1 na 24 meseca, cim nacujem da ce biti varijanta za VDSL potpisacu BOX na 6 meseci (jer verovali ili ne on potire i ugovor za ADSL i za mobilni) i nakon 6 meseci prelazim na VDSL.

Takav mi je plan...

A kako su te iskljucili sa mreze ? Sekli kabl ili otkacili u ormaricu ?
Nisu ni iskljucili.Jer su malo cudno to uradili.Posto je zgrada novija oni su dosli 2005 i skinuli loga antene sa krova,i umesto tog signala pustili kablovsku.Ko je hteo da potpise potpisao,ko nije nista.Samo sto onaj ko nije potpisao a hoce net,d3 itd mora da plati kablovsku,a onaj ko nece moze da ima free analognu :D

Podaci o tome da li moze ili ne moze VDSL Telekom mozda i moze da da, ali NECE!
Nece bez MIK-a. Ali je to manje bitno, jer mozete MIK da uzmete od trenutnog provajdera jer to ne podrazumeva raskid ugovora. Ako u roku od 30 dana ne predjete kod drugog provajdera automatski ostajete kod starog.

Mislim da si u pravu,i moj plan je slican...
Raspitao sam se i bez obzira ako moze VDSL prvo telekom pozove po opremu i TADA mogu da kazem da necu...to cu i da uradim pa ako mi odgovara ponuda potpisacu a ako ne,vratim se na SBB...bitno je da nemam ugovornu obavezu...

Cela zbrka je nastala sto ja ne trazim od telekoma da izmeri koju brzinu mi nude nego sam samo pitao mogu li ja VDSL i prosto je nemoguce da ne znaju...

ovaj ako mi je rekao da mogu 50/2 i 30/2 to znaci da mogu vdsl ? msm nema adsl preko 20? ili ? ja cekam da me pozovu ali necu otici u istu poslovnicu,vec u drugu i recicu da mi je rekao ovaj iz prve da mogu 50/2 za 1900 jer i moje komsije imaju taj net ,nesto cu da izmuljam :D...ako ne bude uspelo opet je tu 20/1 plus boost...sta da radim sa mojim ruterom kad mi prikljuce njihov?

Poslednja izmena:
da, sve preko 20/1 je vdsl. i ako je samo upload veci opet ide vdsl.

Moze li upload boost na paket 50/2 po promo ceni ?
Jel problem otvoriti portove na tom njihovom ruteru sto daju za dz ?

moze boost na toj ceni to znam i ja :),idem sad do poslovnice,javljam sta su mi rekli! :)

e ovako,bio sam u bulevaru u poslovnici,i odma usao sa pricom dobar dan ja bih hteo promo net 50/2 bio sam vec u drugoj poslovnici bla bla,i on kaze vi ste podneli zahtev za 10/1 ja reko meni je onaj covek rekao da mogu 50/2 i on kao dobro ponisticu ovo i podnecu novi za 50/2,ja ga pitao jel moze to odma da se proveri jel imam tehnickih mogucnosti jer imam komsije koje vec imaju 50/2 za 1900 on kazew ne moze odma mora zahtev da se podnese,tako da sad cekam poruku da mi posalju ovih dana...jel zna neko mzoda otprilike da li ce moci,bulevar kralja aleksandra je u pitanju gore kod djerma

Da li je neko probao otvoriti portove na tom ruteru i da li je to uopste izvodljivo posto iz price sam nacuo da je to neizvodljivo ( ne verujem, ali reko da proverim ) kod ovih rutera?

jel zna neko mzoda otprilike da li ce moci,bulevar kralja aleksandra je u pitanju gore kod djerma

Ti se baš raspisao na nekoliko foruma tvoji postovi, sačekaj neka provere tehničke mogućnosti kao što su ti i rekli da će te obavestiti, ovde to niko ne može da ti kaže osim toga sam si rekao da tvoje "komšije" već koriste tako da suvišno ubrzavaš stvari.

Od prilike, gledanjem u pasulj i sličnim stvarima taj odgovor na forumu nećeš dobiti, strpi se malo gde si toliko zapeo.

Poslednja izmena:
Da li je neko probao otvoriti portove na tom ruteru i da li je to uopste izvodljivo posto iz price sam nacuo da je to neizvodljivo ( ne verujem, ali reko da proverim ) kod ovih rutera?

ne razumem se bas najbolje, na koje portove mislis? na ona dva lan porta koja su zakljucana za iptv? ili mislis na nesto drugo?

I evo napokon su mi pustili VDSL posle 3.reklamacije.Kazu bilo je pogresno setovano u centrali pa su to danas ispravili.I evo rezultata
Mislim da nije lose :D

mogu da se otvore portovi ali ne mozes da rezervises IP adrese...

ja poslao jos u subotu poruku telekomu preko fejsbuka za vdsl,evo odgovora...danas mi odgovorili kad sam vec bio do centrale,verovatno se necu ni trudiuti da im odgovorim na ovakvu glupost,slozicete se...

Prilozi

• ScreenHunter_50 Feb. 24 17.14.jpg
    ScreenHunter_50 Feb. 24 17.14.jpg
    28.8 KB · Pregleda: 243
ne razumem se bas najbolje, na koje portove mislis? na ona dva lan porta koja su zakljucana za iptv? ili mislis na nesto drugo?
Mislim na standardno prosledjivanje portova ( softwerski ) unutar samog podesavanja rutera.
Trebao sam drugu pomoci da prosledi neke portove za IP cameru, i uspeo sam...Nije nista tesko niti se razlikuje mnogo od drugih rutera.

sad je bio covek da izmeri, u uticnicu stavi neki uredjaj i on ocitava, podaci su sledece za up 23580kbps (margina 6) za dl 73508kbps (margina 30.3) kaze da bi moglo da izgura 50 i da bi to i bio neki optimum za liniju

zanima me sledece, ako se odlucim da potpisem (tj ako se cale odluci jer on placa :D ) koji ruter da uzmem ako budem mogao da biram (ako uopste dele neke razlicite)

da li je cena 1899din sa pdv-om?

inace, zivim u novom sadu, kod zeleznicke stanice, kaze mi covek da sam 603m od centrale a ja po attentuation sto sam gledao na netu ispadalo je 869m

Poslednja izmena:
Uzmi u obzir da njegov uređaj bolje meri od rutera koje koristimo. Cena je sa uračunatim PDV.
Sa HG630 sam za sada zadovoljan da ga ne ureknem: DSL up time: 59 Days 07:33:37

sad je bio covek da izmeri, u uticnicu stavi neki uredjaj i on ocitava, podaci su sledece za up 23580kbps (margina 6) za dl 73508kbps (margina 30.3) kaze da bi moglo da izgura 50 i da bi to i bio neki optimum za liniju
inace, zivim u novom sadu, kod zeleznicke stanice, kaze mi covek da sam 603m od centrale a ja po attentuation sto sam gledao na netu ispadalo je 869m

Jesi imao vezu ili si ovako uspeo da dobijes VDSL na toj razdaljini? (koliko vidim svi kazu da preko 250m seku odmah zahtev)

nikakvu vezu niti bilo sta, popunio zahtev na moj telekom i dosao covek posle 7 dana izmerio i rekao da ce me kontaktirati neko od sefova za potpisivanje ugovora, i taj mi je lik rekao da ljudi i na 500m uzimaju 100 megabita

imam mnoooogooo lose vesti,zvali me i kazu nazalost nemamo mogucnost za promo net 50 daleko ste od centrale,moxe jedino 10/1 tako da mi ostaje sbb :(,jel zna neko da li ce moci boost na sbb,trrba mi upload hitno

Чини ми се да је СББ укинуо boost када је увео нове пакете па једино можеш комплет да убрзаш пакет. Теоретски максимум ће од суботе да буде 120/5,5 али за доста пара. После ових boost понуда Телекома, све ми се чини да ће и СББ да их врати јер је то битан детаљ а они морају да пазе да не каскају баш много.

Koji boost? Ja kod njih UPLOAD boost nisam video jedno 10 godina skoro :)

Onaj boost za Gold/Silver/Duo/Trio je valjda bio samo dodatak za net, koji efektivno daje brzi net u rangu obicnog (u rangu onoga ko ima KTV+net samo).
U smislu da nije to upload booster, nego dobija se koliko moze i obicno da se dobije.

imam mnoooogooo lose vesti,zvali me i kazu nazalost nemamo mogucnost za promo net 50 daleko ste od centrale,moxe jedino 10/1 tako da mi ostaje sbb :(,jel zna neko da li ce moci boost na sbb,trrba mi upload hitno

Pogledaj da li nemas nekog wireless provajdera u okolini koji ima veci upload od kablovskog.

kako to da proverim ?

Ako koristiš mobilni sa WiFi proveri koje su mreže dostupne (npr. KBCnet Jakovo) je provajder usluga primer naveden, pa možeš po tome tražiti i videti dostupna komercijalna rešenja, ili najbolje napiši lokaciju pa proveriti koji WiFi provajder pokriva to područje.

Ako koristiš mobilni sa WiFi proveri koje su mreže dostupne (npr. KBCnet Jakovo) je provajder usluga primer naveden, pa možeš po tome tražiti i videti dostupna komercijalna rešenja, ili najbolje napiši lokaciju pa proveriti koji WiFi provajder pokriva to područje.

pa nema nista u blizini samo normalni wifi,msm kao sto ja koristim :/

pa nema nista u blizini samo normalni wifi,msm kao sto ja koristim :/

Izvini, a kakav je taj drugi WiFi kad je ovaj što koristiš normalan? Jesi razumeo pitanje, ostao sam sad u čudu, mislim na Wireless provajdera da li emituje neko SSID, znači sa mobilnim telefonom proveriš šta je dostupno od mreža ili uređajem koji koristiš.

PS. Nisam mislio na mobilnog operatera :D

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno