Malo o dualshock-u 4:
Stickovi su MNOGO bolji nego ranije sto se tice preciznosti. Mnogo je lakse da se zadrze u odredjenom polozaju, kao da je "rezolucija" pokreta visa. I ono sto me najvise obradovalo - deadzone je NULA, ne postoji. Reaguje odmah i na najmanji moguci pokret. Te dve stvari zajedno su ucinile da npr. u Killzone-u postanem mnogo precizniji, a nista nisam vezbao. Savrseni stickovi po tom pitanju.
I oblik stickova mi odgovara, iako sam mislio da nece, a jednu vrlo iritirajucu stvar (za mene) nisu popravili. I dalje je mnogo tesko da se klikne L3 i R3. Skoro isto koliko je i do sada bilo, a to je za mene mnogo lose. Mrzim trcanje na L3, a tako je skoro u svim fps-ovima. Da stvar bude jos gora, zbog ovog novog oblika sticka ga je pod uglom jos teze pritisnuti, skoro nemoguce, pa se tu bas mucim. Mozda treba jos malo navikavanja. To mi je najveca mana joypada i verovatno i jedina ps4 mana koja ne moze da se ispravi 🙂.
Triggeri su odlicni, pa iako ja nisam pristalica pucanja na takvom tipu tastera (vise su mi to pedale za gas ili tako nesto), moze sasvim lepo da se igra. I tu postoji jedna "mana" za mene, a to je da joypad svojom konstrukcijom malo forsira koriscenje triggera kao glavnih tastera, a ne L1 i R1. Moze i tako, nije lose, ali je ocigledno udobnije na triggerima. Videcu, mozda se i naviknem, mada sam ja uvek bio "pucanje na L1 i R1" covek.
Sve ukupno - vrhunski joypad. Cak nervira sto mi je nekako "nekompatibilan" sa dualshock-om 3, pa je tesko skakati sa jednog na drugi.