Šta je novo?

Da li se isplati sada kupovati Iphone 4S?

Marezz

Slavan
Učlanjen(a)
14.11.2010
Poena
245
Pozdrav ljudi, Iphone mi je konacno postao pristupacan :D pa me interesuje da li je dobra ideja kupovati Iphone 4S sada kada je vec omatorio? :D
Imao sam priliku da malo cackam Iphone 4 i jako mi se dopao telefon, 4S bi mi se verovatno jos vise dopao samo me brine da nisam okasnio sto se kupovine tice? Ono sto mi se dopada je kvalitet izrade, fluidnost sistema (ni da zasecka sa samo 512mb rama). Prijatelji mi savetuju da kupim neki novi android za te pare, npr LG Optimus L9 II, nesam pametan sto bi rekli :)

Poslednja izmena:
Sto se ne isplati? Dobar je to telefon i dalje. Nadji neki koji je u mint stanju i gotovo. Procjene su zabranjene na forumu, bolje obrisi zadnji dio posta...

Kao sto ti je rekao Uros, sto da ne. Odlican je to telefon, ako ne i najkvalitetniji ip. Kupuj ako ti se svidja i ne razmisljaj :)
Uzmi neki mint stanje, nije sada toliko skup a sluzice te dugo.

Poslednja izmena:
To dal se isplati zavisi iskljucivo od cene, ni od cega drugog, jer isplativost to i znaci ;) nema direktne veze sa mladoscu/staroscu :)

U pravu si, a da li je po tebi dobra ideja kupiti ga sada ili mozda postoji neki bolji izbor?

Ja sam u istom sosu takoreci, imam ponudu za nov, vakum itd. po izuzetno povoljnoj ceni (posto nije dozvoljeno raspravljati, recimo da je cifra kao ona koju traze ljudi za dobro ocuvan, star godinu+ dana) a razmisljao sam koliko vredi uzimati 4s s' obzirom da je prilicno star model. Ja nesto me volim android tako da mi je izbor ili iphone ili blacberry z10 ali opet ne mogu a da ne pomislim kako se, u svakodnevnom koriscenju, nosi tel star (ideja, dizajn, hardver) 3 god sa nekim modernim opcijama u tom cenovnom rangu sa gledista sveukupne upotrebljivosti

Pa recimo da se nosi odlicno. Prvo to je jedan od najlepsih telefona za mene, ja sam ih imao 2 i odlicno su se pokazali, kako kod mene tako i u globalu. Jedan od najkvalitetnijih iphonova je sigurno. Sa ip5 se nosi lagano, skoro da i nema neke razlike sem naravno u ekranu. Za mene je to velika razlika jer mi je ekran stvarno sicusan na 4s (imao sam paralelno samsung galaxy s4 i iphone 4s, i nakon galaksija trebalo mi je vremena da se naviknem na 3.5 inca ali kada sam se navikao za dan dva onda je telefon ok, ali cim sam se vratio na galaxy progledao sam). To je moje licno misljenje i sto meni licno smeta, ako vama odgovara velicina ekrana i niste zarazeni dimenzijom ekrana onda je to pravi telefon za vas :D Dakle jedina mana je ekran koji je mali u odnosu na danasnje smartfone, ali koji je rekao bih "knap" tj on je telefon, a ne cigla od 5 inca.
A po pitanju hardvera nosi se odlicno sa danasnjim, ios7 radi odlicno na njemu i sve sto imas od mogucnosti na ip5/s (nemas jedino citac otiska koji nema ni ip5 i nemas slow mo snimanje koje nema ni ip5, tako da je sve isto kao i na petici) imas i na 4s.
Odlican telefon i ako ga kupujete za sebe samo napred. :)

Poslednja izmena:
Evo ja sam pre 2 nedelje zamenio svoj Alcatel Idol X za IP 4S I veruj mi progledao sam. Bio sam u bukvalno istoj situaciji kao I ti, sta da uzmem. Znaci telefon je azdaja, iako je hardver star 3 godine (dizajn I kvalitet izrade ne moze biti star, 10x je kvalitetniji od bilo kog telefona, bez racunanja One serije HTC-a I drugih iPhone telefona) I dalje ima super podrsku za aplikacije, znaci sve je optimizovano I radi bez problema I sigurno ce dobiti iOS 8. Ja sam ga bas I uzeo jer sam slucajno na KP video da mu je pala cena, I to poprilicno, pa da se iskoristi prilika :) Znaci ako mozes dobiti za neku lepu cenu 4S uzimaj dok ima, I uzivaj :D

Isplati jedino ako bas njega (kao i iOS) zelis, u suprotnom apsolutno NE :D Svi idu sa magarca na konja, a ti obratno :) Kad sam ga poredio sa npr LG Nexusom 4 dosao kao igracka sa prcmastim ekranom :D :) Nexus 4 i nexus 5 su po meni ipak mnogo bolja kupovina. Da kupujes ove iP5-ove pa hajde.

Poslednja izmena:
Vidim da ima dosta ljudi u istoj dilemi kao i ja :D Imam HTC sensation vec 2 godine i hteo bih da predjem na 4s, kontam da je brzi ali me taj ekran malo muci. Da li cu se navici na njega... S druge strane zbog manjih dimenzija telefon odlicno lezi u ruci.

Telefon je sada već dosta star, ne vidim uopšte zbog čega bi neko kupovao 2.5 godine star telefon...za mene potpuna nelogičnost. Telefon sam video uživo i smatram da je daleko od dobrog ! Zastareo itekako !!!

Ma idi begaj brate telefon 2.5god star 3.5 inca 200 jura. Pa ko je lud ovde, klasicno uvaljivanje m##a za bubrege :)

uzimaj.

I ja bih pre uzeo nexus4 nego ip4s.

Ali ako:
- se njima svidja iphone/ios
- ne vole android, probali su pa im se nije svideo
- 3.5 inca im je ok
ne vidim razlog zasto ne bi uzeli.

Ma idi begaj brate telefon 2.5god star 3.5 inca 200 jura. Pa ko je lud ovde, klasicno uvaljivanje m##a za bubrege :)

I sada ti je isto. ip5s vs nexus5 (recimo).
Nexus po hw jaci, i ekran veci (kad smo vec zapeli za ekran). Cena ip5s-a= 2*cena Nexusa5.

Ali ti nekom mozes dati i 4 nexusa, on ce otici prodati to sve i uzeti ip5s. Ako se tebi svidja nexus ne mora i njima.

EDIT: Vidim da tema polako prelazi u android vs apple, pa bi trebali stati :)
Ako im se sve svidja na ip-u, ako oni nece za 250e ekran od 4.7 inca nego bas od 3.5 inca njihova stvar. Rekli su da bi uzeli ip-a, ja im kazem da nece pogresiti a da isto tako probaju i android pa nek sami procene. Ali sa 4s nema greske ;)

Poslednja izmena:
U pravu si. Svidja mi se i Nexus a ne bih se ljutio ni za iPhone ali barem ovaj noviji. :) Mada uzece svakako sta on bude htio, mozemo mi pricati ovde sta hocemo niti mozemo koga odvratiti.

pogotovo sto je podrska (ovlasceni servis i originalni rezervni delovi) apple-a ovde u srbiji boja nego americi :d

Uf, sad tek ne mogu da se odlucim :D

Za mene je Apple POTPUNI promašaj...i veoma precenjen za ono što nudi. Idi begaj...2.5 godine telefon da je toliko skup. Pa ne bih uzeo ni da je od zlata, a kamoli da ima tamo MALECNI ekran, bruka !!!

Prava stvar će tek biti kada izađe iPhone 6 sa 4.7" ekranom ili vecim(neki kažu do 5 inča najviše). Apple je samo u softveru bolji od Android telefona, dok u svemu ostalom Samsung debelo prednjači. Uzimaj lepo Samsung S3 i miran si, ili S3 mini.

pogotovo sto je podrska (ovlasceni servis i originalni rezervni delovi) apple-a ovde u srbiji boja nego americi :d

To mene najvise odvraca od crApple-a inace. Da kupujem nesto, a ne mogu ko covjek otici u prodavnicu, pogledati, dobiti garanciju i originalnu podrsku. Malo je glupo davati bruku para za proizvod bez garancije. Kupim neku stvar od 20€ (markiranu) pa dobijem godinu dana garancije.

Uf, sad tek ne mogu da se odlucim :D

Ocigledno i ne znas sta hoces :D

Apple je samo u softveru bolji od Android telefona, dok u svemu ostalom Samsung debelo prednjači.

TI sam sebe ukopa :D Pa SW i njegov rad je nesto najbitnije na telefonu. *ebes komad plastike, kakve koristi od nje.

Poslednja izmena:
Apple je samo u softveru bolji od Android telefona, dok u svemu ostalom Samsung debelo prednjači.

Pa ovo je poenta.
Niko od nas ne koristi megaherce i gigabajte, već kroz softver, telefon ima realnu upotrebnu vrednost.
Džaba mi što neki telefon na papiru ima više MHz, bržu grafiku, 4 jezgra,... mambo-džambo performanse, ako u realnom radu može da mu parira (ili čak radi bolje) neki koji je na papiru "slab".
Ovo nije poziv da se kupi iP4s ili ne... Ja konkretno već dugi niz godina imam iP4 i to radi sasvim okay, menjam službene telefone koji su uglavnom Samsung android smartphone-ovi i koji isto tako rade super, pri čemu svaki ima svoje prednosti i mane. Treba probati više opcija, pa ako neko misli da mi je iP4s okay, što da ne... nije skup, a definitivno je dobar aparat, osim za nekoga ko voli veći displej, za njega definitivno nije.

