Šta je novo?

Da li se isplati sada kupovati Iphone 4S?

Meni je npr. ip4 idealan, staje mi kako treba u ruku i zato ga nisam do sada promenio.
Službeni Samsung Galaxy Core mi je zbog veličine i klizavosti već ispao jedno 5x i izgulio se po ćoškovima samo tako - naprosto mi ne paše u ruci i to je to.

Ne volim Samsung, ali to zavisi koga pitaš, zar ne? Znam ljude koji se kunu, recimo, u Samsungovu implementaciju olovke na Noteovima. "Phableti" su zaživjeli zahvaljujući Samsungu jer mnogima ne smeta veličina, a neće da imaju i telefon i tablet. Za nekoga ko, kao ja, voli da namjesti uređaj po svojim željama a ne da se navikava na način kako je neko drugi zamislio da treba da koristi proizvod, bukvalno svaki Android telefon je ispred Apple-ovih. Da ne pominjem umobolnost iTunes-a u svim aspektima, sakatost implementacije bluetootha na svim Apple uređajima, ignorisanje novih tehnologija poput NFC, wireless charging i slično.

A što se tiče priče o veličini ekrana - koliko god da ima piksela nešto prikazano na ekranu, i dalje je najbitnije da li je FIZIČKA veličina tog detalja na ekranu 1mm ili 3mm. Internet, video, editovanje dokumenata, maltene sve je bolje na 4-5" s manjom rezolucijom nego na 3.5" kolika god mu bila rezolucija.

Prestanite sa tom pricom oko personalizacije android uredjaja. Postavljac teme nije pitao za android telefon vec za 4s, samo ga samo prijatelji nagovaraju da uzme LG.a ne iPhone. Jos pogotovo taj LG L9 koji nije ni do ramenu iP3S a da ne kazem iP4S

iP3S je verovatno 3GS? To kao može da se poredi sa nekim novijim telefonom, pa bio to i taj L9?
Ja razumem ljubav prema određenom proizvođaču, ali valja ponekad dotaći i realnost.

Imam LG 9 i iP 5 - bez uvrede ali L9 je daleko bolji od iP 3GS, bolji je po meni i od iP 4, ali od iP 4S nije - jeste da ima veci ekran ali 4S radi glatko, dok 4 na iOS 7 ipak zapinje. Moj savet ako se dvoumis izmedju L9 i iP 4S - ako ti velicina ekrana nije bitna uzmi iP 4S, ako ti jeste bitna L9. Ako pricamo o L9 2 koji je pomenut na pocetku teme znaci on ti je jaci od L9 obicnog + malo brzi.
Jedino ne znam koliko ce jos izlaziti update-i za iP 4S, dok za L9 2 ce sigurno bar jos godinu, mozda i vise...

Bice, ali to je isto kao sto je iOS 7 za 4-ku - izasao je ali jednostavno taj hardware je pregazilo vreme...

proizvodi se i ip4, ako je to neki kriterijum...

Meni je npr. ip4 idealan, staje mi kako treba u ruku i zato ga nisam do sada promenio.
Službeni Samsung Galaxy Core mi je zbog veličine i klizavosti već ispao jedno 5x i izgulio se po ćoškovima samo tako - naprosto mi ne paše u ruci i to je to.
Baš to. I ja ponavljam, dokle god mogu da stavim u džep pantalona pametni telefon (bez futrola i sličnih gluposti) a da me ne žulja dok hodam ili sedim to je to :)

Pozdrav ljudi, Iphone mi je konacno postao pristupacan :D pa me interesuje da li je dobra ideja kupovati Iphone 4S sada kada je vec omatorio? :D
Imao sam priliku da malo cackam Iphone 4 i jako mi se dopao telefon, 4S bi mi se verovatno jos vise dopao samo me brine da nisam okasnio sto se kupovine tice? Ono sto mi se dopada je kvalitet izrade, fluidnost sistema (ni da zasecka sa samo 512mb rama). Prijatelji mi savetuju da kupim neki novi android za te pare, npr LG Optimus L9 II, nesam pametan sto bi rekli :)

Da bi kupio Android koji ima kameru, izradu/dizajn, zvuk i ekran kvalitetan kao ip4s.. treba i para ali i dosta biranja, pa i neki kompromis. Kakav bre L9 II, to su ok telefoni ali za ljude koji hoce sto veci ekran za dinar ili do 100e u paketu operatera. To vazi i za sve ostale slicnih karakteristika. Npr 4s je honda civic, L9 II je neki fiat/dacia karavan :d

E sad, ne znam sa koliko para tacno raspolazes.. mozda bi i mogao da nadjes Android sa priblizno slicnim karakteristikama i vecim ekranom ali ce uvek nesto biti losije u odnosu na 4s (ekran, izrada, zvuk, kamera, autonomija, podrska-verzija androida sa bagovima itd).

Sto se ekrana tice, 3,5'' dijagonala i jeste i nije mala, sve zavisi sta ocekujes i od nacina koriscenja. Nekima je i ekran od 5'' ''mali'' pa kupuju phablete. Realno bi bilo bolje da se odlucis za ip5/s ali oni su skuplji. Ne obaziri se na lupetanja pojedinaca iz teme :d

Sto se 4s tice taj telefon je odlican, sve je i dalje na visokom nivou, ima odlicnu kameru, zvuk, ekran.. a znas i sam kako radi ios. Jedino cega bih se ja cimao su padovi i ostecenja kucista.. sve ostalo je sjajno.

