Šta je novo?

Windows Phone 8 diskusija!

Sad gledam uputstvo od Nokia Lumia 625. Tamo piše gde se sve nalaze antene na talefonu i ta mesta nebi trebalo dodirivati dok se drži telefon. Sve u svemu kako kod da okreneš neku antenu pipaš.

Nije baš nebitno za onog ko prelazi sa androida i već se navukao se na swipe kucanje.Ali realno, mnogo je više njih koji su navikli da staru klasičnu tastaturu, a to nikada neće dobiti sa WP8.
Što se tiče same kostimizacije sistema, android i dalje za jedno koplje ispred svih.Možda ih jedino novi Firefox OS za mobilne telefone jednoga dana prestigne...
Mađi ljudi lako prihvataju nov i moderniji OS, kao što je Windows Phone.Ali tako je bilo i sa prelaskom sa XP na Windows7 ili W8.Mislim da će tek Windows devetka (koja donosi apsolutnu integraciju mobilne i desktop plarforme), do nogu potući Frankeštajna baziranog na Linux platformi....;)
@desisti
Tako je i kod Iphone telefona...

Ma jasno, kapiram ja da je neko navikao na swype i da mu je super, zato sam i napisao da je meni nebitno. Nego cisto da zna onaj ko iscekuje :) Po ovome to dolazi uz 8.1 takodje a cini mi se da do sada to nije bilo spominjano... :S:

Nema swype tastature na wp? Nemoguće da se tako nešto nedostaje na tako modernom os-u. Izmenjive tastature? Valjda ima glasovni unos i glasovni izlaz teksta?!

Ima WP i uvoz i izvoz, ali samo preko ovlašćenog špeditera. :-devil-:

Nije baš nebitno za onog ko prelazi sa androida i već se navukao se na swipe kucanje.Ali realno, mnogo je više njih koji su navikli da staru klasičnu tastaturu, a to nikada neće dobiti sa WP8.
Što se tiče same kostimizacije sistema, android i dalje za jedno koplje ispred svih.Možda ih jedino novi Firefox OS za mobilne telefone jednoga dana prestigne...
Mađi ljudi lako prihvataju nov i moderniji OS, kao što je Windows Phone.Ali tako je bilo i sa prelaskom sa XP na Windows7 ili W8.Mislim da će tek Windows devetka (koja donosi apsolutnu integraciju mobilne i desktop plarforme), do nogu potući Frankeštajna baziranog na Linux platformi....;)
@desisti
Tako je i kod Iphone telefona...

Андроид је све, само не Франкештајн.

Андроид је све, само не Франкештајн.
Koje to izjavio? Izgleda mi da patiš za android platformom.Pa i jeste u odnosu na Iphone, npr..
Danas imaš toliko modifikovanih custom i zvaničnih androida, da mi sve to liči na kupus.CWM,MIUI... i da ne nabrajam u nedogled.Tako je na svim linux-baziranim sistemima.Neko ko to voli, neka i pazari, pa neka se igra.:smash:

^ CWM je modifikacija Androida? Da... Bolje nemoj da nabrajaš.

Koje to izjavio? Izgleda mi da patiš za android platformom.Pa i jeste u odnosu na Iphone, npr..
Danas imaš toliko modifikovanih custom i zvaničnih androida, da mi sve to liči na kupus.CWM,MIUI... i da ne nabrajam u nedogled.Tako je na svim linux-baziranim sistemima.Neko ko to voli, neka i pazari, pa neka se igra.:smash:

Ја сам изјавио. И сјебао сам се што узео Виндоус.

ljudi, imam jedan problem. Na neku foru, ne znam kako, izbrisale su mi se skoro sve poruke (ostalo je samo par thread-a sa porukama od pre 10ak dana). Nit znam kako nit znam zasto...
Kontam da su bekapovane na skaj drajvu, a ne znam kako da uradim restore?
zna li iko resenje? :)

Vidi da li ti je upaljen 'text message backup' u podesavanjima za poruke.. Ako nije onda ti ni nisu bekapovane verovatno, a koliko vidm mozes da ih vratis (ako su bekapovane) samo sa factory restoreom.. pa te pita da li zelis da vratis kako je bilo.

hvala na odgovoru.
upaljen je. a sta se desava nakon reseta? gubim neke podatke/podesavanja?

U principu vecinu stvari mozes da vratis kako je bilo, telefon se vraca na fabricko stanje ali ostaje ti poslednji update koji si instalirao, e za backup vidi kako se odradjuje, trebao bi sam da te pita odma posle reseta sta zelis da vratis.

Poslednja izmena:
Ma...glupost. Mrzi me da se bakcem sad iskreno. Mislio sam da moze nesto jednostavnije, a i mogli su da naprave neku aplikaciju za restore ko na windowsu :D
Nije mi jasno kako nestase odjednom...

Stvarno ne znam, prvi put cujem za to :) Mozda ti neko cackao telefon :)

Ne znam ni ja kako je moguce, ali pazi ovo, izbrisane su sve ove Text messages, a ovo sto je ostalo sve je sa Fejsbuka. Ne cacka mi niko telefon, bile su tu danas, jedino sto mi se ispraznio telefon pa se ugasio, vrv su posle toga nestale...
Neki bug u najavi... Inace imam lumiu 620 Amber

I posle, mi, zli, Android korisnici, pljujemo Wp. Drži se dečko sistema koji si odabrao i nemoj da pljujes Android da bi uzdigao WP. I sam si svestan da do 8.1 update je taj sistem miljama daleko od Frankestajna i da WP nema Nokiu koja vadi situaciju, bili bi na 2 OS. Ovako sjajnom kamerom i dobrim dizajnom, Nokia održava WP dok ne dovedu sistem na nivo dva najveća konkurenta (iako su suprotni jedan od drugog i iOS I Android su bolji sistemi od WP, svaki na svoj nacin)

Ne znam ni ja kako je moguce, ali pazi ovo, izbrisane su sve ove Text messages, a ovo sto je ostalo sve je sa Fejsbuka. Ne cacka mi niko telefon, bile su tu danas, jedino sto mi se ispraznio telefon pa se ugasio, vrv su posle toga nestale...
Neki bug u najavi... Inace imam lumiu 620 Amber

verovatno si imao bas puno poruka pa su obrisane da bi bilo mesta za nove...

Kako da zumiram dok snimam ima li neka kamera aplikacija?

Nokia Camera moze, zumiras prstima..

... ali na štetu kvaliteta, tj. radi se digitalni zoom. Zapravo, kod 1020 i 1520 i jeste pravi zoom zbog velikog senzora, s tim da na 1020 ide više.

Ljudi, kako sljaka blue tooth file transfer na WP8? Konkretno mislim na lumia 820 i 920.
Da li je moguce prebaciti mp3 ili neku sliku sa WP8 na neki drugi telefon? Ili je to i dalje feler kao i kod WP7?
I jos jedno pitanje: da li ce raditi alarm ako je ugasen telefon?

Nazad
Vrh Dno