Šta je novo?

Litecoin [LTC] (scrypt)

Dizem novi sistem, jel samo wallet.dat treba da sacuvam na usb?
I sta mislite o win 8.1 sto se tice rudarenja ili da se drzim 7-ice?
Treba mi odgovor sto pre

Dizem novi sistem, jel samo wallet.dat treba da sacuvam na usb?
I sta mislite o win 8.1 sto se tice rudarenja ili da se drzim 7-ice?
Treba mi odgovor sto pre

Rudarim na 8.1 64bit bez problema. Samo wallet.dat ali pre toga ga enkriptuj. Gledaj da staviš na više usb-ova i da ih koristiš samo za čuvanje wallet.dat fajlova :)

Kad smo vec kod asic-a, moja msi 2gb 7850 ima preko 78% asic-a, ali ne moze da se podigne core clock preko 1050... I daje malih 360 kh/s, malih jer neke 7850 od 1 gb daju 400 kh/s.

Kad god mjenjas klokove i napon stopiraj kopanje.

kako se bre gleda taj % Asic-a na kartama?
Moja MSI 1 giga, daje oko 390-395 na 1150/1250 a vidjao sam iste te koje kidaju i 410 skoro kad ih napucaju...
a powercolor od 2giga daje lagano 400 temp 55 stepeni kuleri 50% (smesno)

u gpuz klikneš na ikonicu u title baru gore levo pa imaš opciju

kako se bre gleda taj % Asic-a na kartama?
Moja MSI 1 giga, daje oko 390-395 na 1150/1250 a vidjao sam iste te koje kidaju i 410 skoro kad ih napucaju...
a powercolor od 2giga daje lagano 400 temp 55 stepeni kuleri 50% (smesno)
Ja sam gledao da msi 7850 1gb oc daje 400 kh/s i to lagano, ali ove msi 7850 2gb oc daju 380 maksimalno, imam dvije i imaju asic preko 75%, ali dzabe, plus sto mi grafike nisu stabilne na 1150/1250, ali opet ne prelaze 380kh/s... Kad neko nema srece u zivotu...

Ja sam gledao da msi 7850 1gb oc daje 400 kh/s i to lagano, ali ove msi 7850 2gb oc daju 380 maksimalno, imam dvije i imaju asic preko 75%, ali dzabe, plus sto mi grafike nisu stabilne na 1150/1250, ali opet ne prelaze 380kh/s... Kad neko nema srece u zivotu...

Moja 7850 1g iz gui minera u radnom racunaru baca 340 sa intezitetom 16 klokovima 1050/1250

Koji drv imaš na tim kartama od 2gb ? Ja ih imam 4 sa 13.11 drv, ferceraju kao besne preko 400.

Ljudi od silnih tema vise ni ne znam jel ovo pravo mesto, elem...

Sve sam ukapirao kako funkcionise sem mozda najbitnijeg dela. :)

Kako ja sada kada moj pool prijavi LTC, prebacim ga u Wallet i kako ja to da naplatim u Srbiji na najbezbolniji nacin?

Sa walleta prebacis na sajt btc-e*.

Tamo promijenis u btc.

Taj btc sa btc-e posaljes na bitstamp*.

Na bitstamp promijenis btc u dolare. Te dolare posaljes na svoj racun u banci.

*moras biti registrovan
*moras imati verifikovan nalog

Ili jednostavno das oglas ovdje da prodajes ltc i neko ti otkupi :)

Reg se na jednu od menjacnica npr BTC-e i menjas LTC za BTC pa se ili javis clanu ZMAJ ili se reg na BItstamp i verifikujes tamo nalog , vezes svoj devizni racun koji ako nemas otvoris i to je to ;)

Predpostavljam da i taj BTC-e i Bitstamp otkidaju neki procenat? Koliko?

Odeš na te sajtove i pogledaš? Kad te već mrzi search da radiš :)

btc-e ne znam tacno koliko uzima, bitstamp 15$ po transakciji fiksno za odredjene iznose na dnevnom nivou. Imas na sajtu sve.

Gledao sam nisam odma nasao, hvala na informacijama u svakom slucaju! Nije to ni malo 15$,pogotovo kad kreces od nule pa da vratis sto si ulozio.
Pedpostavljam da "Zmaj" ima bolje resenje? :)

Gledam sad sa BTC-e direktno moze da se odradi "withdraw" ?
Nudi dosta opcija, jel probao neko, mislim jel moguce uopste i jel isplativije od bitstamp-a? OKpay kaze 0% ?

Da li postoji jos neki put za slanje novca osim wallet>BTC-e>Bitstamp>Intesa? Ja imam problem da se verifikujem na Bitstamp pa bih da probam i neki drugi nacin.
Sta je sa Skrill sajtom? Negde sam procitao da moze i preko njega... ako moze koji je put isplatljiviji?

Da prodam nekome na forumu, a on kasnije to nudi na menjacnici?
A kako je to tehnicki izvodljivo? Mislim koja je sigurnost meni i njemu da necemo jedno drugog da zeznemo sa isplatom?

Nema tu sta kasnije, nije tvoja briga sta ce kupac dalje da radi sa time sta si mu prodao. Ti njemu prebacis LTC, BTC-e kod ili slicno, a on tebi prebaci novac. Nema tu nekog velikog cekanja, sve je gotovo u par minuta. Mozes i da se dogovoris i za licnu trgovinu, sve zavisi od dogovora.

Za koju valutu je najisplativije vezati devizni racun?

Nisam mislio da ce on prodavati za mene, nego na koji nacin regulisete da prodavac sigurno posalje kod kupcu a kupac sigurno uplati pare na racun prodavca?

Sa walleta prebacis na sajt btc-e*.

Tamo promijenis u btc.

Taj btc sa btc-e posaljes na bitstamp*.

Na bitstamp promijenis btc u dolare. Te dolare posaljes na svoj racun u banci.

*moras biti registrovan
*moras imati verifikovan nalog

Ili jednostavno das oglas ovdje da prodajes ltc i neko ti otkupi :)

zar ne moze direktno iz novcanika da posalje na stamp? da izbegne btc-e, pa da ne placa i fee za prebacivanje valute sa btc-e na stamp?
i zasto menjati za btc, a ne ltc?

googlaj i potrazi

Poslednja izmena:
Zato sto ne odes malo do BItsampa pa sam pogledas pobogu ?

Vrh Dno