Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pricalo se o kupovini i rentiranju, a to je ono sto najvise ljudi (tih bez mozga) radi. Investiranje je nesto drugo, profit je veci (mada opet ne toliko koliko u nekim drugim poslovima) ali i rizik je daleko veci (skoro k'o kod kriptovaluta).
A i vremena gde se u izgradnju ulagalo x novca pa pri prodaji zaradjivalo 4-5 puta vise su prosla i nece se ponoviti

Nisam ekonomista, pa ne bih da ulazim u detalje oko štednje i ostalih ulaganja, međutim, skoro sam čitao neki tekst gde neki baja objašnjava da će cene nekretnina da porastu "oho" kad Srbija uđe u EU. :D

E sad, da ne ulazimo u politiku i diskutujemo da li će ili neće Srbija u EU, meni je to razmišljanje logično i rado bih da imam novca uložio u neku nekretninu (mozak kažu da imam, pa me nemojte svrstavati u grupu koja ga nema :D) a ne u kriptovalute. Naravno, svako će sa svojim novcem da radi onako kako misli da je najbolje. ;)

to što si čitao je još jedan od gomile plaćenih tekstova tog lobija, kao i oni "raste potražnja" i sl... kakve nekretnine i unije, daj molim te, pa gde ima da je rok otplate stana izdavanjem 20-30 godina? bez amortizacije. i još na to cene dodatno da rastu?

off je *** al uvek se iznerviram kad se pomenu cene stanova ovde

to što si čitao je još jedan od gomile plaćenih tekstova tog lobija, kao i oni "raste potražnja" i sl... kakve nekretnine i unije, daj molim te, pa gde ima da je rok otplate stana izdavanjem 20-30 godina? bez amortizacije. i još na to cene dodatno da rastu?

off je *** al uvek se iznerviram kad se pomenu cene stanova ovde

Ne znam, već 10-ak godina sam podstanar. Plaćam redovno kiriju, dažbine, ... ;)

Da se razumemo, meni odgovara da cena ide na dole jer ću za par godina morati da rešavam sopstveno stambeno pitanje.

Da ne bude samo off, pričamo i poredimo ulaganje u kriptovalute vs nekretnine.

Poslednja izmena:
Ne znam, već 10-ak godina sam podstanar. Plaćam redovno kiriju, dažbine, ... ;)

Da se razumemo, meni odgovara da cena ide na dole jer ću za par godina morati da rešavam sopstveno stambeno pitanje.

Da ne bude samo off, pričamo i poredimo ulaganje u kriptovalute vs nekretnine.

bože zdravlja pa da dobit iz jednog pretočiš u drugo :)

e da, prevideo sam to ali sam svejedno odmah izvalio. samo oni njegovi zmajevi fale :D

Malopre otvorih nalog na BTC-E i prebacih tamo 10 LTC-a da se malo igram, prodao po 12€ i kupio po 11.8€, sad imam čitavih 0,12 LTC-a više :)

Pitanjce za vas što stalno trgujete na BTC-e, čitajući malo vidim da svi uglavnom pominjete BTC-E dolare, pratite cene u dolarima i sl.

Jel to znači da je na BTC-E preporučljivo trgovati LTC/USD, a ne LTC/EUR?

Nista mnogo pametnije nisi mogao da uradis. Eventualno da sacekas pad cene ali generalno nisi pogresio.
)

Hvala na podršci, treba mi :p
A pad cene, to je ona priča da o tome ne treba razmišljati sada šta smo mogli da smo znali šta će biti. Kada sam kupovao da sam znao da će biti pad tako brzo, naravno da bih sačekao, ali to je bio onaj uzlet sa 9 do 30. Verovao sam da će nastaviti na gore, što i jeste, do 30. Ali nisam prodavao, kao što rekoh, cena na koju ja računam kada bude vreme za prodaju, čini ove promene od 16 do 30 nebitnim ,)

Naravno da nisam ništa prodao da bih novac uožio u LTC, niti dobio od nekoga pa sada ne znam u šta da uložim, pa kao 'ajd ovo. Imam druge poslove od kojih imam prihode, čak i da ostanem brz tih 25.000, ok, idemo dalje. ***, možda sada zvuči kao šabanisanje u srpskim okolnostima što ovo pišem, ali realno to nije neki novac mi menja život sve i da ga izgubim skroz.

A potencijalni profit je ogroman, to već može da promeni život, neka penzija u 30-oj godini i tako to :)

Nekrentnine sa ciljem izdavanja su glupe na kvadrat :)
Po ovom cenama ROI je jedno 100 godina.

gledam sad onaj grafik od novembra.. o cemu li sad razmislja onaj sto je kupovao po 1095$..

Nisam ekonomista, pa ne bih da ulazim u detalje oko štednje i ostalih ulaganja, međutim, skoro sam čitao neki tekst gde neki baja objašnjava da će cene nekretnina da porastu "oho" kad Srbija uđe u EU. :D

Zivim u ZG Hrvatska u EU vec neko vreme i cene nekretnina neisu ni mrdnule ..

to da ce nesta da se desi akda ucejmo u EU -> nece, mozda ce se nesta krenuti desavati ali to ce trajati dosta vremena (5-10-15 godina)...

sto se tice cena nekretnina one su visoke u odnosu na primanja -> kada primanja budu veca bice i cena nekretnina kraj price .

