Šta je novo?

QubitCoin [Q2C]

Pa resio covek blok :-D

Prosle godine je bio slican scenario sa alt coinima. Pojavilo se dosta njih (dgc, wdc, qrk itd.) odjednom i cijena im je bila niska a vidi sad.

Sto se u principu opet svodi na srecu... koji coin rese da pumpaju...

Svaki coin dodje na red, pre ili kasnije.

Ja sam samo jedan od mnogih koji ima preko 1m novcica. A nas 10 kad bi se skupili, napravili bi dar mar na menjacnicama. :)

Ali jos je rano jer nema ni ~10-ak dana od kada je izasao na prvu mini berzu, tako da...

Pa video bi... ukucas u mineru kolko CPU - da uposli ;)
Elem totalno se ne isplati ulagati u CPU mining čisto malo da razbijem entuzijazam ljudima.Tu najviše profitiraju ljudi koji su po firmama i imaju dostup velikom broju računara i udare po Guerrilla miningu :)
npr. uzeti par računara koji će biti samo za mining je suludo pogotovo kada se izračuna struja koju utroše ti računari i kolko novca naprave za mesec dana u većini slučajeva matematika je da nema računice tj. zarade sve se svodi na čekanje i nadanje da će taj novčić vredeti nešto do tada treba platiti utrošenu struju i nadati se skup hobi.
GPU mining je i dalje NO.1 ali ko sad počinje sa malo keša bolje da ni ne počinje.
Po meni mining je mrtav ukoliko nemate mnogo keša i mnogo snage odma a da zar nisam rekao da je opet za sve kasno :) voz je otisao ljudi koji su pokupovali ASICE ili masovno grafe prosle godine oni su se nakopali i sada rade na menjacnicama i polako prodaju svoj hardver ili ga sire jos i jos megalomani i farmeri kojim nikad nije dosta...

http://www.youtube.com/watch?v=faqpu_bFfpQ

Dobar :D Tako sam i ja odustao pre godinu i po dana prvi put, pa drugi put kada se ASIC omasovio... sad ne pustam makar samo ove CPU coine kopao :smash:

P.S. Resih i ja blok a nisam ni skontao, ja mislio da je tih 1024 novcica neka greska ali ste me sad prosvetlili :eyebrows:

Resio sam ja vise puta blok, ali mislio sam da se to deli na poolu.

Pa i deli se....samo kada kopas solo dobijas samo ti vrednost bloka...onaj ss je vrednost bloka...a ne koliko je dobio novcica....mada na nekim pool-ovima ima simbolicna nagrada za svaki pronadjeni blok, ali nije tako velika... :)

Poslednja izmena:
Nije mi bas jasno :) to sam kopao na poolu. Desavalo mi se da dobijem po 300 coina ali prvi put 1024 (ceo blok). Kao da sam solo bio ili sta god. Jel moguce da sam nasao u prvoj sec block pa ga nisam delio?

Dobio sam 1024 na racun :)

To sam kopao sa i7 2600k :) cesto sam dobijao po 200-300, eto sad i 1024... Mada mi nije jasno.

Pa moguce je da se resi blok, udje u resavanje sledeceg bloka, ti prvi posaljes share i otvoris blok, pa samim tim se deli samo na tebe, tj dobijas celu nagradu. Meni se to vise puta dogodilo na nekom coin-u samo ne mogu sad da se setim kom ...

Ako neko stoji iza ovog coin-a i hoce da ga podrzi, mozda u narednih 2 dana dodje do znacajnijeg skoka cene, da bi nas naterao da ostanemo na njemu i ne prelazimo na Max :p

Just a though...

ili nas pusti da odemo, padne diff, nakopa se kao zmaj (ne ovaj nas :p ), nakupuje jeftino, i onda pocne da ga pumpa

Zna li neko koliko se otprilike dobija khasha sa novim cpu minerom sa I7 3770 (nonK), ako ga podesim da radi na 4ghz, mislim da brze od toga ni ne moze?

Poslednja izmena:
ala nas je pokrao pul od sinoc (cpu-mine), stiglo mi samo 1000/12h, a inache je na svaka 2h....cccc

meni je ovako po danima
30 - 710 q2c
31 - 1300 q2c
1 - 2150 q2c
2 - 2600 q2c
3 - 2850 q2c
4 - 300 q2c

oovo su mi datumi iz waleta

Dvoumim se izmedju ova dva procesora, FX-8350 i i5-4670K, koliko khs daju na defaultu.? A koliko i5 na 4 GHz?
Tj. koji je bolji za kopanje?

ovo je vec bullshit, verovatno nece da puste gpu mining, tj. "nece" dok mi kopamo procesorima oni ce da ga siluju grafikama,
sta misli ovi iskusniji

nesic1 sa cime kopas tj koji proc koliko mh/s ?

ja sam kopao na poolu sa 400 mh/s cisto radi poredjenja i od ovolikih menjacnica ja nisam ukapirao kolika je cena qubita :lupko:

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
4670k na 4.0GHZ daje 720khas iliti 3750komada dnevno.
U kom to filmu sa jednim cpu -om izvlacis ? Ja imam oko 5000khas i izvlacim oko 10.000 qubita na dan ??? Nekad i manje zavisi od diffa i od poola koji je najgori na svetu treba napomenuti da bar ja dobijam puno reject sherova i snaga na pool u mi nekad padne na 300 :mad: pa se povrati.

Ne znam, evo gledam vec 2 dana auto isplate sa pool-a i vremena, i imam toliko isplacenih... pool je mine-pool.net

3750 je sa 720khas, a ukupno imam 4500 sa 900khas posto imam jos jedan procesor...

Ja oko 2k na dan, mozda malo vise. b50 kvad i laptop.

Ja uzmem oko 1500-1800 novcica na dan sa A10-6800K sve na defaultu. Baca oko 90 khasha po jezgru. Otvorena stranica, box kuler, temp 57c i 2400 obrtaja.

Nazad
Vrh Dno