Šta je novo?

MaxCoin [MAX] (SHA-3)

Kopa li iko još uvek maxcoin?
Cena pade ali nikako da ode >0.001 pa da krene taj pump koji neki ovde najavljuju.
Isplativost za ovaj coin je i dalje, čini mi se, dobra.

Još uvek nema ništa bolje. Mene više brine lagano, kontinuirano srozavanje BTC-a, nego max-aprema njemu.

Ako nista pao mu je diff 20%! Po mom misljenju treba ga kopati i stekati. Kad tad ce skociti i onde ga zalivaditi po ceni koja vam pije vodu. Onaj pump na samom pocetku je bio da se kopacima skrene paznja na njega i nabije se diff, sto znaci da je bio vestacki izazvan i da nista nije slucajno.
Pomalo je cudno se sva ova sr**a sa bitcoinom desavaju u trenutku pred izlaska maxcoina, ali to je samo nesto za razmisljanje i nebi se usudio dalje da ulazim u to. Svakako je neminivno da coin ima veliki potencial ali kao i svaki namenjen je da nekom drugom donese pare a ne nama.
Kopati i kopati dokle god je isplativiji od ltc.

Pump su samo nadanja. Mozda bude, a mozda max dozivi sudbinu yac-a: slow decline i pump jednom u 6 meseci. Jer cinjenica je da trosi manje struje, manje siluje grafike, samim tim je idealan, cak i kada bude na 0.001. Taman padne diff i o5 iskopas 150 dnevno, prodas za 0.15btc... Ja sam resio da malo kopuckam i ostavim na stranu, kao sto sam radio sa yac-om. Pa ako udari cena neka fina, da prodam neki max, uzmem neki btc vise, itd. Ako ne bude, nije bilo. Bacim 10 dana kopanja u vetar, zivot ide dalje. Miner-dumper nikada ne vidi prave pare, naucio na svom primeru.

^Matori nisi upucen dovoljno u maxcoin.

Primarna namena mu nije rudarenje tako da se uopste ne oslanja na network hashrate, diff, block reward.

Trgovina sa njim je po meni odlicna i teesko da mozes nesto pogresiti ako upotrebis mozak u dovoljnoj meri.

Pump ce biti 99,5% a kupovina po ceni ~0.00075-0.00085 nema greske jer ispod togateeeesko da moze ici nego samo gore. E sad, pump moze biti koliko sutra a moze biti i za 2-3 nedelje.

Target pump-a? Ahaha :p

Skoro sam rasprodao ceo YAC (porastao malo :)) i zamenio za MAX. Da vidimo, ko živ, ko mrtav. :D

Sad je jedno veliko pitanje da li ce uopste i ici na nivo ispod, tj 0ko 0.001/0.0009. i kada je pravo vreme za kupovinu.

P.S Evo i cena odma na preko 0.0016

Target mu je bezveze :)

Ne mogu da verujem da jedan tvit (aka fart in the wind) može instant da utiče na cenu. Paljevine klasične :)

Poslednja izmena:
E u k. Sad ce i diff da ode na 200k :)

Mozda mu kopanje nije primarna namena, ali nije ni lose kopati ga, jer tako kosta oko 10$ dnevno. Pa sad zavisno od diffa 120-150 komada. To je moj slucaj bar. Sto znaci, za 10 dana mogu da izgubim struju koju trosim, a za to su minimalne mogucnosti, jer to moze samo u slucaju da max ode na 0. Kopanje maxa je meni malne sigurna investicija. Kupovina nije, to ostavljam pametnijima od mene. Ili onima koji imaju dojavu :).

Pump su samo nadanja. Mozda bude, a mozda max dozivi sudbinu yac-a: slow decline i pump jednom u 6 meseci. Jer cinjenica je da trosi manje struje, manje siluje grafike, samim tim je idealan, cak i kada bude na 0.001. Taman padne diff i o5 iskopas 150 dnevno, prodas za 0.15btc... Ja sam resio da malo kopuckam i ostavim na stranu, kao sto sam radio sa yac-om. Pa ako udari cena neka fina, da prodam neki max, uzmem neki btc vise, itd. Ako ne bude, nije bilo. Bacim 10 dana kopanja u vetar, zivot ide dalje. Miner-dumper nikada ne vidi prave pare, naucio na svom primeru.
Sta ja da kazem sto sam kupio kad je bio 0.0024-25. Izje**o sam se samo tako,ali dobro sta je tu je. Ja ga ispod 0.005 necu prodavati pa makar propalo. :D

Edit by omnik: držite se teme a to je maxcoin. Koga zanima yac, fabia, stojadin i tvoja tužna priča???
Žuti karton.