Moze da povuce samo stamp ili huobi na gore, treba se ratosiljati goxa , treba le bi neke od ove dve da povuku na 700 i tu je kraj goxu i da prestane da nas vuce u ambis, jos bolje jedan hara kiri i kraj

gledam sad onaj grafik od novembra.. o cemu li sad razmislja onaj sto je kupovao po 1095$..
ne mora da znaci da jos cuva..mozda prodao ,pa kupio pa prodao itd..koliko sam se puta zeznuo al se izvucem na drugoj strani

Ali gde bas da padne ovoliko kad mi trebaju malo vise para da povucem..kad bilo 800$ onda mi nisu trebale a sad mi trebaju kad 630$

kako rade transakcije, da li mogu da prebacim btc na bitstamp i prodam ga?

ne mora da znaci da jos cuva..mozda prodao ,pa kupio pa prodao itd..koliko sam se puta zeznuo al se izvucem na drugoj strani

Ali gde bas da padne ovoliko kad mi trebaju malo vise para da povucem..kad bilo 800$ onda mi nisu trebale a sad mi trebaju kad 630$

Ako mozes sacekaj. Verujem da ce se vratiti kada se sredi stanje sa menjacnicama. Ja imam drugu logiku, kako sta iskopam odmah u fiat, pa koja god cena..
na kraju imam neku prosecnu cenu celog grafikona i ne razmisljam mnogo dal ide gore ili dole, da li sam mogao da zaradim vise ili manje..
sa btc jos uvek ne mogu uglavnom nista da kupujem, a da ih cuvam mi je rizicno...

Hvala na podršci, treba mi :p
A pad cene, to je ona priča da o tome ne treba razmišljati sada šta smo mogli da smo znali šta će biti. Kada sam kupovao da sam znao da će biti pad tako brzo, naravno da bih sačekao, ali to je bio onaj uzlet sa 9 do 30. Verovao sam da će nastaviti na gore, što i jeste, do 30. Ali nisam prodavao, kao što rekoh, cena na koju ja računam kada bude vreme za prodaju, čini ove promene od 16 do 30 nebitnim ,)

Naravno da nisam ništa prodao da bih novac uožio u LTC, niti dobio od nekoga pa sada ne znam u šta da uložim, pa kao 'ajd ovo. Imam druge poslove od kojih imam prihode, čak i da ostanem brz tih 25.000, ok, idemo dalje. ***, možda sada zvuči kao šabanisanje u srpskim okolnostima što ovo pišem, ali realno to nije neki novac mi menja život sve i da ga izgubim skroz.

A potencijalni profit je ogroman, to već može da promeni život, neka penzija u 30-oj godini i tako to :)

Nekrentnine sa ciljem izdavanja su glupe na kvadrat :)
Po ovom cenama ROI je jedno 100 godina.

Nisi ti ni prvi ni poslednji koji ima vecu lovu da ulozi, nema sta da se lozimo. Mnogo je vise onih koji nemaju ali oni moraju drugacijim putem da krenu da bi napravili nesto.
Ja ovo sto imam nisam kupio vec sam iskopao i kopam i dalje ali novcice cuvam za neku mnogo vecu cenu, kao i ti sada uostalom. Mozda smo dosli dovde na razlicit nacin ali sada nam je cilj isti. Ima nas nekolicina ovde koji razmisljamo par godina unapred. Wellcome to the club ;)

you've been GOXED! to se desava a proci ce uskoro bez brige :)

u medjuvremenu, kupujem btce kodove , LTC, BTC....na pm :) kolicine vece, manje , sve

Radi se vec na kompajliranju resenja privremenog, mislim da je ovo low cena za BTC definitivno... btc wallet verovatno izlazi nakon testiranja...

mislis da kupujemo sad ltc ili btc, ili da sacekamo jos malo?

Pa ovi sto su dumpovali treba da otkupe, nevrujem da ce vise pokusavat jer se zna da je problem resiv od pocetka
Inace ja sto sam imao 1BTc za njega sam kupio 1.3 Goxed BTC-a... meni nije problem da sacekam par dana nek miruje :D

https://www.bitcoinbuilder.com/

berza za trgovinu Goxed BTC-ea (neznam jel sigurna, kazu ljudi jeste)

Poslednja izmena:
aj udjoh u ltc sad u plusu sam 0.24 ltc-a :d

u bem ti proso mi order za kupovinu utc po 0.0004472

videx sad prestigea,
hm sad da koknem u btc pa u max, pa da cekam duplo, odo po zidarca

Poslednja izmena:
prva zvanicna btc banka, u Australiji doduse, http://cryptoff.net/news/bitcoin-bank-australia-257/ cekamo i neki engleski izvor da potvrdi

drugo sto je bitno, 4.5k BTC navodno hakovano sa SR2, pa se verovatno neko odmah i istovario ne hajuci za cenu :)

U svakom slucaju od nedelje ili cak ranije ocekujem rast, vreme za kupovinu po meni je sutra i subota najkasnije!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno