Šta je novo?

Koji player za HD filmove?

Od kada?Od Uvek!Ponovo testiraj,možda ti je nešto promaklo.Testirano uporedjivanjem Bluray diskova (original) na Pioneer BR playeru i Pioneer Kuro plazmi od 50 inća sa velikim MKV fajlovima puštanih sa HD.Player na TV?Samo u nuždi.Prilagodjen hardverskim sposobnostima TV,znači nezahtevan,znači loš.

Splash je davao los kvalitet sa MKV i na monitoru. Tako da na TV ne verujem da bi bilo ista bolje.
Na visokom bit-rate, plajer gubi sposobnost unapredjenja nesto narocito.
Ali je svakako PotPlayer MadVR maksimum koji mozes da izvedes na PC.

Ja sam rekao šta sam imao da kažem i stojim iza toga.Pozdrav.

I naravno da nije, nema napredne opcije, ne moze da pusti 10-bit video...

ova tema se izgleda svakih godinu do dve dana aktivira

Onaj ciji ti se interface najvise svidja.

Sve dok se ne otvori UHD tema za neko vreme.

A odgovor će biti isti. Kao što sad ljudi misle da je HD nešto posebno pa treba poseban plejer u odnosu na SD tako će misliti da treba poseban plejer za UHD. A situacija je obrnuta. Daleko je teže izvući dobar kvalitet SD materijala na HD TV/monitoru nego kada se gleda native HD video. Isto, teže će biti da se dobije pristojan prikaz HD videa na UHD TV-u nego native UHD video.
Na kraju, slika će, kao i uvek zavisiti od odabranog video rendera i podešavanja istog.

Poslednja izmena:
Mene stvarno cudi da posle stotien tema i milion objasnjena da kvalitet slike NE zavisi od playera , neki i dalje ne mogu da razumeju.

Džabe stotine takvih tema kad ima hiljade onih u kojima je "plejer" zbirna imenica za sve operacije vezane za reprodukciju audio/video materijala, te se imenici "plejer" pridružuje i kvalitet i nedostatak istog.
sim toga, mnogi nisu ništa naučili ni o audio i video formatima, multimedijanim kontejnerima, formatima titlova, razlici između samog formata i ekstenzije koju koristi Windows (primer: promena ekstenzije iz MKV u AVI ne dovodi do promene kontejner formata.).

Mene stvarno cudi da posle stotien tema i milion objasnjena da kvalitet slike NE zavisi od playera , neki i dalje ne mogu da razumeju.

Džabe stotine takvih tema kad ima hiljade onih u kojima je "plejer" zbirna imenica za sve operacije vezane za reprodukciju audio/video materijala, te se imenici "plejer" pridružuje i kvalitet i nedostatak istog.
sim toga, mnogi nisu ništa naučili ni o audio i video formatima, multimedijanim kontejnerima, formatima titlova, razlici između samog formata i ekstenzije koju koristi Windows (primer: promena ekstenzije iz MKV u AVI ne dovodi do promene kontejner formata.).

Nisu, niti ce. Mada za ovaj Splash, jeste sam player, jer nemas opcije da menjas dekoder ili render.
Sta su ti dali, to ti je.

ilidan, jeste to tako, ljudi ne kapiraju. Kao sto ne znaju ni razliku izmedju rezolucije i bit-rate.
I koliko ovo drugo utice na kvalitet.

Nisu, niti ce. Mada za ovaj Splash, jeste sam player, jer nemas opcije da menjas dekoder ili render.
Sta su ti dali, to ti je.

ilidan, jeste to tako, ljudi ne kapiraju. Kao sto ne znaju ni razliku izmedju rezolucije i bit-rate.
I koliko ovo drugo utice na kvalitet.

Mene apsolutno ne interesuje koji dekoder ili render se koristi,mene interesuju samo krajni rezultati,a to je kvalitet prikaza.Probao sam hvaljeni MPC-HC i PotPlayer sa madVR i Halli spliter uz sva podešavanja ( tutorijali sa Google-a ) i taj kombo prilično zaostaje u odnosu na Splash pro ex naročito u glatkoći prikaza,kretanju kamere i brzim scenama. Pričam o jasno vidljivim tehničkim karakteristikama o bilo kom materijalu da je reč, koje svako može da uoći.Ja ne znam šta Splash koristi niti me interesuje, samo znam da u tom paketu dobijam kvalitet veći nego uz sve navedeno od strane vas.Citiram " promena ekstenzije iz MKV u AVI ne dovodi do promene kontejner formata".Pa gospodo znalci zar MKV i AVI nisu kontejneri,odnosno fajl formati ,a video formatisu nešto drugo koji se pakuju u te kontejnere?Dajte otvorite i oči i uši i um,jer od toga ćete prvo vi imati koristi a i svi ostali koji budu čitali ono što napišete.

Splash plejer koristi postprocessing, tačnije pojačava kontrast, satruraciju i izoštrava sliku. Sve to možeš da uključiš i u drugim plejerima, obično u vidu šejdera. Razlika je samo u tome što je kod Splash plejera do rešeno na jednostavan način, grupisano u jedan meni sa klizačima.

Ono što ti nazivaš boljim kvalitetom je stvar ličnog ukusa. Većina želi da vidi video onakvim kakav zaista jeste a ne farban i prepravljen do besvesti. Zbog toga postoje toliko tutorijala na Google-u i u svima se ide ka jednom cilju - kako obezbediti verodostojan prikaz slike. To, bojim se, nije cilj Splash plejera.

Imao sam prilike da vidim kada je jedan od korisnika Splash-a postavio screenshot. Slika je bila previše izoštrena i imala previše saturacije pa je vrlo loše izgledala. Ali, čovek navikao na to i oduševljava se time.

Naravno, to što ti ne znaš i ne interesuje te je tvoja lična stvar oko koje nemam nameru da diskutujem.

Mene apsolutno ne interesuje koji dekoder ili render se koristi,mene interesuju samo krajni rezultati,a to je kvalitet prikaza.Probao sam hvaljeni MPC-HC i PotPlayer sa madVR i Halli spliter uz sva podešavanja ( tutorijali sa Google-a ) i taj kombo prilično zaostaje u odnosu na Splash pro ex naročito u glatkoći prikaza,kretanju kamere i brzim scenama. Pričam o jasno vidljivim tehničkim karakteristikama o bilo kom materijalu da je reč, koje svako može da uoći.Ja ne znam šta Splash koristi niti me interesuje, samo znam da u tom paketu dobijam kvalitet veći nego uz sve navedeno od strane vas.Citiram " promena ekstenzije iz MKV u AVI ne dovodi do promene kontejner formata".Pa gospodo znalci zar MKV i AVI nisu kontejneri,odnosno fajl formati ,a video formatisu nešto drugo koji se pakuju u te kontejnere?Dajte otvorite i oči i uši i um,jer od toga ćete prvo vi imati koristi a i svi ostali koji budu čitali ono što napišete.

Splash plejer koristi postprocessing, tačnije pojačava kontrast, satruraciju i izoštrava sliku. Sve to možeš da uključiš i u drugim plejerima, obično u vidu šejdera. Razlika je samo u tome što je kod Splash plejera do rešeno na jednostavan način, grupisano u jedan meni sa klizačima.

Ono što ti nazivaš boljim kvalitetom je stvar ličnog ukusa. Većina želi da vidi video onakvim kakav zaista jeste a ne farban i prepravljen do besvesti. Zbog toga postoje toliko tutorijala na Google-u i u svima se ide ka jednom cilju - kako obezbediti verodostojan prikaz slike. To, bojim se, nije cilj Splash plejera.

Imao sam prilike da vidim kada je jedan od korisnika Splash-a postavio screenshot. Slika je bila previše izoštrena i imala previše saturacije pa je vrlo loše izgledala. Ali, čovek navikao na to i oduševljava se time.

Naravno, to što ti ne znaš i ne interesuje te je tvoja lična stvar oko koje nemam nameru da diskutujem.

Mislim da je stvarno steta to raditi, narocito ako imas Blu-ray disk, sa punim kvalitetom koji pruza trenutno.

Nisam pričao o kontrastu,saturaciji, oštrini več o glatkoći prikaza,kretanju kamere u okviru jedne scene,brzim izmenama kadrova.Da li treba da ponavljam? A realnost i prirodnost prikaza mi je na prvom mestu.Govorim o MOVIE-u a ne statićnim slikama iz filmova koje analizirate.a svaki je po pitanju kontrasta,zasićenosti boja, oštrine i ostalom priča za sebe.A šta je sa kalibracijom monitora i TV-a i njihovm potencijalom da se postigne nažalost tako skupa prirodnost.HI-FI-em i videom se bavim preko 35 godina sa jednim ciljem.Da u svome domu kreiram sto veci delić onoga što možemo dobiti samo neposrednim slušanjem i gledanjem uživo i da u tome uživam a ne da impresioniram druge.Deo toga treba debelo platitti a deo se ne može kupiti nizakakve novce a to je šta želimo dobiti od onog prvog dela i njegov izbor.

Nisam pričao o kontrastu,saturaciji, oštrini več o glatkoći prikaza,kretanju kamere u okviru jedne scene,brzim izmenama kadrova.Da li treba da ponavljam? A realnost i prirodnost prikaza mi je na prvom mestu.Govorim o MOVIE-u a ne statićnim slikama iz filmova koje analizirate.a svaki je po pitanju kontrasta,zasićenosti boja, oštrine i ostalom priča za sebe.A šta je sa kalibracijom monitora i TV-a i njihovm potencijalom da se postigne nažalost tako skupa prirodnost.HI-FI-em i videom se bavim preko 35 godina sa jednim ciljem.Da u svome domu kreiram sto veci delić onoga što možemo dobiti samo neposrednim slušanjem i gledanjem uživo i da u tome uživam a ne da impresioniram druge.Deo toga treba debelo platitti a deo se ne može kupiti nizakakve novce a to je šta želimo dobiti od onog prvog dela i njegov izbor.

Ali ta glatkoca o kojoj pricas, je vestacko dodavanje frejmova, koji ne postoje u originalu.
Svaki film je izdat sa 24 frejmova u sekundi, a ti plajeri magicno cine da je fluidnije sa 48, 60 sta vec.
To je vestacki, vecina televizora ima isti efekat. Moj ima, i ja sam ga uredno ugasio.
Cak je i Hobbit koji je nativno sniman u 48 frejmova, u izdanju za Blu-ray izdat sa 24.
Motion² ( 20/24/25/30p to 60p conversion)

I kao svaka konverzija nije isto sto i nativno.

Poslednja izmena:

Bavis se video-om 35 godina i kazes ne zanima te render ,decoder, spliter, fildeti... vec samo player ?
SVe to o cemu pricas ne zavisi od playera. Realnost i prirodonost ? kakve su to karakteristike za videp ?
Vestacki isrklivljen video sa gomilom filtera za poostoravanje i interpolacijom nepostojecih frejomva je prirodno :FACEPALM:
Oko tog famoznom divnog kretanja objasnio je dar magican, proticaj nauci nesto.

Ja cu da tvrdim zbog roze auto bolje skrece u krivinama i ima vece ubrzanje i slicno jer je roze boje.
Sta god da mi objasnjavali o vesanju, motoru, areodinamici, gumama... Moj odgovor je svima > NE ZANIMA ME STA JE ISPOD HAUBAE I OD CEGA SE AUTO SASTOJI MENI NAJBOLJE SKRECE AUTO TE BOJE JER JA VOZIM AUTO 20 godina I ODABRAO SAM BOJU AUTA TAKO DA UZIVAM U NJEMU.NE ZANIMA MENE MOTOR KAKO RADI U MESTU I STO NEKI RADE TESTOVE NA VALJKU MENE ZANIMA DINAMICAN AUTO ROZE BOJE KOJI NAJBOLJE IDE.

Koliko god ilidan i jos neki ima veliko znanje i strpljivo pokusava da ga podeli i objasni nesto, ja znam da ti i slicne cete do sutra bez arguemnata tvrditi > MENI JE TA SLIKA NAJBOLJA NE ZANIMA ME NISTA NA SVETU MENI JE TO NAJBOLJE...

Poslednja izmena:
+1

Ne vredi objasnjavati.

Znate li koji je glavni problem u ovoj diskusiji? Ja razumem šta vi govorite ,ali vi ne razumete sta ja govorim.Odobravam bilo koji dizajn (da li znate ne koji dizajn mislim?) elektronike ili softvera ako je to radjeno u cilju kvaliteta odnosno što realnijeg krajneg rezultata, bliskom onom koji naša čula mogu registrovati u okruženju.Zar 3D film i njegova projekcija nije veštačka tvorevina pa ja za korak bliži realnoj percepciji oka?Da li plazma sa osvežavanjem od 600Hz ima lošiju sliku od LCD panela na 50Hz.Ćemu tih 600Hz s obzirom na perzistenciju ljudskog oka ?Ćemu opseg nekog visokokvalitetnog visokotonskog drivera ide do 30KHz ako ljudsko uho čuje do oko 20KH.pa zbog harmonika osnovnog tona,a 600Hz plazme zbog glatkog prikaza i kasnog gašenja piksela,tragovi pokreta po ekranu.Pa sami kažete da je fluidnije sa 60Hz,pa vi pobijate sami sebe.jer najfluidniji je pokret koji ljudsko oko vidi uživo_Otvorite um i oko a smanjite ego.

Brkas pojmove fps i Hz

Moram da se slozim za Splash, koristim ga nekih tri mjeseca i bas juce probam da pogledam film sa pot playerom (madvr naravno upaljen) i nema sanse da sam mogao dva minuta da izdrzim. Da se razumijemo, motion u Splashu mi je ugasen, bio mi je zanimljiv efekat samo prvih 10ak dana. Pricam o zivosti slike, prikazu koji je bar po meni za klasu iznad svih ostalih playera. Dakle motion mi je na off, detail i light boost su na 4.

Poslednja izmena:
A sto je ovo?! Gledajuci ovaj thread, rekoh da probam taj Splash. Instalirao sa zvanicnog sajta, valjda - Mirillis. Instalirao mi je nekakvih gluposti - PC Optimizer i nekakav WebPlayer a nigdje splash. Wtf?

A sto je ovo?! Gledajuci ovaj thread, rekoh da probam taj Splash. Instalirao sa zvanicnog sajta, valjda - Mirillis. Instalirao mi je nekakvih gluposti - PC Optimizer i nekakav WebPlayer a nigdje splash. Wtf?
valjda znaš gde možeš da skineš Splash Pro ?

Moram da se slozim za Splash, koristim ga nekih tri mjeseca i bas juce probam da pogledam film sa pot playerom (madvr naravno upaljen) i nema sanse da sam mogao dva minuta da izdrzim. Da se razumijemo, motion u Splashu mi je ugasen, bio mi je zanimljiv efekat samo prvih 10ak dana. Pricam o zivosti slike, prikazu koji je bar po meni za klasu iznad svih ostalih playera. Dakle motion mi je na off, detail i light boost su na 4.
Uzeo sam tvoja podešavanja a malo sam se poigrao sa kombinacijom MPC-BE + madVR + shaders. Jedna slika je sa Splash plejera a dve sa MPC-HC.
1.jpg
2.jpg
3.jpg

I Splash ne moze da pusti 10-bit video, toliko je napredan.

A izgleda da ne moze da pusti ni 4:2:2 (YV16) kao ni 4:4:4 (YV24). Dobijam zelen ili crn ekran.

Poslednja izmena:
Ja koristim Splash jer po meni daje lepu sliku (svidja mi se Detail Boost) ali pre svega zbog odlicne play liste!

Mozda bi bilo dobro kada bi neko od srucnjaka za video oblast , postavio
na sticky, setovanja za mpc-hc player ( analogijom se mogu primeniti na ostale playere ) u
varijantama Nvidia i Ati karte, sva podesavanja za madvr, lav splitter, ffdshow itd.
Koje externe codece, koje interne, koji codec pack itd ?

Nazad
Vrh Dno