Šta je novo?

Hardver za kopanje (GPU,CPU itd.)

Stigle AsRock Pro BTC ploce, upravo porucio jednu. :)

^ Ploča je vrh. Šteta što nije stigla prošle nedelje. :)

Ljudi koja R9 280x se na kraju najbolje pokazala za 24h rudarenje(grejanje i sve ostalo) ?

Poslednja izmena:
Danas konačno sredih rig, ubacih Enermax-a 730W umesto Raidmax 635W, prebacio 7850-ce iz drugog računara i sve sredih. Malo me nerviraju ventilatori što su svi onako različite, ali rade posao, pa neću da bacam pare na estetiku (ona mala serverska 9-ka u sredini je pravi mali tajfun, dobro da mi rig ne poleti).

Pogledajte prilog 134987Pogledajte prilog 134989

Zadovoljan sam i temperatura i tim kako radi, ali sad gledam kako da konfigurišem klokove karticama i brzinu ventilatora.

Ova Dimketova konstrukcija za rig je definitivno vrlo funkcionalna i bila je pametno uloženih 20€.

Poslednja izmena:
Danas konačno sredih rig, ubacih Enermax-a 730W umesto Raidmax 635W, prebacio 7850-ce iz drugog računara i sve sredih. Malo me nerviraju ventilatori što su svi onako različite, ali rade posao, pa neću da bacam pare na estetiku (ona mala serverska 9-ka u sredini je pravi mali tajfun, dobro da mi rig ne poleti).

Zadovoljan sam i temperatura i tim kako radi, ali sad gledam kako da konfigurišem klokove karticama i brzinu ventilatora.

Ova Dimketova konstrukcija za rig je definitivno vrlo funkcionalna i bila je pametno uloženih 20€.

Otisao sam danas po onu 270 o kojoj sam ti pisao na PM.
I tamo kod momka 2 Dimketove konstrukcije spremne za montazu komponenti.
Ja porucujem u nedelju pa kad stigne :)
Ove 270-ke su stvarno lude kartice, nerviraju dok se ne "ubode" sve kako treba ali onda rade ko zmaj.
Po cijeni jedne 280x dobijes 860-880KH/s. K'o 290

Prezadovoljan sam :)

Namestih konačno i klokove - 1060/1460 za 270-ce i 1050/1250 za 7850-ce, I19.

270-ce bacaju tačno 450KH/s, 7850-ce 365KH/s. Zbirno 1630KH/s za ovaj rig. Ostavljam do sutra da vidim kako će da se ponaša.

Posle pola sata 270-ce su 61-62C, 7850-ce u 63-65C, svi su ispod 2000rpm, nema rejected, nema HW error-a.

@Phobiazz:

Naponi na Enermax-u su zakucani na tačne vrednosti pod opterećenjem (merio unimerom 5V i 12V na molex-u), napajanje nije celo baš ledeno, zadnja ploča naspram ventilatora mu je blago mlaka (tj. nije ledeno hladna kao ostatak kućišta od napajanja) posle nekoliko sati kopanja sa sve četiri kartice :)

Poslednja izmena:
ljudi imam jedno hitno pitanje:
da li mogu da kombinujem 2 razlicita napajanja, prvo napajanje: graficka i komp (pise da je +12 48A), drugo napajanje: druga grafa (pise da je +12 40A), u sustini moje pitanje je da li je amperaza bitna, tj da li moze jedna graficka da bude ne nekom napajanju koje ima slabiju/jacu amperazu. hvala

pa bitna je, samo to je i bitno. U (napon u voltima) * I (struja u amperima) = P (snaga u vatima). jel si imao ti fiziku u osnovnoj školi? :D

Poslednja izmena:
jel to ventilator koji radi na 220V? imam neki slican koji poenkad uperim u otovreno kuciste kada su vrucne ;) takvi rade posao a ne ovi od 12 V :p

Ma ne, neka 12V 3pin 9-ka iz nekog manjeg starijeg HP tower servera. Nemam očitavanje ali rekao bih da je preko 4000rpm kako blesavo duva.

pa bitna je, samo to je i bitno. U (napon u voltima) * I (struja u amperima) = P (snaga u vatima). jel si imao ti fiziku u osnovnoj školi? :D

dobro to nego da kazem da jedno napajanje ima 1000 vati drugo 5000 vati znaci nije bitna snaga uopste bice dovoljno, mene zanima da li ce biti problema ako jedno ima drugaciju amperazu od drugog napajanja. znaci situacija je da imam dve iste kartice i na jednu ide jedno napajanje
a na drugu drugo, wati je dovoljno, zanima me amperaza sto je drugacija da li ce biti problema tu

Pozdrav svima ,

Znam nesto osnovno oko kriptovaluta , dakle konfiguracija iz potpisa - i grafa i procesor su mali potrosac , posto slabo koristim komp u zadnje vreme a svakako je upaljen stalno :D mislio sam da stavim da rudari malo , dakle da li se isplati da ubacim jos jednu 7850 ili mozda R 270x (mislim da bi moglo sa ovim napajanjem 2 kartice ) ako mogu da se kombinuju te dve kartice za mining i da ga ostavim da kopa ... Po nekoj mojoj racunici 2 x 7850 bi trebalo da donese manje vise oko 600khs ili ti 100 evrica posto struju svakako moji placaju :D .

