Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mark K. je u japanu ako manipulise berzom to je zatvor bar 20 godina, svi podaci MtGox-a moraju da budu dostupni japanskim isnpekcijama.. ne kazem da ne manipulisu ali nisam siguran da smeju......

Inace bitcoinbulder je pod ddos-om samo potvrdjuje moju teze globalne zavere! da se cena sroza i da nekolicina milijardera povecaju bogatsvo

Zeljko, edno je manipulacija berzom legalno registrovanih sredstava, a drugo virtualnih koji jos nisu u zvanicno legalnim tokovima.

Jos jednom, ddos na samu p2p mrezu nije tehicki moguc, odnosno nema efekta napadati nodove.. moguc je samo 51% attack ili koriscenje nekog security flaw-a BTC-a.. ddos na web sajtove odnosno DNS-ove, naravno jeste i radi se, ili ga fingiraju same berze kad im ne odgovaraju masovni dumpovi ili buy-evi.

Poslednja izmena:
igysa moguce ali je vise verovatbo da fingiraju veliki igraci, koji legalno tesko ista mogu da izgube nego berze koje itekako debelo zaradjuju od provizije...

a da ne posminjem oni koji zele da uniste BTC, sta je njima da ulete sa 500 miliona $ i rade ovo sad na primer, za njih je 500 misli nista da uniste nesto cega se plase

Prodajem 1 LTC, po trenutnoj ceni na berzi u toku slanja, Beograd, isplata na ruke, javite mi se na pp...

Ako uniste Bitstamp nema izlaza kraj za BTC, pao je veliki igrac Mtgox zbog cega samo se moze nagadjati, ali ako krenu na druge mjenjacnice dzaba ti svi BTC-ovi svjeta kad ih nemas gdje unovciti.
Bice pojeftino AMD grafa :whip:

Poslednjih 9 meseci sam ljudima pricao da se klone goxa kad god su me zvali, a ljudi su poneseni pohlepom odlazili tamo. A ovih dana su pozivi tipa "kako da izvucemo pare sa goxa". Savet koji je besplatan niko ne slusa. Nadam se samo da cemo se u ovom cirkusu nekako resiti goxa koji nije nista drugo nego prevara, tek posle toga btc moze da napreduje dalje. I nema tu sta da se opravdava, cinjenice govore za sebe. Od aprila nema isplate para za obicne smrtnike, sad nema ni btc-a - onog momenta kad neko treba da ceka za pare duze od par dana, i duze na btc od sat vremena, to postaje kradja - i to su proste cinjenice. Uopste me ne zanima zasto se to desava.

U principu da meni neko posalje btc - i da ga ja zavlacim samo 2 dana za pare, sta bi se desilo? Posle nedelju dana vise ne bi imao posla. Dakle pustite gox da umre i da ga vise nikad ne vidimo

Poslednja izmena:
Poslednjih 9 meseci sam ljudima pricao da se klone goxa kad god su me zvali, a ljudi su poneseni pohlepom odlazili tamo. A ovih dana su pozivi tipa "kako da izvucemo pare sa goxa". Savet koji je besplatan niko ne slusa. Nadam se samo da cemo se u ovom cirkusu nekako resiti goxa koji nije nista drugo nego prevara, tek posle toga btc moze da napreduje dalje. I nema tu sta da se opravdava, cinjenice govore za sebe. Od aprila nema isplate para za obicne smrtnike, sad nema ni btc-a - onog momenta kad neko treba da ceka za pare duze od par dana, i duze na btc od sat vremena, to postaje kradja - i to su proste cinjenice. Uopste me ne zanima zasto se to desava.

U principu da meni neko posalje btc - i da ga ja zavlacim samo 2 dana za pare, sta bi se desilo? Posle nedelju dana vise ne bi imao posla. Dakle pustite gox da umre i da ga vise nikad ne vidimo

+1000

E ajd ti to sad objasni Zeljku ;)

upravo to, odlazili su na gox zarad 10% vishe cene i ogromnog rizika da nikada pare ne izvuku, a eto sad nece ni btc ni pare.

Ja ne znam kako ljudima nije jasno, da odabrana grupa ljudi ima ulaz i izlaz na gox-u, e sad vidi koja je tamo cena (oni kupe btc) i druge (oni prodaju btc) pa vidi koja je zarada! profit astronomski!

moze biti da su namerno i drzali tako visoku cenu bash da navuku ove pohlepne da tamo prebace svoj btc, koji ne mogu unovchiti za te pare, i evo sada...prc na kvadrat :(

nije mi jasno samo zashto stamp ne uvede makar ltc?
to bi bio bum pravi.

Poslednja izmena:
Pa jel moguce da ti za 1000din gori pod nogama ...

