Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Potrebna mi je pomoc. Imam alkatel idol mini rootovao sam ga i treba neki hack za igricu da ubacim u data folder preko root explorera. Medjutim kad udjem u data izbaci mi da treba tel da bude rootovan da bi imao ptistup. Sad ne znam zbog cega :(

Koja igra je u pitanju?

Meni za hack nije bio potreban root. Data folder se nalazi van sistemske particije. Igra koju sam hakovao je gta sa.

Pa i /data se nalazi u korjenu (/), naravno da treba Root za pristup. ZAto i trazi Root Explorer dozvolu. Bez Roota mozes samo SDCARDu pristupati.:) To sto je /system RO, ne mora znaciti da samo za to trebaju ROOT privilegije.

Poslednja izmena:
Znam. Samo kažem da za neke igre nije potreban root. Kao što je npr gta.

a gde je sdcard nego na data? :)

Pa postoji /data i postoji /sdcard/data. Za ovo prvo treba root, a za drugo ne treba. Cudo da mora u /data da se stavlja, vecinom se stavlja u /sdcard/Android/obb

Pa postoji /data i postoji /sdcard/data. Za ovo prvo treba root, a za drugo ne treba. Cudo da mora u /data da se stavlja, vecinom se stavlja u /sdcard/Android/obb
Tako je. Obicno (pa 100%) se stavlja u tu drugu putanju /sdcard/Android/data (ne obb).

a gde je sdcard nego na data? :)

Obratno (sve te particije se nalaze na internoj memoriji). Zato se i zove ROOT-ovanje, pristupanje korjenu, kao npr na Windowsu da mozes da pristupis C:/, a recimo bio si ogranicen na C:/Windows samo.
partition-size-in-android-device1.jpg

Poslednja izmena:
znam ja šta postoji i znam šta ga pitam :)
i nije sdcard/data nego sdcard/android/data

Obratno (sve te particije se nalaze na internoj memoriji). Zato se i zove ROOT-ovanje, pristupanje korjenu, kao npr na Windowsu da mozes da pristupis C:/, a recimo bio si ogranicen na C:/Windows samo.
partition-size-in-android-device1.jpg

super što si okačio sliku. i gde je tu sdcard particija?

Poslednja izmena:
Pusti stjepana na miru.. Mislis da mozes da se siris ako si vip clan :)

Sdcard sam nazvao internu memoriju. Zato se mijesa to i /sdcard putanja.

Ti si rekao da je /sdcard na data particiji, i tako je. Isti fajl siatem dijele isti prostor, prostor za instalaciju appova i njene podatke i sl. i korisnicki podaci. To je 12.95GB. Ostatak prostora je za ostale particije. Int memorija je 16GB.

Da li vam baguje messenger?
Meni od danas počeo opasno da baguje,ne izbaci mi nove poruke,izbaci neke stare. Ja uradim update,nista mu nije pomoglo.
Radio je fenomenalno.

@telep Hvala
Ja potrošio 56$

Interesantno je videti šta se koristi a na šta je bačen novac. Procenat iskorišćenosti :-D

Restartovao sam telefon i izgleda da se messenger vratio u vinklu.

Ccc, kaže da nemam nijednu plaćenu aplikaciju, a to što sam skinuo nekoliko i uneo kod "AppGratis", to ništa, a??? :D

Browser Wars: Speed & Benchmark comparison

Sta je sa operom, najgora kao i za pc :d

A ja koristim Operu vec godinu dana :d jer kao Chrome srce bateriju a ostali su losiji navodno.

Sad ozbiljno pitam, na koji pretrazivac da predjem, koji je najkompletniji i nema bagove sa srkanjem baterije?

Poslednja izmena:
Ja koristim Dolphin. Em mi je najlepši, em je brz, a ima i Dolphin Connect za Chrome pa pošalješ stranicu koju čitaš sa mobilnog na komp i obrnuto :)

Browser Wars: Speed & Benchmark comparison

Sta je sa operom, najgora kao i za pc :d

A ja koristim Operu vec godinu dana :d jer kao Chrome srce bateriju a ostali su losiji navodno.

Sad ozbiljno pitam, na koji pretrazivac da predjem, koji je najkompletniji i nema bagove sa srkanjem baterije?

AOSP browser ili Chrome. Jesi ti čitao prethodnih par strana, jer se bukvalno pričalo o browserima, nemoj opet da se vrti ista prica?

Citao sam ali koja je svrha svega toga kada je svako predlozio neki svoj browser na koji masturbira iz licnih razloga :d Bukvalno se 2 misljenja nisu poklopila a browsera sa ocenama 4-4,5 ima na tone.

Opera Mobile Classic je moj favorit - Opera Mobile nikako. FF je prilicno dobar, ali je problem flash. Trebalo bi otvoriti zasebnu temu, gde bi se vodio rat i predlagalo 40 browsera, bez mogucnosti zakljucka - ali barem bi ova tema bila malo "cistija" :d

Bukvalno se 2 misljenja nisu poklopila

To je zato što mnogi nisu učestvovali u tom zasedanju. :D Ali kako bi rešili problem...

AOSP browser ili Chrome.

+1 Nema potrebe za traganjem. AOSP browser je "najlakši" i najbrže radi. Šteta što mu ne radi Flash i Incognito mod na KitKat... Chrome radi dosta dobro, stabilan je i praktičan zbog synca koji dobro radi sa desktop verzijom, ali je zahtevniji od AOSP Browsera.

Još jedan bih browser uveo u jednačinu, a to je Opera Mini. Brz je i odličan je za štednju mobilnog interneta.

Vrh Dno