Šta je novo?

Aplikacije za Android OS - DISKUSIJA, PITANJA I ODGOVORI

Hehe sta znam. Moja greska pogresno sam zakljucio nisam razmisljao. LAN kablom je komp povezan na router/AP na kome je aktiviran wifi. Pa udji u podesavanja routera ili sta vec imas, i vidi koje je IP adrese DHCP server dodijelio uredjajima u mrezi. Ono je najbolje da sve foksiras preko MAC adres

Ne trebaju sifre nikakve samp treba podesiti fino na kompu u CP. I da, iakljuci Firewall da nije do njeha.

Poslednja izmena:
Firewall isključen. Probana i local IP adesa i starting IP adresa. Ista stvar. :/
55555.png

Stavi za staring ip 192.168.0.101, zatim podesi na računaru konekciju. IP 192.168.0.101, ispod 255.255.255.0 i gateway 192.168.0.1

Sacuvaj i probaj da se konektujes na 192.168.0.101

Na dialer misli

Misliš na com.android.phone? Dialer je u sklopu njega.

Poslednja izmena:
Ajd molim te daj link, uopste ne mogu da nadjem airdroid za Windows.

Firewall isključen. Probana i local IP adesa i starting IP adresa. Ista stvar. :/
Pogledajte prilog 134847

Računaru kome hoćeš da pristupiš preko telefona dodeli fiksnu IP adresu (U win, linux ili koji već OS koristiš staviš LAN kartici fiksnu IP npr. 192.168.0.2). U ES file explorera ideš na LAN karticu i dodaš server (ukucaš IP adresu kompa od malopre), staviš da loguješ kao anonimus i to je to.

Računaru kome hoćeš da pristupiš preko telefona dodeli fiksnu IP adresu (U win, linux ili koji već OS koristiš staviš LAN kartici fiksnu IP npr. 192.168.0.2). U ES file explorera ideš na LAN karticu i dodaš server (ukucaš IP adresu kompa od malopre), staviš da loguješ kao anonimus i to je to.

То и радим али добијам ову грешку
Screenshot (07-55PM, Feb 05, 2014).png

Jesi promenio i ostale stavke? Mora da radi ovako kao što sam napisao, i kod mene je tako podešeno.
Јесам. Из браузера променим стартин ИП адресу, онда из нетворк и шеринг центра у овом скроз десном прозорчићу

6.png

удесим ИП адресу и гејтвеј, а сабнет маск сам одређује. Јел то све? Не видим где грешим? И да... Хвала на помоћи... :)

Očigledno je da nisi podesio dobar ip na telefonu.

Upiši ime računara umesto ip, ili ako hoćeš ip kucaj u command promptu ipconfig. Ip koji dobiješ upiši na telefon.
E sada, ako ti na ruteru komp nije fiksiran po Mac adresi, može se desiti da ti taj ip koji si upisao na telefon dobije neki drugi uređaj u kući (ako se na mrežu nakači pre deska)

Najbolje je da u routeru rezervise odredjenu IP adresu za odredjeni uredjaj.
Evo kako je kod mene:

dhcp.png

Ne mora da znaci da nije podesio dobar ip.Imao sam identican problem i sve dok nisam stavio sifru na racunar i istu upisao tamo gde trazi nije htelo da radi.Zasto,hebem li ga,nemam pojma.

Ne mora da stavi password na PC. Ja nemam pa pristupam tako sto checkiram anonymous checkbox. Samo ne mogu da se setim sta sam morao u sharingu da podesim da mogu ovako da pristupam.

Haha brate, kad promenim IP na 192.168.0.101 net mi ne radi uopšte :D

Koji NET imas i koju opremu ?

Poslednja izmena:
To je sve. Jel ti radi net, ili samo neće da se konektuje sa telefona?
Ne radi net na kompu uopšte.

Najbolje je da u routeru rezervise odredjenu IP adresu za odredjeni uredjaj.
Evo kako je kod mene:

dhcp.png

Ne mora da stavi password na PC. Ja nemam pa pristupam tako sto checkiram anonymous checkbox. Samo ne mogu da se setim sta sam morao u sharingu da podesim da mogu ovako da pristupam.

Koji NET imas i koju opremu ?
SBB (kablovski, jelte) i Cisco EPC3925 ruter. Aj probaću ovo tvoje, pa se javljam :)

EDIT: Jel to ovo?
http://i.imgur.com/Q4mwJBb.png

Poslednja izmena:
То и радим али добијам ову грешку
Pogledajte prilog 134854

Јесам. Из браузера променим стартин ИП адресу, онда из нетворк и шеринг центра у овом скроз десном прозорчићу

Pogledajte prilog 134855

удесим ИП адресу и гејтвеј, а сабнет маск сам одређује. Јел то све? Не видим где грешим? И да... Хвала на помоћи... :)

LAn kartici iskljuci TCP/IP v6 protokol, a u podesavanjima za TCP/IP v4 stavi 192.168.0.2. Evo ti moj ss pa pogledaj i shodno tome koja je IP adresa tvog rutera tako stavi.
IP.jpg

Samo ne mogu da se setim sta sam morao u sharingu da podesim da mogu ovako da pristupam.

Untitled.png

Joj tebra ala se peglas, sve se bre u routeru podesava, to se odradi za 2 minuta :smoke: Ne cackaj nista na kompu, automatika je najbolja :guitar:

Poslednja izmena:
Eto vidis, nisi morao launcher da menjas :p Mada meni nema logike da ukljucujem auto rotation na launcher, pa me nije ni zanimalo, bas mi milo and drago sto si nasao ;)

Pisem ti u xposed temi, kad sam je vec otvorio za animacije.

vazi, i ja odgovaram tamo... Ukratko, nije to TO :(

Vas dvoje se niste razumeli. Nema AirDroid za PC nego telefonu pristupas preko browsera. A i preporucio bih ti da probas Software Data Cable posto on meni daje skoro duplo vece brzine wi-fi transfera nego AirDroid.

Tek sad ne razumem? Njemu treba obrnuto? Sa kompa da gledas fon?
Ja za to koristim Wifi File Transfer Pro(kupio ga).

Ajd molim te daj link, uopste ne mogu da nadjem airdroid za Windows.

Samo ostavis Airdroid na kompu upaljen(sitan program, pali se sam) i to je to, odakle hoces mozes da pristupis..
Evo,deo tvog posta.Kazes da ostavis airdroid na kompu , da je sitan program i da se pali sam??? Kako se pali kad se koristi iz browsera?
Zato sam i zakljucio da si mozda iskopao neki airdroid za win.

Evo,deo tvog posta.Kazes da ostavis airdroid na kompu , da je sitan program i da se pali sam??? Kako se pali kad se koristi iz browsera?
Zato sam i zakljucio da si mozda iskopao neki airdroid za win.

Pa ima, to je kao mali programcic, sluzi samo da mozes sa fona da pristupis kompu i nista vise. Kad instaliras airdroid na fonu dobijes link za taj programcic.

Kakav bre Airdroid (nekad ga koristio tj. samo probao, zivi bloatware) i slicni bakraci. Danas svaki File manager (Root Explorer, Explorer, Solid Explorer, ES Exlorer...) ima navedene opcije (interakcija izmedju kompa i telefona, SMB, FTP, LAN...), a nema toga ko ne koristi neki File Manager :)

Poslednja izmena:
Pa ima, to je kao mali programcic, sluzi samo da mozes sa fona da pristupis kompu i nista vise. Kad instaliras airdroid na fonu dobijes link za taj programcic.

AirDroid ne koristi nikakav "programcic" za PC, direktno se iz browsera pristupa, sem ako se nesto promijenilo u zadnjih par mjeseci... ne zbunjuj covjeka...

AirDroid koristi nikakav "programcic" za PC, direktno se iz browsera pristupa, sem ako se nesto promijenilo u zadnjih par mjeseci... ne zbunjuj covjeka...

Covece, instaliras aplikaciju na fon, i iz nje ulazis na komp. Na kompu se instalira programcic koji ti trazi da bi to radilo kada prvi put palis program.
I ovaj airdroid sto sam ja ins nema mogucnost komp da pristupa fonu, samo fon kompu.

EDIT: au, pa ovo nije airdroid, nego AirStream. Ja se izvinjavam al totalno sam lose procitao, tj na brzinu pa sam zbunio i vas i sebe.

Poslednja izmena:
Vrh Dno