Šta je novo?

Koji player za HD filmove?

Marko16

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2009
Poena
330
Moja oprema  
Mobilni telefon
Mi 9T
Pristup internetu
  1. ADSL
Dakle, iz vašeg iskustva, koji je najbolji player za HD ready i full HD filmove?
Uzgred, trenutno koristim GOM, nisam nešto zadovoljan kvalitetom.. :)

Neko će reći MPC-HC, neko KM, neko Pot (valjda ima podršku za DXVA) ... Probaj sve pa vidi šta ti odgovara.

Od DXVA je vajda jedino kad je procesor previše slab pa baš mora preko grafičke... u protivnom treba ići na čisto softversko renderovanje (VLC npr), slika je primetno bolja naročito na većim ekranima. Dekoder u GPU-u ionako puca na brzinu a ne na kvalitet.

MadVR renderer ako se ide na kvalitet je must have. Koliko znam ne mnogo plejera dozvoljava promenu default renderera, MPC-HC znam da moze a valjda moze i Pot.
U svakom slucaju moja preporuka je MPC-HC+MadVR.

Kvalitet ne zavisi od decodera niti od playera.
Svaki decoder je ogranicen H264 standardom i bilo da je hardware ili software mora da izbaci isti ouptut....

A koji player da odaberes zavisi od tebe. Moja preporuka je MPCHC, sto ne znaci da mislim da je tipa KMplayer ili neki drugi losiji.

Drugar je skinuo film (Avatar) 45gb medjutim ton i slika mu se razilaze, da li su to kodeci ili pler u pitanju?

Codeci a oni su verovatno integrisani u player odnosno njegovi tako da moze se reci i player...
A mozda je i konfiguracija slaba ...

Ja sam relativno dugo koristio SPlayer, ali od skoro kako sam poceo vise da gledam HD filmove (mahom 720p) presao sam na VLC media player i jako sam zadovoljan. I dalje drzim portable SPlayer na kompu, onako, mozda zatreba a i zao mi da ga obrisem :), dosta je sluzio.

Drugar je skinuo film (Avatar) 45gb medjutim ton i slika mu se razilaze, da li su to kodeci ili pler u pitanju?
Ako je u pitanju MPC HC nije slucaj (kako kod skoro svi ostalih) da su kodeci i plejer "u paketu" - najcesce NIJE plejer vec neki od kodeka tj podesavanja kodeka.

Prva preporuka MPC Home Cinema a dobri su i KM, VLC pa i GOM player (doduse ne znam kakav je za HD, za "obicne" filmove je sjajan)

Poslednja izmena:
Preporuka za Splash pro za fullHD filmove,po meni najbolji.;)

jel km ima dxva "out of the box" ili se posebno šteluje ?

Jos jedna preporuka za Splash player! Ima neke jedinstvene funkcije, kao sto je motion2 - framerate skace na 60fps bez obzira kakav je materijal i to stvarno dobro odradi! Koristi u fullu GPU, i ATI i nVidiu.

Windows Media Player 12 + PureCodec je bila najbolja kombinacija koju sam probao dok nije izasla posledna verzija koja mi je radila probleme.

E ovako fajl je u mkv ekstenziji player-i koje smo probali su BS Player, VLC, KM, instaliran zadnja verzija K-Lite kodeka i negde se razilazi ton i slika, negde pusti par sekundi pa stane...Konfiguracija je dobra novija generacija 17" laptopovsa 2 gb ddr2 ne znam tacno napamet celu konfiguraciju

Poslednja izmena:
mpc-hc+madvr, najnoviji... titlovi rade sa filmovima u x264 kompresiji, ali ne rade sa xvid fajlovima... jel to samo kod mene ili i kod vas?

splashpro kod mene ubija, slika savrsena.... odgledao gomilu 1080p i 720p filmova u njemu i prezadovoljan sam. jedino sto me buni, poskidao sam 3 finala tenisa djokovica i nadala u mkv extenziji i rezoluciji 720p,i sad, ali ne svaki put, mi u slashu bezi ton od slike, a recimo u vlc mi radi normalno.....?

Vadim ovu temu iz naftalina jer me izludjuje jedna stvar sa Splash playerom - zvuk je katastrofa! Narocito se primecuje kada je neka scena sa eksplozijama, zvuk je tada nenormalno praskav! Isti filmovi pusteni na MPCH Cinema je bez greske. Probao sam i na laptopu bez dodatnih kodeka, zatim i sa kodecima, ali je zvuk ostaje los.
Jer jos neko koristi ovaj player? Kakva su iskustva?
Koristim ga samo zato jer ima odlicnu play listu dok je mpch truba sto se toga tice.

Koristio sam ga ja, al' sam prestao jer ne pušta TrueHD audio.

Za zvuk pogledaj u podešavanjima filtera da nije uključen audio boost (ako jeste, izgasi ga). Mislim da je pored onih opcija gde dodaješ oštrinu, saturaciju i slično.

Splash

Splash sam uporedjivao sa svim ostalim plejerima u svim situacijama koje može staviti pred njega bilo koja scena na filmu.Mislim na brze kadrove,kadrove u daljini,kontrastni prikazi itd. i u svim tim situacijama prikaz je takav kao da gledate iti taj film ali sniman drugom kamerom.Mnogo realniji,sa glatkim kretanjem pokretnih tela,sa boljom dubinom i jasnijim ivicama izmedju tela po dubini.Efekat se dobija sa pravilnim pedašavanjima svih parametara i po meni je jednak kada sa panela sa osvežavanjem od 50Hz predjete na panel od 100Hz.Jedino mu se po tim parametrima može približiti Power DVD,ali uz lošiji opšti kvalitet prikaza.Za zvuk ne mogu nista reći jer ta testiranja nisam vrsšio,jedino da audio boost treba isključiti za DTS audio.Sve u svemu player bez premca.Preporuka za sve kojima je kvalitet na prvom mestu.

Splash sam uporedjivao sa svim ostalim plejerima u svim situacijama koje može staviti pred njega bilo koja scena na filmu.Mislim na brze kadrove,kadrove u daljini,kontrastni prikazi itd. i u svim tim situacijama prikaz je takav kao da gledate iti taj film ali sniman drugom kamerom.Mnogo realniji,sa glatkim kretanjem pokretnih tela,sa boljom dubinom i jasnijim ivicama izmedju tela po dubini.Efekat se dobija sa pravilnim pedašavanjima svih parametara i po meni je jednak kada sa panela sa osvežavanjem od 50Hz predjete na panel od 100Hz.Jedino mu se po tim parametrima može približiti Power DVD,ali uz lošiji opšti kvalitet prikaza.Za zvuk ne mogu nista reći jer ta testiranja nisam vrsšio,jedino da audio boost treba isključiti za DTS audio.Sve u svemu player bez premca.Preporuka za sve kojima je kvalitet na prvom mestu.

O kada Splash nudi visok kvalitet? Kada sam ga ja isprobavao davao je mnogo gore rezlutate od KMP, koji sam zamenio za PotPlayer.
Retko ih inace koristim sada, jer gledam na TV ugradjenom player-u sve sto moze da pusti, a Pot preko HDMI kad mi zatreba.

Od kada?Od Uvek!Ponovo testiraj,možda ti je nešto promaklo.Testirano uporedjivanjem Bluray diskova (original) na Pioneer BR playeru i Pioneer Kuro plazmi od 50 inća sa velikim MKV fajlovima puštanih sa HD.Player na TV?Samo u nuždi.Prilagodjen hardverskim sposobnostima TV,znači nezahtevan,znači loš.

Nazad
Vrh Dno