Šta je novo?

SONY: PlayStation 4

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A i oni **** ih bas, zbog cega su tako mali broj proizveli, da je ima u normalnim kolicinama broj strana bi bio upola manji i ne bi se palamudilo non stop o odlasku o Madjarsku i ustedi od 50-60e 😉

A najsmesnije je to sto konzola moze da bude i 200e, a to ne znaci nista kad su igre 50e, i to da cekas. Ali logika nije bas najjaca strana vecine 🙂

Digitalne kopije mogu da se dele na 3 konzole (Nosilac, Fantom i Gost), moguca je preprodaja/razmena retail izdanja, a tu su i free igre za Plus, kao i akcije sa popustima na PSN-u (koje su u nekom drugom univerzumu u odnosu na Steam/Amazon, ali i to je nesto).

A i oni **** ih bas, zbog cega su tako mali broj proizveli, da je ima u normalnim kolicinama broj strana bi bio upola manji i ne bi se palamudilo non stop o odlasku o Madjarsku i ustedi od 50-60e 😉

?

Sony je abnormalno upregao sve proizvodne kapacitete, prodali su 4.2 miliona prvih mesec dana (za isti period su prodali 1.1 milion PS3 i 1 milion PS2 kada su isti počinjali da se prodaju), za ovu godinu je mislim obebedio proizvodne kapacitete za nekih 16-17 miliona...sve u svemu, krivi su korisnici koji sve razgrabe :d

O odlasku u Mađarsku i uštedi od 50-60 evra bi se palamudilo u svakom slučaju, nema šanse da se to izbegne, bila cena konzola 100 ili 1000 evra.

A kako se objasnjava ovolika pomama za PS4? Em nema skoro nista od igara, em i oni poceli da naplacaju multiplayer.. sta je nahajpovalo ljude toliko, stvarno mi nista nije jasno 🙂 Za PS3 je bas bilo ozbiljno lozenje pred izlazak i dosta konkretnija promena od PS2..

Moze li prosvjetljenje za to naplacivanje multiplayera?🙂

A kako se objasnjava ovolika pomama za PS4? Em nema skoro nista od igara, em i oni poceli da naplacaju multiplayer.. sta je nahajpovalo ljude toliko, stvarno mi nista nije jasno 🙂 Za PS3 je bas bilo ozbiljno lozenje pred izlazak i dosta konkretnija promena od PS2..

Duzina trajanja predjasnje generacije.

Snažni argumenti na benchmark forumu.

Nada da će izaći ozbiljne igre.

Mogućnost izlaska euro truck simulatora 2 i farming simulatora u skorije vreme.

Poslednja izmena:
Mora da je pod 3.. 🙂 Ozbiljno.. da PSN+ nije postao obavezan za online, ne verujem da bi se ovako prodavao, ljudi su mazohisti 🙂

Možda bi i neko probao da ti objasni da nije jasno šta zapravo radiš 🙂.

To je ono, sede ljudi i gledaju nešto, a ti pitaš a šta vam je tu toliko zanimljivo i insistiras na tome da nije. A njima jeste.

I nisu gaming tehničke stvari, pretplate i to, nego sadržaj koji se nudi i način na koji se nudi. Vole ljudi to što nude, očigledno. A ti ne. To je to, ništa manje, ništa više. Jasno 100%.

I čude se zašto se ne koristi samo ono što je dž 🙂

Da...zaboravljam. Čeka se next gen.

A najjače je što se pređe preko svih kvalitetnih igara koje ljudi vole, ma koja generacija da je u pitanju. The last of us npr, gta 5 ili šta god bi ko naveo, samo elegantno ne probas to, jer ne možeš, staviš sve u koš "neozbiljne igrice" i pitaš opet kad ti dune - a šta vi tu igrate, neko prelaženje kraljica, jel tako?

Sad kao fale igre, a isto pitanje i za ps3 i sve ostalo.

Isto za ps+. Samo se izignorise broj besplatnih igara koje stalno dobijaš. Stane u rečenicu "a, to ona pretplata ....".

Pritom ti ps4 daje mogućnost da igraš sve što izađe do kraja generacije. To se ne računa?

Poslednja izmena:

Nema sta da se igra? A ja ne stizem ni to nema da predjem 🙂

Sad ozbiljno, ima sta da se igra. E sad ako nekog zanima samo gt7/eurotruck/starcraft, onda ***, za njega nema.

A otkud pomama? Ko zna.. Mozda veliki broj cod/bf igraca bi radije igralo ghosts/bf4 na novoj konzoli. Neko okaci danas (mislim bas u ovoj temi) link sa brojem igraca za bf. Kad sam ja pogledao bilo je tipa 70k na pc, 60k na ps4 i jedno samo 20ak na ps3.

Kad na to dodas dug vremenski period od prosle konzole i povoljnu cenu (u odnosu na ps3 i xbone), nakupi se dovoljno hajpa za pomamu 🙂

UUUUUUUUU voleo bih da izbace Truck simulator vise nego ista, jer su im dont starve,contrast a bogami i outlast klimave igre jedino resogun sto je vrh.

Malo o dualshock-u 4:

Stickovi su MNOGO bolji nego ranije sto se tice preciznosti. Mnogo je lakse da se zadrze u odredjenom polozaju, kao da je "rezolucija" pokreta visa. I ono sto me najvise obradovalo - deadzone je NULA, ne postoji. Reaguje odmah i na najmanji moguci pokret. Te dve stvari zajedno su ucinile da npr. u Killzone-u postanem mnogo precizniji, a nista nisam vezbao. Savrseni stickovi po tom pitanju.