Poslednja izmena:
Potpisujem sve od gore, samo bih jos dodao da cak i manji padovi, tipa sa kreveta, itd mu ne mogu nista, licno je meni iP4 nekoliko puta tako pao na tepih u sobu. E sad za one padove na beton itd, to ne kazem :)

Meni je svaki android padao svuda i nista nije bilo sem sitnih ogrebotina na plastici. Iskreno android sa vecim ekranom je zgodan za kucanje alo kad nisi u pokretu tj kad koristis obe ruke. E sad ako ti nije bitan ekran da gledas filmove youtube (sto meni iskreno nije) jednostavno UI od iOS-a bolje iskoriscava prostor nego Android tako da razliku neces ni nesto primetiti izmedju tipa ip5 sa 4 inca i androida od 5. Da ne pricam o bojama i kvalitetu ekrana i touch-a.

Super su ovi što im je prednost da nameste telefon da im radi po njihovim željama, to je prednost androida, i samo to? A ios to ne može? :wave: Ovo može da napiše neko ko nije koristio iOS, možda video kod drugara ili na yt klipovima. I sve ostalo u životu da su sredili kao taj android... gde bi im kraj bio. iTunes? Pa ko još koristi iTunes osim za restore/update? Samo što ne znaš da postoji drugi alati tipa iTools pokazujete da nikad niste koristili iphone, stoga niste kompententni da o istom pišete. Da ste polovinu vremena odvojili za ios koliko za android i xda, ne bi ste pravili ovakve ispade, ma šta polovinu, 20% vremena od onog što ste potrošili na android.
Što se tiče 4s, za te pare nema lepšeg fona, boljeg displeja (većeg ima), bolje kamere, odličnog zvuka na sluškama, bolje izrade + stabilan sistem i ono što kolje sve odlična podrška i poslednji update... i sve to u jednom telefonu bez budženja, menjanja romova i kernela.

Poslednja izmena:
malo se ipak promenila situacija, i ako se gledaju cene polovnog ip4s, sto je bilo konkretno pitanje, onda se ne isplati...u odnosu na recimo novu motorolu g koja kosta nova 200 evra, i koja ima skoro nexus android, 4.5 ekran, itd...na kraju ne znam jel covek koji je pitao uopste hoce neku alternativu ili hoce samo da ima neki stariji iphone...ako je situaciju posto poto hocu da imam iphone onda se bezveze raspravljamo...

Mislim da se jednostavno sve svodi na to da li on zeli iOS ili Android, jer dzaba ces da kupis Android ako hoces iOS i obrnuto.

Iskreno, sve mi je jedno. Ako postoji neka dobra android alternativa (novo), onda sto da ne. Iphone 4 mi se svideo zbog brzine i stabilnosti...

onda sam ti vec odgovorio...motorola g...i imaces nov telefon...problem je ovde sto mnogi (bez uvrede) uporedjuju android havajce sa iphonom i onda mudro zakljuce kako je android bezveze...taj huawei 300 sam cackao u vipu i bio sam ubedjen da ima rezistivni ekran, tuga jedna...

Eto konacno su te ubedili da uzmes android, sad su sretni :)

Kao sto ti je receno i bice jos dosta puta receno, iphone4s je ok i tu nema dileme. A naravno valjalo bi da pogledas po yt i po netu jos kakvih android telefona u tom cenovnom rangu ima i naravno ako imas mogucnost da procackas neki android. Ako ti se svidi vise od ajosa uzmi njega, a ako ne kupuj 4s.
Ako je njemu 4s lep, a malo kome da nije lep, i ako njemu odgovara sve ono sto nudi ukljucjuci i taj famozni ekran od 3.5 inca onda ok neka ga kupi. Njegove pare njegova stvar. Mi smo mu dali savet da proba neki android, a ako je njemu cilj da kupi 4s jer ga je kupio izgledom, onda neka ga kupi.
U krajnjem slucaju ako ocoravi pored njega lako ce ga prodati za iste pare i uzeti android neki.

Najbolje je da nadjes nekoga sa 4s da ga cackas malo, a za android idi u telenor, vip pa ih cackaj i onda donesi odluku.

Ima kolega sa posla Nexus 4, malo sam ga cackao i nije los. Sta kazete za njega?

Ok je nexus 4 ali u tom cenovnom rangu od androida pogledaj obavezno alcatel idol x - ima nesto slabiji cpu ali bolji ekran i izradu. Jos jedna stvar koji ti mogu reci posto sam koristio mmogo androida pre ip jeste ako slusas muziku dosta preko njega zaboravi android - svima je zvuk katastrofa i preko najboljih sluski

Ima kolega sa posla Nexus 4, malo sam ga cackao i nije los. Sta kazete za njega?

ip4s ima primetno bolju kameru i zvuk kao i ekran (nema veze sto je manji). Sam proceni, ja bih pre kupio 4s.. mada je za te pare i N4 16Gb dobra kupovina jer android radi onako kako je bog (google) rek'o.

I preko sluski i zvucnik, ip razbija.

A za nexa plus je to sto hsv kaze. Pure android, radi odlicno i onako kako je zamisljeno.

Vrh Dno