Šta je novo?

Koji player za HD filmove?

Mozda bi bilo dobro kada bi neko od srucnjaka za video oblast , postavio
na sticky, setovanja za mpc-hc player ( analogijom se mogu primeniti na ostale playere ) u
varijantama Nvidia i Ati karte, sva podesavanja za madvr, lav splitter, ffdshow itd.
Koje externe codece, koje interne, koji codec pack itd ?

To uglavnom ima da se nadje, podesavanja za kartice se ne razlikuje, osim pravilnog izbora za Hardware Decode, koji stvarno ne treba objasnjavati, lepo pise za koju karticu je sta.
U principu za HD, je uvek najbitnije imati dobar izvor (gde je bit-rate jednako, i vise bitan u odnosu na rezoluciju), bolji je high bit-rate 720p, od low bit-rate 1080p.

Ja koristim VLC i aspect ratio 16:9 da bih imao prikaz na celoj površini monitora(bez crnih delova gore i dole) ali sam skinuo neke filmove u full HD-u i pored aspect ratio 16:9 imam te proklete crne štrafte koje nevolim.Kako podesti VLC da imam prikaz na celoj površini monitora???

Ja koristim VLC i aspect ratio 16:9 da bih imao prikaz na celoj površini monitora(bez crnih delova gore i dole) ali sam skinuo neke filmove u full HD-u i pored aspect ratio 16:9 imam te proklete crne štrafte koje nevolim.Kako podesti VLC da imam prikaz na celoj površini monitora???

To je letter-box.

Inace to niko ne radi ko drzi do kvaliteta, pravi distorziju slike. Treba da gledas u originalnom odnosu strana.

Poslednja izmena:

I to.
Uopste ne razumem ljude koji menjaju odnos stranica,
deformise sliku, uglavnom je da nadomeste, jer je ekran u principu manji, pa je dodatno smanjena povrsina za gledanje.
I meni je bilo malo dok nisam kupio veliki televizor, pa i dalje nisam to radio. Nerviraju me i televizije kad se prave pametne pa menjaju odnos strana.
Pre neki dan RTS2 je odsekao i razvukao Dans la maison da bude 4:3, uzas.

Ja sam probao 100 pleyera, i nijedan nije savrsen,svaki ima neku manu. Za sada jedino MPC-HC odradjuje posao, a mogucnosti za podesavanja su velika. Ja ga koristim u kombinaciji ca core codeck-om i evr custom presenter....
Jeste da je ruzan ko lopov i to mu je najveca mana ali sta je tu je.

Imaš MPC-BE. Isto s****e, drugo pakovanje. Ja njega koristim.;)

Uzeo sam tvoja podešavanja a malo sam se poigrao sa kombinacijom MPC-BE + madVR + shaders. Jedna slika je sa Splash plejera a dve sa MPC-HC.
Pogledajte prilog 134905
Pogledajte prilog 134906
Pogledajte prilog 134907

Prva je po meni najbolja stim da je veštački sređana druga. Tako da će nekome više odgovarati druga u odnosu na prvu sličicu. Treći prikaz zaostaje za ove dve

Mozda bi bilo dobro kada bi neko od srucnjaka za video oblast , postavio
na sticky, setovanja za mpc-hc player ( analogijom se mogu primeniti na ostale playere ) u
varijantama Nvidia i Ati karte, sva podesavanja za madvr, lav splitter, ffdshow itd.
Koje externe codece, koje interne, koji codec pack itd ?

OVo je odlična ideja ali ako bi se dodali i ostali plejeri tipa km, vlc pot, gom itd i kad bi se uradio bench test na različitim konfiguracijama tipa laptop, desktop, izlaz na lcd, izlaz na plazmi kao i zauzeće procesora ili grafičke u jednoj ili nekoj drugoj varijanti

Tačno je da na netu na dosta mesta ima podešavanja ali bi onda na jednom mestu bilo odrađeno sa više plejera, različita podešavanja, uporedio kvalitet prikaza i koliko je sve to zahtevno

KMP ne vredi računati, postao je krš. Pot radi njegov posao, mada otkrivam bug-ove u zadnje vreme.

Ne vidim nigde neku svežiju temu koja se bavi MPC-om... (mislim da bi svaki od nekoliko najpopularnijih plejera trebao da ima svoju generalnu temu).

Može li se u MPC-HC plejeru videti koji je frejm trenutno prikazan?

u čemu je fora sa KM playerom i bilo kojim kodekom preko kog puštam video, uvek u donjem delu (nekih 5%) imam štraftu koja duplira sliku od dela iznad?
Jel treba da instaliram neki dodatni kodek pošto svaki video puštam preko Haali's kodeka?

Prilozi

• The.Hobbit.The.Desolation.Of.Smaug.2013.720p.BluRay.DTS.x264-PublicHD[22-52-19].JPG
    The.Hobbit.The.Desolation.Of.Smaug.2013.720p.BluRay.DTS.x264-PublicHD[22-52-19].JPG
    76.7 KB · Pregleda: 65
Meni se identična linija javlja isto s donje strane, ali isključivo u kombinaciji BS Player/CoreAVC DXVA/Overlay Mixer Renderer i isključivo sa nekim retkim fajlovima. Recimo Enemy.at.the.Gates.[2001].720p.BluRay.DTS.x264-ESiR.
Samo pošto je overlay ne mogu da uhvatim screen.
Znači sa CUDA ili CPU dekodingom radi korektno, takođe i sa svim ostalim renderima. I u MPC-u sa LAV Filters nema problema.

Vrh Dno