@ Marezz

Kao što znaš ljudi na ovom forumu prate tehniku i vole da imaju najnovije. Zato ti i mnogi kažu da je telefon star. To star je po meni jako relativno. Ako si gledao telefon i stvarno ti se svidja, i sa tom kupovinom ćeš sebi stvoriti neko zadovoljstvo, onda kupuj i ne razmišljaj. Ako tebi ispunjava potrebu i ti budeš zadovoljan kako radi onda ne može da bude star.
Inače, ja koristim Android i nikad ne bih kupio iPhone ali moj savet ti je kupuj i uživaj.

Imam iPhone 4s i Galaxy s2 i mogu ti reci da je iphone jedno ***** najobičnije. Igrom slucaja se krećem po raznim drustvima pa je iphone najcenjeniji medju onima sa malo mozga i puno para. Ako zelis nekog da impresioniras da i ti imas para. Posto je sad izasao iphone 5s odmah si druga liga sa 4s medju doticnim pa ga se resavaju za male pare.

Za mene je Apple POTPUNI promašaj...i veoma precenjen za ono što nudi. Idi begaj...2.5 godine telefon da je toliko skup. Pa ne bih uzeo ni da je od zlata, a kamoli da ima tamo MALECNI ekran, bruka !!!

Prava stvar će tek biti kada izađe iPhone 6 sa 4.7" ekranom ili vecim(neki kažu do 5 inča najviše). Apple je samo u softveru bolji od Android telefona, dok u svemu ostalom Samsung debelo prednjači. Uzimaj lepo Samsung S3 i miran si, ili S3 mini.

Uh uh .... prvo pljujes IP4s a onda predlazes SG3 .... wtf .... taj Samsung galaxy je 7 meseci mladji telefon ....

Ja nisam pristalica apple-a niti njihovih telefona mislim da su precenjeni, ali IP4s je kvalitetno napravljen telefon bolji od vecine android telefona, za cenu od 200e .... nov u vakumu mislim da nema bolju Android alternativu (verovatno moto G 16GB ali nema u prodaji), takodje treba razumeti da ne vole svi velike telefone ja licno sve preko 4,5" smatram ciglom savrsena velicina po meni bi bila 4" za ekran I malo okolo za kuciste ali .... eh sta da se radi kad su cigle u modi :)

kad smo već kod kupovine 4s, a pod uslovom da nije nov, da li je tim aparatima koji su stari već po par godina već vreme za zamenu baterije? i ima li kod nas dovoljno stručnih servisera da to odrade kako valja?

Svr su to po oglasima stari telefoni. Nema sanse da je nov u vakumu. Osim ako nije sam vakumiran. ;)

*** samo se kod nas prica da iPhone kupuju oni sa malo mozga i puno para. Ti ako imas takav g----i ip4s, sto ga ne prodas onda, ili si ti isto sa malo mozga a puno para. To su najvece gluposti sto neko moze da kaze. Jednostavno neko vise voli IOS ili iPhone, a neko android i tacka. Ja kod iPhona 4S jedino zameram taj manji ekran, sto kod iP5-5s-5c i nije neki problem. Sto neko kaze, ako se tebi svidja , uzimaj ga, i nemoj uopste da te brinu nasi postovi. Razumem nedoumicu, ali ti sam ces najbolje znati da li ces ga kupiti ili ne. Jedino so ti ja mogu reci da i kad ga kupis pa se predomislis neces izgubiti mnogo na njemu ako ga budes kasnije prodavao.

kad smo već kod kupovine 4s, a pod uslovom da nije nov, da li je tim aparatima koji su stari već po par godina već vreme za zamenu baterije? i ima li kod nas dovoljno stručnih servisera da to odrade kako valja?

Vidis o tome niko nije razmisljao. Sigurno je izraubovan dobro sa velikim brojem punjenja. Jos ako ke 2.5g star baterija nije u dobrom stanju definitivno :)

*** samo se kod nas prica da iPhone kupuju oni sa malo mozga i puno para.

Pa da imaju malo mozga ne bi imali puno para. Klasicna suplja prica onih koji sebe ubjedjuju da iP ne valja jer je za njih skup, pa je najbolje ono sto imas.

A kad pogledamo top android telefoni nimalo ne zaostaju cijenom. Velika prednost iP je sto drzi cijenu i ne gubis mnogo kao na Androidu, gdje se cujena skoro prepolovi za godinu dana.

Poslednja izmena:
A kad pogledamo top android telefoni nimalo ne zaostaju cijenom. Velika prednost iP je sto drzi cijenu i ne gubis mnogo kao na Androidu, gdje se cujena skoro prepolovi za godinu dana.

Slažem se za cenu, ali morate da sagledate i sa stanovišta da ljudi daju dobrih 150 eura sigurno više za nov iPhone kada izađe nego za neki drugi high end telefon. Većina npr za s4 nije dala više od 450 eura dok je 5s za 600 eura bio nemoguća misija.

Vrh Dno