Tako i ja jos cuvam skoro 13k yaca od septembra. Zakasnio sam na jednodnevni pump zbog pos kopanja i prodao samo oko 3k. I sada neki kinez vozi moju fabiu 1.6tdi, a ja stojadina na plin. Pa ajd sad ko je tu pametniji: kinezi koji kontrolisu proizvodnju i vrednost yac-a, ili ja koji sam sprzio par btc u to?

Poslednja izmena od urednika:
Tako i ja jos cuvam skoro 13k yaca od septembra. Zakasnio sam na jednodnevni pump zbog pos kopanja i prodao samo oko 3k. I sada neki kinez vozi moju fabiu 1.6tdi, a ja stojadina na plin. Pa ajd sad ko je tu pametniji: kinezi koji kontrolisu proizvodnju i vrednost yac-a, ili ja koji sam sprzio par btc u to?
Mislio sam na max da sam ga kupio na 0.0024-25 ne na yac,ali dobro...samo polako, strpljenje je najbitnije. Pre mesec dana koliko sam pucao dok sam trgovao,cim pocne da pada ja prodajem. Sad postavim buy order,sell order pa kad prodje prodje. Ovde samo trebamo prestigea da slusamo i zaradjujemo. Covek ne masi. :p

Target mu je bezveze :)

Ne mogu da verujem da jedan tvit (aka fart in the wind) može instant da utiče na cenu. Paljevine klasične :)
smarač ***, a taman je lepo krenula nizbrdo :)

Mozda mu kopanje nije primarna namena, ali nije ni lose kopati ga, jer tako kosta oko 10$ dnevno. Pa sad zavisno od diffa 120-150 komada. To je moj slucaj bar. Sto znaci, za 10 dana mogu da izgubim struju koju trosim, a za to su minimalne mogucnosti, jer to moze samo u slucaju da max ode na 0. Kopanje maxa je meni malne sigurna investicija. Kupovina nije, to ostavljam pametnijima od mene. Ili onima koji imaju dojavu :).
čime to kopaš kad imaš 150 dnevno? ili nisam lepo razumeo.
inače to što radiš i nema smisla ako pričamo već o investicijama.
kopaš uvek ono što je najisplativije u tom trenutku pa ako već od nekog coina očekuješ skok, kupuješ ga za taj btc što si iskopao (pretvorio). ili dobiješ više, ili dobiješ isto + ostane btc sa strane.

Svaki sledeći offtopic post ide odmah kazna bez upozorenja.
Kome se ne sviđa, ima još foruma pa slobodno idite dalje!

Hvala na razumevanju.

Da li to testira masu i hoce da vidi kako tvitovi reaguju i uticnu na cenu. A mozda se opet zabrinuo da nece otici duboko ispod 0.001 kako je vrtoglavo krenulo.

Da li je to bio jedini cilj, da spreci da padne u bunar pokazace se za 2-3 dana, ne duze od toga.

Opet pitanje za menjacnicu ? Zasto bter ili mcxnow da li ima vise oscilacija u ceni nego na criptsy ili. Znam da je ovaj criptsi S**nje ali imam tamo nalog a mcxnow samo samo pogledao ovako sajt tj menjacnicu a ovaj bter cu sada ...

edit ... na criptsiju je samo padajuca koliko vidim linija

Veci je obim na mcxnow nego na criptsy, to je mnogo bitno. Ne znam za bter, ali mcxnow radi fenomenalno i samo neka pozivi. Lokalni pikovi na kojima se moze shortovati 10-15% na criptsiju su skoro nemoguci jer je mali obim i spor je kao . . . Sto puta mi se desilo da hocu da promenim order i ono se zabaguje 5 minuta ili duze dok shvati sta sam kliknuo, za to vreme prilika propade. Probaj mcxnow obavezno, vidim da neko predlaze bter tako da treba i tamo da probas verovatno.

Stabilizovao se na nekih 0014. Lepo bi bilo da tu i ostane neko duze vreme, bar 3 nedenje da se malo nakopamo po pristojnom diff-u.
Cim ga kopaju ovi nasi stari lisci znajte da ste na pravom mestu. ;)

http://max.cryptpool.eu/
Ovde mozete videti trenutnu vrednost, diff, i najvece pool-ove.

Poslednja izmena:
cgminer.exe --keccak --no-submit-stale -o stratum+tcp://maxpool.1gh.com:17333 -u mZtLxBSGxBdaYaasPccuiHp3kTEo22JLCr -p x -I 9 -g 1
Ovo je na primer moj za 280 dual x, pukne od prilike jedanput dnevno, pokrenes ga ponovo i picis dalje.

E i kod mene je puk'o iz cista mira nakon 12 sati, a nista mu ne fali. Jel treba nesto jos u conf fajlu da se to ne desava ili mora tako? I sta upisati da se sam pokrene opet?

Pokrecem ga rucno, ali evo vec dva dana radi sve ok.

Vrh Dno