Hvala svima unapred , svestan sam da ima milion ovakvih tema ali je zaista obimno sve .. cisto mi treba Da ili Ne a onda bih se bacio na ozbiljnije citanje :D

dobro to nego da kazem da jedno napajanje ima 1000 vati drugo 5000 vati znaci nije bitna snaga uopste bice dovoljno, mene zanima da li ce biti problema ako jedno ima drugaciju amperazu od drugog napajanja. znaci situacija je da imam dve iste kartice i na jednu ide jedno napajanje
a na drugu drugo, wati je dovoljno, zanima me amperaza sto je drugacija da li ce biti problema tu

nije problem što je različita amperaža. mada i dalje sam ubeđen da nisi shvatio šta sam ti pisao...

nije problem što je različita amperaža. mada i dalje sam ubeđen da nisi shvatio šta sam ti pisao...

xD shvatio sam da da bi bilo vise vati mora vise ampera da bude jer je napon uvek isti, nisam bas u prvi mah razumeo a posto moram brzo to da sredim necu ponovo da se zeznem :p hvala

Pozdrav svima ,

Znam nesto osnovno oko kriptovaluta , dakle konfiguracija iz potpisa - i grafa i procesor su mali potrosac , posto slabo koristim komp u zadnje vreme a svakako je upaljen stalno :D mislio sam da stavim da rudari malo , dakle da li se isplati da ubacim jos jednu 7850 ili mozda R 270x (mislim da bi moglo sa ovim napajanjem 2 kartice ) ako mogu da se kombinuju te dve kartice za mining i da ga ostavim da kopa ... Po nekoj mojoj racunici 2 x 7850 bi trebalo da donese manje vise oko 600khs ili ti 100 evrica posto struju svakako moji placaju :D .

Hvala svima unapred , svestan sam da ima milion ovakvih tema ali je zaista obimno sve .. cisto mi treba Da ili Ne a onda bih se bacio na ozbiljnije citanje :D

Da.

vuja9u3a.jpg

Prototip riga. Sugestije dobrodosle.

Pravi rig ce biti od druge vrste drveta i planirao sam iza kartica dodatnu letvicu za ventove.

Kartice sam maksimalno razdvojio zbog hladjenja a i da vidim kako cu smjestiti 4 komada kad stignu.

Pozdrav svima ,

nesto ti losha rachunica
sa 600KHs nema shanse 100evrica mesecno da pravis

vuja9u3a.jpg

Prototip riga. Sugestije dobrodosle.

Pravi rig ce biti od druge vrste drveta i planirao sam iza kartica dodatnu letvicu za ventove.

Kartice sam maksimalno razdvojio zbog hladjenja a i da vidim kako cu smjestiti 4 komada kad stignu.

To je to, ne diraj nista. Nesto slicno sam ja napravio davno jos. Bitno je da bude efikasan rig, da je nizak da bi razmakao karte maksimalno. Neces na izlozbu s njim.

Mislim da cu ga malo podici, jer mi ekstender sad prolazi tik uz box kuler. I to je x16, lijevo od njega je x1, bojim se da ce kaciti kuler. 20cm je visina prednje letve...

Koliki je razmak izmedju kartica?

Koliki je razmak izmedju kartica?

Otprilike 3 rupice/slota - bio bi više, ali krajnju desnu karticu ne mogu da pomerim skroz do kraja jer mi je extender samo 19cm dugačak, taj jedan bi mi trebao jedno 25cm, onda bi razmak bio kao 4 slota u kućištu, tj. onda bih iskoristio i 5. PCIe slot da ubacim još jednu karticu.

Poslednja izmena:
Otprilike 3 rupice/slota - bio bi više, ali krajnju desnu karticu ne mogu da pomerim skroz do kraja jer mi je extender samo 19cm dugačak, taj jedan bi mi trebao jedno 25cm, onda bi razmak bio kao 4 slota u kućištu, tj. onda bih iskoristio i 5. PCIe slot da ubacim još jednu karticu.

Ok, hvala. :)

Nazad
Vrh Dno