Iscimaj nekog od redovnih kupaca i zavrsi za 10 minuta transakciju... nece ti se niko cimati da se nalazite :wave:

ma nesto mi je iskrslo, pa mi treba samo toliko, zato i prodajem samo jedan ltc...
problem je sto jos uvek nemam racun u banci, te mi jedino "radi" ta isplata na ruke...

ne znam sta je cimanje naci se u centru na 5 minuta...

ehh da imam ja 100 ltc-a :D, za sad samo 5... i naravno da necu prodavati svih tih 5, po ovako niskim cenama...

Poslednja izmena:
Vidis kako se kolo srece okrece, pre 100 godina rudari su bili jad i beda, i to je radio samo onaj ko je morao, a sada su ti rudari kapitalisti i burzoazija, i niko ne zeli da se cima za bilo sta sto je ispod 200€ :D

Vidis kako se kolo srece okrece, pre 100 godina rudari su bili jad i beda, i to je radio samo onaj ko je morao, a sada su ti rudari kapitalisti i burzoazija, i niko ne zeli da se cima za bilo sta sto je ispod 200€ :D

heheheheha, da, upravo taj rad :D

ali sva sreca cholass mi je izasao u susret i zavrsili smo posao brzo i jednostavno, tako da mu se ovom prilikom zahvaljujem cheers

Kao sto rece zmajns...neka GOX sto pre pociva u miru...i da krenemo dalje....

Vama dalje i nije jasno problem moze postati globalan... barem sto se tice isplata... iskreno najbolje je uvek drzat pare van menjacnice
Tekodje uvek preti pitanje hack napada i ddos-a, gox je pokazao da se slabo nosi sa ovim, za ostalo videt cemo

Inace nije tacno da gox nije isplacivao masa ljudi se obogatila sa racunima u japanu i arbitrazi, uglavnom je vecina newbia kupovala BTC na tom istom gox-u zbog medijske pompe, evropljani su cekali isplate 2-4 nedelje, dok su ameri i internacionale isplate bile skoro totalno zagusene

Ovo kazem zbog toga da svatite da su banke najveca pretnja, ostaje da vidimo naredan potez istih ili mozda neko resenje

http://money.cnn.com/2014/02/20/technology/innovation/bitcoin-mtgox/

Poslednja izmena:
Dal je moguce da samo bitstamp isplacuje pare?Ja ne mogu da verujem da niko nema m... od velikih igraca da uleti u pricu,ako se ne otvori jos neka berza poput bitstampa nece da izadje na dobro,bar ja tako mislim

Dal je moguce da samo bitstamp isplacuje pare?Ja ne mogu da verujem da niko nema m... od velikih igraca da uleti u pricu,ako se ne otvori jos neka berza poput bitstampa nece da izadje na dobro,bar ja tako mislim

Rade i druge berze ali znatno manje iznose, podosta se trguje lokalno... ko zna mozda je to i jedina sigurna buducnost buducnost

inace za BTC-E sam vec rekao da lazu banke i da prijavljuju uplate/isplate kao "uluge reklamiranja", ostali verovatno bankami nista ni ne govore vec guraju dok ide...

Rade i druge berze ali znatno manje iznose, podosta se trguje lokalno... ko zna mozda je to i jedina sigurna buducnost buducnost

inace za BTC-E sam vec rekao da lazu banke i da prijavljuju uplate/isplate kao "uluge reklamiranja", ostali verovatno bankami nista ni ne govore vec guraju dok ide...

...zasto misis da lazu banke? sa tolikim obrtom oni su ne vip nego premier klijent, dogovaraju sa bankama kako, koliko i na koji nacin da odrade posao jedan na jedan a da ih posle glava ne boli

...zasto misis da lazu banke? sa tolikim obrtom oni su ne vip nego premier klijent, dogovaraju sa bankama kako, koliko i na koji nacin da odrade posao jedan na jedan a da ih posle glava ne boli

Za banke wire transfer je sica zarada... sta mislis kome najvise smeta BTC, zar je dalje potrebno polemisati sta banke zele??
I an primer ako saznaju da guras 80% trzista BTC sta ce uraditi....

Vec sam rekao Bitstamp sa svojom bankom ima krvno srodstvo dok traje nek traje... (dok neko regulativno telo ili osoba iza senke ne pritisne tu banku da malo zavrne slavine)

"Vec sam rekao Bitstamp sa svojom bankom ima krvno srodstvo dok traje nek traje..."

Al sto ga ti lupetas, sad ga pretera, da nisu sa Berluskonijem nesto u srodstvu posto je Unicredit u pitanju? "Svojom bankom" da nemaju mozda sopstvenu banku? Nije da ne bi mogli da je otvore sa kolicinom novca koju imaju.

Imaju ugovore, registraciju, ne bi im pomoglo ni da im je tata direktor i vlasnik banke usput da rade nesto nezakonito. Dok im eksplicitno neko ne zabrani to sto rade , mogu da rade, a i tad bi nasli drugo resenje.

Max Keiser na twitter-u...

"By this time next week, BTC price will be between $100 and $200 higher."

Jel rekao dal misli na Gox ili globalno? :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno