Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

^ Jesi skontao da ne radi ni text reflow lepo na aosp browseru posto je google ukinuo nesto tu? Citao sam to negde na netu, a sad da me ubijes, ne secam se kako je na 4.3 bilo.

Nisam primetio da Chrome ubija bateriju, a evo koristim ga par meseci.
Ne znam ko bolje štedi mobilni net, Chrome u Settings->Bandwidth management ima opcija Reduce data usage pa testirajte kako radi.
Možda bi stvarno bila korisna nova tema za browser napucavanje :)

Prilozi

• Screenshot_2014-02-04-12-08-30.png
    Screenshot_2014-02-04-12-08-30.png
    163.7 KB · Pregleda: 210
Chrome radi oko 50% stednje neta. Bilo je testova, a i video sam par SS-ova na xda.

To je dobro ako i sve stranice prikazuje kako treba kad se to uključi jer Opera mini na nekim brlja.

Malo je konfuzija sa tim Operama, ako se ne varam ja inače koristim Mobile Classic koja je imala zadnji update u oktobru i očigledno je više neće održavati, ovih dana sam probao Opera browser for Android i uopšte mi ne djeluje loše, neke stvari su mi i bolje. A tu je i Opere Mini, takvu sam nekad koristio.

Probao sam AOSP Browser (kao i CM verziju), ali brljavi mnogo i nije to to. Chrome je ipak najbolji za 4.4, samo mi nije jasno sta sprcase u 100MB, pa ni na racunaru nije toliko. Nije toliko tezak ni za bateriju ko nekad. :) Opera jeste dobra ali nema sync sto je sprecava da bude no1. Ostalo nije vrijedno pomena. :) Svidja mi se minimalisticki izgled Opere i Chromea, bez mnogo opcija, i lep UI. :)

Probao sam AOSP Browser (kao i CM verziju), ali brljavi mnogo i nije to to. Chrome je ipak najbolji za 4.4, samo mi nije jasno sta sprcase u 100MB, pa ni na racunaru nije toliko. Nije toliko tezak ni za bateriju ko nekad. :) Opera jeste dobra ali nema sync sto je sprecava da bude no1. Ostalo nije vrijedno pomena. :) Svidja mi se minimalisticki izgled Opere i Chromea, bez mnogo opcija, i lep UI. :)
Svaka ti na mestu. Jedina stvar zbog koje Chrome nije savršen je, po meni, loš tab management. Opera je mnogo bolja po tom pitanju. Malo je zeznuto to što na velikom ekranu svaku put kad hoću da otvorim novi tab ili da se prebacim na drugi moram da 'vatam gornji desni ugao. Nepraktično je skroz

Svaka ti na mestu. Jedina stvar zbog koje Chrome nije savršen je, po meni, loš tab management. Opera je mnogo bolja po tom pitanju. Malo je zeznuto to što na velikom ekranu svaku put kad hoću da otvorim novi tab ili da se prebacim na drugi moram da 'vatam gornji desni ugao. Nepraktično je skroz

Ne znam je l' znas ali imaju 2 nacina za interakciju izmejdu tabova. Swipe lijevo/desno na onom baru gore, ili swipe dole, i dobijas precicu za NewTab. Sta ces lakse od ovoga i prakticnije, bas je OK. Ovo su uveli u zadnjoj verziji. Popravlja se Chrome :)

Ne znam je l' znas ali imaju 2 nacina za interakciju izmejdu tabova. Swipe lijevo/desno na onom baru gore, ili swipe dole, i dobijas precicu za NewTab. Sta ces lakse od ovoga i prakticnije, bas je OK. Ovo su uveli u zadnjoj verziji. Popravlja se Chrome :)
Znam, naravno, samo Chrome koristim. Opet mi je to nekako nezgodno, al dobro, ukusi su različiti ;)

Imali jos neki browser koji poput boat browsera moze da otvori stranicu u tapatalku na primer..
Evo ovako;)
ta4ugese.jpg

Jel mogu nekako da streamujem seriju ili film sa kompa na fon preko mx playera npr.

Možeš. Ja preko ftp-a pristupim računaru (koristim fx file manager), nađem šta hoću da stremujem i idem open with mx player.

Poslednja izmena:
Možeš. Ja preko ftp-a pristupim računaru (koristim fx file manager), nađem šta hoću da stremujem i idem open with mx player.

Aha, znaci mogu preko ES File Explorer-a :) Samo da ga podesim posto vidim da ima opciju ftp, i lan i network.

Ja preko Root Explorera pokusam pustiti mp3 sa kompa, krene download (SMB Network).

Verovatno možeš. Treba ti konekcija sa računarom i file explorer koji ima gore navedenu opciju. Sad, dal je konekcija smb, ftp ili nesto treće nema veze. :)

Pa konekcija preko istog modema? Wifi na fonu i lan na kompu?

Poslednja izmena:
Jel bi mogao neko da malo bliže objasni kako da strimujem na fon preko ES file explorera, dobijam grešku ''server not found''... Imam SBB-ov net

Koja aplikacija moze periodicno da ukljucuje mobile data, syncuje i gasi mobile data?

Dovoljno je da radi samo to. (da nije tasker, juice defender..)

Koš mene radi bez problema. Išao sam na offline.

Evo i kod mene radi, ali nece da mi pusti prevod koji je u istom folderu sa serijom, dok kada je prebacim u fon mx player sam pusti prevod.

Edit: Radi, samo treba malo da se saceka da i njega prebaci.. oko 30ak sekundi.

Poslednja izmena:
Jel bi mogao neko da malo bliže objasni kako da strimujem na fon preko ES file explorera, dobijam grešku ''server not found''... Imam SBB-ov net

Kako imaš nameštene IP adrese? Dinamic ili static? Nadji koju lokalnu IP asresu ima tvoj komp i trebalo bi da radi:
e9a8y6e6.jpg
a4yma6av.jpg

Kakve su ove novije Facebook verzije? Ja imam 3.9 a viđao sam da se ljudi požale na novije. Tamo ne piše na koju verziju će mi dići kada je instaliram ali ima neka od 27. januara koju mi nudi da instalira.

BS Player strimuje muziku, video, fotke... ina opciju da preuzme titlove sa neta, automatski učitava postojeće titlove iz foldera...

Vrh Dno