I oblik stickova mi odgovara, iako sam mislio da nece, a jednu vrlo iritirajucu stvar (za mene) nisu popravili. I dalje je mnogo tesko da se klikne L3 i R3. Skoro isto koliko je i do sada bilo, a to je za mene mnogo lose. Mrzim trcanje na L3, a tako je skoro u svim fps-ovima. Da stvar bude jos gora, zbog ovog novog oblika sticka ga je pod uglom jos teze pritisnuti, skoro nemoguce, pa se tu bas mucim. Mozda treba jos malo navikavanja. To mi je najveca mana joypada i verovatno i jedina ps4 mana koja ne moze da se ispravi 🙂.

Triggeri su odlicni, pa iako ja nisam pristalica pucanja na takvom tipu tastera (vise su mi to pedale za gas ili tako nesto), moze sasvim lepo da se igra. I tu postoji jedna "mana" za mene, a to je da joypad svojom konstrukcijom malo forsira koriscenje triggera kao glavnih tastera, a ne L1 i R1. Moze i tako, nije lose, ali je ocigledno udobnije na triggerima. Videcu, mozda se i naviknem, mada sam ja uvek bio "pucanje na L1 i R1" covek.

Sve ukupno - vrhunski joypad. Cak nervira sto mi je nekako "nekompatibilan" sa dualshock-om 3, pa je tesko skakati sa jednog na drugi.

Poslednja izmena:
Za sad su igre na ps4 teški krš, to je činjenica. Ne postoji još nijedna igra koja bi me ubedila da kupim PS4. Jedino da kupim konzolu i da mi stoji narednih xy meseci dok ne izađe nešto stvarno next gen.

Kaže lik nema sta da se igra.
To može reći samo neko ko se teši kući i divlja dok mazohistički čita sve PS4 podforume 😉.

Ima druže mnogo toga za igranje čak i da ne kupiš nijednu igru.

^ To je za oni koji ne zele "drugog sina". 😀

Inace, PS4 hateri mogu da lagano izadju iz threada. Prosla generacija konzola je trajala predugo, PS4 je najjaca konzola na trzistu, kosta manje od konkurencije, ima odlicne multiplatform igre [jasno je vecina gamera voli jednostavan pristup igrama, a iako Steam ima 70mil igraca 90% od njih ima shitty hardware], Sony je veoma poznat po odlicnim 1st party igrama, a ovaj put totalno su otvorili vrata indie developerima.

Jednostavno, ovaj put su uspeli da sklope odlicnu konzolu po odlicnoj ceni. Konzola mozda nije za svakoga, ali treba biti posebna vrsta covekda da bi je pljuvali sada, pogotovo kada se pogleda kakve su launch igre bile za PS2 [6 ultimate mega-shitty igara] i PS3 [skoro nista dobro].

Poslednja izmena:
Za sad su igre na ps4 teški krš, to je činjenica. Ne postoji još nijedna igra koja bi me ubedila da kupim PS4. Jedino da kupim konzolu i da mi stoji narednih xy meseci dok ne izađe nešto stvarno next gen.

Ukoliko ne volish sport i igre u vishe igracha da. Npr Fifa 14 ne moze da se poredi ni sa PC verzijom ni sa x360 verzijom (ne znam za ps3, ali verujem da je ona na nivou pc i x360). Ghost isto. Na steamu-u kad igram ima 6k igracha vikendom 🙁 na sony-u ima 30k igracha radnim danom...

Neki izgleda ne mogu da se pomire sa tim da je Sony, posle debalkla sa PS3 (kašnjenje u odnosu na XboX, cena na Launchu, komplikovanost za programere), ovaj put napravio BullsEye, i to što se hvataju za PSPlus pretplatu, (koju veliki broj ljudi ima i od pre, uz PS3), za cenu igre (koja nije ništa veća od XboXOne igara, a malo veća od legalnih PC igara) a kod PSa može da se i malo ublaži kroz share, znači da im mnogo smeta 🙂 🙂🙂

ps4 je mama jos kad krenu da izlaze ludilo igre u toku narednih godina bice samo bolji. A inace indie igre su katastrofa da se mi ne lazemo, uvek bile i ostace bar sto se mene tice. Vise bih voleo 10% popusta na neku igru tipa BF ili NFS nego sto mi svaki mesec daju dzaba neku glupost

PS4 mogu da pljuju oni koji ga nisu ni videli i oni koji ga neće videti u skorije vreme pa zato divljaju po forumu(*****ju).,)

I da, da se nadovežem na moj prethodni post, kod kutije se , koliko znam iz čitanja, imao je nikada nisam, gold ili live ili kako se već zove, naplaćuje odvajkada. I to skuplje nego PSPlus? Ako grešim , ispravite me.
Za neke igre se plaća mesečno 10-15 a verovatno ih ima i skuoljih, mesečno? Nisam nikada plaćao, ne znam. A PSPlus, koji je manje od 500 dinara mesečno, kad ga uzmeš sam, a za PS4 mora, a na PS3 smo delili i tu cifru, mada i sad može da deli, da se napravi kombinacija 2xPS3 + PS4, i da to postane SMEŠNA cifra, pakla cigara MESEČNO, a toliki je trn u oku ta PSPretplata.... stvarno deluje JADNO kad neko TO navede kao protivargument za PS4 i online itd ..... A milion puta rečeno da ta pretplata nije SAMO za to ....

ajde vi novi koji ste uzeli ps4 dodajte me za prijatelja KGBUnitz, imam dva coveka u prijateljima sramota me 🙂

Dodacemo! MM, koji je i tvoj nick?

Ne znam samo kome je PS+ trn u oku, pa to je ubedljivo najbolji feature svih PS konzola ikada 🙂

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno